Hayat Pahaliligi

ay evet o da var :)
bende de anneannem arnavut diğerleri yunanistan göçmeni. hep siz rahatsınız, sen istediğin gibi giyinirsin, açık saçık gezersin gibi önyargılar vardı.
yani rahatlık kime göre neye göre bir kere :)
ayrıca benim nasıl giyeceğime ailem karışmadı, bence gerçek medeniyet budur. ki çoğu kapalı insanların ortamında o kadınların da nasıl açıldığını görmüşümdür :)
konu tabi dine girmesin de hep balkan türklerine karşı böyle önyargılar var. buna sinir oluyorum.
Benim sülale de ve Çevremde her çeşit insan var.
Düşüncelerini sevdiğim, tamamen kafa yapısına önem verip, arkadaşlık dostluk kurduğum.
20li yaşlarımın başında kapandım,yani .Daha bekardım o zaman.
Kardeşim de lise de kapandı.O zaman yasaktı,okulda açıyor, çıkışta kapatıyordu.
Sonra eşimle evlendim.
Malum Karadeniz lı olunca herkes ayyynseni eşin mi kapattı,tabi canım Yerlisi ya falan fişman...
Sanki bizim özgür irademiz yok,
Kişisel tercihlere de Saygı duymayı öğrenmek lazım...
İnsanın Beyni,Vicdanı,İyi yüreği, Güler yüzü Kapalı olmasın...Gerisi hallolur.

Bulgarları severiz. Bu millete hiçbir zararları olmamıştır. Çalışkan, insani değerleri yüksek ve kibar insanlardır. Şok sevdiğim bir arkadaşım da Bulgardır. Siz Suriyeliler ile ilgili yazdığım mesajda söz konusu bile olamazsınız
Çok Özür dileyerek düzeltmek lazım
Bulgar değil"Bulgaristan Türkü".
Bulgar başka bir millet,hani Almanya da olan Türkler var,ve de Almanlar,öyle birşey...

bende yerim ne var pırasa candır, böreği de güzel olur, yemeğini de eşimle oğlum çok sever.

Midenizi yakmiyor mu?
Ben de severim ama pek yiyemiyorum.

Dün 15 liradan 5 kg muz aldim aklim hep sendeydi 🤣🤦‍♀️ (dagitmak icin aldim komsularin kaplari tabaklari tencereleri vardi, herkese 1 kilo muz, 1 kase antep fistigi)

Benim sülale de ve Çevremde her çeşit insan var.
Düşüncelerini sevdiğim, tamamen kafa yapısına önem verip, arkadaşlık dostluk kurduğum.
20li yaşlarımın başında kapandım,yani .Daha bekardım o zaman.
Kardeşim de lise de kapandı.O zaman yasaktı,okulda açıyor, çıkışta kapatıyordu.
Sonra eşimle evlendim.
Malum Karadeniz lı olunca herkes ayyynseni eşin mi kapattı,tabi canım Yerlisi ya falan fişman...
Sanki bizim özgür irademiz yok,
Kişisel tercihlere de Saygı duymayı öğrenmek lazım...
İnsanın Beyni,Vicdanı,İyi yüreği, Güler yüzü Kapalı olmasın...Gerisi hallolur.

evet belli kalıplar var insanların zihninde.
sanki o topraklarda yaşayan türkler hristiyanlığı seçmiş de gitmiş, dinine küfür etmiş gibi algılanıyor bazı kafalarda.
oysa zamanında anadolu'dan oraya gönderilmişler o topraklar fethedilince türk yerleştirmiş olmak için. hepsinin kurtuluş mücadelesinde, dünya savaşında desteği ortada.

yok yok hiçbişey olmuyor,fazla kaçırmadan deneyin isterseniz...

Bir daha markete gidince alayim azicik :)

Markete gitmeye korkar oldum ahahaha

Simdi bi pirasa diye gitcem, 2 parca daha sey alsam 100 lira verir cikarim 🤣 en iyisi kuzu kuzu bekliym bir dahaki market savasimda alayim 🤣

Bir daha markete gidince alayim azicik :)

Markete gitmeye korkar oldum ahahaha

Simdi bi pirasa diye gitcem, 2 parca daha sey alsam 100 lira verir cikarim 🤣 en iyisi kuzu kuzu bekliym bir dahaki market savasimda alayim 🤣
benim meyveler bugun bitecek 😍
muz 1 tane kaldı.
şaka gibi 80 tl meyveye ver hadi 10 tl si patates soğan olsun.10 tlsi de domates.
60 tl lik meyve 3 gün tek kişi.
Eşim oruçlu oluyor,iftarda yok..
yani günlük 20 tl meyve ye gidiyor şaka gibi....
Nerde bu 400 tl ye geçinenler...
Yarın gene bana market yolları 😍

Benim de eşim karadenizli. 😬 Ama ailelerimiz hiç benzemiyor. Biz evlenirken (dugun, tanişma vs) hariç bir araya gelmediler pek anca bayramdan bayrama telefonla arama olmuştur.
Ne tesadüf bizim de aileler hiç benzemiyor.
Çatışma lar çok oldu,ama biz iyiyiz sıkıntı yok,artık herkes birbirine alıştı, yapacak da birşey yok...🤣

benim meyveler bugun bitecek 😍
muz 1 tane kaldı.
şaka gibi 80 tl meyveye ver hadi 10 tl si patates soğan olsun.10 tlsi de domates.
60 tl lik meyve 3 gün tek kişi.
Eşim oruçlu oluyor,iftarda yok..
yani günlük 20 tl meyve ye gidiyor şaka gibi....
Nerde bu 400 tl ye geçinenler...
Yarın gene bana market yolları 😍

Demin bi mesajimi guncelledim ama sen guncellemeden sonrasini gormedin galiba ehehe

Dun 5 kg muz aldim. Aklim hep sendeydi 🤣
15ten aldim bu sefer.

Kolum kirik benim suan, komsular saolsunlar borek yemek kek surekli getirdi kaplar tencereler birikti.
Bos veremem, kendim yapip bisey de koyamam.
1er kilo muz, 1er kase antep fistigi koyup verdim.

Ablam diyor ki mooorrr komsun olabilir miyim 🤣🤣🤷‍♀️🤦‍♀️

Demin bi mesajimi guncelledim ama sen guncellemeden sonrasini gormedin galiba ehehe

15ten aldim bu sefer.

Kolum kirik benim suan, komsular saolsunlar borek yemek kek surekli getirdi kaplar tencereler birikti.

Ahahha çok tatlışsın yaa sen...Ucuza almışsın.Bende boyundan ameliyat lıyım ya hani,yemek getiren komşulara böyle çözümler yapayım bari.
Geçen bizim bey e kek yaptırdım canım çekti ama napayım 🤣🤣🤣
Hemen yan komşuma yolladım böyle bol fındıklı cevizli çok beğenmişler, güzel olmuştu efsaneydi 🤣🤣🤣🤣

Ahahha çok tatlışsın yaa sen...Ucuza almışsın.Bende boyundan ameliyat lıyım ya hani,yemek getiren komşulara böyle çözümler yapayım bari.
Geçen bizim bey e kek yaptırdım canım çekti ama napayım 🤣🤣🤣
Hemen yan komşuma yolladım böyle bol fındıklı cevizli çok beğenmişler, güzel olmuştu efsaneydi 🤣🤣🤣🤣

Yemek ve is yapan adamlara madalya dagitiyorum ben 🙏😍
Ellerine saglik, afiyet olsun.

Hisst noranin yan komsusuuu muzla fistik ha, unutma 🤣🤣🤣

15ten aldim bu sefer.

Ayrıca cömert insan severim, cömert olduğun için Rabbim sana daha çok veriyor.

İnanır mısın bilmem,
Önceki gün eşimin sıkıntıda olan kuzeninin hanımına bir miktar yolladım,çok sevindi.
Eşime söyledim her ay bir miktar destek olmaya karar verdik.🤣
Dün maaş günüm dü.
Rapora ayrılmadan önce ki param yatacaktı.Beklediğimin 2 katı para yatmış 🤣🤣🤣
Arkadaşımı arayıp bunun içinde bayram parası var mı dedim, yokmuş 🤣
o da ayrıyeten yatacak 😀🤣🤣

15ten aldim bu sefer.

konuya asgari ucretle gecindigini soyleyenler gelir dedik ama onlar yerine baska bir versiyon sen geldin morcum 😂

konunun en basinda bir suru uye cocuguna muz alamadigini yazdi, marketlerin cocuklar icin goz hakki reyonu yaptigi konusuldu. okurken benim gozlerim doldu cidden. anladik ekonomi topiklerinde buna su kadar verdim, sunu aldim diye yaziyorsunuz da insanlarin gecim derdi cektigi konulara da bir zahmet yazarken iki kez dusunelim. kilo kilo muzlardan, fistiklardan bahsetmeye hic gerek yok. zaten bu forumda herkesin evinde ne yedigini dan dun anlatmasina cok sasiriyorum her seferinde, ozellikle bu konuda da senin tavirlarina x2 sasirdim.

konuya asgari ucretle gecindigini soyleyenler gelir dedik ama onlar yerine baska bir versiyon sen geldin morcum 😂

konunun en basinda bir suru uye cocuguna muz alamadigini yazdi, marketlerin cocuklar icin goz hakki reyonu yaptigi konusuldu. okurken benim gozlerim doldu cidden. anladik ekonomi topiklerinde buna su kadar verdim, sunu aldim diye yaziyorsunuz da insanlarin gecim derdi cektigi konulara da bir zahmet yazarken iki kez dusunelim. kilo kilo muzlardan, fistiklardan bahsetmeye hic gerek yok. zaten bu forumda herkesin evinde ne yedigini dan dun anlatmasina cok sasiriyorum her seferinde, ozellikle bu konuda da senin tavirlarina x2 sasirdim.

Yanlis anlasildiysa herkesten özür dilerim. Biz aslinda ulkemizde yetisen 1 kilo meyvenin ve yine ulkemizde yetisen bir avuc yemisin buyuk bir sey olarak görülmesinden, durumun trajikliginden bahsediyorduk 🙏 mesajlarin daha baya bir arkaplani var, 3 gün önce benim fasulye fiyatina isyanimla baslamisti.

Eskiden kendimiz yapamasak komsularin tabaklarina hazir tatli, pasta alir koyardik. Suan 1 kg meyve seviyesindeyiz. Vurgulamak istedigim buydu 🙏

X