- 13 Haziran 2022
- 1.313
- 2.409
- 63
- 29
- Konu Sahibi kosantembelhayvan
-
tek bir sorunum yok gordugunuz gibi maddelemişim. Elimizdeki parayi yiyelim yarina oyle bakariz şeklinde yasamayi sorumsuzluk olarak goruyorum boyle yasamayi tercih etmiyorumSorununuz gelecek kaygınız mi? Kocanızla az seks yaşamanız mi? Ilk yilinizda iki haftada bir seks yoğun mu gerçekten sizin için? Çocuk istemeniz mi istememeniz mi? Para kalmasi mi kalmaması mi?
Peki niye ikinizin geliri olmasına rağmen hayatı dert etmek yerine yaşamayı secmiyorsunuz? Bu çok mu zor bacım?
Tek maasla kalirsak gecinemiycez. Kitlik bilinci mi realistlik mi?Sanıyorum ki karı koca bir kıtlık bilinciniz var. Evet hayat şartları her geçen gün zorlaşıyor ancak bu kadar kendinize dert edip, hayattan keyif alamadıktan sonra birikiminiz olsa ne olacak olmasa ne olucak? Siz yine keyifle yiyip içip gezemeyeceksiniz gibi geldi bana.
Kiralar kac kira satilik evler kac lira bilginiz yok sanirim. Ev pesinatina paramiz var ama bankalar kredi vermiyor. Gelirimiz yuksek değil islerimiz guzel 30 bin falan kazanmiyoruz yani kişi başiİyi işlere sahibiz gelirimiz iyi diyorsunuz
Ev nasıl alamıyorsunuz hem birikim yapıp hem tatil yapabiliyor olmanız lazım
Yada geliriniz pek iyi değil size öyle geliyor
herkes kazandiğini yiyor sanirim gecinebiliyosunuz mesele nedir gibi yorumlar geliyor. Sasirdim. Birimiz issiz kalsa istanbulda maasin yarisindan fazlasi kiraya gidecek herkes halinden memnun gibiBence tek sorun var ekonomik. Ülke şartlarında da doğal. Birinizin daha çok kazanacağı bir işe geçmesi gibi olanak varsa değerlendirin. Konumu iyi bile olsa yeni ev fiyatları ile 2 maaşlı çalışanin hiç toplu para almadan ev alması buyuksehirde çok zor.
seks dedim diye kocamla yaptiğim pozisyonlari hayal ettiniz sanirim. Zihniyetiniz bana uymuyor ayıp buluyosaniz yorum da yapmayınŞunu anlamakta zorluk çekiyorum. Cinsel hayatında sıkıntı olabilir bir insanın ve bu konuda dertleşebilir. Ancak 2 kere yaptık, 4 kere caydık vs fazla değil mi? Mahrem konular bunlar. Bilmiyorum sadece bana mı garip geliyor.
İlk önce ana sorununuzu belirleyip teker teker çözme yoluna gidin. Tüm sıkıntıları birden ele alırsanız altından kalkamazsınız.
Eee memnun olmasa ne yapacakherkes kazandiğini yiyor sanirim gecinebiliyosunuz mesele nedir gibi yorumlar geliyor. Sasirdim. Birimiz issiz kalsa istanbulda maasin yarisindan fazlasi kiraya gidecek herkes halinden memnun gibi
Esim sehirdisinda calisiyo. Ben de cogu zaman ek iş yapiyorum. Pozisyonlarimiz ekonomik krizden once güzel kazandiriyodu. Simdi yüzde 80lik zamlari sadece mavi yakalilara yaptilar beyaz yakali olarak 25 zamlandim. Haftasonlari da esimin aikesine gitsek sonra benim ailemle arayi acmis oluyoruz benim ailemle gorusmek gerekiyo ortalama iki haftada bir(ek iş olmazsa) birbirimize ozel program yapabiliyoruz. Bazen de doktorluk tamirlik alışverişlik yalnizcs haftasonu yapabiliceğimiz işler basimiza çikiyor. Temizlik zaten mütemadiyen.Ekonomik kaygılarınzı kısmen haklı buluyorum. Ama sizi fiziksel olarak bu kadar yoran hayat telaşesini pek çözemedim. İşleriniz çok mu yoğun? Günde kaç saat çalışıyorsunuz? Ne iş yapıyorsunuz özel değilse?
Yani çocuk, yaşlı bakımı vs gibi ekstra bir sorumluluk yokken bu kadar yoğun olduğunuzu düşünüyorsanız çocuk düşünmeyin kesinlikle.
Şuan hangi maaşlı çalışan insanlar, kenara köşeye milyonlar istifleyebilir?İyi işlere sahibiz gelirimiz iyi diyorsunuz
Ev nasıl alamıyorsunuz hem birikim yapıp hem tatil yapabiliyor olmanız lazım
Yada geliriniz pek iyi değil size öyle geliyor
Katiliyorum. Gecen yil gittiğimiz dandik yer bile yüzde 300 zamlanmiş. Bi bungalovda kalmak istesek geceliği 3 bin lira. Harici yemek ve yol parasi Zaten bikac ayda bi gidiyoruz ama bu insana stres attırmaya yeticek bi sıklık değil maalesefHaklısın. Senin gibi düşünmeyip gelişine yaşayanlar nasi yasio asıl onu sorgulamak lazım. Mutsuz insanlar üretmekten baska elimizden bisey gelmio. 28 yas erken gene canını sıkma demeye geldim. Biriniz is degistirip bi atılım yaparsa belki 3 sene sonra falan gene yaparsiniz çocuk düşünüyorsaniz. Şahsen ben çocuk yapmadim. Yapsam hayatim bu kadar güzel gecmezdi. Benim 20li yaşlarimda dünya bu kadar dandik bi yer de değildi ustelik. Biriktirdiginizin bi kısmıni arada tatil yaparak yiyin gitsin. Ölüp gidicez nasilsa.
Gelirim nerede iyi yazmişim düzgün okuyun şu yazilari ya? Kim demiş milyon lira biriktirme derdim olduğunu? Saçma sapan yazmayin okumadanŞuan hangi maaşlı çalışan insanlar, kenara köşeye milyonlar istifleyebilir?
Eve 150 bin para girsin, 100 bini biriksin, kaç senede birilir bu pata doğru düzgün bir ev almak için?
Şaka mı yapıyorsunuz acaba?
Gelirim iyi demiş, umarım bahsettiğim rakamlardır ki şuan ülkede 28 yaşında birinin alacağı rakam değil, öyle olsa bileye örnektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?