hayat çok kısa herşeyi dert etmeyin derim

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
kızlar eşimle 2006 yılında evlendik. ikimizde çalışıyoruz kendi ayaklarımız üzerinde ve ailelerimizden ayrıyız.birde kızımız var rabbim bağışlarsa cocugumuzu büyütürken hiç kimseden yardım talebimiz olmadı aileler olarak kendi başımıza hallettik herşeyimizi.evlenirkende eşimle beraber aldık herşeyimizi .eşimin ailesi sagolsunlar evlenirkende birşeyimize karışmadılar ne maddi ne manevi yani karları da olmadı zararlarıda,ve kızımın doğumunda kayınvalidemin evimize olan 7 günlük ziyareti dışında evimize eşimin ailesinden henüz hiç kimse teşrif etmedi.eşimle kızıyorduk,neden gelmiyorlar hiç mi mrak etmiyorlar hep uzaklığı bahane gösteriyorlar diye ancak biz hiç saygıda kusur etmedik.kayınvalidemin o gittiğimiz dönemlerde ara ara laf sokmaları-ki hiç önemsemedim hep cahilliğine verdim-hariç hayatımızdan memnunuz.gelelim asıl konuya insanız herşey bizim için kayınvalidemin 2 ay önce kanser olduğunu öğrendik malesef.kendi bulundukları şehirde 2 görümcem ve bir eltim var ve ben buna rağmen duramadım eşime gidelim yanında olalım dedim. ve yıllık izin aldık ameliyat süresince hastanede ben kaldım yanında helal hoş olsun elimden geldiğince yanında oldum ve o onkoloji servisinde öyle çok şey gördümki aslında hiç kimseyi üzmeye değmiyor,görümcem dediki "ben dikiş yeri göremem , ben kan göremem, anneme sen bak"ve o an anladımki insan yükü çok ağır yeri geliyor evlat annesine bakmakta zorlanıyor ne acı. kayınvalidemin hastalığı çok ani oldu hiçbir sorunu yokken ortaya çıktı aniden ve hepimiz çok üzüldük. hayat çok kısa,gerçekten üzmeye değmiyor,ne insanlara sitem etmeye değer,ne kalp kırmaya..unutmayın insanız ve herşey bizim için bazı şeyleri görmezden gelelim.tabiki kötü niyetli insanlar çok ama biz onlardan olgun olalım derim ben gerçekten hayat çok kısa.herkese sağlıklı ve mutlu günler dilerim

Allah sizden razı olsun, sevabı size yeter bu vicdani hareketinizin.. Dediğiniz gibi herşey biz insanlar için, mütemadiyen sıkıntı yaratabiliyoruz insanız sonuçta dert ediyoruz, çekeceğimiz ne varsa, bize biçilen rolü hakkıyla oynayıp çekilicez günü gelince kenarı.. Allah evladında, eşinde hayırlısını nasip etsin cümlemize..

Evet hayat cok kisa ve insanlarda nankör.

kosuyoruz bazen dur durak bilmeden,ama neyin pesinden,nereye,kimin elinde hayat garantisi var ki.

hepmiz insaniz ve ölüm hepimiz icin de gecerli.

bazen o kadar bos selerle ugrasiyor ki insanlar.

cünkü dünyanin ölümlü oldugunu unutarak kalp kiriyorlar.

ver her kirik gün gec olabiliri telafi etmek icin.

Oyle dedigin gibi pek de kolay degil herseyi kafaya takmamak.
Herkesin hayatlari farkli farkli. Yasadiklari, gordukleri seyler farkli farkli...

Oyle dedigin gibi pek de kolay degil herseyi kafaya takmamak.
Herkesin hayatlari farkli farkli. Yasadiklari, gordukleri seyler farkli farkli...

Evet iste sorunda cogu insan icin burda basliyor canim,cogu insan vadir ki istemesede kendini bir noktada bulur,cünkü hayat onu sürükler oralara.

ama zevkle kötülük yolunda yürüyenlere Allah korku salsin yüreklerinine.

Amin canim,herseyin hayirlisini istemeyi bilmeliyiz.

çok guzel dıle getırmıssın keske her sanıye hayatın kısa oldugunu dusunerek yasayabılsek....

Allah razı olsun her gelin böyle olsa keşke . umarım bizede sizin gibi bir gelin nasip olur... Allah acil şifalar versin

Bugün sana yarın bana hesabı..
Yarına garanti yok

helal olsun gelin derler el gibi görürler öz kızı yabancı olmuş annesine
siz bakmışsınız, ölümlü dünya yarın ne olacağımız belli değil
keşke hep bunun bilincinde olarak yaşasak hayatı...

Gerçekten çok haklısın sanki sen anlatırken benim kayinvalidemden bahsediyosn zannettim

hiç gelmezler gitmezler işleri nedeniyle hep şikayet ediyorum ama onların asla yüzüne kötü bişey söylemedim ve nişanlıma da hep söylerim sakin yanlış bişey söyleme diye bu anlattiklarından da çok etkilendim gerçekten hayat kısa kimseyi uzmeye değmez ....

haklısın canım hayat kısa kimseyi üzmeye kırmaya değmez herşeyi kafaya takmaya değmez
keşke herkes ölümü düşünse öbür dünyayı unutmasa hayat çok daha güzel olurdu ama maalesef bazı insanlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…