Evet cesaret gosterdik aslinda simdiki aklim olsa asla bozmazdim kirginim cok15 yıl yaşayıp tüm düzeni yıkıp baika bir düzen kurmak da büyük cesaret. Takıntı yapmışsın sanırım memleket olayını. Boşver onlar nasıl davranıyorsa sen de öyle davran yeni düzenine odaklan ve uymaya çalış. Herkes aynı fikir ve yakınlıkta olmak zorunda değil. Bir taraf kardeşin olabilir ama öteki taraf yabancı her ne kadar gelinin olsa da.
Evet o da istedi yani zorla degistirtmedim ama mahcup oldum evet hic degmedi hem de hicÖzel sektörde çalışan adama sırf kendi memleketinize dönmek için iş değiştirtmek nedir ya? Zaten de değmemiş döndüğünüze.
Hayir annem babam oyle degil onlar her daim yanimdalar cok mutlular geldigimizeÇok üzücü gerçekten. Ailen de mi aynı tavrı sergiledi sadece kardeşler mi ?
Olsun hiç pişman olma hayırlısı böyledir belki de yeni evine yeni düzenine alışmaya bak çok da fedakar bi eşin var.
Ne guzel. Sırf onlar icin bile değer bence.Hayir annem babam oyle degil onlar her daim yanimdalar cok mutlular geldigimize
Evet o sehri hic sevmemistim 15 yil hep birgun gidecegim gozuyle yasadim.Gurbette yasayan benim ruh halimi anlar.Bilemezdik ki boyle davranislariGözden ırak olan gönülden de ırak olur. 15 yıllık gurbet sizde Özlem yaratırken onlarda soğukluk oluşturmuş belli. Bir de insan x şehrinde mutsuz olduğunda kabahati hep o şehre bulur, memleketinde olsaydı çok mutlu olacaktı falan zanneder. Siz de bu hatalara düşmüşsünüz. Siz de kardeşlerinizi çok önemsemeyip tutunmaya arkadaşlar bulmaya çalışın
Ah Ayni durumu yasiyoruz iste ayni boyleler.Gecen hastanelik oldum 1 gece acildeydim 2 gun atesler icinde yandim bir arayip sormuyorlar annem babamdan duyuyorlar haberleri oluyor Hele biri evimizi aldigimzda hayirli olsun bile demedi dusun yaniBen de düzen bozup memleketime döndüm burda çalışmaya başladım..gelmeden önce kardeşim beraber dolaşırız iş çıkısı seni alırım vs vs ne guzel olur die bana hayal kurdurdu...geldikten sonra hiç arayıp sormadı, alıştın mı bile demedi, 1 kere işyerime gelmedi 1 yıl oldu...ben sormasam haftalarca ne arar ne sorar...anca aile olarak biraraya gelirsek orda görüyorum...
Tesekkur ederim yorumunuz icimi ferahlatti caba gosteriyorumYeni düzende kendine bir düzen kurmaya çalış derim. Boşver onlar sana nasılsa sen de onlara öyle ol. Fedakar bir eşin var, birbirinize destek olarak bu süreci atlatabilirsiniz. Kardeş bile olsa böyle şeyler yaşanabiliyor. Gülüp söyleyip eğlenin. Ömür bir kere veriliyor insana, kimse yüzünden üzülmeyin, eşinizi de üzmeyin. Sizi üzgün görünce o da üzülecektir.
Evet gurbette yaşadığım İçin çok iyi anlıyorum :) çünkü ben de burda ne zaman mutsuz olsam, halledemediğimiz bir işim olsa, çocuklarımdan yorulsam hemen memlekette olsaydı annem yardım ederdi diyorum. Sonra oraya kalmaya gidip umduğum şeyleri bulamayınca geri evime dönesin geliyor :)Evet o sehri hic sevmemistim 15 yil hep birgun gidecegim gozuyle yasadim.Gurbette yasayan benim ruh halimi anlar.Bilemezdik ki boyle davranislari
Ah Ayni durumu yasiyoruz iste ayni boyleler.Gecen hastanelik oldum 1 gece acildeydim 2 gun atesler icinde yandim bir arayip sormuyorlar annem babamdan duyuyorlar haberleri oluyor Hele biri evimizi aldigimzda hayirli olsun bile demedi dusun yani
Evet buna benzer cok durum yasadim yasiyorum kiskanclik oldugunu soyluyor annem.Sebep bu diyor.Ufacik hesaplarin pesinde kosuyorlar.Maddi olarak hep ben verici oldum baktim onlarin tavirlari boyle o zaman durdurdum artik.Hangi birini anlatayim esime karsi duydugum mahcubiyetin derecesini anlatamam.Suan ciddi bir maddi krizdeyiz evi saticaz ya da araba cikacak elden.Surekli laf sokuyorlardi zaten villa tipi bir ev aldik diye gozleri mi kaldi ne oldu aksiliklerle borc batagina battik.Suan ne bir arayip sorma ne de destek mesaji var.Ama aksama yemege cagirsam kendilerini agirlatmak icin hemen gelirler...bu da bir imtihan galiba.Allahtan esim bu kadar olumsuzluga ragmen saglik olsun diyor bu tavirlari diline dolayip bana saldirmiyor yapsa yeridir adamBen de hastayım dediğimde sonrasında nasıl oldun demez...Halbuki gelmeden önce bana gaz veriyordu gel falan burda beraber cok guzel olur vs...Gelirgelmez sürekli arayan soran bendim, hastayım dedi her gun sordum, dogumgununde kutlamasını vs herseyini yaptım...Bana dogumgunumde son kullanma tarihi geçmiş evinde duran kremi getirdi..
Kızına o kadar hediyeler alırım her zaman ama dışarı cıkarsak kırkyılda bir cafede içtiğimizde yediğimizde sadece kendi hesabını öder kasada
Bence kıskanıyorlar veya sorumluluğumuz üstlerine kalacak diye korkuyorlar...Ben de başta şoka uğradım, herkes alıştın mı buralara derken tek kardeşim haftalarca arayıp sormadı...Ama kız arkadaşlarıyla sürekli iletişim halinde...Hatta benden bekliyordur belki diye ben adım atıyorum mesela evine geleyim dediğimde bi akşam bana gel ama erken yatıcam sen oturursun cocukla tv bak demişti...Büyük bi bozum ve hayalkırıklıgı oldu benim için.
Benim de düşününce moralim bozuluyor ama artık ben de onu takmıyorum kesinlikle arayıp sormuyorum...sen de çevre edin arkadaslar esin o karsıdan baksın...evine geleceğim dediğinde de arkadasım gelecek bugun dersin
Ya orasini hic sorma cok problem yasatti esimin ailesi zaten o sehirde tutunamamin sebebi onlareşinizin memleketinde eşinizin ailesi ile nasıldı?
çocuklarınız var mı?
o zaman siz gurbetteydiniz, şimdi eşiniz. ya mutsuz olursa?
gurbet olayını da anlamıyorum, çekirdek aileniz neredeyse orası yuvadır.
yurtdışında olsanız yine anlarım da, dilini bildiğiniz, derdinizi anlatabildiğiniz, kültürüne yabancı olmadığınız yerin neresi gurbet bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?