• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hataneye giderken, doğum yapanlar yardım lütfen

gxuxleda16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
285
1
96
Bursa
Doğum yapan arkadaşlar ben 6 aylık hamileyim ve hastane çantamı hazırlamak istiyorum artık yavaş yavaş, bana yardımcı olurmusunuz
internetteki listelere bakıyorum 2 valiz almaz yani en gerekli ve unutmamam gerekenleri yazarsanız sevinirim.

ben dogumdan bır kac hafta once hazırlamıstım.kendıme ıkı takım pıjama koymustum.camasır corap terlık.ped almıstım ama bana hastaneden de verdıler onları kullandım.bana bunun dısında bısey lazım olmamıstı.bebege battanıye hastane cıkısı bebek bezı.kıyafet bol koy bebege benımkı daha ılk gun kakayı tasırmıstı ustunu degıstırmek zorunda kalmıstık.ben cıkısta pıjamamın ustune sabahlık gıymıstım o yuzden ayrıca kıyafet almamıstım.sımdılık aklımda kalanlar bunlar aklıma gelırse tekrar yazarım

önce bebek için gerekli malzemeleri yazayım;
3-4 adet bebek takımı(takım halinde olanlar daha pratik oluyor, tulumlara nazaran)
3-4 adet zıbın takımı
10-15 adet bebek bezi
port bebe veya ana kucağı(hastaneden çıkarken çok işe yarıyor)
bebek battaniyesi
senin için gerekli malzemelerse,
2 adet gecelik
hasta bezi
ped
terlik
2-3 çift çorap
ince bir hırka
kişisel bakım malzemelerin(tarak, makyaj malzemeleri,diş fırçası gibi...)
bol miktarda iç çamaşırı
şimdilik aklıma gelenler bunlar
umarım işine yarar

Hastane ile onuşmak lazım, onlar neler getirmen gerektiğini ve neler vereceklerini söylüyorar. Ben çok şey götürmüştüm ama çoğunu kullanmadan geri getirdim, bebek giysisini hastaneden giydirdiler, değiştirip yenisini giydiriyorlardı sürekli. Bir takım biz çıkarken giydirdik. Onun dışında bez, bebeğe ıslak mendil, bana ped, havlu, kolonyalı mendil falan hep onlar verdi. Ayalarım çok şişmişti, sokak terliğimi de yeni almıştım, onu kullandım annem sildi başka almadım. Çorap kullanmadım heryerimden ateş çıkıyordu, kişisel bakım malzemelerin(tarak, makyaj malzemeleri,diş fırçası gibi...) en önemlileri kırmızı bir çember almıştım, iç çamaşırı lazım. Bi de kesinlikle gögüs kremi, lansihoh öneririm çünkü çok yara oldu benimki o olmasa ne yapardım bilmiyorum.

Bi de 2 gecelik sabahlık takım (bence piamadan kullanışlı çünkü kanama kontrolü yapıyorlar), emzirme sütyeni, gğüs pedi (süt akacak kadar çok olmuyor ama kremler leke yapıyor ben kullanmıştım. Kmera, fotoğraf makinesi. Aklıma bir şey gelirse ilave ederim.

bence önemlı olan hasta bezı kendın için illa kı sakın unutma ilk gün ped korumaz bebek içi bellı zaten hastane cıkısı battanıye falan kendıne bence gecelık koymalısın kımı hastane doguma gırerken hasta önlügü vermeye kıyamıyolar bende öyle oldu valız hazır ama pıjamayı tercıh etmıstım ılla gecelıgın nerde dıye 30 sefer sordular sakın unutma sen yanına koy dogum sonrası gıy alt üst pıjamanı konturol falanda rahat yapılır bence bunlar önemlı

canım hastanene bi sor, bazı şeyleri onlar veriyorlar. sen de boşuna taşımamış olursun onları.

öncelikle şimdiden saglıklı dogumlar dilerim.bende senin gibi siteleri okur ve şaşırırdım.nasıl bir hastanede dogum yapacagın çok önemli(özel yada devlet)bende çok hazırlık yapmaya çalıştım ama yinede hazırlıksız gibi kalıverdim biraz erken olunca..neyse hasta bezi şart..ben evde öylesine otururken suyum geliverdi ve Allahtan o gün içime dogdu sanki hasta bezi almıştım.mutlaka al..fazla fazla gecelik sabahlığa gerek duymuyorum.ama 2 yeterli oluyor..
hangi hastanede yapacagını yazarsan daha kolay yardımcı oluruz..

Bana çok iç çamaşırı lazım oldu.Bebek için yedek kıyafetlerini bataniyelerini unutma tabii gecelik de önemli.Hasta bezi yerine bana çocuk bezlerini kullandırmışlardıı

Bende hastaneye gıderken yolda dogum yapanları soruyorsun sandım devrık cumle olmus meraktan gırdım hemen sonra cok komıgıme gıttı ılahi :))

öncelikle şimdiden saglıklı dogumlar dilerim.bende senin gibi siteleri okur ve şaşırırdım.nasıl bir hastanede dogum yapacagın çok önemli(özel yada devlet)bende çok hazırlık yapmaya çalıştım ama yinede hazırlıksız gibi kalıverdim biraz erken olunca..neyse hasta bezi şart..ben evde öylesine otururken suyum geliverdi ve Allahtan o gün içime dogdu sanki hasta bezi almıştım.mutlaka al..fazla fazla gecelik sabahlığa gerek duymuyorum.ama 2 yeterli oluyor..
hangi hastanede yapacagını yazarsan daha kolay yardımcı oluruz..

slm gülşah izmırde nerede doğum yaptın öğrenebılırmıyım acaba

bebeği hastaneden çıkarmak için portbebe yada anakucağı ne varsa, battaniyesi falan da önemli. Bi de hasta pedindense mesane pedi diye satılan bi şey var bana hastanede onu kullanmışlardı, çok güzel koruyordu zaten 2. gün sabah uzun bir ped yeterli olmaya başladı.
Hayırlı doğumlar...

canım kesinlikle hastaneyle görüş ne veriyorlar ve ne istiyorlar sonra çantanı hazırla derim.sezeryanmı normal doğummu ? ona göre çanta hazırla eğer sezeryansa daha fazla al yanına çünkü 2 gece yatırıyorlar hastanede ve bol bol gecelik iççamaşırı değiştirmen gerekecek kendin için gecelik al şart kanamayı kontrol ediyorlar çorap al normal doğum yapmıştım ve doğum sonrasında bacaklarımda titreme olmuştu üşümüştüm ben hasta bezi falan almadım hastane karşıladı istemediler zaten bebek için mevsime göre kıyafetler al 2 tane battaniye 2 bebek takımı şapkası eldiveni zıbını 1-2 adet bebek bezi ıslak mendil ve araba yoksa anakucağı al yanına.kamera foto mak. tarak ruj yada nemlendirici ve hamileliğin boyunca oluşturmuş olduğun dosya yani testler vs. olan dosyayı al yanına aklıma gelen bunlar çünkü 21ay oldu doğum yapalı unuttum gibi...

Back