• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımın kararı

çalışıyorsunuz maddi sıkıntınız yok, kızlar büyümüş. lütfen kararınızın arkasında durun ve boşanın. hiçbir sey için geç değil. inşallah istediğiniz huzuru bulduğunuz bir hayatınız olur.

Bir arkadaş boşanmasanda ailenin yanına git yazmış ona istinaden dedim
Siz boşanmak istemiyorsunuz, her şeyi bahane ediyorsunuz. Istemiyor olabilirsiniz bu arada, herkesin durumu farklı tabii ama o zaman ona göre yaklaşın meseleye. Devam edecekseniz artık ayrılık fikrini tamamen silin atın aklınızdan.

Siz boşanmak istemiyorsunuz, her şeyi bahane ediyorsunuz. Istemiyor olabilirsiniz bu arada, herkesin durumu farklı tabii ama o zaman ona göre yaklaşın meseleye. Devam edecekseniz artık ayrılık fikrini tamamen silin atın aklınızdan.
Ben kararım da netim

çünkü bu zamana kadar biz küstüğümüzde ya da kavga ettiğimizde hep onlara ekstra para verdi.lüks yerlere götürdü,fazladan alışveriş yapmalarına izin verdi.şimdi de haklı olarak boşanırsanız senin kazandığınla bize ne kadar yeteceksin diyorlar

kalsınlar babalarıyla

Öncelikle sadece siz dememişsiniz birkaç kişi daha hak vermemiş bu sebeple alıntı yapmadım.
Bu kaba üslubunuza da eşlik etmiyorum sizin baktığınız dar perspektiften evet 70-80de aşk yaşanamayabilir fakat benim çevremde bu yaşlarda el ele gezen birbirlerine elleriyle yemekler yediren çok tatlı çiftler var. Ve size katılmıyorum her şeyin yaşı yok, her zaman hayata tekrar başlanabilir.
Umarım siz de bir gün bu tarz sadece para değil gerçek tatminler yaşayan hayatlara şahit olabilir ve hatta yaşarsınız. Sevgiler..
Benim baktığım yer dar perspektif değil gerçekler bu kadar gerçek hayattan uzak yaşamayın o 70-80 de el ele gezen çiftler toxic ilişkilerden çıkıp dün tanışmadılar
benim hayatımda şükür ki gerçek tatminler var çevremde de var bu yüzden bir şeye şahit olmama gerek yok ben de size en kısa sürede gerçek hayata dönmenizi diliyorum

lütfen düşünerek cevap verin,30 yıllık evliyim.eşimle çok sıkıntı yaşadım.20 yıl kadar annesi ile beraber oturdum,alkol sorunsalı,hep söz verip bırakıyorum deyip devam etmesi,3 kızım var .hep dedim ki sabret,mali sorun yaşamıyorsun,ama evde köle,her işi ben yaparım ,eril oldum artık,aileme hiç saygı yok.ben yalnız giderim memlekete,en ufak bir sorunda boşanalım der evden giderdi.en son 4 yılönce boşanama davası açtım fakat ikna etti düzelicem dedi,daha kötü oldu,şimdi bir de hpv oldum,ameliyatla rahim alındı.diyorum sen başka birisiyle olmuşsun kabul etmiyor.o zaman ben oldum diyorum.sakatsizliğe tahammülüm yok.ayrılalım dedim,kabul etmiyor.şimdi evde bir kuzu ama yemiyorum.kızlarım babalarındanyana eee maddiyat herkes kendini düşünüyor.bu da beni üzüyor.psikolojik olarak etkileniyorum.eleri ayıralım dedim çünkü boşanmıyor.siz ne akıl verirsiniz...
Abla çalışmıyosun sanırım birikimin var mı ev kadınladı çok iyi birikim yapıyor. Eğer birikimin varsa boşanmaya cesaret edersin. Yaşım geçti çekiyim artık bu saatten sonra boşanılır mı deme. Hayata bir kere geliyosun değer mi. Ayrıca kızların da yazık annelerine hastalık bulaştıran adamın tarafındalar. Benim babam çok sadıktır hiç böyle şeyleri yoktur ona rağmen en ufak konularda bile annemin tarafını tutarım.

Abla kızlarını dövesim geldi üç çanta iki ayakkabı için annelerinin yaşadıklarına ses çıkarmasını istemiyolar. Çok yazık

Yani o kadar olan olmuski size .Kayınvalide ile yaşamak hep hizmet etmek alkolik koca birde sadakatsiz .Ûç çocuk ve otuz yıl .Yani niye şimdi ? Aldatmamis olsada evli gibi sevdi gibi arkadaş gibi değilmiş ki .Niye şimdi aklıma gelen bu .Yani ne farkedecek artık

Benim de çok zoruma gidiyor ,onlar için nelere katlandım ama gene cahilliklerine veriyorum

Off siz kendiniz için bu evliliği sürdürmüşsünüz. Çocukların ne hatası var. İşiniz varmış, maddi imkanınız varmış.

Ama boşanmamışsınız. Keyfinizi bozmamışsınız. Aman kocam başımda dursun demişsiniz. Bunların sorumlusu çocuklar mı? Cahil olan kızlarınız değil.

Üç çocuk yapmışsınız adamdan, koca olarak görmüşsünüz. İsteseydiniz ne olduğunu bildiğiniz adamdan üç çocuk yapmazdınız çoktan evinizi ayırırdınız.

Benim de çok zoruma gidiyor ,onlar için nelere katlandım ama gene cahilliklerine veriyorum
Özür dilerim ama bu düşünceyi de yanlış buluyorum, yaşınız doğruysa 49 yaşındasınız 30 yıldır evlisiniz ve evliliğin 20 yılı kayınvalideyle geçmiş.
19 yaşında belki aileniz kaynaklı belki aşık oldunuz önünü ardını düşünmeden evlendiniz diyelim, 20 yıl kayınvalideyle niye oturdunuz da kahrını çektiniz?
Madem eşiniz alkolikti, evlatlarınızı Allah bağışlasın uzun ömürler versin acılarını göstermesin🙏 ama niye 3 çocuk?
Biz yetişkinler seçim yapabiliriz ama çocukların seçme özgürlüğü yok, her gün içen bir babayı onlar seçmedi, seçmedikleri babalarına katlanmaksa sizin tercihinizdi, onlar için katlandım demeyin 👇

hep dedim ki sabret,mali sorun yaşamıyorsun

Deyip sabretmeyi kendiniz seçmişsiniz.

Ya kizlarin zaten tam deli caglari seni anlamazlar. Sen kendini kurtar. Onlarda yas aldikca, ikili iliskilerde tokezledikce sizi anlayacaklardir.

Artik cocuklarim icin evliyim kismini birakin. Bakalim onlar kendilerine babalari gibi bir es secicek mi yoksa duzgun birilerini mi bulacaklar. O zaman asil anlarsiniz “onlar icin evli kaldim “ kismindaki fedakarliginizin ise yarayip yaramadigini.

Saglam bir avukat bulun, o adami evdende gondericek yolu bulur zaten. Kizlarda babalariyla gitmek istiyorlarsa gitsinler zaten bir kac yila kalmaz geri gelirler .

lütfen düşünerek cevap verin,30 yıllık evliyim.eşimle çok sıkıntı yaşadım.20 yıl kadar annesi ile beraber oturdum,alkol sorunsalı,hep söz verip bırakıyorum deyip devam etmesi,3 kızım var .hep dedim ki sabret,mali sorun yaşamıyorsun,ama evde köle,her işi ben yaparım ,eril oldum artık,aileme hiç saygı yok.ben yalnız giderim memlekete,en ufak bir sorunda boşanalım der evden giderdi.en son 4 yılönce boşanama davası açtım fakat ikna etti düzelicem dedi,daha kötü oldu,şimdi bir de hpv oldum,ameliyatla rahim alındı.diyorum sen başka birisiyle olmuşsun kabul etmiyor.o zaman ben oldum diyorum.sakatsizliğe tahammülüm yok.ayrılalım dedim,kabul etmiyor.şimdi evde bir kuzu ama yemiyorum.kızlarım babalarındanyana eee maddiyat herkes kendini düşünüyor.bu da beni üzüyor.psikolojik olarak etkileniyorum.eleri ayıralım dedim çünkü boşanmıyor.siz ne akıl verirsiniz...
MAddi sıkıntıniz varsa acın davayi onay almaniza gerek yok. Ama maddi gucunuz yoksa ayri ev tutucaksa size ayri eve gecin. Yaşınız da anlattiklarina gore 50 civari. En azindan maddi kayginiz olmaz. sizin ve cocuklarin maddi ihtiyaclarinizi karsilasin.Bence daha huzurlu olursunuz

Ya adamı ATM gibi kullan, boşanma bu saatten sonra yazan arkadaşlara katılıyorum, çok da güzel kullan parasını ama bu işin yaşlılığı var, şimdi bu adam böyle eli ayağı tutuyor ama yaşlanınca hasta falan olsa kendisine bunları yapan adamla ilgilenmesi gerekebilir bu kadının. Gerçi kimin önce ne yaşayacağının garantisi yok ama nedense aklıma geldi. Adamın parasıyla tutar bakıcısını aslında. 😂
Böyle adam parasıyla bile çekilmez ki sudan sebep kavga çıkarıyormuş

Back
X