• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımı düzene sokamıyorum.

tedavi görüyorum hatta prozak başladı şuan belli başlı sorunlarımdan az da olsa kurtuldum fakat bu olay hiç bitmiyor. evim 2 katlı bir yeri bitirsem mutlaka bir yer kalıyor. kalan yeri temizlerken diğer yerler tekrar kirleniyor hissi veriyor. off neyse ciddiye alıp cevap verdiğiniz içi teşekkür ederim bu bir nebze olsa beni rahatlattı:)
Bakın bu his zaten hiç bitmiyor ki bizde de var buna emin olun ...ama ben diyorum ki herşey tam tertemiz olsa ne olacak eski haline gelmesi zaten yarım saat sürmüyor :) yani her yer temiz olamıyor öncelikle bunu kabul edin..kendiniz belirleyin salon sen pis kal bugün mutfak sen temiz kal :) ciddenben öyleyim :) bugün mutfağı topladım çocuk odası oturma odası uçuyor yarın oralar toplancak mutfak uçacak :) napalım olduğu kadar ..

Ev bu içinde insan yaşıyor, dağılacak tabii ki 😂 temizliği hiç kafama takmam ama evim her daim temizdir. Her gün küçük küçük, siler süpürürüm, detaylı temizlikte yormaz böylece. Bu arada çalışıyorum haftada 6 gün.

tedavi görüyorum hatta prozak başladı şuan belli başlı sorunlarımdan az da olsa kurtuldum fakat bu olay hiç bitmiyor. evim 2 katlı bir yeri bitirsem mutlaka bir yer kalıyor. kalan yeri temizlerken diğer yerler tekrar kirleniyor hissi veriyor. off neyse ciddiye alıp cevap verdiğiniz içi teşekkür ederim bu bir nebze olsa beni rahatlattı:
tedavi görüyorum hatta prozak başladı şuan belli başlı sorunlarımdan az da olsa kurtuldum fakat bu olay hiç bitmiyor. evim 2 katlı bir yeri bitirsem mutlaka bir yer kalıyor. kalan yeri temizlerken diğer yerler tekrar kirleniyor hissi veriyor. off neyse ciddiye alıp cevap verdiğiniz içi teşekkür ederim bu bir nebze olsa beni rahatlattı:)
En kısa zamanda atlatırsınız umarım

Çok fazla mı eşyanız var? Niye bu kadar plan yapıyorsunuz?

Merhaba ben 23 yaşında evli ve bir çocuk annesiyim. Eşim vardiyalı bir çalışan ve evdeyken bana iş yaptırmıyor. Cocukla beraber genel olarak bir şeyler aksıyor. ne zaman plan yapsam işte ütü yapacağım vs diye mutlaka bir sorun çıkıyor. düzeni temizliği seven bir insanım ve öyle yaşamak istiyorum. ama olmuyor. Bir gün temizlik yapıp her yeri yerli yerine koysam diğer gün yine pis geliyor ev gözüme. Takıntılıyım ama harekete geçmekte çok zorlanıyorum gözümde her şey çok fazla büyüyor. Asla bir işe plan yapmadan öylesine başlayamıyorum. Geceleri yarını planlamaktan uyuyamıyorum sonra haliyle sabahları yorgun ve halsiz uyanıyorum. saçma sapan bir döngünün içindeyim. Sizden istediğim belki aynı durumda olan ya da akıl verebilecek birileri vardır. ben çok yoruldum bu durumdan ve kendimden bulunduğum şu saçma sapan ruh halinden bir an önce kurtulmak istiyorum.
Bence kendinize faydalı bir uğraş bulun

bilmiyorum plansız iş yapamıyorum. sürekli düşünüyorum. düşün düşün.... işin hesabı
Ben de plansız iş yapmam ama kafamda plan yapmam 5dk mı alır. Zaten belli bir yapma şekliniz vardır. Durumunuz normal değil bence. Mükemmelliyetçilikle de alakası olduğunu düşünmüyorum. Yoksa sürekli iş yaparsınız ama siz yapma aşamasında kalıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ayrıca 2 çocukla mükemmel düzen beklemek sizi yıpratır.

Bende bir kaç sene vardiyalı çalıştım.insanin dengesi kayıyor.beden alışamıyor. Sese tahammül edemiyorsun.birde daha genceciksiniz birbirinizle ilgilenin bence.

Duzen ve temizlik takıntım vardı. Önce ilk çocukta bir miktar bozuldu, sonra ikinci cocukta ipin ucu kaçtı..
Çalişıyorum, eve gelip biraz toparlayıp süpürüp siliyorum, yemek yapıyorum, çamasır yıkıyorum..
Anca bu kadar..
Dip köşe temizlik hak getire..
Evime dagınık ve pis diyemem ama tertipli, pırıl pırıl da diyemem.. olduğu kadar diyorum.
Benim gibi duzen ve temizlik takıntılı insan bu hale nasıl geldim ben de bilmiyorum.. 🤣

Back