Dün bende markete uğradım,2 poşet dolmadı bile ama 200 lira verdim çıktım,içinde et,deterjan vs yok.Peynir ,yoğurt,ekmek,süt vs aldıklarım. Ben eve atıştırmalık sokmuyorum zaten,ıvır zıvırda yok,illaki olacaksa kuruyemiş,meyve olur ama onlarda uçmuş ,azar azar alıyorum.
Sürekli aldığım 450 gr lık bir paket beynir 45 lira olmuş,ki 29 liraydı eskiden aynı peynir,600 gr'dı ayrıca. Zam yapılmasi yetmiyormuş gibi gramajda azalıyor.
Yine, ben asgari ücretle 4 kişilik ailemle zorlanmıyorum,üzerine birikim yapıyorumcular gelir birazdan ama bizim bahsettiğimiz böyle birşey değil. Ekmekle de karın doyar,makarna ile de ama nitelikli bir beslenme olur mu tartışılır. Hele evde çocuk varsa et yemesin,makarna yesin denmez,meyve de ,peynir de yemeyiversin denmez. Tabi ki herkes imkanı doğrultusunda alıyor ama gıdadan kısılmaz diye düşünenlerdenim. Çıkıp yazlık birşeyler almayabilirim kendime,masraf olmasın diyebilir,geçen yıl gidiklerimi giyebilirim ki öyle yapacağım ama oğlum ,kızım köfte seviyor ve yemeleri gerekiyor,et almayayım diyemem. Her öğün tabi ki oturup et yemiyoruz ama haftada 2 gün pişirmeye gayret ederim,2 gün sebze,1 tavuk,1-2 bakliyat,arada pizza,arada tost ama dengeli bir menü oluşturmak isterim.
Bunu yapmakta inanın pahalı,çok pahalı. Allah herkese yardım etsin.
Dışarı çıkamıyoruz,harcamıyoruz belki dışarda uzun zamandır ama evde yeniliyor,iciliyor yine de harcanıyor.
Aldıklarım bellidir genelde ama her seferinde daha pahalıya alıyorum ,kasada ne aldim ki ya ben oluyorum içten içe.
Yanlız değilsiniz konu sahibi.