• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayal Kurma Şeklim Bir Rahatsızlık Mı?

siyaahkolik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2014
7
1
3
Merhaba umarım dogru yere konu açıyorumdur. Benim problemim odada ya da evde yalnızken hayal kuruyorum ama böyle karşımda istedigim insanlari hayal ediyorum ya da istedigim yerde oluyorum. Tek sorun sesli konusuyorum ve yeri geliyor ayaga kalkiyorum hareket ediyorum. Kesinlikle gercek hayatla karıstırmıyorum. Bazen 'Sizofren misin kızım?' falan diyorum kendime. Lutfen yardimci olun.

Şizofren olsan şizofren olduğunu sen bilemezsin ki.
Biraz araştırın kendinize bir sıfat yapıştırmaya kalkışırken.
Şizofreni hayal kurmak değil.
Halüsinasyonlar görmek, olmadık sesler duymak gibi belirtilerle açığa çıkıyor.
Gerçekle hayal dünyası tamamen iç içe geçiyor.

O şekilde hayal kurman bence normal. Çünkü ben de kendi kendime canlandırmalar yapıyorum ki bu çekim yasasında da geçer. Sadece düşünmek değil, kalkıp hareket etmek, olmuş gibi yaşamak elbette ki doğal.
Zaten yalnızken yapıyorsun. Sorun değil ki bu.

Cok tesekkurler bende arastirdim sizofrenlikle alakasi yokmus ama bunu yaptikran sonra ister istemez aptal gibi hissediyorum o yuzden soyledim. Ailem falan gorse deli misin der diye de dusunuyorum. Karsimda biri varmis gibi konusmak pek mantikli gelmiyor arastiriyorum o yuzden bir rahatsizlik mi diye yine de tesekkurler cevap verdiginiz icin

bence psikoloji bir rahatsızlık olarak görme bunu. sadece kendini fazla kaptırıyorsun haayal kurarken demek ki... aslında bi yöndende güzel hayali yaşıyor gibi bişey oluyorsun üstünde fazla durma takılma :)

Back