Yasamın amacı hatırlamak.... Üçüncü gozumuzu acmak... Tekamülümüzü tamamlamak... ki tekrar dunyaya gelmeyelımŞu sıralar üzerine çok fazla düşündüğüm yaşam bana artık çok cazip gelmiyor. Hayatım boyunca kalın kafalı oldum ne ders ne işte gözüm oldu hayatımda hep sefa sürdüm hep aşkın peşinden koştum. Asla adam akıllı hayatıma yön vermek bile aklıma gelmedi. Şuan uzattığım üniversitemi bitirmeye çalışıyorum. Hayatımda garsonluk vs. Dışında bir işte de çalışmadım. Sağlık sigortası dışında sigortam bile olmadı...
Hayatı boşa yaşadığımı düşünmek kafamı yerden yere vurmak isteğimi artırıyor. Artık nasıl hareket etmeliyim?
Artık kendime neler katmalıyım gerçekten yaşam amacımı sadece erkekler üzerine inşa etmişim. Ne çevremde örnek alabileceğim biri var ne de bana yol gösterecek biri var... İnsan nereden başlamalı? Hayatımın elimden kaydığını bu yaşıma kadar kendime bir kere Ne yapmak istediğimi de sormamışım.
İşte değişmeye başlıyorsun,zaten bu soruları sormakla başlar sonrası çorap söküğü gibi gelirŞu sıralar üzerine çok fazla düşündüğüm yaşam bana artık çok cazip gelmiyor. Hayatım boyunca kalın kafalı oldum ne ders ne işte gözüm oldu hayatımda hep sefa sürdüm hep aşkın peşinden koştum. Asla adam akıllı hayatıma yön vermek bile aklıma gelmedi. Şuan uzattığım üniversitemi bitirmeye çalışıyorum. Hayatımda garsonluk vs. Dışında bir işte de çalışmadım. Sağlık sigortası dışında sigortam bile olmadı...
Hayatı boşa yaşadığımı düşünmek kafamı yerden yere vurmak isteğimi artırıyor. Artık nasıl hareket etmeliyim?
Artık kendime neler katmalıyım gerçekten yaşam amacımı sadece erkekler üzerine inşa etmişim. Ne çevremde örnek alabileceğim biri var ne de bana yol gösterecek biri var... İnsan nereden başlamalı? Hayatımın elimden kaydığını bu yaşıma kadar kendime bir kere Ne yapmak istediğimi de sormamışım.
Dünyaya tekrar mı geliyoruz, biraz açar mısınız...Yasamın amacı hatırlamak.... Üçüncü gozumuzu acmak... Tekamülümüzü tamamlamak... ki tekrar dunyaya gelmeyelım
Ruh tekamülünü tamamladığı zaman dünya ya yeniden bedenlenmiyorsun, gelmiyorsun yani.Dünyaya tekrar mı geliyoruz, biraz açar mısınız...
Biz bu dünyaya geldik ve burası ne olursak olalım sınandığımız bir dünya...Şu sıralar üzerine çok fazla düşündüğüm yaşam bana artık çok cazip gelmiyor. Hayatım boyunca kalın kafalı oldum ne ders ne işte gözüm oldu hayatımda hep sefa sürdüm hep aşkın peşinden koştum. Asla adam akıllı hayatıma yön vermek bile aklıma gelmedi. Şuan uzattığım üniversitemi bitirmeye çalışıyorum. Hayatımda garsonluk vs. Dışında bir işte de çalışmadım. Sağlık sigortası dışında sigortam bile olmadı...
Mihrimah merhabaDünyaya tekrar mı geliyoruz, biraz açar mısınız...
Bikac kez daha denk geldim bu tekamül konularına, geçen kendi kendime dedim ki aslında cennette cehennem de bu dünya aslında, tam böyle düşünürken senin yazını gördüm, ısrarla önüme çıkan şeyler var , evren , dünya, cennet , cehennem, ahiret , tekamül konuları hep ilgimi çekti, bir taraftan da şirke düşmekten de korkuyorum lakin bu konulara olan merakım devam ediyor, nedense kızım doğduğunda onu kucağıma aldığımda kızımda ölen annemi hissettim ve bu his çok başka çok garipti , anlam veremedim ama sanki annemin bebekliği gibi hissettim, çok tuhaf oldum , içimden bir ses bu annem olabilir mi , benimle yeniden hayat bulmuş olabilir mi, bu sefer de başka bir deneyimle var olmuş olamaz mı, Allah beni şirkten korusun ama böyle hissettim , belki de annemi özlediğim için böyle hissettim bilemiyorum, çok yoğun bir duyguydu ...Mihrimah merhaba
Dunyaya çok kez geldık
Gecmıs yasamlarımız var
Bazılarımız bunu hatırlıyoruz
Hatırlamayanlar olarak epifiz bezimizi kötü duygulardan özellikle ego ve kinden arındırabılırsek bizlerde hatırlayabılecegız (neydik nerden geldik kimdik kimin nesiydik gecmıs yasamlarımızda...)
*Ruh geliş amacını hatırlayana kadar *tekamülünü tamamlayana kadar
*yani geliş amacına Hızmet edene kadar diriltilecek
Cehennemde onlara bedenler giydirip yakacagız derileri dökülecek yeniden giydirip ateşe atacağız dıye bı hadiseden bahsediliyor ya hani. Cehennem bizlerin gelıs amacımızı da hatırlayana dek Dunyaya bedenlenip gonderılmemız aslında...burada yaşarken çektiğimiz acılar cehennemin ateşi. Bıze bu şans elli bin kez verılecek Bi annenin evladına sureklı şans vermesi bagrına basması gıbı Bi merhamet aslına bakıldığında bu.
Kı bence adilde bı sistem.
Hatırladığında Hızmet ettıgınde sonsuz cennetin kapıları açılıyor yani birdaha gelmeyeceksin.
Kıyamet herkes elli bin döngusunu tamamladıgında kopacak
Mesela birisinden Aldıgın kötü enerji
Hıc tanımazken... İçim almadı duygusu...
Acaba gecmıs yasamlardan bı zararını gormus olabılırmısin?
Ben Cok ınanıyorum yeterli değilim aydınlanamadım, hatırlamak için ne gerekiyorsa yaptığım zaman Cok sacma bı sekılde yıldızlarla dolu bı gökyuzu görüyorum. Ama Hepsı bu kadar..ilerleme yok
Ben bu gelısımde de aydınlanamıcam galıba
olsun yıne dogarım bu kezde başka bir bedende başkasıyla sevısırımkonu hep seks cunku
(şakaydı bu kısım)
Ben aklını karıştırmış olmam ınsallah,benım dışımda bı yerlerden mutlaka arastır derim
Ben tamamlanmış degılım cunku ve sapmışsam da kendı basıma sapmış olmak ıstıyorum, Allah sebep olmaktan esirgesın
Şirk Allaha ortak koşmak degıl mi amaBikac kez daha denk geldim bu tekamül konularına, geçen kendi kendime dedim ki aslında cennette cehennem de bu dünya aslında, tam böyle düşünürken senin yazını gördüm, ısrarla önüme çıkan şeyler var , evren , dünya, cennet , cehennem, ahiret , tekamül konuları hep ilgimi çekti, bir taraftan da şirke düşmekten de korkuyorum lakin bu konulara olan merakım devam ediyor, nedense kızım doğduğunda onu kucağıma aldığımda kızımda ölen annemi hissettim ve bu his çok başka çok garipti , anlam veremedim ama sanki annemin bebekliği gibi hissettim, çok tuhaf oldum , içimden bir ses bu annem olabilir mi , benimle yeniden hayat bulmuş olabilir mi, bu sefer de başka bir deneyimle var olmuş olamaz mı, Allah beni şirkten korusun ama böyle hissettim , belki de annemi özlediğim için böyle hissettim bilemiyorum, çok yoğun bir duyguydu ...
Bana kalırsa Sende uyanış başlamış arkadasımkızım doğduğunda onu kucağıma aldığımda kızımda ölen annemi hissettim ve bu his çok başka çok garipti , anlam veremedim ama sanki annemin bebekliği gibi hissettim, çok tuhaf oldum , içimden bir ses bu annem olabilir mi , benimle yeniden hayat bulmuş olabilir mi, bu sefer de başka bir deneyimle var olmuş olamaz mı, Allah beni şirkten korusun ama böyle hissettim , belki de annemi özlediğim için böyle hissettim bilemiyorum, çok yoğun bir duyguydu ...
Araştıracağım inşallahRuh tekamülünü tamamladığı zaman dünya ya yeniden bedenlenmiyorsun, gelmiyorsun yani.
Ruhun bu dünya da görevini tamamlamış oluyor ve artık dünyalık işi kalmıyor. Bu aşama da kimilerine göre tekamülünü tamamlamış bir ruh sonsuza kadar geldiği hiçliğe gidiyor veya cennet dediğimiz boyuta ulaşıyor
Her ruhun bu dünya da öğrenmesi gereken dersleri sınavları vardır. Dünya ya tekrar bedenlenmek zordur. Çünkü dünya Tanrı/ Allah tarafından imtihan olarak yaratılmıştır.
O yüzden ruh bu dünya da yaşarken tekamülünü tamamlaması gerekir, tekrar bedenlenmemesi için. Misal bu dünya da kınadığın her şey mutlaka bir sonra ki hayatında başına gelir ya da ahiret boyutunda cezasını çekersin. Çünkü İslam dahil bir çok inançta "kınayan sınanır" anlayışı vardır.
İslamiyette çoğu âlimlere göre ruh, kıyamet kopana kadar Allah tarafından çoğu kez yeniden bedenlenir, ruhu tekamülünü tamamlasın diye. Her bedenlendiğinde önceki hayatından
getirdiği günahları da üzerinde kalır.
Eğer ki ruh bu dünya da bazı şeylerin farkına varmışsa, ruhu tekamülünü hatırlatması için uyanış yaşamış demektir.
Tabi bu anlattıklarım biraz daha tasavvuf ve spiritüalizm gibi konularla ilgilenenler için. Bilimsel olarak böyle bir şey yoktur. Yine de inanmak isteyen inanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?