Hayatın İçinden Sözler

"Ne güzeldir, anne ve babanızın hala çaldığınız kapının arkasında ya da hattın öbür ucunda olması..." /Ayşe Kulin/

(G)üne iyi başla
(Ü)zgün olma
(N)efret etme
(A)şkı yaşa
(Y)aşamı sev
(D)ünü unut
(I)şığını yansıt
(N)E OLURSA OLSUN GÜLMEYİ UNUTMA.

"Sonra gülüşün geldi aklıma ve içimden dedim ki: yine gelsen yine severim seni." /Cemal Süreya/

" 5 dakika çok önemli: - 5 dakika daha uyusam - 5 dakika konuşsak, - 5 dakikaya geliyorum - 5 dakika daha, - 5 dakika daha göreyim seni.."

"Allah kuluna üç şekilde cevap verir; 'Evet' der, istediğini verir; 'Hayır' der, daha iyisini verir; 'Bekle' der ve en iyisini verir..."

"Çok sıkkın.. Bıkkın.. Gergin.. Üzgün.. Yorgun olsak da hala yaşıyoruz, çok şükür." /Can Dündar/

"Uğruna fedakârlık yapmadığın sevgiyi, yüreğinde taşıyıp da kendine yük etme." /Hz. Mevlana/

"Ben 'gidiyorum' dediğimde; 'gitme' diyen birini değil, 'ben de geliyorum, yalnız gidemezsin' diyen birini istiyorum." /Can Yücel/

"Aslında hayatın en güzel anı; Herşeyden vazgeçtiğinde, seni hayata bağlayan birinin olduğunu düşündüğün andır.."

"Sen Onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, O seni susturduğunu sanır; Hayat işte.." /Y. Erdoğan/

"Anahtar gibi sadece kaybolduğunda aranan biri olmak istemiyorsan; 'Nasıl olsa paspasın altındadır' rahatlığını vermeyeceksin kimseye.

Büyük bir derdin olursa: Allah'a dönüp “büyük derdim var” deme; Derdine dön “büyük bir Allah'ım var” de. /Mevlana/

Back