- 13 Ağustos 2022
- 8.686
- 4.428
- 31
-
- Konu Sahibi elifnurbeyza
Sürekli söylüyorum aslındaBende simdiki akil olsa kendim alirdim Ama o zamanlar adet diye esimin tarafina burakmistim ve herkes soz hakki sahip oldu gelinligim hakkinda. Aslinda kiralikda olabilir Ama kendi sevkinize gore birsey olmasi lazim tabi sonucta siz giyeceksiniz. Erkeklerin duz takim olunca onlar icin pek onemli degil bu konular. Nisanliniza anlatin sizin icin onemli oldugunu Ama sakin bir sekilde.
O gitsin kendine bir tanıdığının takım elbisesini ödünç alsın damatlık olarak giysin siz de gelinliği nasıl istiyorsanız öyle halledinNişanlım maddi durumu olmadığı için benim bedenimde tanidiginin gelinliği gitmemi istiyor fakat ben o gelinliğin modelini hiç beğenmedim görseniz eminim burada çoğu kişi beğenmez prenses e yakın eteği var güzel eteği fakat üst kısmı dantel tül severim fakat güzel değil v yaka şeklinde omuzları kapalı kolları tül gelinlik ben kendime ait birşey istiyorum ama nişanlım bunu gurur meselesi yapıyor.Takim elbise alicak babam ee o zaman gelinlik ne olacak dedi ben zorlama ısrar etme diyorum susuyor.Yani siz begenmediginiz gelinliği giyermisiniz benim alabilecek durumum var ben kiralamak istiyorum zaten en fazla 7 8 bin bütçe ayırarak ucuz olsun ama bana ait olsun istiyorum nişanlım kendime gelinlik almami istemiyor başka ihtiyacımızı aliriz hikayesi yapıyor babam her ihtiyacını alicam diyor
Gitmicem diyor odaSizde almayın ona. Sizde başkasının damatlığını ona ayarlayın
Nişanlımın ailesi modern görünümlü fakat gelenekçi aile tek başına düğün yapıyor gelinliğe parası kalmadığını söyledi.Bana tanıdığın gelinligini denememi istiyor.Ama ben kızacagini bildiğim halde kendim almak istiyorum.Ne dersiniz? İlla para onlardan çıkacakmış.Ama ben o gelinliği gördüm ve içime sinmedi.Calisip kendim almak istiyorum.
Böyle bir adamla evlenmek istemezdim açıkçası. Siz de susmayın bari sesinizi çıkartın ben alıyorum/kiralıyorum bitti deyin kapatın çenesiniNişanlım maddi durumu olmadığı için benim bedenimde tanidiginin gelinliği gitmemi istiyor fakat ben o gelinliğin modelini hiç beğenmedim görseniz eminim burada çoğu kişi beğenmez prenses e yakın eteği var güzel eteği fakat üst kısmı dantel tül severim fakat güzel değil v yaka şeklinde omuzları kapalı kolları tül gelinlik ben kendime ait birşey istiyorum ama nişanlım bunu gurur meselesi yapıyor.Takim elbise alicak babam ee o zaman gelinlik ne olacak dedi ben zorlama ısrar etme diyorum susuyor.Yani siz begenmediginiz gelinliği giyermisiniz benim alabilecek durumum var ben kiralamak istiyorum zaten en fazla 7 8 bin bütçe ayırarak ucuz olsun ama bana ait olsun istiyorum nişanlım kendime gelinlik almami istemiyor başka ihtiyacımızı aliriz hikayesi yapıyor babam her ihtiyacını alicam diyor
Satın almak şart değil kiralayın başkasınınkini giyme sonradan çok pişman olursunNişanlım maddi durumu olmadığı için benim bedenimde tanidiginin gelinliği gitmemi istiyor fakat ben o gelinliğin modelini hiç beğenmedim görseniz eminim burada çoğu kişi beğenmez prenses e yakın eteği var güzel eteği fakat üst kısmı dantel tül severim fakat güzel değil v yaka şeklinde omuzları kapalı kolları tül gelinlik ben kendime ait birşey istiyorum ama nişanlım bunu gurur meselesi yapıyor.Takim elbise alicak babam ee o zaman gelinlik ne olacak dedi ben zorlama ısrar etme diyorum susuyor.Yani siz begenmediginiz gelinliği giyermisiniz benim alabilecek durumum var ben kiralamak istiyorum zaten en fazla 7 8 bin bütçe ayırarak ucuz olsun ama bana ait olsun istiyorum nişanlım kendime gelinlik almami istemiyor başka ihtiyacımızı aliriz hikayesi yapıyor babam her ihtiyacını alicam diyor
Düğün yazın maalesef balayı da suya düştü eşime babası bakmamış yıllarca anne baba boşanmış baba vefat etti kardeşler küçük kızkardeşi çalışıyor kendi çeyizini düşünüyor kayinvalideden Hayir yok perde aldı bana sormaya yalandan tenezzül etti başıma kaka kaka eşim asgari ücret seviyesinde tek başına çalışıyor didiniyor durumumuz bu balayı yok bindallı yi organizasyon tutacaksan onun getirdiğini giy dediler gelinlik tanıdık bende itiraz ediyorum Allah tan babam varda kızım ben alırım diyor ben çalışıyordim şartlar ağır diye işi biraktim şimdi bin pişmanım işi biraktigimaGelinligin modelini begenmediginizi soylemenize ragmen neden israr ediyor?
Esyaya dugun salonuna balayina para var da gelinlige mi yok? O zaman balayina gitmeyin mesela yaza dogru tatil yapariz diyin ve gelinligi alin
Bilmiyorum şöyle ki eşim ilk başta kardeşinin mesela beyaz eşya alacağını söyledi 21 yaşındaki kızın çalışmasından ne olur annesi perdemizi aldı başımıza kakiyor hiç ya şöyle düşünün babasız buyuyor baba oldu nafaka almıyorlar 11 yaşından beri kardeşlerine bakıyor ama annesi 10 bin liralık perdeyi başıma kakiyorHatır için (istemediğim halde) başkasının gelinliğini giymem.
Daha önce yazdım, yine yazıyorum, nişanlınızın gelinlik için bütçe ayırmaması ciddi bir soruna işaret ediyor. Size gelinlik almaya para ayırmadığı gibi bir de sizin kendinize gelinlik almanıza mı engel oluyor? İki kat büyük bir sorun. Hem bütçe hesabı yapmayan, hem sizin isteklerinizi önemsemeyen, hem de hemen gurur meselesi yapan bencil biri ile evlenilmemeli bence. Bir de yani gelinlik alacak imkanı olmayan birinin evlenecek imkanı nasıl oluyor, ev geçindirmek kolay mı? Başını sonunu düşünmeniz lazım bu işin, sorununuz sadece gelinlik değil. Sanırım bunu duymak istemiyorsunuz çünkü aynı konuyu tekrar açtınız.
Onlarda düğün masrafları yarı yarıya karsilanirmis kaynanam çok tehlikeli kadın ben tek çocuğum diye babamın üstüne yıkmaya çalışıyor huzursuzluk çıkardılar boşanma seviyesine geldik onlar yüzünden bende soğuk davranıyorumDüğün yazın maalesef balayı da suya düştü eşime babası bakmamış yıllarca anne baba boşanmış baba vefat etti kardeşler küçük kızkardeşi çalışıyor kendi çeyizini düşünüyor kayinvalideden Hayir yok perde aldı bana sormaya yalandan tenezzül etti başıma kaka kaka eşim asgari ücret seviyesinde tek başına çalışıyor didiniyor durumumuz bu balayı yok bindallı yi organizasyon tutacaksan onun getirdiğini giy dediler gelinlik tanıdık bende itiraz ediyorum Allah tan babam varda kızım ben alırım diyor ben çalışıyordim şartlar ağır diye işi biraktim şimdi bin pişmanım işi biraktigima
ben bu hatayı yaptım ya sonra çok pişman oldum. doğru düzgün kendi tarzınıza göre birşey seçmelisiniz ileride pişman olacaksınız kesinlikle.Nişanlım maddi durumu olmadığı için benim bedenimde tanidiginin gelinliği gitmemi istiyor fakat ben o gelinliğin modelini hiç beğenmedim görseniz eminim burada çoğu kişi beğenmez prenses e yakın eteği var güzel eteği fakat üst kısmı dantel tül severim fakat güzel değil v yaka şeklinde omuzları kapalı kolları tül gelinlik ben kendime ait birşey istiyorum ama nişanlım bunu gurur meselesi yapıyor.Takim elbise alicak babam ee o zaman gelinlik ne olacak dedi ben zorlama ısrar etme diyorum susuyor.Yani siz begenmediginiz gelinliği giyermisiniz benim alabilecek durumum var ben kiralamak istiyorum zaten en fazla 7 8 bin bütçe ayırarak ucuz olsun ama bana ait olsun istiyorum nişanlım kendime gelinlik almami istemiyor başka ihtiyacımızı aliriz hikayesi yapıyor babam her ihtiyacını alicam diyor
Gurur yaptığı mesele de yanlışHatır için (istemediğim halde) başkasının gelinliğini giymem.
Daha önce yazdım, yine yazıyorum, nişanlınızın gelinlik için bütçe ayırmaması ciddi bir soruna işaret ediyor. Size gelinlik almaya para ayırmadığı gibi bir de sizin kendinize gelinlik almanıza mı engel oluyor? İki kat büyük bir sorun. Hem bütçe hesabı yapmayan, hem sizin isteklerinizi önemsemeyen, hem de hemen gurur meselesi yapan bencil biri ile evlenilmemeli bence. Bir de yani gelinlik alacak imkanı olmayan birinin evlenecek imkanı nasıl oluyor, ev geçindirmek kolay mı? Başını sonunu düşünmeniz lazım bu işin, sorununuz sadece gelinlik değil. Sanırım bunu duymak istemiyorsunuz çünkü aynı konuyu tekrar açtınız.
Ben giymem. Damatlık almam hatır gönülse o başkasının damatlığını giysin sizde gelinlik kiralayın
Maalesef ekonomik olarak ailesine bağımlıGurur yaptığı mesele de yanlış
Gururu kıza istedigi gelinligi saglamak için yapsa keşke