• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımda yaptığım tek hata ve 10 yıldır bedelini ödüyorum..

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.425
3.144
373
merhaba herkese
bazen insanın içi çok dolu olur ama ağzını açtığında yılgınlık ve bıkkınlıkla o ağzı tekrar kapatır ve boşverir ya,işte o noktadayım.
konuşmaya,anlatmaya,akıl almaya ve en çokta anlaşılmaya o kadar çok ihtiyacım var ki..
evliliğimin 10.yılı ve 7,5 yasında bir kızım var.
evlilik öncesi 1,5 senelik dönemide sayarsak yaklaşık 12 yıla yakın zamandır hayatımda bu adam..
37 yaşındayım,yaklaşık 15 yıldır iş hayatındayım ve çalışıyorum..
sorun şu diyerek başlayayım,
tamamen anlayıştan uzak,merhametsiz,vicdansız,umursamayan,değersizleştiren,tabiri caizse hayatımı cehenneme çeviren bir adamın kıskacındayım.
bunları söylerken elbet yaşayanlar vardır,bir yandan da inanılmaz duygusal olabilen,düşünceli,sevgi dolu,evinden başka hiçbiryerde gözü olmayan,istediğinde süper baba ve koca olan da bir adam...
bu çelişkinin nedeni tabiki de son dönemlerin popüler kişilik bozuklugu narsizim..
burda yıllarca konu açtım,kah boşanmaya karar verdim,kah sevgi pıtırcığı oldum..ama şu var 10 yıllık evliliğime dönüp baktıgımda çoğunluğun kavgayla geçtiği,huzursuz,mutsuz ve en önemlisi kavga konuları hatırlanmasa bile yaşatılan hisssin asla unutulmadığı bir evlilik..
size ne yapmalıyım diye sormayacagım aslında çünkü cevabı biliyorum,
sadece özellikle çocuklu boşanan hanımlardan örnekler duymak istiyorum..
kızım küçük ama bir çok olayda konu hakkında yorum yapabilecek düzeyde
sen sus baba,sen cevap verme anne,biraz sakinleşin vs.vs.tabi şahit oldukları olmadıklarının %10u.
ama çevreden gördüğü duyduğu kadarıyla boşanma konusunda çok ürkek,aramızda tartışma çıkmaması için bazen direksiyonu bile ele alıyor siz kavga edip boşanırsanız ben ikinizi aynı anda göremem,beraber aile etkınlıklerı yapamayız gibi...
bu arada aile etkinliği konusunda iyiyizdir,beraber gezeriz,evde oyun oynarız,kavga etmediği zamanlarda uyumlu olabiliyor..
bundan kızımı yoksun bırakmak şuan için bencillik mi acaba diye düşünüyorum..
biraz daha beklesem ve kızım en azından eve anahtarla kendi girebilecek kadar bagımsızlaşsa ve öyle mi ayrılsam diyorum..kızıma babannesi bakıyor çünkü okuldan sonra,yani şuan boşanmış olsak hertürlü bağım olmak zorunda.en azından annesiyle..
kafam çok karışık...
toparlamam gerekirse
narsist kişilik bozukluğu olan,benı yanlızlastırmaya çalışan(aile hariç),tek başıma biyere gitme fikrine bile müthiş karşı çıkan,psikolojik şiddet konusunda çok cömert,her an kontrolcü,acımasızca eleştirip,kalp kırmayı umursamayan,bana bunu yapma hoşlanmıyorum dediğimde senın hoşlanmamandan banane ben böyleyim,yine böyle yaparım ben diyebilcek kadar bencil bir adam,
şuan mı terkedilmeli?
yoksa çocuğn az da büyümesi mi beklenmeli?
hakkınızı helal edin 10 yılda okadar çok ama okadar çok konu var ki,hiç detaya girmeden yüzeysel geçiyorum..
siz anneler,ruh hastası kocalarınızı bırakmak için çocuğunuuzn bırazda olsa bagımsızlıgını kazanmasını beklediniz mi?
teşekkürler

Sanırım ben biraz daha büyümesini beklerdim. Zaten çalışıyorsunuz aşırı içli dişli olmaya fırsatınız kalmıyor eşinizle.

Psikolojik baskı altındasınız bu cok kötü
Ama kendi penceremden bakarsam ve cocugumun ağzından bunları duyuyorsam
Biraz daha beklerdim. Sonuçta cocuk çok da kötü şeylere şahit olmuyor ( şiddet, küfür)

Cocugun en büyük korkusu olmuş sizin boşanma konunuz.
Onun ruhsal sağlığı açısından beklemek bana Gore olması gereken.

ilerde kızın sana diyecek kii niye bunları bana ve kendine yaşşattın.
kızınıda değersiz yetiştiriyorsun , oda değersiz hissediyor. benim annneme bağıran kişi benide adam yerine koymuyordur.
öncelikle kendinize ve kızınıza saygınız olsun , siz kendinize saygı duymuyorsunuz. adam niye duysun. adam bağırıyor sizde tepki yok , bana yapabilirisin . ben hakkedirum mesajı veriyorsunuz otırarak . adam yapıyor siz oturuyoersunuz.

Cocugunuz gozunuzde hic bir zaman hazir olmayacak. Lise sinavi, ergenlik, üniversite sinavi gibi bosanmayi oteleyeceginiz bircok etkenle karsilasacaksiniz.
Mutlu olmayan insan bunu gizlemeye calissada maalesef negatif enerjisini etrafa bir sekilde yayıyor. Cocugunuzda bunu hissediyordur. Dedigim gibi bugun cocugunuzun kucuk olmasindan kaygilaniyorken yarin bambaska sebeplerden ötürü ayriligi erteleyeceksiniz. Bence kendinizi hazir hissediyorsaniz ayrilin

Oncelikle kesin karar vermeden çocuğa söylemeyin.
Bu kez çocuğunuz ha oldu ha olacak derken kaygı ve korku problemleri yaşayabilir.
Ayrıca her çocuk boşanma durumunda düşünsel veya fiziksel zarar görecek şeklinde bir kaide yok.
Belki de aranizdaki çekişmenin ve aile içerisinde huzursuzluğun son bulması onu da memnun edecek.
Söylenecekse de ayrı konuşmayın.
Anneden ayrı babadan ayrı bir hikaye duymasın çocuk.
Böyle olursa ikinize olan güveni de sarsılır.
Ayrıca boşanmalarda çocuk zaman zaman kendisini suclayabiliyor,kendisini bir ayrılık nedeni gibi görebiliyor.
Anlayacağı sekilde eşinizle beraber konuşup sindirmesini bekleyin.
Belki ağlar,belki sarılmak ister ancak yeteri kadar güven verirseniz ve bu ayrılığın bir annenin veya bir babanın kaybi değil sadece evlerin ayrılacağına dair bir girişim olduğuna ikna edebilirseniz : Beklemeyin derim.
Çocuklar huzursuzluğu hisseder.
Siz. Böyle devam ettikçe çocuk kendisini aranızdaki problemin kaynagi olarak da gorebilir bence.
Bu yüzden tartışmalarıniza mudehale ediyor sanki :/

pandemi öncesi aile terapisi aldık,beni öldürürsün ölümü sürüyerek oraya götürürsün ancak diyen adam benım boşanma konusunda ciddiyetimi anlayınca mecbur geldi,4 aya yakın terapi aldık.ilk seanstaki durumdan sonra terapist dedi ki,sizde ve evlilikte bir sorun yok,sorunbeyfendinin kişiliği ve çocukluk travmaları.yani eşi siz değil başka bir kadın olsa yine aynı şeyler yaşanırdı.dolayısıyla kadın beni bıraktı ona uyguladı seansları bir süre çokta iyi geldi ama zaman zaman tekrarlıyor,öfke atakları geçiriyor ve dili ölümüne saldırganlaşıyor..fiziki bir şiddet durumu yok bu arada..
durum bu,
bu arada bende sosyolojı mezunuyum sayısız psikolojı dersi aldım,alan olarakta yatkınım,bazı hareketlerinden yola çıkarak bu konuyu çok araştırdım kendı içimde acaba mı diyodum,zaten terapist 3.seanstan sonra söyledi narsist hareketler çok fazla diye..ama tek iyi yanı narsistler terapiyi asla kabul etmez,sizin eşiniz öyle yada böyle geldi,sizi kaybetme daha dogrusu sizi ve çocugunuzu kaybetme fikri ciddiye binince o korku onu buraya getiren,bu da işimize yarayacak bir durum demişti

merhaba herkese
bazen insanın içi çok dolu olur ama ağzını açtığında yılgınlık ve bıkkınlıkla o ağzı tekrar kapatır ve boşverir ya,işte o noktadayım.
konuşmaya,anlatmaya,akıl almaya ve en çokta anlaşılmaya o kadar çok ihtiyacım var ki..
evliliğimin 10.yılı ve 7,5 yasında bir kızım var.
evlilik öncesi 1,5 senelik dönemide sayarsak yaklaşık 12 yıla yakın zamandır hayatımda bu adam..
37 yaşındayım,yaklaşık 15 yıldır iş hayatındayım ve çalışıyorum..
sorun şu diyerek başlayayım,
tamamen anlayıştan uzak,merhametsiz,vicdansız,umursamayan,değersizleştiren,tabiri caizse hayatımı cehenneme çeviren bir adamın kıskacındayım.
bunları söylerken elbet yaşayanlar vardır,bir yandan da inanılmaz duygusal olabilen,düşünceli,sevgi dolu,evinden başka hiçbiryerde gözü olmayan,istediğinde süper baba ve koca olan da bir adam...
bu çelişkinin nedeni tabiki de son dönemlerin popüler kişilik bozuklugu narsizim..
burda yıllarca konu açtım,kah boşanmaya karar verdim,kah sevgi pıtırcığı oldum..ama şu var 10 yıllık evliliğime dönüp baktıgımda çoğunluğun kavgayla geçtiği,huzursuz,mutsuz ve en önemlisi kavga konuları hatırlanmasa bile yaşatılan hisssin asla unutulmadığı bir evlilik..
size ne yapmalıyım diye sormayacagım aslında çünkü cevabı biliyorum,
sadece özellikle çocuklu boşanan hanımlardan örnekler duymak istiyorum..
kızım küçük ama bir çok olayda konu hakkında yorum yapabilecek düzeyde
sen sus baba,sen cevap verme anne,biraz sakinleşin vs.vs.tabi şahit oldukları olmadıklarının %10u.
ama çevreden gördüğü duyduğu kadarıyla boşanma konusunda çok ürkek,aramızda tartışma çıkmaması için bazen direksiyonu bile ele alıyor siz kavga edip boşanırsanız ben ikinizi aynı anda göremem,beraber aile etkınlıklerı yapamayız gibi...
bu arada aile etkinliği konusunda iyiyizdir,beraber gezeriz,evde oyun oynarız,kavga etmediği zamanlarda uyumlu olabiliyor..
bundan kızımı yoksun bırakmak şuan için bencillik mi acaba diye düşünüyorum..
biraz daha beklesem ve kızım en azından eve anahtarla kendi girebilecek kadar bagımsızlaşsa ve öyle mi ayrılsam diyorum..kızıma babannesi bakıyor çünkü okuldan sonra,yani şuan boşanmış olsak hertürlü bağım olmak zorunda.en azından annesiyle..
kafam çok karışık...
toparlamam gerekirse
narsist kişilik bozukluğu olan,benı yanlızlastırmaya çalışan(aile hariç),tek başıma biyere gitme fikrine bile müthiş karşı çıkan,psikolojik şiddet konusunda çok cömert,her an kontrolcü,acımasızca eleştirip,kalp kırmayı umursamayan,bana bunu yapma hoşlanmıyorum dediğimde senın hoşlanmamandan banane ben böyleyim,yine böyle yaparım ben diyebilcek kadar bencil bir adam,
şuan mı terkedilmeli?
yoksa çocuğn az da büyümesi mi beklenmeli?
hakkınızı helal edin 10 yılda okadar çok ama okadar çok konu var ki,hiç detaya girmeden yüzeysel geçiyorum..
siz anneler,ruh hastası kocalarınızı bırakmak için çocuğunuuzn bırazda olsa bagımsızlıgını kazanmasını beklediniz mi?
teşekkürler
Çocuğunuz hiç bir zaman hazır olmayacak
Bir sene okula başlayacak, bir sene dersleri zor olacak bir sene sınav senesi olacak, bir zaman üniversiteye gidecek bir zaman evlenecek
Hiç bir çocuk anne babasının boşanmasını görmek istemez ama siz tükenirseniz çocuğa verecek bir şey kalmaz.
Şöyle düşünün çocuk sizn mutlu olduğunuzu görseydi boşanmanızdan bu denli korkar mıydı?
Bence Bir pedagog ile görüşün tabii eğer boşanmayı cidden düşünüyorsanız

ürkek,aramızda tartışma çıkmaması için bazen direksiyonu bile ele alıyor siz kavga edip boşanırsanız ben ikinizi aynı anda göremem,beraber aile etkınlıklerı yapamayız gibi...
Ne yaparsınız bilmem ama bunu kızınıza yapmayın. Yillar sonra genç bir kız olduğunda bunun yükünün ağırlığını taşıyamaz. Çocuklar sizi ebeveyniniz ya da arkadaşınız değildir

Ben sizi hatırlıyorum. Sonra düzeldi demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. Düzelmemiş meğer. 😔

Deneyince bişey kaybetmeyeceğine göre
Böyle balon gibi şişirilmiş her kişinin dediklerini yapacak kadar çaresiz kaldığını düşünmüyorum. Bunun yolu bu değil. Sizin sayenizde popüler oluyor bunun gibileri

Böyle balon gibi şişirilmiş her kişinin dediklerini yapacak kadar çaresiz kaldığını düşünmüyorum. Bunun yolu bu değil. Sizin sayenizde popüler oluyor bunun gibileri
Benim yaptığımı nerden çıkardınız ? Öneride bulunmam yaptığım anlamı mı taşıyor ?

Benim yaptığımı nerden çıkardınız ? Öneride bulunmam yaptığım anlamı mı taşıyor ?
Öneride bulunduğunuz kişiye bir bakın tekrardan. Saçma sapan sorulara cevap veren bel altı muhabbetler yapan ve bu yüzden viral olan biri.

Back