hayallerim suya düştü:(

kkgd2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
125
0
46
Ankara
Merhaba kızlar,

Bende derdimi anlatmak istedim aslında dert değil ama çok canımı sıkan bir durum.

Ben 1 yıllık evliyim, eşimde ben de çalışıyoruz ve haziran başında hazır ev kredilerinin de faizleri düşmüşken ev almaya karar verdik. Araştırmaya başladık evleri hangi semtten alsak, odası şusu busu nasıl olsa die sabah akşam araştırdık. Bu arada ben kendi aileme söylediğimde bu kararı çok sevindiler ama eşimin ailesi nedense konu her açıldığında huzursuzluk çıkardı, hep olumsuz konuştular. Size kredi vermezler, nasıl ödiceksiniz falan filen... yani Allah'a çok şükür kazancımız yerinde, kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz. Hatta yeri geldiğinde benim aileme de eşimin ailesine de sürekli yardım ediyoruz. Neyse, bi evi çok beğendik. Kayınvalidemlerden de uzaktı biraz beğendiğimiz ev ama Ankaralılar bilir Balgat'ı. Beğendiğimiz ev o semtte yeni yapılan binalardandı. Eşimin ailesi gözümüzü korkuttu, hep olumsuz konuştular. Yabancı birileri olsa diyicem ki bunlar bizim ev almamızı istemiolar ama insan oğlunun ev almasını nasıl istemez die konduramadım. Ama eşim resti çekti onlara. Şimdi kirada oturduğumuz ev onlara çok yakın ve artık eşim de ben de oturduğumuz semti hiç sevmiyoruz, taşınmayı da bu yüzden istedik. Fazla uzatmayayım, bizim gözümüz korktuğu için balgattaki evden vazgeçtik, Gazi mahallesinde bi ev bulduk yeni yapılan. kredimiz falan onaylandı ama ev daha inşaat halinde olduğu için exper raporunu bekledik. Bu arada ben evle ilgili herşeyi düşündüm tabi. parkeler, duvarlar ne renk olucak, perdelerim uyucak mı, halılarım tam gelicek mi, mutfak dolaplarım ne renk olsun, her ayrıntıyı avizelerimden banyoya alıcağım tuvalet takımına, mutfak dolap rengiyle uyumlu masa örtümü nerden alıcağıma kadar en ince detayı düşündüm, hayal ettim. Kayınvalidemleri de her defasında uyardım "Anne ev işi kesinleşene kadar kimseye bişey anlatmayın, nazar falan değer, birinin gözü kalır, terslik çıkar, kesinleşsin tapuyu alalım öyle anlatın" dedim. Bunu belki 10 kere dedim. Ama benim hiç görmediğim akrabalarına bile anlattı hava atmak için. Tanımadığım komşuları, arkadaşları herkese anlattı benim yanımda bile. Batıl inanç belki ama ben inanırım bu tarz şeylere. Dillendirmeyelim fazla dedim, dinlemediler. Şimdi de ev faizleri fırlayınca mecburen vazgeçtik ev almaktan. Beklemeye karar verdik. Üzülmedim ev olayına. Allah sağlık versin alınır, alınmasa bile benim derdim mal mülk diil, olsa tabi güzel olurdu ama benim üzüldüğüm, canımı sıkan ev olayı diil, onların bu davranışları. Bu bayramda herkese vazgeçtiğimizi anlatsınlar bakalım. O kadar insana karşı da bizi mahçup ettiler. keşke balgattaki evi alsaymışız dedi eşim, o ev tamamlanmıştı içi falan hazırdı. faizler düşükken hemen alabilirdik yani. Gözümüzü korkuttular kandık hata yaptık diyo eşim de.
böyle işte kızlar... ne dersiniz bu duruma?

Vardır herşeyde bi hayır canım, insanların art niyet sezdiğin davranışlarını pek umursayıp canını sıkma. İnş daha güzelleri çıkar önünüze gönlünüze göre bi ev kısmet olur.

Saol canım inşallah.
Allah biliyo içimi ev olmadı die hiç üzülmüyorum gerçekten ama heryerde konuşup sanki kesinleşmiş gibi anlatmaları şimdi beni ve eşimi mahçup edicek. Herkes sorucak ne zaman taşınıyosunuz die. Bide bazı yerlerde evi sanki bize kendileri almış gibi anlatmışlar. Sırf hava atmak için. ben buna sinir oluyorum işte. kendisi hava atıcak die benim hassas olduğum bi konuyu inadına yapar gibi es geçiyo. Ben eşimin morali bozuldu die üzülüyorum. Bayramda geliyo hiç de göresim yok onları. Saygı da hiç kusur etmem onlara karşı ama onların da niyetini anlayabilmiş deilim.
Allah herkesin kalbine göre versin canım.

Bundan sonra esinin ailesiyle yapacaginiz buyuk planlari paylasmazsiniz.
Ayrica baskalarina karsi kendinizi mahcup hissetmenizede gerek yok, utanilcak birsey gelmedi cunku basina.
Insallah nasibinizde cok daha guzel ve ucuz bir ev vardir.

Amin inşalah Allah sizlere de istediklerinizi verir. Çok teşekkürler , gerçekten insan anlatınca rahatlıyo. Ben bunları kendi ailemden birine anlatsam anneme anlatsam kadıncağız huzursuz olur die anlatamıorum da. Hafifledim biraz teşekkür ederim.

hayal edip gerçekleşmemesi üzücü elbet ama
kimseye verecek bir cevabınız yok diye düşünmeyin, bekliyoruz yaza almayı düşünüyoruz dersiniz
demek ki kısmetinizde başka bir ev,belki daha iyi bir semtte belki daha güzel bir ev sizi bekliyor
moralinizi bozmayın boş yere.

Herşeyde bir hayır vardır derlerya. Hayırlı değildi belki o evler. olsun, başka evi daha uygun koşullarda alırsınız inş. millette sus, konuşma denilmiyor ki... boşverin, üzülmeyin.

Size birşey söylieyeyimmi?

Belki bana çok arkadaş itiraz edecek ama bu benim tespitim ben yaşadım ve öyle düşünüyorum.

Erkek ailesi ne kadar siz iyi mi biz daha iyi dese de seviniriz dese de bu kocaman bir yalan. Bilmiyorum görümceniz var mı?

Eğğer onlardan bir adım öndeyseniz bunu erkek ailesi çekemez. Çünkü istemezler . İstedikleri kızları hep en iyisi olsun kızları hep gelinlerinden daha iyi şartlarda olsun.

Ben böle düşünüyorum. Seviniyoruz felan derlerse hiç inanmam. Sizin anlattıklarınızı da kaynannanızın yaptıklarını da böyle yorumluyorum. Ne olursa olsun çekemiyorlar

Arkadaşım nasıl da bilmişsin 2 tane görümcem var biri benden bir yaş küçük ve sürekli kendisini benimle karşılaştırır. ben dediğine gerçkten katılıyorum, kayınvalidemin beni kendi kızı gibi görmediğini de biliyorum çünkü bunu kendisi dedi bana! Kimse kimseyi kendi çocuğu kanı canı gibi düşünemez dedi hem de bu hasta yatağında ameliyat sonrasında evinde ben ona bakarken dedi. Nasıl zoruma gitti anlatamam, ben ona kendi annem gibi kendi kızlarından daha iyi bakarken komşuları geçmiş olsuna geldiklerinde herkesin içinde dedi.bende ne diceğimi bilemedim, sustum mutfağa falan gittim hala kızıyorum kendime neden bişe demedim die. Ama çok şükür eşim bana destek her zaman, ben karışmam annemle aranda olanlara ama kim sana nasıl davranıyosa sen de o şekilde davran ben arkandayım der.

Bende kesinlikle katılıyorum sana, en azından benim için geçerli olan durum bu.

Kesinlikle öyle.

Sana özel mesaj atıyorum bakar mısın?

bence borca girmemeniz iyi olmuş aslında.
kredi almak böyle bir zamanda hiç doğru olmaz. ekonomik durumlar bu kadar kötüyken neyin ne olacağı belli değilken parayla ilgili hiçbir şekilde biyere imza atıp borç altına girmeyin.
o zaman faizler düşüktü diyorsunuz ama bankalar ülke ekonomik gidişata göre faiz oranlarını dğiştirebiliyor imzaladığınız o küçücükharflerle yazılmış uzun sözleşmelerde bunların hepsini kabul etmiş oluyorsunuz.
siz ikiniz de kredi borcu öder gibi biriktirin paranızı bir iki sene içinde ev fiyatları düşecek zaten. basar parayı alırsınız. inşallah.
ayrıca nazar falan işinie hiç takma. sen takınca inanınca değermiş nazar. kendin değdiriyormuşsun yani :)

Hayırlısı Böyleymiş..
Yapacak Bir Şey Yok..

Siz Karar Verdikten Sonra İsteyen İstediğini Desin..
Kirayı Ömür Boyu Ödeyeceğine, Evi Satın Al Kira Gibi Ona Öde..
Çok Mantıklı..
Sonuçta Senin Olacak..
Öyle Bir Lüksün Var..

Canım gerçekten çok sinir bozucu bi durum...Yani ev geç olsun güç olmasın hayırlısı ,ama eşinin ailesinin yaptığı da çok ayıp....Çekemiyor gibi insadına inadına anlatmak neden....?Sürekli de uyardığını söylüyosun....Bunlar bildiğin sizi çekemiyor işte belli.....Bence hazır eşin de senin arkandayken, ıolabildiğince gizli saklı bu işi halletmeniz.....Nazara ben de çok inanırım...Taaa yıllar önce öss puanımı kimseye söyletmedim babama falan....Doğru bu takıntı da değil zaten....Herkes ev alamıyor ki bu devirde....Sen bence fazla değer veriyorsun bu kaynanaya....Haketmiyor kii...Akıl vermek gibi olmasın tabi fiki benmkisi...

Kısmet değilmiş.Hayırlısı olsun zamanla inşaallah.

Birdaha yeltenin almaya, kira yerine size ait olan bir evin ödemesini yapmak çok daha iyi.

Evet semt önemli ev almakta ama bazende bir semt iyi değildir ama mahalle ve civar mahalleri iyidir.

İyi bir yerleşim olmuştur orada.Bu yüzden iyi araştırmak, önyargılardan uzak olmak lazım.

Kızlar gerçekten çok teşekkür ederim. Açıkçası ilk başta çekinmiştim yazmaya, acaba ben mi abartıyorum die ama dışardan birinin görüşleri daha objektif oluyo die sizlerinde görüşünü almak istedim. Zaman ayırıp cevapladığınız için sağolun gerçekten rahatladım biraz.

eşiniz ve siz çalışıyormuşsunuz, istediğiniz gibi bir ev
alırsınız inşallah..neden almayasınız..

niyetlenmişsiniz ama arkadaşların da dediği gibi kısmet olmamış,beğendiğiniz evi de kaçırdık
diye üzülmeyin daha iyilerini bulursunuz..

ama o ev kısmet olmadı diye kayınvalideniz hakkındaki düşüncenize katılmıyorum
zira konunuzu da bu düşüncenizi sormak için açmışsınız ama mesele bundan ziyade ev alıp almamanıza
odaklanmış...asıl sormak istediğiniz noktaya çok yorum yapılmamış...

belli ki eşinizin annesi de, evladı ev alacağı için heyecanlanmış,bunu paylaşmış herkesle..
evet belki biraz temkinli olabilirdi,neticeye ulaşmadan kesinmiş gibi anlatmayabilirdi ama anlattığı için de
açıkcası pek eleştirmezdim kendisini..

insanlara mahçup olacağınız bir durum da yok ortada,vazgeçtik demenin kime ne mahcubiyeti olabilir ki...
Allah mahçup olacak ciddi durumlar yaşatmasın hayatınızda, bunlar küçük şeyler...

bundan sonraki ev alma denemenizde , kimseye söylemeden önce eşinizle siz karar verebilirsiniz
böylece kimsenin fikrinden etkilenmemiş olursunuz..sonra da herkese ev aldık diye duyurursunuz..

hayalinizdeki evi hayırlısıyla almanız temennisiyle
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…