Hayatına Sahip Çık

Hayat size de elinizden akıp gidiyormuş gibi geliyor mu? Bunu düşününce içinizi bir pişmanlık kaplıyor mu? Peki hiç ölümü düşünüyor musunuz? Peki bunu düşününce ne hissediyorsunuz?
Tamam bence de bu kadar soru yeter😊 Ben son zamanlarda bunları çok düşünmeye başladım dostlar.. Ölüm, beni hayatımı düzgün yaşamam için motive eden çok büyük bir güç oldu. Hayattan korkmamaya , olduğum gibi olmaktan çekinmemeye, yaşamaya üşenmemeye başladım. Kaç yılsa ömrümden kalan, tamamen benim avucuma verilmiş benim seçimime bağlı bir zaman olduğunu anladım. Bunu da bu başlığı açarak elimden geldiğince verimli yaşarken sizinle günlük yaptıklarımı ve düşündüklerimi/ öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Lütfen sizde paylaşın günlerinizi verimli kılmak için neler yaptığınızı, nelerden motivasyon bulduğunuzu. Birbirimizden hem ilham alalım hemde destek olalım. Birlikte gelişelim💕 Biz kendimize sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz.
O zaman kendi hayatımıza sahip çıkmaya başlayalım mı?

Ahhhhh… tam hassas noktam bu konu bazen dünyaya başkalarını mutlu etmeye işlerini görmeye geldiğimi düşünüyorum hatta eminim, derken zaman nasıl geçti anlamadım sonra tekrar düşünüp arkaya ve şuana baktığımda hiç mutlu olmamış erken yaşta ruhu çökmüş kendi için tek bir şey yapamamış bi sero buldum :KK43: bendende tavsiye olsun hayatın başındaki arkadaşlara kendinizin ve zamanın kıymetini bilin çünkü dönüşü yok ve aksi olunca hasarıda büyük nedenmi bakıyorumda ömrümü feda ettiğim hiç kimse yanımda kalmadı , kadir kıymet bilinmedi hiç hatır bile sayılmadı :KK43:(( ahhhh ki ahhh diyorum , yazmakla bitiremem içimdekileri keşke keşke zamanı geri alabilsem kendimin kıymetini zamanın kıymetini en iyi bilenlerden olurdum, ama neyazıkki…!!!
Selam kızlar ben de hayatımi verimli yaşamak istiyorum,ben de konu açtım , fikir olarak, kendimize kupa ve ajanda alabiliriz, hatta alalım mı ? Motive oluruz, ben artık cidden çoook huzurlu yaşamak istiyorum,bu sefer bunu her zamankinden çok istiyorum.çok!

Selam kızlar ben de hayatımi verimli yaşamak istiyorum,ben de konu açtım , fikir olarak, kendimize kupa ve ajanda alabiliriz, hatta alalım mı ? Motive oluruz, ben artık cidden çoook huzurlu yaşamak istiyorum,bu sefer bunu her zamankinden çok istiyorum.çok!
benim bu ara hiç gücüm yok :KK43: üzgünüm ben katılamıcam :KK43:

Selamm, çok sevindim🤗 Size ayrıca motivasyon kaynağı olarak İrade Terbiyesi isimli kitabı da önerebilirim. Hayatımızı neden verimli yaşamalıyızı çook eski zamanlarda sanki bugün yaşıyormuş gibi yazmış. Demek ki insanın fıtratı hiç değişmiyor. Atalarımız ve onların ataları da bizler gibi ataletle savaşıyordu. Bu savaşı bıraktığımız zaman kaybederiz diye düşünüyorum. Düşmemek için her zaman pedalı çevirmeye devam etmemiz lazım... Bende bir dolu ajanda ve kupa var bu yüzden😅 Sizde sık sık buraya yazın gün içinde neler yaptığınızı bende sizin konunuza yazarım inşallah. Hep birlikte birbirimize destek olarak gelişeceğiz Allahın izniyle💪

13 Kasım 2021- Cumartesi
  • Sabah yüz yıkadım✔ diş fırçaladım✔
  • Kahvaltıyı hazırladım✔
  • İlacımı içtim✔
  • Meyve yedim✔
  • Yoğurt ye✖
  • Odayı topladım✔
  • 20 syf kitap okudum✖ (en az 35 sayfa)
  • Paten alıştırma ✔(parmak çatlak olunca patene başladım😁, ama bunda da 5 -6 kez düştüm🙊)
  • Ablamla konuştum👭
  • Özel Cerrahi çalıştım✔
  • 3 vakit namaz kıldım✖ (en az 4 vakit)
  • Ebru Karaduman karın ve esnetme egzersizlerini yaptım✔
  • Tüm vücut nemlendirdim✔
  • 1 lt su içtim✖ (en az 1,5 lt)
  • Kuran Meal okudum✔
  • Tecrübe defterimi yazdım✔
  • Akşam yüz yıka✔ diş fırçala✔

Selamm, çok sevindim🤗 Size ayrıca motivasyon kaynağı olarak İrade Terbiyesi isimli kitabı da önerebilirim. Hayatımızı neden verimli yaşamalıyızı çook eski zamanlarda sanki bugün yaşıyormuş gibi yazmış. Demek ki insanın fıtratı hiç değişmiyor. Atalarımız ve onların ataları da bizler gibi ataletle savaşıyordu. Bu savaşı bıraktığımız zaman kaybederiz diye düşünüyorum. Düşmemek için her zaman pedalı çevirmeye devam etmemiz lazım... Bende bir dolu ajanda ve kupa var bu yüzden😅 Sizde sık sık buraya yazın gün içinde neler yaptığınızı bende sizin konunuza yazarım inşallah. Hep birlikte birbirimize destek olarak gelişeceğiz Allahın izniyle💪
Amin çok teşekkür ederim, o açtığım konuya sık yazmıyorum ama başka konu açtım, aktifim, etiket yapayım, gelirseniz sevinirim, kitap için de teşekkür ederim,ekran fotosunu çektim , unutmayayim

Hayat size de elinizden akıp gidiyormuş gibi geliyor mu? Bunu düşününce içinizi bir pişmanlık kaplıyor mu? Peki hiç ölümü düşünüyor musunuz? Peki bunu düşününce ne hissediyorsunuz?
Tamam bence de bu kadar soru yeter😊 Ben son zamanlarda bunları çok düşünmeye başladım dostlar.. Ölüm, beni hayatımı düzgün yaşamam için motive eden çok büyük bir güç oldu. Hayattan korkmamaya , olduğum gibi olmaktan çekinmemeye, yaşamaya üşenmemeye başladım. Kaç yılsa ömrümden kalan, tamamen benim avucuma verilmiş benim seçimime bağlı bir zaman olduğunu anladım. Bunu da bu başlığı açarak elimden geldiğince verimli yaşarken sizinle günlük yaptıklarımı ve düşündüklerimi/ öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Lütfen sizde paylaşın günlerinizi verimli kılmak için neler yaptığınızı, nelerden motivasyon bulduğunuzu. Birbirimizden hem ilham alalım hemde destek olalım. Birlikte gelişelim💕 Biz kendimize sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz.
O zaman kendi hayatımıza sahip çıkmaya başlayalım mı?
Ölümü düşünce rahatlıyorum.

20 Kasım 2021- Cumartesi

Bugün için yapacağım şeyleri gece yatmadan önce planladım, telefonumun notlar kısmına yazdım, ve gün içinde yaptıkça işaretledim. Kesinlikle tavsiye ediyorum, sabah kalktığımda ben bugün ne yapıcaktım? Veya ne yapsam? Ne yapmam gerekiyor hissi olmadan sırayla ama hakkını vererek yazdıklarımı yapmaya çalıştım😊

• İlacımı içtim💊
  • Sağlıklı kahvaltı✔
  • Odamı topladım✔
  • Üst katı süpürdüm✔
  • Terası yıkadım✔
  • 4 vakit namaz kıldım✔
  • Egzersiz ve esneme hareketleri✖
  • 50 sayfa kitap okudum📚
  • 1,5 lt su içtim✔
  • Zoom üzerinden ingilizce dersine katıldım✔
  • Kuran meali okudum✔
  • Kaş bıyık hallettim😁
  • Banyo🧖‍♀️
  • Tüm vücut nemlendirme ve topuklara vazelin✔
  • Şükür ve dua defterini yazdım🤲

29 Kasım 2021- Pazartesi

• Sabah yüzümü yıkadım✔diş fırçaladım✔ yüz kremi✔
  • İlacımı içtim💊
  • İslam dersime çalıştım.✔ (Peygamberlerin kıssalarını Kuranı Kerim mealinden okudum, not aldım)
  • Sulu boya ile kitap ayracı yaptım✔ Kardeşime hediye ettim🤗
  • 4 vakit namaz kıldım✔( en az 4 vakit)
  • Hiç kitap okumadım✖😑 (en az 40 syf)
  • Örgümü ördüm✔ (bere örüyorum)
  • Hiç meyve yemedim✖😶 ( en az 1 meyve)
  • Probiyotik besin aldım✔(ayran içtim)
  • Voleybol egzersizi yaptık✔ (hergün egzersiz)
  • Esneme hareketleri✖
  • Akşam yüz yıka✔ diş fırçaladım✔gece serumu✔ yüz kremi✔
  • Tırnak etimi nemlendirip geriye ittim💅
  • Yatmadan, tecrübelerim ve şükür/dua defterimi yazdım📒

7 Aralık 2021- Salı
  • ilacımı içtim✔
  • Sabah esneme hareketlerini yaptım✔
  • Sabah yüz yıka✔ diş fırçaladım✔ yüz kremi sürdüm✔
  • Odamı süpürdüm✔
  • Kuran arapça okudum✔ (insan suresi)
  • Çamaşırları katlayıp yerine koydum✔
  • Sulu boya yaptım✔🎨
  • 10 sayfa kitap okudum✖ (en az 40 syf)
  • 1.5 lt su içtim✔
  • Kuran Meal okudum✔
  • 4 vakit namaz kıldım
  • Voleybol oynadım(2 sa)✔
  • Akşam yüz yıka✔ diş fırç✔ yüz serumu✔ yüz kremi✔

9 Aralık 2021- Perşembe

• Sabah yüz yıkadım✔ diş fırçaladım✔ yüz kremi sürdüm✔ Güneş kremi sürdüm✔
  • Sabah esneme hareketleri✔
  • İlacımı içtim✔
  • ev için alışverişe gittim, eve gelip yerleştirdim✔
  • İngilizce 10 kelime ezber✖
  • Kuranı Kerim okudum(Arapça)✔
  • 4 vakit namaz kıldım✔
  • 10 sayfa kitap okudum✖ (en az 40 syf)
  • Çamaşırları astım✔
  • 1,5 lt su içtim✔
  • voleybol maçı yaptık ( 2 sa) ✔
  • Kuranı Kerim meali okuyamadım✖
  • yatmadan yüz yıka✔ diş fırçala✔ yüz kremi✔

10 Aralık 2021- Cuma

Bugün aşırı yorgun uyandım. Önceki günkü voleybol maçında çok yorulmuştum. Buyüzden aslında tüm gün uyuyasım vardı ama birşeyler yapmak için kendimi zorladım.
  • Sabah yüz yıka✔ diş fırç✔ yüz kremi✔ Güneş kremi✖
  • İlacımı içtim✔
  • Esneme hareketleri✔
  • Ablamla konuştum💕
  • İngilizce 10 kelime ezber✖
  • Banyo✔
  • 2 sayfa kitap okuyabildim😖 ✖ (en az 40 syf)
  • Kuran ı Arapçasından okudum✔
  • 4 vakit namaz kıldım✔
  • Suluboya yaptım✔
  • Kuranı Kerim meali ✖
  • Akşam yüz yıka✔ diş fırç✔ yüz kremi✔ gül mayası sprey✔
  • Şükür ve dua defterimi yazdım✔

19 Aralık 2021 - Pazar
Bugün bol kalori yaktığım yorucu ama güzel bir gündü. Evde pek zaman geçiremedim, bu yüzden de rutinimde birşeyler aksadı, ama sorun değil. Eğer daha erken kalkmayı alışkanlık haline getirebilirsem herşeye zamanım yetecek inşallah👍
  • Sabah yüz yıka✔ diş fırçala✔ yüz kremi✔ güneş kremi✖
  • 2 yumurta✔
  • İlacımı içtim✔
  • Suluboya ✖ ( inşallah sergi açmak gibi bir planım var , ama bunun için daha çok resim ortaya çıkarmam lazım, önümüzdeki günlerde resime ağırlık vereceğim)
  • 2 lt su✔ (en az 1.5 lt)
  • Sabah basketbol maçı✔ ( Basketbol klübümde lig maçları başladı, seyircili büyük sahada ilk deneyimimdi , çok eğlendim🤗)
  • Kuran arapça ✔ ve meal okudum✔
  • Akşam voleybol antrenman✔
  • 3 vakit namaz kıldım✖ (en az 4 vakit)
  • Hiç kitap okumadım🙈 ✖(en az 40 syf)
  • Akşam yüz yıkadım✔ diş fırçaladım✔ karbon yüz maskesi✔ yüz kremi✔ gül mayası sprey✔

25 Aralık 2021- Cumartesi
  • sabah yüz yıka✔ diş fırçala✔ yüz tonik✔ yüz krem✔
  • esneme hareketleri✖
  • ilacımı içtim✔💊
  • 4 vakit namaz✔
  • suluboya yaptım✔🎨
  • kuran arapça ve meal okuma✖
  • 40 syf kitap okudum✔
  • üst katı süpürdüm✔
  • Yaklaşık 1 lt su içtim✖ (en az 1,5 lt)
  • Kardeşimle 45 dk voleybol antrenmanı yaptık✔ (hergün en az 30 dk hareket)
  • yemek yaptım✔ bulaşıkları makineye koydum✔
  • vücut krem sürdüm✔
  • topuk vazelin sürdüm✔
  • akşam yüz yıkama✖ diş fırç✖ yüz kremi✖

27 Aralık 2021- Pazartesi

Bugün biraz verimsiz bir gündü. 2 saat antenmandan sonra kendimi çok yorgun hissediyordum. Yine de verimli veya verimsiz farketmez her günümü mümkün olduğunca buraya yazmak istiyorum. Çünkü beni olumlu yönde motive ediyor🤗
  • Sabah diş fırçala✖ yüz yıka✖ yüz kremi✖ güneş kremi✖
  • Ilacımı içtim💊
  • 1,5 lt su içtim ✔ ( en az 1,5 lt su)
  • 1 vakit namaz kıldım🙁✖(en az 4 vakit)
  • Suluboya yaptım✔
  • İade kargosunu verdim✔
  • 0 sayfa kitap okudum🙈✖(en az 40 syf)
  • Kedinin kumunu temizledim✔
  • Kuran arapça✖ ve meal✖
  • Kardeşimle 2 saat voleybol ve basketbol antrenmanı çalıştım✔
  • Duş aldım✔
  • Tüm vücut krem✔
  • Diş fırçaladım✔ yüz yıkadım✔ pirinç suyuyla yüzümü yıkadım✔yüz kremi sürdüm✔
  • Kendime Kirpik liftingi yaptım✔

28 Aralık 2021- Salı
  • Sabah yüz yıkadım✔ diş fırçaladım✔ yüz toniği✔ yüz kremi✔ güneş kremi✖
  • ilacımı içtim💊
  • esneme hareketleri✖
  • egzersiz ✖
  • 1, 5 lt su içtim✔ (en az 1,5 lt su)
  • 3 vakit namaz kıldım😕✖ (en az 4 vakit)
  • Suluboya yaptım🎨✔(saatlerimi alıyor.. hızlanmam lazım)
  • 0 sayfa kitap okudum🙈✖(en az 40 syf)
  • Kur'an-ı Kerim arapça✔ ve meal okudum✔
  • Pembeyi ve Veyseli tara (kedilerimiz🐈🐆)✖
  • El yayı egzersizi ( 3×15) ✔
  • Vücut nemlendir✔ (her akşam yatmadan)
  • Akşam yüz yıkadım✔ diş fırçaladım✔ yüz kremi✔
Yarına özel yapılacaklar:
  1. Fake güvenlik kamerasına pil tak
  2. Basketbol antrenmanına git
  3. Kedilere kum sipariş et
  4. Kaş-byk hallet🤭

29 Aralık 2021- Çarşamba
  • Sabah yüz yıka ✔ diş fırçala✔ yüz toniği✔ yüz kremi✔ güneş kremi✖(yüzüm için iyi bi güneş kremi almak istiyorum, evdekini de pek süresim gelmiyor, ama hergün sürmem gerekiyor aslında) yüz kremi✔
  • Esneme egzersizleri✖
  • İlacımı içtim✔
  • 3 vakit namaz kıldım✖(en az 4 vakit)
  • Kuran arapça ✔ meal✖
  • Basketbol antrenmanına gittim✔
  • 1,5 lt su içtim(en az 1.5 lt)✔
  • 0 sayfa kitap okudum😬✖(en az 40 syf)
  • Kaş- byk hallettim😁
  • Kedilere kum sipariş ettim✔
  • Fake kameraya yeni pil taktım✔
  • Suluboya yaptım✔
  • El yayı egzersizi✖
  • Vücut nemlendirme✖
  • Akşam yüz yıka✔ diş fırç✔ yüz krem✔
  1. Kahvaltı için rezervasyon yaptır
  2. Peygamberlerin hayatı sunumu için çalışma yap
  3. Saç maskesi yap
  4. Eczaneden alınacakları al

30 Aralık 2021- Perşembe
Bugün sakin ve huzurlu bir gündü😊 Psikiyatriste gitmem, kullandığım ilaç ve okuduğum kişisel gelişim kitapları bana çok iyi geliyor. Kendimi dinlemeyi, kendimle güzel vakit geçirmeyi öğrendim.. Eskiden olsa hep kötü birşey olacak hissi veya ben bunları hakediyomuyum şüphesi içinde bir türlü tam olarak huzurlu olamıyordum.. Çok şükür hayatımı seviyorum. Allah inşallah hem bu dünyamıza hem de öbür dünyamıza iyilikler versin🤲
  • Sabah yüz yıka✔ diş fırçala✔ yüz toniği✔ yüz kremi✔ güneş kremi✖(bana hayvan deneyi yapmayan bir markanın güneş kremini önerebilir misinizzz☹?)
  • İlacımı içtim✔
  • Esneme hareketlerini yaptım✔
  • 20 sayfa kitap okudum😬✖(en az 40 sayfa)
  • Kur'an-ı Kerim arapça✔ ve Mealini okudum✔
  • Peygamberlerin hayatı sunumuna hazırlık yaptım✔
  • 3 vakit namaz kıldım✖( en az 4 vakit)
  • Ablamla konuştumm✔💕😊
  • Kahvaltı için rezervasyon yaptıramadım😬✖(yarın yapıcam inşallah)
  • Eczaneden alınacakları aldım✔
  • Suluboya yapamadım😓✖(hergün)
  • 1,7 lt su içtim✔( en az 1,5 lt)
  • Voleybol antrenmanı yaptım✔
  • Saç maskesi✔(karışım yağ)
  • Banyo yaptım✔(haftada en az 2)
  • Tüm vücut krem✔( her akşam)
  • Akşam yüz yıka ✔ diş fırçala✔ yüz kremi✔
  1. Kahvaltı rezervasyon yaptır
  2. Annanemi ara
  3. İslam dersini yap