Ne güzel söylüyorsunuz , annemde öyle söyler, geçer heralde zamanlaErkektrn kankami olur beee onumu kafana takdin salla gitsin sen bilirsin de gec.
Aaa erkek miymis ben kız sanıyordum. Aman o zaman hic takma bende bise sandimErkektrn kankami olur beee onumu kafana takdin salla gitsin sen bilirsin de gec.
ne yazık ki oturup saatlerce başının etini yiyeceğim tek bir kişi bile olmadığı için
ona çok değer verdiğimi söyledim bana sesli bir not göndererek cevap verdi yaklaşık 10 dakikalık sesli notta benim verdiği değere değmediğimi , erkek arkadaşımdan başka bir şey düşünemediğimi ve benden ve dertlerimden bıktığını söylüyordu ona göre ben onu sadece işim düştüğünde yada bir derdim olduğunda arayıp soruyormuşum ve kendi değerimi kendim düşürmüşüm
Keşke anlattığınız gibi bir sorun olsaydı ben sadece işim düştüğünde aramış olsaydım da suçumu kabul edip özür dileseydim arkadaşımdan , siz beni yanlış anlamışsınız eğer sadece ben deseydim arkadaşıma aramızı düzeltmek için sorunumuzu bulmaya yönelmez dertlerimi anlatmaya başlardım bodozlama bir şekilde ki içine kapanık olduğumdan kolay kolay dert anlatamam karşımdakı insan derdimi anlamak için bin dereden su getirir. Açıkçası hep ben dediğimi düşünmüyorum ve son zamanlarda artık diğer kız arkadaşımla bana sizin sevgiliniz var siz neden bizimle takılıyorsunuz amanda aman bak sen aşıklar da gelmiş gibi cümleleri şakayla karışık sarf etmesine rağmen ben onun bunu yalnızlığından yaptığını düşünerek destek oldum, bilmiyorum kafam çok karışık
Konuya yorum yazmayacaktım ama şu pembe yazan kısıma bayıldım harika :)sevgilisi varken başka bir erkeğe kardeşim kankam en yakınım diyen kızlara çok gülerim. ve konuşmanı istemeyen kişi de adam gibi adamdır benim için. sen onlar yüzünden ilişkini tehlikeye atıyosun boşu boşuna kendine dert ediyorsun takma eğer sevgilini gerçekten seviyorsan ailen hariç başka kimse umrunda bile olmasın. canını sıkma ne antidepresanlar gördük bizhepsi boş inan boş. Ekmeğini mi veriyorlar aşını mı veriyorlar takmaaa. BENCE...
Ben arkadaşımın derdini dinlemeyen bencil birisi olsaydım yada sadece kendimi düşünseydim , nasıl davranacağımı bilir takmazdım yoluma bakardım işime gelmezdi , ona gerçekten değer verdiğim ve arkadaşlığımı bitirmek istemediğim için buraya yazdım , farklı görüşlere elbette açığım ama hiç kimse kırgın da olsa bir başkasını aşağılama girişiminde bulunamaz bence , onun konuşmaları bana kırgınlığını anlatmak değilde canımı acıtmak üzere atılmış oklar gibiydi , seninle görüşmek istemiyorum demedi nasıl davranırsan öyle davranırım dedi , peşinde koşmamı mı bekliyor anlamıyorum , beni tanımadan kesin konuşmayınız bence , herkes masum değildir tabii ki ama hak etmediğim şeyler için özür de dileyebileceği mi düşünemiyorumArkadaşınız iyi dayanmış, saatlere karşılık 10 dakika ve bu kadar yerinde bir serzenişe bile tahammül edememek, denge kuramayan biriymişsiniz, dert anlatsaydı yanında olurum demişsiniz bir de, hiç sanmıyorum. Bir daha yakın arkadaşlarınıza böyle davranmayın daha rahat edersiniz.
İnsanlar kendilerinin sadece kötü günlerde hatırlanmasından rahatsız olurlar, iyi günlerinizi paylaşmak mı istemiyorsunuz, o zaman kötü günlerinizi de paylaşma süresini azaltın, yanlış kişilere dost demiyorsunuz, bakın arkadaşınız bitirebilmiş yanlış kişiyle olan bir arkadaşlık ilişkisini. Doğru insan/arkadaş için bile zamanla sevgiliniz yüzünden arkasından "bana yaptıklarını haketmedim." falan diyorsunuz, bariz biçimde haketmişsiniz, depresyonda olmanız kendi hatalarınızı görmenize engel olmasın yoksa zaten hiç çıkamazsınız.
öylesiniz demedim. kasıtlı olmasa dahi karşıdan öyle anlaşılabilir dedim. eh iletişime gönüllü olmayan bir insan için yapacak bir şey yok. sonuç olarak karşı taraf ilişkiyi düzeltme taraftarı değil.
Evet gönüllü olmazsa benim elimden bir şey gelmez , ben elimden geleni yaptım ona tüm açıklığımla konuştum bundan sonrasında neler yapacağımı bilmiyorum.Peki arkadasim dedigin cocuk sana asik olabilir mi senin sevgilin olunca senden uzak durmaya calisiyor olabilr mi
Arkadaşımın bütün dertlerini dinledim en son nelerle uğraştığını da biliyorum , ilk mesajımda yazmıştım o benden uzaklaştı ben değil aynı masada oturmaya bile dayanamaz hale geldi , aynı okuldaydık birlikte sınavlara çalışırdık dersten sonra kahvelerimizi içerdik sohbet ederdik oyun oynardık yanımızda başkaları da vardı tabii ki baş başa anlaşılmasın sevgilim ilk başlarda kıskandı ama sonra alıştı tanıştı arkadaşlık kurdu 3 5 kişi gayet iyi gidiyordu ama ne olduysa böyle oldu . erkeklerle kadınların arkadaş olduğunu düşünmeseydim eğer hiç arkadaşlık kurmazdımTam olayları bilemiyorum ama bana arkadaşınız yalan söylüyor gibi gelmedi. Hep sizin sorunlarınızı dinlemekten bıkmıştır. Depresyon tedavisi gördüğünüze göre hayatınızda sıkıntılar var demek ki. En son arkadaşınızın hangi sorununu dinlediğinizi hatırlıyor musunuz mesela? Veya çok mutlu olduğunuzda erkek arkadaşınızla konuştuğunuz gibi arkadaşınızı kaç kere aradınız?
Burada arkadaşların aklına da uymayın. Erkekle kadın pekala arkadaş olur. Öyle birbirine temas olmadığı sürece (el, kol atmaktan bahsediyorum) herhangi bir sıkıntı yok. Kız arkadaşınla nasılsan erkek arkadaşlarınla da aynı şekilde olabilirsin.
Sevgilim bana yeter diyerek "buldumcuk" da olma lütfen, değilsin biliyorum önerilmiş sana burada diye söylemek istedim. Ya da ol ama sevgilin seni terk ederse "yalnızım" diye ağlama.
Ben arkadaşımın derdini dinlemeyen bencil birisi olsaydım yada sadece kendimi düşünseydim , nasıl davranacağımı bilir takmazdım yoluma bakardım işime gelmezdi , ona gerçekten değer verdiğim ve arkadaşlığımı bitirmek istemediğim için buraya yazdım , farklı görüşlere elbette açığım ama hiç kimse kırgın da olsa bir başkasını aşağılama girişiminde bulunamaz bence , onun konuşmaları bana kırgınlığını anlatmak değilde canımı acıtmak üzere atılmış oklar gibiydi , seninle görüşmek istemiyorum demedi nasıl davranırsan öyle davranırım dedi , peşinde koşmamı mı bekliyor anlamıyorum , beni tanımadan kesin konuşmayınız bence , herkes masum değildir tabii ki ama hak etmediğim şeyler için özür de dileyebileceği mi düşünemiyorum
Canım arkadaşlarının tavri tamamen kıskançlık cekememezlik. Belki de sevgilinle iyi olmani cekememistir. Senle kusmesi daha iyi olmuş emin ol
çekememezliği 2 yılda mı çıktı ortaya ki acaba , sanmıyorumAaa erkek miymis ben kız sanıyordum. Aman o zaman hic takma bende bise sandim
Bakın burdaki durum birilerine dert anlatmak falan değil , evet kendimden eminim yeterince arkadaşlığımı yürüte bildiğimi düşünüyorum, depresyon halimde arkadaşlarımın olması olmaması değil yaşadığım hayat şartları, zorluklar. istediğim istemediğim bir yorum yok ben yalnızca arkadaşımla aramı düzeltmek istedim , o bana bir açık kapı bıraktı ama sanki aynı zamanda o açık kapıyı yüzüme kapattı gibi , ne yapacağımı bilemez durumda olduğum için yardım istedim ve emin olun değer verdiğiniz insanlardan duyduğunuz bazı sözler sizi onlardan daha çok yaralıyor.Sen kendinden eminsen gercekten arkadaşlık kavramını taşıdıgına inanıyosan neden dert ediyorsun.Sende yoluna bak bu kadar basit.
Bu forum da arkadaş konusundan dolayı çok yakınılıyor.Ama arkadaş (kimi zaman) herşey degil.Arkadaşın yerine annene anlatabilirsin.Ne bileyim yakın oldugun guvendıgın kuzenın vS. varsa onlarla dertlerini paylaş.Sen kötü bir insansın diyemem demek ki arkadaş konusunda şanssızsın.Depresyon haline getirme bunu.Bir de anlamadıgım bir şey var .
Sıkıntısı olan konu açıyor fikir istiyor yardımcı olunmasını bekliyor.Ama istenmediği yorum gelince haklı görüyor kendini.Eleştiriyi kabul etmıyor.O zaman niye yazıyorsun arkadaşım.Burdakı insanlar yardımcı olmak amacıyla uzuunn bir yazıyı okuyup zaman harcıyor yorum yapıyor.Karşı da ki kişi hiç dikkate almıyor.Uygulamıyor
Ben yalnızca kendimi anlattım arkadaşımı kaybetmek isteseydim eğer buraya konu dahi açmazdım , hak etmedim dedim çünkü yeri geldi ben onu dinledim yeri geldi o beni. 3 yıldır hiç birşey yokken birkaç ayda bu hale gelmeye şaşırdım üzüldüm çünkü ben aynı benim o da aynı kişi ,he ama arkadaşlığın sonuna gelmişsek yapacağım her şeye rağmen arkadaşlık etmek istemezse yapacak hiç bir şey yoktur. Yorumunuz için teşekkür ederimÖzür dilemenizi falan söyledim mi? Beni bencil vs. sıfatlar ilgilendirmiyor gerçekten, iki bencil insan da son derece güzel bir arkadaşlık sürdürebilirler. Arkadaşlıkta veya başka ilişkilerde "karşılıklılık" kuralı vardır arkadaşınız normalde size böyle davranıyor muydu, hayır davranmıyordu ki arkadaşınız olmuş zaten. Ama o artık kullanıldığını düşündüğü için bu lafları etmiş, "söyledikleri doğru değil!" mi diyorsunuz o zaman yalancı bir insanla neden arkadaşlığınızı bitirmek istemiyorsunuz, doğru mu söyledikleri? o zaman hatalarınızı kabul edin işte. Ya ondan özür dilersiniz bir daha sana böyle davranmayacağım diye ya da söylediklerini umursamayıp yeni bir arkadaşlıkta aynı hatalarınızı tekrarlamazsınız.
Kesin de konuşurum neden konuşmayayım? Arkadaşlık iki tarafın çabasıyla, emeğiyle olur, bir taraf kendini ne devamlı dert dinleyen kısmında görmek ister ne de öteki tarafa sonsuz kredi verir, kredisini bitirdiğinin o zamana kadar farkında olmayanlar da karşındakini suçlama yoluna giderler. Başından beri katlanıyordum ona vs. diyenlere de diyecek bir şey yok zaten, o halde neden katlanıyordun? sorusuna verecek cevapları yok çünkü.
Ben yalnızca kendimi anlattım arkadaşımı kaybetmek isteseydim eğer buraya konu dahi açmazdım , hak etmedim dedim çünkü yeri geldi ben onu dinledim yeri geldi o beni. 3 yıldır hiç birşey yokken birkaç ayda bu hale gelmeye şaşırdım üzüldüm çünkü ben aynı benim o da aynı kişi ,he ama arkadaşlığın sonuna gelmişsek yapacağım her şeye rağmen arkadaşlık etmek istemezse yapacak hiç bir şey yoktur. Yorumunuz için teşekkür ederim
Tabi ki öyle.Bakın burdaki durum birilerine dert anlatmak falan değil , evet kendimden eminim yeterince arkadaşlığımı yürüte bildiğimi düşünüyorum, depresyon halimde arkadaşlarımın olması olmaması değil yaşadığım hayat şartları, zorluklar. istediğim istemediğim bir yorum yok ben yalnızca arkadaşımla aramı düzeltmek istedim , o bana bir açık kapı bıraktı ama sanki aynı zamanda o açık kapıyı yüzüme kapattı gibi , ne yapacağımı bilemez durumda olduğum için yardım istedim ve emin olun değer verdiğiniz insanlardan duyduğunuz bazı sözler sizi onlardan daha çok yaralıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?