• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Hayatımda duyduğum en saçma soru'

çok göç var muneistanbulada burada gördüğüm kadarıyla şu ana doğudan göç çok fazla bir onlar kalmıştı göç etmeyen ama doğudanda yurdun dörtbir yanına dağılıyorlar,iş desen inşaat işçiliği gibi işler,ah ah dedğin gibi olsa fabrikalar vs ama yokki..kimse yerini yurdunu bırakıp gitmek istemez aslında..

sadece güneydoğu falan da değil cryptic'im.. bugün evdeydim, tv de bir evlilik programına denk geldim stüdyonun yarısı İranlı, kalanları da farklı ülkelerden onlarca kişi.. Program Birleşmiş Milletler gibi :27: vizeler kalktığından beri akın akın İstanbul'a geliyorlar.. o nüfus sayımlarına falan da inanmıyorum kesinlikle..

Var mı söylediklerimde saçma bir kısım?
Varsa açık açık söyleyin, ben öyle aman saçma buldular hıh diyen biri değilimdir, fikirden fikir doğar, maksat konuşup düşünce alışverişi yapmak.
Bir misal daha bunu hep konuşuruz bizde, ilk defa yazıyorum buraya, hapishaneler üretimhanelere çevrilse ya, dokuma, ne bileyim ayakkabı vs, devlet üretimi altında ülkede satılsa, yani kaç milyonsak hepimiz her daim üretim için teşvik edilsek devlet tarafından, tüketeceksekte üretiklerimizi tüketsek, sermayemiz yine bizim kalsa.
Ben neden ülkemde çıkan bor madenini yurt dışına satıp işlenmiş halini fahiş fiyatlarla alıyorum.
Ben çıkarır, ben işlerim, benim ülkece neyim eksik?

abla valla sen hep yaz, biz de hep okuyalım..

sadece güneydoğu falan da değil cryptic'im.. bugün evdeydim, tv de bir evlilik programına denk geldim stüdyonun yarısı İranlı, kalanları da farklı ülkelerden onlarca kişi.. Program Birleşmiş Milletler gibi :KK53: vizeler kalktığından beri akın akın İstanbul'a geliyorlar.. o nüfus sayımlarına falan da inanmıyorum kesinlikle..
canım şimdi davutoğlu 2033 de özellikle istanbul başta olmak üzere güvenlik sorunları yaşayacağımızı söyledi..suriyeli vatandaşların bir çoğu kayıtdışı ülkede kayıt olmak istemieyen çok geri gönderilmek istemiyorlar..o nedenle çocukları okula göndermiyorlar..sağda solda yetişen bu çocuklar ileride tehdite oluşturabilir..peki neden buna engel olmadılar..maden halkının güvenliği için tehdit var önlem alın bizmi alacağız önlemi

Dünya'nın en pahalı benzin mazotu bizde çünkü üstüne bindirilen vergi yüksek, sigara, alkole bas vergiyi ama benzin, doğalgaz vs gibi kalemlerden vergi yükünü azalt, adam lüks otomobil alıyorsa ödesin en yüklü vergiyi ama orta sınıf arabadan vergiyi azalt.

Mesela pırlanta...
pırlantada özel tüketim vergisi yok diye biliyorum ben.

Var mı söylediklerimde saçma bir kısım?
Varsa açık açık söyleyin, ben öyle aman saçma buldular hıh diyen biri değilimdir, fikirden fikir doğar, maksat konuşup düşünce alışverişi yapmak.
Bir misal daha bunu hep konuşuruz bizde, ilk defa yazıyorum buraya, hapishaneler üretimhanelere çevrilse ya, dokuma, ne bileyim ayakkabı vs, devlet üretimi altında ülkede satılsa, yani kaç milyonsak hepimiz her daim üretim için teşvik edilsek devlet tarafından, tüketeceksekte üretiklerimizi tüketsek, sermayemiz yine bizim kalsa.
Ben neden ülkemde çıkan bor madenini yurt dışına satıp işlenmiş halini fahiş fiyatlarla alıyorum.
Ben çıkarır, ben işlerim, benim ülkece neyim eksik?
çalışma imkanı olsa benim halkım yapar çalışkan gerçekten mune,kızkardeşim suriyeli bir hanımla konuşmuş,demişki burada sabahın köründe kalkıp herkes işe gidiyor akşam geliyor,herkes çalışıyor suriyede bu kadar çalışma yok..
o asgari ücretli iş için bile gençler havada 40 takla atıyor:)bugün markete gittiğimdede genç ünüversiteli yeni başlamış çok heyecanlıydı kasiyer:)acele etme olur öğrenirsin dedim:)

çok göç var muneistanbulada burada gördüğüm kadarıyla şu ana doğudan göç çok fazla bir onlar kalmıştı göç etmeyen ama doğudanda yurdun dörtbir yanına dağılıyorlar,iş desen inşaat işçiliği gibi işler,ah ah dedğin gibi olsa fabrikalar vs ama yokki..kimse yerini yurdunu bırakıp gitmek istemez aslında..
Yazık işte, İstanbul'a göç neden var? Ki göç 1940'lı yılardan bu yana var, çünkü insanların istihdam edilecekleri yer yok, İstanbul'a bir fabrikaya girerim, olmadı bir lokantada bulaşıkçılık yaparım, oğlanı da emmisinin çay ocağına koyarız, hanım temizliğe gider deyip toplanıp geliyorlar.

Eee sen bu insana erzak dağıtsanda olmaz ki, nereye kadar yani, balık verme, balık tutmayı öğret, kur fabrikayı adamın şehrine, ana babasını, toprağını bırakıp göç etmek zorunda kalmasın.

Bunu yıllar yılıdır bir başaramadılar gitti. Sonra da kızıyorsunuz devlet büyüğü olarak, efendim beni protesto edene bak hele ayağında x marka spor ayakkabı, cebinde x marka telefon diyorsunuz, valla size birşey diyeyim mi x marka ayakkabıların bile feci taklidi çıkmış, o marka diye alıyorsun çakma çıkıyor, Çin malı mübarek:-)
Bu Çin telefonların bile çakmasını yapmış, hayret birşey, yani anlayacağınız adamın ayağındaki çakma çakmaa.

Mesela pırlanta...
pırlantada özel tüketim vergisi yok diye biliyorum ben.
Haklısınız, varmış kalkmış, neden peki? Halkın tükettiklerinde varken imkanları olanların alabileceği ve lüks sayılan pırlanta da neden ÖTV yok?
Az biraz bunlara kafa yormak lazım değil mi?

Yazık işte, İstanbul'a göç neden var? Ki göç 1940'lı yılardan bu yana var, çünkü insanların istihdam edilecekleri yer yok, İstanbul'a bir fabrikaya girerim, olmadı bir lokantada bulaşıkçılık yaparım, oğlanı da emmisinin çay ocağına koyarız, hanım temizliğe gider deyip toplanıp geliyorlar.

Eee sen bu insana erzak dağıtsanda olmaz ki, nereye kadar yani, balık verme, balık tutmayı öğret, kur fabrikayı adamın şehrine, ana babasını, toprağını bırakıp göç etmek zorunda kalmasın.

Bunu yıllar yılıdır bir başaramadılar gitti. Sonra da kızıyorsunuz devlet büyüğü olarak, efendim beni protesto edene bak hele ayağında x marka spor ayakkabı, cebinde x marka telefon diyorsunuz, valla size birşey diyeyim mi x marka ayakkabıların bile feci taklidi çıkmış, o marka diye alıyorsun çakma çıkıyor, Çin malı mübarek:-)
Bu Çin telefonların bile çakmasını yapmış, hayret birşey, yani anlayacağınız adamın ayağındaki çakma çakmaa.
aynen mune kapitalizm gençlerinde gözünü boyuyor,her kesimin..gerçeği çakması bakmıyor yeterki marka yazssın,gerçeğini nasıl alsınki zaten..devlet büyüklerinin hiçbirinin bu tarz konuşmaya hakkı yok,kendileri kendi çocuklarıda bunların özentisindeki,örnek birimi var gençlere

Haklısınız, varmış kalkmış, neden peki? Halkın tükettiklerinde varken imkanları olanların alabileceği ve lüks sayılan pırlanta da neden ÖTV yok?
Az biraz bunlara kafa yormak lazım değil mi?
şimdi biraz google araması yaptım galiba kdv de yokmuş pırlantada.
Şaka gibi...

çalışma imkanı olsa benim halkım yapar çalışkan gerçekten mune,kızkardeşim suriyeli bir hanımla konuşmuş,demişki burada sabahın köründe kalkıp herkes işe gidiyor akşam geliyor,herkes çalışıyor suriyede bu kadar çalışma yok..
o asgari ücretli iş için bile gençler havada 40 takla atıyor:)bugün markete gittiğimdede genç ünüversiteli yeni başlamış çok heyecanlıydı kasiyer:)acele etme olur öğrenirsin dedim:)

İnsanımız çalışkan elbette, yazık o üniversitelilere, çocuk senelerce dirsek çürütüyor, kendi mesleğini icra edemiyor veya 3 kuruş maaşa çalıştırılıyor.
İlerde böyle giderse üniversiteli işsiz sayısı artacak, kaliteli, vasıflı işsizler artacak.
Sebep ü-ret-mi-yoruz.
Uçak mühendisleri, makine mühendisleri, ziraat mühendisleri, inşaat mühendisleri ne iş yapıyor bugün?
Ben söyleyeyim bir kısmı mecbur yurtdışına gitti, bir kısmı farklı iş kollarında çalışmak zorunda, bir kısmı sözleşmeli öğretmen oldu.

Şimdi hal böyleyken, ki daha birçok konu başlığı var ele alınması gereken ama neyse, gelde geçici çözüm üretim siyasetini benimsemiş politikacılara amannn pek güzel maşallah maşallah deyip oy ver.
Biri ikisi değil, hepsi böyle, şimdi çok mu üretiyoruz, buyrun pırlanta da ne kdv ne ötv, yazdı işte lakeoftears, lüks tüketime gel gel, bana yürü diyen politikaların nesine oy vereyim.

(1) AKP, 231 milyar Dolar olarak aldığı GSYH’yı 12 yılsonunda 800 milyar Dolara çıkarmıştır. Bu, yaklaşık 3,5 kat artış demektir. Bu artışın başarı derecesini ölçebilmek için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkeler grubunun toplam GSYH’sının nereden nereye çıktığına bakmak gerekir. Gelişme yolundaki ülkelerin toplam GSYH’sı 2002 yılında 6,9 trilyon Dolar iken 4,4 kat artışla 2014 yılında 30,5 trilyon Dolara ulaşmış. Demek ki Türkiye’nin bu 12 yılda GSYH’da sağladığı 3,5 kat artış, bulunduğu grubun toplam artışının gerisinde kalmış. Ayrıca Türkiye’nin 2014 yılında GSYH’sının bir önceki yıla göre gerilemiş olması çarkın ters dönmeye başladığının bir göstergesi olarak alınabilir.

(2) Kişi başına gelirde Türkiye, AKP iktidarının ilk 6 yılında hızlı sayılabilecek bir artış temposu yakalamış ama ondan sonraki 7 yılda yerinde saymaya başlamıştır. Dünya GSYH’sının dünya nüfusuna bölünmesiyle ortaya çıkan kişi başına gelir ortalaması kabaca 10 bin dolar dolayındadır. Bu miktar dünya için kişi başına ortalama gelir olarak kabul ediliyor. Bu gelir düzeyine gelip takılan ve yukarıya gidemeyen ekonomilere de ‘orta gelir tuzağındaki ekonomiler’ deniyor. Türkiye, kişi başına gelirdeki gelişmelere bakıldığında, son 7 yıldır orta gelir tuzağına takılıp kalmış bir ekonomi görünümü veriyor.

(
3) AKP iktidarıyla başlangıçta son derecede hızlı bir büyüme ivmesi yakalamış olan Türkiye, 2008 ve 2009 yıllarında önce duran, sonra küçülen bir ekonomik büyüme performansı sergilemiş bulunuyor. Küresel krizin etkisinin ‘teğet’ geçmediği özellikle 2009 yılında yaşanan yüzde 4,9’luk küçülmeden net bir şekilde görülebiliyor. Ardından iki yıllık bir toparlanma ve sonra son 3 yılda yaşanan potansiyel altı büyüme hızları (potansiyle büyüme yüzde 5) ekonominin yavaşlamasına ve sorunlar yaşanmasına neden olmuş görünüyor.

(4) AKP iktidarının en önemli ekonomik başarılarından birisi enflasyonu yüksek çift haneli oranlardan tek haneli oranlara indirmiş olmasıdır.
Buna karşılık Merkez Bankası, yıllardır hükümetle birlikte belirlediği yüzde 5’lik enflasyon hedefine ulaşamıyor. Her ne kadar hedef Merkez Bankasının hedefi gibi görünse de hükümetle birlikte belirlendiği için bu orana ulaşamamakta yaşanan başarısızlık Merkez Bankasına olduğu kadar AKP iktidarına da aittir.

(5) İşsizlik oranı, AKP iktidarı açısından önemli bir başarısızlık göstergesi olarak ortada duruyor. 2001 kriziyle birlikte yüzde 8’lik ortalamadan yüzde 10’luk bir ortalamaya sıçramış olan işsizlik oranı, ölçme yöntemlerinde yapılan ve oranın düşmesine yol açacak değişikliklere (*) karşın yüzde 10’lar düzeyinde kalmaya devam ediyor.

(6) AKP iktidarının en önemli üç başarısından birisi bütçe açığının sıfıra yaklaştırılmış olmasıdır. Diğer iki başarıdan birisi yukarıda değindiğim enflasyonun düşürülmesi diğeri de kamu borç yükünü azaltılmasıdır. Bunlardan enflasyonu düşürme başarısı sürdürülememiş ama diğer ikisi sürdürülmüştür. Bütçe açığı oranının düşürülmesi aslında kamu borç yükünün düşmesine o da enflasyonun düşmesine yol açmış görünüyor.

(7) Bütçe açığının düşürülmesi ne yazık ki cari açığın artırılması pahasına gerçekleşmiştir. Türkiye, 2000’li yıllara kadar bütçe açığı ve kamu borçlanmasına dayalı büyüme modeli izlemiş, AKP’nin iktidara geldiği 2002 ve sonrasında ise cari açık, özel kesim ve hanehalkı borçlanmasına dayalı büyüme modeline geçmiştir. Bunun sonucunda da bütçe açığı düşerken cari açık artmış ve bu model giderek daha fazla dış finansman sorunları yaratmaya başlamıştır. Türkiye, kırılgan ekonomilerin en başlarında yer almaya başlayınca cari açığı düşürmeye yönelik adımlar atmış bu kez de büyüme oranı ciddi biçimde düşmüştür.

İlk 6 – 7 yılda başarılı bir ekonomik performansa imza attı. Buna karşılık yapısal reformların yapılamaması, öteden beri Türkiye ekonomisinin en önemli hastalıklarından birisi olan kısa vadeli bakış açısının bu dönemde de devam etmesi, ekonomide yanlış yaklaşımların artmaya başlaması sonucu son 6 yılda işler tersine dönmeye yöneldi.

alıntıdır. verileri tablo halinde ekleyemedim.

Hala yollara, Marmaraya bakıp ''iyi haldeyiz'' denmiyor mu ''deliriyorum.

İnsanımız çalışkan elbette, yazık o üniversitelilere, çocuk senelerce dirsek çürütüyor, kendi mesleğini icra edemiyor veya 3 kuruş maaşa çalıştırılıyor.
İlerde böyle giderse üniversiteli işsiz sayısı artacak, kaliteli, vasıflı işsizler artacak.
Sebep ü-ret-mi-yoruz.
Uçak mühendisleri, makine mühendisleri, ziraat mühendisleri, inşaat mühendisleri ne iş yapıyor bugün?
Ben söyleyeyim bir kısmı mecbur yurtdışına gitti, bir kısmı farklı iş kollarında çalışmak zorunda, bir kısmı sözleşmeli öğretmen oldu.
Abla en basitinden kendimden ornek vereyim. Ortaokulda matematik ve ingilizce ogretmenimiz haftasonu kursu acmisti. Derste bi sey anlatmayip haftasonu kursta anlatiyolardi. O donem ailem buyuk maddi sikinti icinde oldugu icin kursa gidemedim. Dersten orta notla gectim bi sekilde ama matematik ve ingilizce temelim hic olmadi. Lisede de yapamadim. Sozel okudum bu yuzden. Universite sinavinda hic matematik yapamamama ragmen esit agirliktan alan bir bolum kazandim. Su an universitedeyim. Sayisal dersleri gece gunduz calisarak verdim. Ingilizceye de kendi cabamla calistim yine. Kimisi catir catir kurlu ingilizce kurslarina gidiyor. Kimimiz de benim gibi yabanci dizi falan izleyip gramer calisiyor :) Seneye mezun oluyorum ve alanimdan alan tum isyerleri yabanci dil istiyor. Zamaninda temelim olmadigi icin speaking temelim de hic gelismedi tabi. Formasyon acilsin da alayim gozuyle bakip para biriktiriyorum. Ogretmenlik okuyanlara haksizlik oldugunu kabul ediyorum ama mecburum. Sozlesmeli ogretmen olmaya razi durumda birakildik iste. Egitim sisteminin ve issizligin bizi getirdigi nokta bu.

Marketteki kasiyerler asgari ucretle mi calisiyor? Yazin calissam mi ne yapsam :)

Marketteki kasiyerler asgari ucretle mi calisiyor? Yazin calissam mi ne yapsam :)
canım evet asgari ücret çok hep ünüversite gençliği lise mezunu yok..çalış canım harçlığın çıkar..ne yapacaksın..

FB_IMG_1431711086953.jpg

Konu ya uygun mu bilemiyorum ama paylasmak istedim...

Back
X