• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat Bir Oyun Hamurudur Aslinda

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
HAYAT BİR OYUN HAMURUDUR ASLINDA

Her zaman ki gibi oğlunu okuldan almaya gitmişti genç bayan. Oğlu henüz 6 yaşındaydı ve anasınıfına gidiyordu. Her gün yeni şeyler öğreniyordu. Oğlunu almaya her gün yarım saat erken gidiyordu. Sınıfın bir köşesinde oturup oğlunu izliyordu yarım saat boyunca.

Bugün de aynısını yapmıştı. Bugün kü konuları oyun hamurundan şekiller yapmaktı. Özenle arabasını bitirmeye çalışıyordu oğlu. Bundan mutluluk duyuyordu. Çünkü arabalar onun idealiydi. Ve herkes istediğini yapmakta özgürdü.

Oğlunu izlerken birden kendi anasınıfı günleri geldi gözünün önüne. Öğretmeni ona oyun hamurunu verdiğinde nasıl da heyecanlanmıştı. Küçücük yüreğinde yapacağı bebeğin hayalini kurarken öğretmeni ısrarla bir ev yapmasını istemişti. Ne kadar da hayal kırıklığına uğramıştı. Elin de sadece bir hamur vardı ve o çok istemesine rağmen bebek değil de ev yapmak zorundaydı. O an alıp kaçmak istemişti o hamuru. Kaçıp gitmek ve kimsenin ona ne yapmasını söylemeyeceği bir yerde çok istediği o küçük bebeği yapmayı… Ama çaresiz ev yapmıştı istemeye istemeye…

Bunları düşünürken aslında hayatında bir oyun hamuru olduğunu fark etti. Evet hayat bir oyun hamuruydu ve bizim elimizde şekilleniyordu. Peki ona nasıl bir şekil vereceğimizi gerçekten biz mi seçiyorduk yoksa kurallar, baskılar yada daha farklı etkenler mi nasıl şekil vereceğimizi belirliyordu?

Aslında bu zor bir soruydu. Çünkü hayatı şekillendirmek herkese göre değişiyordu. Kişinin yapısına, yaşadığı çevreye, kişiliğine, kendine olan güvenine, üstündeki baskıya ,her şeye göre değişiyordu aslında. Herkes ya bir araba ya bir bebek yapmak istiyordu. Ama üzerindeki tabular onların zorla ev yapmak zorunda kalmasına neden oluyordu.

Hangisi doğru bilmiyordu genç kadın. Ev yapmayı istememek ve oradan kaçıp kimsenin ona karışmadığı bir yerde bebek yapmak mı yoksa kalıp ev yapmak mı? Elinde tek bir hamurla kendi ideallerini mi gerçekleştirmek yoksa başkalarının yapmasını istediklerini mi yapmak?

…………………………

nur1835

nurum gecmişe döndüm bi an :utangac: tşk canım emegine saglık a.s.

:1hug:Aslında bu zor bir soruydu. Çünkü hayatı şekillendirmek herkese göre değişiyordu. Kişinin yapısına, yaşadığı çevreye, kişiliğine, kendine olan güvenine, üstündeki baskıya ,her şeye göre değişiyordu aslında. Herkes ya bir araba ya bir bebek yapmak istiyordu. Ama üzerindeki tabular onların zorla ev yapmak zorunda kalmasına neden oluyordu.

HAYATIMSIN SÜPER BİR HİKAYE SENİ SEVİYORUMMMMMMMMMMMMMMMM:1hug::1hug:

Ben de seni seviyorum tılsım ablam beğenmene çok sevindim :)))

çoooooook güzelllll gerçekten çok doğru bir soru sondaki...

narkosis sağol canım. Beğenmene gerçekten sevindim

evet hayAt bır oyun hamurudur ısrarla ev yapmanı ısterlerse yap büyü hedefını gelıştır kendı paranla bır hamur al ıdaellerınle onu yogur ve dıledıgını yap
emeğine sağlık canım çok güzel SENI SEVIYORUM UNUTMA

Güzel bir yazı teşekkürler...

nurcum çok hoş..
emeğine sağlık sevgi dolu paylaşımlar...

bayağı zor bir soru sanırım. ama ben kaçar gider kendi hayalimi yapardım ..
emeğine sağlılk nurcum..

Kesinlikle çok güzel ve çok doğru...
Hayat bir oyun hamuru ve biz ne kadar kabullenmek istemesekte ona nasıl şekil vericeğimizi kurallar, baskılar yada daha farklı etkenler belirliyor...

TAbi her zaman böyle olmuyor ama çoğunlukla durum böle...

Yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Beğenmeniz beni gerçekten mutlu etti hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum a.s.

ömür boyu pişmam olucana keşke kaçıp başka yerde yapsaydı bebeğini.neden başkaları için engelliyoruz ki kendimizi anlamam.
ama zorla olunca insan herşeyi yapıyo....
nur sağol canım çok güzel yazmışın
yüreğine sağlık
Şeniz a.s.

yüreğine sağlık nur yine düşündürdün düşündürükende ağlattın emeğine sağlık canım benim

Back
X