Valla ben her zaman hayatınızı asla başkalarına göre dizayn etmeyin derim. Kimisi üniv. Sevgilisinin olduğu şehirde okumak ister kimisi ailesinden ayrılıp başka şehire gitmek istemez ..... İnşallah ekonomik zorluklardan kurtulursunuzMrb, 15 yil eşimin memleketinde yasadik.Yillarca kendi memleketime dönme hayali kurdum sagolsun esim de söz verdi birgun gidecegiz diye.Ben universitede calisiyorum esim de yönetici ve isini gucunu benim icin degistirip kendi memleketini birakip 2 bucuk yil önce benim ailemin ve 2 kardesimin bulundugu sehre tasindik.Ev aldik bazi maddi sikintilara dustuk ki hala da bataktayiz.Resmen duzenimizi bozduk geldik buyuk hevesle.Aa bir de nasil bir muamele ile karsilastik inanamazsiniz.2 kardesim de evli ve tasinacagimizi duyduklari andan itibaren ne arayip ne sordular tasindik yardima gelmeyi birak bir arayip yarim agizla birseye ihtiyaciniz var mi bile demediler cok bozulduk cok sasirdik cunku aramizda bir problem yoktu neyse tasinma bitti caya kahveye yemege geldiler hatta cogu zaman cat kapi caya geldiler.Ama kendileri cagirmaz plan yaparlar ayri ayri bize haber vermeden giderler hatta gittikleri yerleri sakliyorlar cocuklarini bile tembihliyorlar yani islerine gelirse ararlar.Yani surekli herseye bizi dahil etmek zorunda degiller ama biz kardesiz ve beraber birseyler yapmak bu kadar zor mu ya da neden boyle davraniyorlar bilmiyorum 2 si de evli kendi aralarinda da gorusmezler pek esleri birbirini kiskaniyor.kirginim esime mahcup oldum cunku boyle olduklarini bilmiyordum hic.Zoruma gidiyor bu tavirlar arayip sorulmamak hele o tasinmadaki tavirlarini unutamiyorum ben hep adim attim toplayici oldum.2 yildir hep boyleler yardima ihtiyacim oldugunda ikisi de arayip sormuyor bile.Artik yoruldum bu sehre geldigime pisman oldum nerdeyse tasi taragi toplayip imkan olsa geri donecegim o kadar kirginim.Buraya gelirken yakinlarim var diye can ata ata geldim sonucta sadece onlar icin gelmedim ama memleketimde daha mutlu olurum diye geldim .Pismanim donme imkani da yok icimi dokmek icin actim konuyu cok buyuk hayalkirikligi yasiyorum
Evet buna benzer cok durum yasadim yasiyorum kiskanclik oldugunu soyluyor annem.Sebep bu diyor.Ufacik hesaplarin pesinde kosuyorlar.Maddi olarak hep ben verici oldum baktim onlarin tavirlari boyle o zaman durdurdum artik.Hangi birini anlatayim esime karsi duydugum mahcubiyetin derecesini anlatamam.Suan ciddi bir maddi krizdeyiz evi saticaz ya da araba cikacak elden.Surekli laf sokuyorlardi zaten villa tipi bir ev aldik diye gozleri mi kaldi ne oldu aksiliklerle borc batagina battik.Suan ne bir arayip sorma ne de destek mesaji var.Ama aksama yemege cagirsam kendilerini agirlatmak icin hemen gelirler...bu da bir imtihan galiba.Allahtan esim bu kadar olumsuzluga ragmen saglik olsun diyor bu tavirlari diline dolayip bana saldirmiyor yapsa yeridir adam
Eşinin iyi bi mesleği varken ve mutluyken nasıl cesaret ettin böyle büyük bi karar verdin ilk fırsatta dönün mademMrb, 15 yil eşimin memleketinde yasadik.Yillarca kendi memleketime dönme hayali kurdum sagolsun esim de söz verdi birgun gidecegiz diye.Ben universitede calisiyorum esim de yönetici ve isini gucunu benim icin degistirip kendi memleketini birakip 2 bucuk yil önce benim ailemin ve 2 kardesimin bulundugu sehre tasindik.Ev aldik bazi maddi sikintilara dustuk ki hala da bataktayiz.Resmen duzenimizi bozduk geldik buyuk hevesle.Aa bir de nasil bir muamele ile karsilastik inanamazsiniz.2 kardesim de evli ve tasinacagimizi duyduklari andan itibaren ne arayip ne sordular tasindik yardima gelmeyi birak bir arayip yarim agizla birseye ihtiyaciniz var mi bile demediler cok bozulduk cok sasirdik cunku aramizda bir problem yoktu neyse tasinma bitti caya kahveye yemege geldiler hatta cogu zaman cat kapi caya geldiler.Ama kendileri cagirmaz plan yaparlar ayri ayri bize haber vermeden giderler hatta gittikleri yerleri sakliyorlar cocuklarini bile tembihliyorlar yani islerine gelirse ararlar.Yani surekli herseye bizi dahil etmek zorunda degiller ama biz kardesiz ve beraber birseyler yapmak bu kadar zor mu ya da neden boyle davraniyorlar bilmiyorum 2 si de evli kendi aralarinda da gorusmezler pek esleri birbirini kiskaniyor.kirginim esime mahcup oldum cunku boyle olduklarini bilmiyordum hic.Zoruma gidiyor bu tavirlar arayip sorulmamak hele o tasinmadaki tavirlarini unutamiyorum ben hep adim attim toplayici oldum.2 yildir hep boyleler yardima ihtiyacim oldugunda ikisi de arayip sormuyor bile.Artik yoruldum bu sehre geldigime pisman oldum nerdeyse tasi taragi toplayip imkan olsa geri donecegim o kadar kirginim.Buraya gelirken yakinlarim var diye can ata ata geldim sonucta sadece onlar icin gelmedim ama memleketimde daha mutlu olurum diye geldim .Pismanim donme imkani da yok icimi dokmek icin actim konuyu cok buyuk hayalkirikligi yasiyorum
Onlar sana değer vermiyosa sende verme.Hiç arayıp sorma bence,onlar seni aramaya başlasınlar.Ben olsam elimi eteğimi çekerdim.Bir de benden gizli gizli buluşucaklar evime kabulde etmemMrb, 15 yil eşimin memleketinde yasadik.Yillarca kendi memleketime dönme hayali kurdum sagolsun esim de söz verdi birgun gidecegiz diye.Ben universitede calisiyorum esim de yönetici ve isini gucunu benim icin degistirip kendi memleketini birakip 2 bucuk yil önce benim ailemin ve 2 kardesimin bulundugu sehre tasindik.Ev aldik bazi maddi sikintilara dustuk ki hala da bataktayiz.Resmen duzenimizi bozduk geldik buyuk hevesle.Aa bir de nasil bir muamele ile karsilastik inanamazsiniz.2 kardesim de evli ve tasinacagimizi duyduklari andan itibaren ne arayip ne sordular tasindik yardima gelmeyi birak bir arayip yarim agizla birseye ihtiyaciniz var mi bile demediler cok bozulduk cok sasirdik cunku aramizda bir problem yoktu neyse tasinma bitti caya kahveye yemege geldiler hatta cogu zaman cat kapi caya geldiler.Ama kendileri cagirmaz plan yaparlar ayri ayri bize haber vermeden giderler hatta gittikleri yerleri sakliyorlar cocuklarini bile tembihliyorlar yani islerine gelirse ararlar.Yani surekli herseye bizi dahil etmek zorunda degiller ama biz kardesiz ve beraber birseyler yapmak bu kadar zor mu ya da neden boyle davraniyorlar bilmiyorum 2 si de evli kendi aralarinda da gorusmezler pek esleri birbirini kiskaniyor.kirginim esime mahcup oldum cunku boyle olduklarini bilmiyordum hic.Zoruma gidiyor bu tavirlar arayip sorulmamak hele o tasinmadaki tavirlarini unutamiyorum ben hep adim attim toplayici oldum.2 yildir hep boyleler yardima ihtiyacim oldugunda ikisi de arayip sormuyor bile.Artik yoruldum bu sehre geldigime pisman oldum nerdeyse tasi taragi toplayip imkan olsa geri donecegim o kadar kirginim.Buraya gelirken yakinlarim var diye can ata ata geldim sonucta sadece onlar icin gelmedim ama memleketimde daha mutlu olurum diye geldim .Pismanim donme imkani da yok icimi dokmek icin actim konuyu cok buyuk hayalkirikligi yasiyorum
Katılıyorum anne baba sonuçta. Bazen kardeş de olsa değmiyor kimseye ama eşinizin ailesi kendi memleketlerindeler mi?Ne guzel. Sırf onlar icin bile değer bence.
Evet son donemde hic aramiyorum hastalik vs hic birsekilde diyalog kurmuyorum gecenlerde birinin bi hastane seysi oldu arayip gecmis olsun demedim demeyecegim de.Eve de gelmeye kalkarlarsa kabul etmeyecegim artik tahammulum kalmadiOnlar sana değer vermiyosa sende verme.Hiç arayıp sorma bence,onlar seni aramaya başlasınlar.Ben olsam elimi eteğimi çekerdim.Bir de benden gizli gizli buluşucaklar evime kabulde etmem
Cok hayal kurmadim ama bu kadarini da beklemiyordum acikcasi 15 yil boyunca gelip gitmelerimizde birbiriyle yarisiyorlardi bizi agirlamak icin.Bayram seyran ozel gunlerde gelirlerdi biz gelirdik simdi bu tavirlara inanamiyorum.Bu kadar umursamaz kardeslik iliskisini de tahmin etmiyordum bilsem gelirmiydim gelmezdimdemek ki çok fazla hayal kurmuşsunuz o yüzden de bu kadar hayal kırıklığı olmuş, kardeşlerinizi filan boşverin, kimseden birşey beklemeyin, herkes yerinde iyi olsun, eşinizle başbaşa verip herşeye sıfırdan başlayın, ve artık mutluluğunuzu bir yere ya da insanlara bağlamayın, nasibiniz ordaymışki şuan ordasınız
karşınıza alıp konuşssanız mı acaba neden böyle davranıyorsunuz diyerekCok hayal kurmadim ama bu kadarini da beklemiyordum acikcasi 15 yil boyunca gelip gitmelerimizde birbiriyle yarisiyorlardi bizi agirlamak icin.Bayram seyran ozel gunlerde gelirlerdi biz gelirdik simdi bu tavirlara inanamiyorum.Bu kadar umursamaz kardeslik iliskisini de tahmin etmiyordum bilsem gelirmiydim gelmezdim
Amin cok tesekkurler.Rabbim esime cocuguma saglik versin.Ben de zamaninda esim icin cok fedakarlik yaptim cok seye katlandim ve hep hakli taraf bendim bunlari hep gordu Allaha sukur.Buraya gelirken bile son gun istersen vazgecelim gonulden istiyorsan gidelim dedim ben de istiyorum dedi.Beraber karar almis olduk.Katılıyorum anne baba sonuçta. Bazen kardeş de olsa değmiyor kimseye ama eşinizin ailesi kendi memleketlerindeler mi?
Türk toplumunu düşündüm bir an. Beraber oturalim bir müddet sonra ayrılırız diyen kocalar , sözlerini tutmayıp karısını birlik yaşamaya mecbur edenler sonra da pişkin pişkin " ne olmuş otur işte yediğin önünde yemedigin arkanda" demeleri geldi gözünün önüne. O yüzden eşinizi çok takdir ettim. Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Bu karari almamizda cok etken var benim cok cok baska sebeplerim de vardi orda cok yiprandim esimin ailesi yuzunden ve hep sabrettim.Ve ortak kararimizla cesaret edip ciktik ordan.Iyi mi oldu kotu mu oldu onu Allah bilir lakin ordan daha iyi olur diye geldimEşiniz gerçekten iyi biriymiş kıymetini bilin her erkek yapmaz kurulu düzeni boz bir de hanımın memleketine gitmek sözünde durmuş ve taşınmışsınız kan bağı var ama kardeşleriniz bir el kadar bile davranışı çok görmüşler size ki kimi zaman el bile kardeşinden kan bağı olan insandan daha yakın olabiliyor adınıza üzüldüm ama bunca yıllık kurulu düzeni kardeşlerim de olsa bozmadım herhalde ben ne kadar iyi anlaşsak da herkes yuvasını kurmuş ilk aile yuvan geliyor senede 1 2 kez gidip görüşmeniz yeterli olabilirdi belki ama içinizde ukte kalırdı taşınmasaydınız kardeşlerinizin gerçek yüzlerini görmüş oldunuz ve şimdi eşinize daha çok sımsıkı sarılın çünkü gerçekten seviyor ki bunca riski göze almış
Oyle sogudum ki yuzlerini goresim yok cok samimi bir diyalog beklemedim ama bu tavirlari elden bile yabanci.Yeni tanidigim arkadaslarim yardima geliyim diye aradi zor zamanlarimda ki yeni gelmisiz bu sehre biraz ilgilenmeleri cok mu zordu.Biri daha evine kahve icmeye bile cagirmadi 2 yil oldu ki bunlari ben 15 yil her yil evimde agirladim gezdirdim ilgilendim.Buraya gelince de ben cagirdim kac kere evime.Simdi hic aramiyorum ve sormuyorum yuzsuzluk yapip geliyor biri cat kapi yikilacak yer aradiginda.karşınıza alıp konuşssanız mı acaba neden böyle davranıyorsunuz diyerek
Esimin isi burda artik yeniden gozu karartip bu kriz doneminde geriye donemeyiz.Ben birsekilde gecerim de onun isi risk olurEşinin iyi bi mesleği varken ve mutluyken nasıl cesaret ettin böyle büyük bi karar verdin ilk fırsatta dönün madem
Esime soyledim farkli bir sehire gecmek istersen ya da geriye donmek istersen donerim dedim ve olursa cidden donecegimBen o şokları kaç kez yaşadım. Artık gözümde elalemden farksızlar. Tırnağın varsa başını kaşı. İş imkanlarını araştırın Mümkünse başka bir ile geç, ben şimdi bi cenaze falan olacak ta duratlarını görmek zorunda kalıcam diye düşünüyorum. Elalem çok daha yakın bana
Ne güzel yaptığın fedakarlıkları görmüş. Bu zamanda böyle eş....Amin cok tesekkurler.Rabbim esime cocuguma saglik versin.Ben de zamaninda esim icin cok fedakarlik yaptim cok seye katlandim ve hep hakli taraf bendim bunlari hep gordu Allaha sukur.Buraya gelirken bile son gun istersen vazgecelim gonulden istiyorsan gidelim dedim ben de istiyorum dedi.Beraber karar almis olduk.
Esime soyledim farkli bir sehire gecmek istersen ya da geriye donmek istersen donerim dedim ve olursa cidden donecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?