• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayallerimden vazgeçmek istemiyorum..

Spiyler

Pollyanna
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
9
4
1
Herkese merhaba. Forumu uzun zamandır takip ediyordum üyeliğimi almadan öncede. İnsanların sorunlarına verilen tavsiyeler öneriler hoşuma gittiği için belki bir gün benimde bu tavsiyelere ihtiyacım olur diyerekten üye olmuştum. Benim derdim geleceğimle ilgili.. Bu arada yaşım 16 bu yıl 11. Sınıf olacağım. Üniversite sınavına yaklaşmış bir vaziyetteyim anlayacağınız. Anlatmak gerekirse ben ilkokuldan şu günüme kadar hiç matematikte iyi olamadım bir türlü anlayamadım desem yeridir ilkokulda sınıf öğretmenimiz matematiğe aşırı derecede önem veren biriydi habire problemler sorardı, yanlış yapana kızmayacağını söylerdi bizde gidip gösterirdik doğru mu diye ve yanlışsa bize tokat atardı. Matematik dersinden hep korktum yanlış yaparda döver diye,ki tokattan fazlasını yapıyordu çok fazla şiddet uyguluyordu ve matematikte konuları dinlemek yerine acaba kızar mı yine birini döver mi korkuları vardı.. Ortaokula gelince yine matematikte berbattım:halay: Başka bir hocaydı ama tahtaya kaldırıyordu.Her çıkışımda tahtayla bakışıyodum :bicak: Lisede konuları anlamama rağmen hiç soru çözme pratiğim olmadığı için yapamıyorum. Diğer derslerim çok iyi,fiziktede az biraz matematik var ama daha iyi yapıyorum. Matematik yüzünden üniversite sınavında istediğim puanı alamayacağım endişesi var. Psikoloji istiyorum. Gerçekten güzel bi üniversiteye gitmek istiyorum. Çok korkuyorum. Okulda bilgi yarışmasına katılmıştım bir matematik sorusu sormuşlardı tahminen ilkokul konularından ve herkes yaptı ben yapamadım anlamıyorum hala ilkokul bilgilerini hatırlayan var ben bilmiyorum bile böyle birinin üniversite sınavından yüksek alacağını düşünemiyorum. O gün eve gidince çok ağladım çünkü bi kaç mat sorusunu daha yapamamıştım.. Lütfen bana yardımcı olun hedefimi belirledim isteyince oluyor derler hep çabalıyorum ama bazen inanmıyorum boşuna geliyor yaptıklarım.:mad: Şimdiden teşekkür ederim :KK200:

Bunların sebebi senin ilkokul ogretmeninin senin üstünde kurduğu baskı. Bir psikoloğa git ve o öğretmeni beyninden sildir derim. Yada topla arkadaşlarını o size şiddet uygulayan hocayı bir güzel benzetin. İçin soğusun.

Matematik özel ders alabilir misin? Üniversite öğrencileri makul rakamlara ders veriyorlar.

Yayınını hatırlamıyorum ama hiç matematik bilmeyenler için bir seri vardı.Arama motoruna matematik 0 kitabı veya matematik bilmeyenler için kitap yazarsan büyük ihtimalle çıkar.
Ayrıca ders v ideolari da izleyebilirsin.Mesela Ekol hoca vardı.Ama v ideolari kaldırmış olabilirler.Ayrıca Ekol hoca nin anlattığı biraz zor gibi.Yani biraz matematik bilmek lazım.Yine de aklında bulunsun.
Ben Şenol hoca nin v ideolarini izlemiştim.Bence v ideolari temel seviye idi.Daha basiti olamazdı.
Körfez yayınları ygs matematik 1 konu anlatimli kitabı kullanmistim. Gayet güzeldi,zor değildi.Soru çözme taktikleri de vardı.
Ama tüm bunlardan önce asla pes etme.

Yayınını hatırlamıyorum ama hiç matematik bilmeyenler için bir seri vardı.Arama motoruna matematik 0 kitabı veya matematik bilmeyenler için kitap yazarsan büyük ihtimalle çıkar.
Ayrıca ders v ideolari da izleyebilirsin.Mesela Ekol hoca vardı.Ama v ideolari kaldırmış olabilirler.Ayrıca Ekol hoca nin anlattığı biraz zor gibi.Yani biraz matematik bilmek lazım.Yine de aklında bulunsun.
Ben Şenol hoca nin v ideolarini izlemiştim.Bence v ideolari temel seviye idi.Daha basiti olamazdı.
Körfez yayınları ygs matematik 1 konu anlatimli kitabı kullanmistim. Gayet güzeldi,zor değildi.Soru çözme taktikleri de vardı.
Ama tüm bunlardan önce asla pes etme.
Körfez yayınlarını bende çok duydum onun dışında teşekkür ederim önerileriniz için. Pes etmemeye çalışacağım:KK31:

antrenmanlarla matematik diye bir kitap var
resmen sıfırdan anlatıyor matematiği
bence ona bir bakın

Seni anlıyorum. Ben de ünv sınavına hazırlandığım seneye kadar matematiğin m'sini bilmiyordum. Dershanede mükemmel bir hoca denk geldi de sayesinde matematik benim korkulu rüyam olmaktan çıkıp terapiye dönüştü. Bir de kendimi devamlı çok kolay, ne var ki bunda diye motive ediyordum.

Anlatımını sevdiğin bir hocayla işe başlayabilirsin. Tümer yayınları vardı eskiden, hala var mı bilmiyorum ama onu da tavsiye ederim.

Başarılar dilerim güzelim. İnşaAllah ülkene faydalı bir birey olursun:KK200:

Simdi gundem boyleyken ilginc bi oneri olacak ama sana faydasi olsun diye soylemek istedim.

Fem yayinlarinin ilk adim matematik kitabi var. Bildigin temel matematik alistirmalari. Bunun gibi bi kac kitap daha var baska yayinlarinin. 8 sene gecti ben o cagi atlatali o yuzden tam hatirlamiyorum. Ama kitapcilara sorarsan sana yardimci olacaklardir.

Bir de imkanin varsa ozel ders alabilirsin. Cok faydasi olacagina eminim. Yapamam diye dusunme. Kardesim liseyi aciktan okudu. Ortaokulda vs de hic basarili degildi. 21 yasinda uni okumaya karar verdi. Matematikte gayet iyi ilerleme kaydetti mukemmel olmasa da...

Matematigi gözünüzde buyutmeyin artık,simdiden ygs-lysye ciddi olarak calismaya baslayin.

Psikoloji Tm3 puan turunden aliyo ,geometri ve matematigin onemi eskisi kadar yok,iyi Türkçe-edebiyat netleriyle cok rahat kazanirsiniz.

Basarilar.

Bunların sebebi senin ilkokul ogretmeninin senin üstünde kurduğu baskı. Bir psikoloğa git ve o öğretmeni beyninden sildir derim. Yada topla arkadaşlarını o size şiddet uygulayan hocayı bir güzel benzetin. İçin soğusun.
Evet onun yüzünden matematiğimin kötü olduğunu biliyorum:110:. Biz Annemle onu Allah'a havale ediyoruz:sinirli:

Seni anlıyorum. Ben de ünv sınavına hazırlandığım seneye kadar matematiğin m'sini bilmiyordum. Dershanede mükemmel bir hoca denk geldi de sayesinde matematik benim korkulu rüyam olmaktan çıkıp terapiye dönüştü. Bir de kendimi devamlı çok kolay, ne var ki bunda diye motive ediyordum.

Anlatımını sevdiğin bir hocayla işe başlayabilirsin. Tümer yayınları vardı eskiden, hala var mı bilmiyorum ama onu da tavsiye ederim.

Başarılar dilerim güzelim. İnşaAllah ülkene faydalı bir birey olursun:KK200:
Böyle örnekler verildiği zaman gerçekten çook mutlu oluyorum. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. İnşallah teşekkür ederim:KK200:

Simdi gundem boyleyken ilginc bi oneri olacak ama sana faydasi olsun diye soylemek istedim.

Fem yayinlarinin ilk adim matematik kitabi var. Bildigin temel matematik alistirmalari. Bunun gibi bi kac kitap daha var baska yayinlarinin. 8 sene gecti ben o cagi atlatali o yuzden tam hatirlamiyorum. Ama kitapcilara sorarsan sana yardimci olacaklardir.

Bir de imkanin varsa ozel ders alabilirsin. Cok faydasi olacagina eminim. Yapamam diye dusunme. Kardesim liseyi aciktan okudu. Ortaokulda vs de hic basarili degildi. 21 yasinda uni okumaya karar verdi. Matematikte gayet iyi ilerleme kaydetti mukemmel olmasa da...
Gerçekten çok teşekkür ederim. Bende matematikte aşırı bir başarı beklemesemde bana yetebilecek kadar yapabilmeyi istiyorum. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım :KK52:

Matematigi gözünüzde buyutmeyin artık,simdiden ygs-lysye ciddi olarak calismaya baslayin.

Psikoloji Tm3 puan turunden aliyo ,geometri ve matematigin onemi eskisi kadar yok,iyi Türkçe-edebiyat netleriyle cok rahat kazanirsiniz.

Basarilar.
Şimdiden verilen önerileri dikkate alarak kitapları almaya başladım. Dediğim gibi diğer derslerden yana bir sıkıntım yok öyle olursa benim için çok iyi olur inşallah kazanabilirim. Teşekkür ederim..

Matematigi yazarak calisin. Ben sozelciydim konu anlatimli kitaptan alip yaziyordum sorulari da o sekilde en bastan dogal sayilardan basla. Bir kitap vardi adim adim matematik mi ole bisey iki kitap hic bilmeyem icin ayrintili ama anlasilacak sekilde anlatiyor. Bir de ozel ders al iyi anlatabilen birinden. Benim de mat fobim vardi ortaokulda bi sene bi ogretmen girdi guzel anlatti ha anlamkyordum ama yapabilirim dedim bi de bi arkadasim var o catir catir cozuyor soru nasil yaptin bunu dedigimde ben de cozemezdim bigun zor bi soru sectim ugrastim bunu cozecegim diye cozdum ondan sonra zorlanmadim dedi.

Hayallerinden vazgeçme. Başaracağına inan. Ve hedefine odaklan. Pozitif enerjini hayata ve zorluklara yansıt

Yahu bırak bu freudyen yaklaşımları.
Hocan kötüymüş ama sende de matematik zekası olmayabilir. Oturup Türk dizilerindeki karakterler gibi çocukluk travması analizleri yapma. Onu psikolog olunca yaparsın.

Özel ders al..otur çalış. En çok matematige Eğil. Olay bu.

Back