merhaba özel eğitim öğretmeni ve çocuk gelişim uzmanı olarak elimden geldiğince size yardım etmek isterim
Fakat bu konuya değinmeden önce anne olacağıma taş olsaydım gibi bir düşünce sizi çok yıpratır çünkü durumun sizin anneliğinizle ilgili olmaktan daha öte bir yanı var
o da özel bir çocuğa sahip olmanız. Evet sizi anlıyorum yaşadığınız şahit olduğunuz durum elbette sizi alt üst etmiştir.
Fakat atladığınız bir konu var
Bu davranışlar bilinç ve kontrol dışı sergilenen davranışlar
sizin öncelikle evladınızın tanısı hakkında yeniden bilgilendirilmeniz gerekir çünkü bahsettiğiniz gibi iyi ve kötüyü ayırt edebilecek bilişsel zekada olsa bunları yaşamazdınız.
Bu durumu lütfen bir suç bir sapkınlık gibi görmek yerine çocuğunuzun cinsel dürtülerini kontrol etmekte zorluk yaşadığını kabullenerek işe başlayın.
Ardından bu dürtüleri baskılayacak ilaçlı tedavi yöntemlerini hekiminiz kotrolünde devreye sokun.
Bu önlemleri aldıktan sonra yapacağınız tek şey evladınızı bağrınıza basıp gerekli kurum ve kuruluşlardan eğitim desteği almasını sağlamak. Tekrar belirtmek isterim ki yazınızın başında belirttiğiniz kadar orta dereceli bir engelle karşı karşıya olmayabilirsiniz
Geçmiş olsun
Sevgiler