Hayatım Diyet

bizdede turşu vardı almadım pilav almadım sadece çorba ve fasulye mor lahanadan yoğurtlu salata yapmışlar bı çatal adım beğenmedim bıraktım
ya bizde önceden 12 çeşit çıkıyordu bu aydan itibaren 3 çeşit mecburen 2 çeşidini yerim, ancak bir çeşidini eleyebilirim,

hımm anladım canım
ama bak ben sadece sebzeler diyetlik gerisi normal yaparım yemeklerin
mesela sebzeli tavuk var

kabak,soğan,patates,havuç,kapya biber hepsini julyen eşit büyüklükte doğra yapışmayan tavaya al biraz tuz ekle tabii
sebzeleri sotele onlar suyunu salıp bırakacak.sonra onu bir borcama al
aynı tavaya tavuklarıda jülyen doğra onları at tavaya tuzunu da ekle ama tavuklara biberiye ekle sotelensin onları da sebzelere karıştır. üzerine istersen beşamel sos, istersen de kremalı da yapabilirsin ekle at fırına pişsin

lezzet sırrı biberiye söylüyeyim.

şinitzel yaparım ama kızartmam galeta unu yerine tel şehriye eklerim çıtır çıtır olur
baharatlarımda karışık köfte baharatı kullanırım
öyle çok karabiber kimyon kullanmam

bizdede turşu vardı almadım pilav almadım sadece çorba ve fasulye mor lahanadan yoğurtlu salata yapmışlar bı çatal adım beğenmedim bıraktım

ufff normalde çok severim mor lahanadan salatayı

teşekkürler canım bi denerim, biberiye almam lazım :)

Sarayca mesela kuşbaşı et var....

tencerede eti biraz sotelerim.
sonra onu fırın poşeti veya borcama alırım fırında bir güzel pişiririm..
piştikten sonra içine bir parça tereyağı eklerim mis gibi et olur...baharat olarak sadece dağ kekiğim vardı ananemden aldığım ondan eklerim enfes bir lezzet verir...

biberiye bilmediğim için sorucam hıç kullanmadım marketlerde baharatların olduğu yerlerde satılıyo mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…