Hayatınıza geriye doğru baktığınızda sizi en çok etkileyen okuduğunuz bir kitap

tanamera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
522
466
63
Hayatınıza geriye doğru baktığınızda sizi en çok etkileyen okuduğunuz bir kitabın adını yazar mısınız?
Amacım bu kitapları okumak.
Kısaca ne konuda hayatınıza etkisi olduğunuda paylaşmanızı rica ederim.

Simyacı'dan çok etkilenmiştim.
Ernest hamingway ihtiyar balıkçıyı da nedense çok Sevmiştim sanki hayatın anlamını hissemisim gibi gelmişti yaşım çok küçüktü muhtemelen ondandı :)

Adı Aylin Ayşe Kulin
P .ç Elif Safak
Mutluluk Orhan pamuk
Dan Brown in kitapları
Iskender Pala nin kitaplari
Daha cok var bunlar en severek okuduklarim .Hayata bakış açısinı deģistiriyor insanın.
Bide Annemle birlikte Ana yı okumustuk .
Ayse Kulin ve Elif Safak sanirim tarzlarıni seviyorum .
Şöyle bir bakinca çoğu kadinsal kitaplar .

O kadar cok kitap okudumki. Her biri tek tek cok etkiledi beni ammaaa tek bir kitap var ki gecen 17. Defa okudum.
Her bir cumlesini ezbereyim nerdeyse.
Her okudugumda da sanki ilk kez okuyormusum gibi etkilenirim.
Beni bu derece etkileyen kitap "Çalıkuşu"
Oyleki netten arastirma yaptim ve kitabin kahramani olan Feride'nin cocuklarinin miras kavgasina girdiklerini ogrendim
O derece etkilenme yani

bence etkilenme herkeste aynı olmayabilir.mesela elif şafak-iskender kitabını ben çok beğenmiştim.ama benimle aynı zamanda okuyan başka bir arkadaşım hiç beğenmemişti.Bu birazda zevkler,yaş,ilgi,okuma zevki bunlara göre değişiyor.Bazı insanlar kesmeli,biçmeli yerlere bayılır,bazıları hiç sevmez.

Ernest hamingway ihtiyar balıkçıyı da nedense çok Sevmiştim sanki hayatın anlamını hissemisim gibi gelmişti yaşım çok küçüktü muhtemelen ondandı :)
Simyacıyı tek geçerim,Mütevazı olamayacağım,ama çok ıyı bır okurum,ve bu kıtabı uç kez okudum,

Simyacıyı tek geçerim,Mütevazı olamayacağım,ama çok ıyı bır okurum,ve bu kıtabı uç kez okudum,

simyacıyı okumayı çok istiyorum arkadaşım önermişti henüz okuyamadım eski bir kitap galiba bulabilirsem artık

Güzeldi wallaha, baya etkiledi beni . hatta ben pek kitabı tekrar etmem de onu sanırım ,3 kez okumuştum, şimdi elimde yok da nette sahibinden de bile belki bulabilirsin veya vardır illaha bir yerde , çok okunan bir kitap zaten biliyorsun. Mistik biraz da fantastik belki ben o yüzden çok sevdim.

Doğum sonu depresyonu yaşayan her anneye tavsiyem; Siyah süt( elif şafak.) Ama hayatımı etkileyen kitap; Rüzgar gibi geçti.

Doğum sonu depresyonu yaşayan her anneye tavsiyem; Siyah süt( elif şafak.) Ama hayatımı etkileyen kitap; Rüzgar gibi geçti.

Son yazdığım bir konu vardı ordaki bayan sıkıntıda, ona söyleyeyim de okusun vakti varsa..

Rüzgar gibi gectinin konusu nasıl kelebek etkisi gibi bir şey mi ?

Son yazdığım bir konu vardı ordaki bayan sıkıntıda, ona söyleyeyim de okusun vakti varsa..

Rüzgar gibi gectinin konusu nasıl kelebek etkisi gibi bir şey mi ?
Hemen söyleyin okusun , inşallah faydasını görür. Rüzgar gibi geçtinin konusu; Amerikan iç savaşında yalnız( Daha doğrusu yalnızca kadınların olduğu bir ailenin başında olan ve hayatta kalmayı ve yükselmeyi başaran bir genç kızın hikayesiydi; Parlak değildi tabiki, çok duygusal travmaları vardı. Azim ve cesaret üzerine kuruluydu.

Goethe - Genc Werther'in Acıları
Bu kitap efsanedir, hala arada açıp okurum, mektup biçiminde yazıldığı için ve önceden olay örgüsünr hakim olduğum için rastgele bir mektubu açıp okurum. "Böyle mi olacaktı, insanı sonsuz derecede mutlu kılan şey aynı zamanda üzüntüsünün kaynağı mı olmalı?" 18 Ağustos..tavsiye ederim...

Defol Gel oldu :)

Geçen gün ne okusam diye düşünürken karşıma facebook hesabımda öneri olarak bir kitap çıktı.
'' Defol Gel ''
Hemen sipariş ettim ve okumaya başladım.Son zamanlarda okuduğum en başarılı kitaplardan biri.Niye mi ?

Öncelikle bir insanın kendinden kaçışıyla başlıyor kitap.Kahramanın kadın mı yoksa erkek mi olduğu sizin hayal gücünüze bırakılıyor.Kitabın bir bölümünde yaşlanmış haliyle karşılaşıyor ve o kısımda yaşlı hale ana kahramana bir defter veriyor.Kahramanımız defteri açıyor ve okumaya başladığında şiirler ile karşılaşıyoruz.
İşte beni en çok etkileyen mısralar..

'' Biz seninle tek bir nefeste aynı bedene dolacağına inandırabiliriz organlarımızı. Biz seninle aynı dava için omuz omuza ağlarken doğacak kızımızın kırmızı rugan pabuçlarını bir bayram sabahı yatağının baş ucunda bulacağını biliriz ve katil diye bilinen zamana inat birbirimizin ellerindeki lekelere aşk gibi kazınabiliriz. Anlayacağın biz seninle… Ya da boş ver bunları, Zaten sana kavuşabilmeyi hiç satın alamadı ümidim. « DEFOL GEL ». ''

Çok etkilendim.Kitabın içinde Somadan,99 depremine,adaletsizliğe ve aşk acısına herşey var.
Asıl bomba şu, kitabın fiyatı sadece 3.50 TL !
Burak Uyanık kalemine sağlık..Sizlerde okumak isterseniz aşağıya aldığım yerin linkini koyuyorum.tüm kitabevlerinde de mevcut olduğu yazıyor.

Sosyal Medya Hesabı
https://www.facebook.com/burakuyanikoffical

Kitap Yurdu Sipariş
http://www.kitapyurdu.com/kitap/defol-gel/377039.html&filter_name=Defol Gel

Huzur sokagindan cok etkilenmistim kitap yapilan dizi gibi degil daha samimi daha gercekci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…