- 7 Haziran 2011
- 1.195
- 1.220
- Konu Sahibi izmirimizmir
Özellikle şu son dediğinizi ben de o kadar çok diyorum ki. Neden hep şükrediyoruz, elimizdekilerle avunuyoruz? Tabi ki şükretmeliyiz ama istediğimiz yemeği yiyebilmek, tatile gidebilmek, ev araba alabilmek bu kadar zor olmamalı. Ben de iyi arabaya binmeyi hakediyorum, istediğim gibi meyve sebze et yiyebilmeyi hakediyorum. Bir ay bir ayakkabı aldıysam başka bir isteğimi sonraki ay alayım bu ay masraf oldu demek istemiyorum. Ya da tatile gitmek için aylarca başka yerlerden kısmak istemiyorum. Ki ben çalışan bekar bir insan olarak yapabildiğim kadarını yapıyorum ona rağmen geçinmek zor geliyorken aile geçindiren insanlara çok üzülüyorum.uluslararası bir şirkkette çalışıyorum ve yaşıtlarımın yaşadığı hayatla bizim yaşadığımız hayat arasında ki o uçurumu her gün çok daha net görüp depresyonuma depresyon katıyorum..
Benimle aynı işi yapan aynı deneyime sahip bir iş arkadaşım 2. arabasını aldı mesela geçen sene. İlkini satarakta değil ikisinide kullanıyormuş.
Uzun dönem mortgage ile ev aldı. 25 yıl gibi bir süre ama kira öder gibi az bir miktar ödeniyor ve onlar için ev almak emeklilikte kirasız yaşamak için istedikleri bir şey.
Özlük haklarını hiç saymayayım bile tatilleri vs.
Tatillerde farklı ülkelere gidip güzel bir şekilde eğlenebiliyorlar. Bu onlar için bir lüks değil. Çoğu çalışanın kolaylıkla yapabildiği bir şey. Bizse ülkemizde tatil yapamıyoruz.
İşten çıkarılma korkuları pek yok. Çıkarılsalar bile bizim gibi ortada kalmıyorlar. Devlet desteği işsizlik maaşları 2 seneye kadar çok iyi o süreçtede bir çözüm bulunuyormuş zaten.
Yiyecek olarak of çok pahalı neyse almayayım dediğim bir çok şeyi onlar aa çok uygun diye istedikleri zaman alabiliyorlar. Asgari ücret alanlar bile yeme içmeden kesmek zorunda kalmıyorlar.
Böyle böyle çok şey var. Bunları her gün görünce bizleri onlarla kıyaslıyorum. Biz neden her şeye sadece şükretmek zorundayız? Senede 1 hafta tatil bile neden lüks sayılıyor? Biz neden canımız çeken şeyleri istediğimiz gibi yiyip içemiyoruz?
Yazacak o kadar çok şey var ki neyse diyorum yine....
Başka bir kızdığım konu ise bunlar bazı insanlara göre (özellikle X kuşağı ve öncesi) hep lüks sayılıyor, o yüzden böyle yetiştik böyle öğretildi çoğumuza. Hep yokluktan gelen insanlara tatil lüks geldi. Şimdi bizden de aynısını bekliyorlar.