Hatalı mıyım , yoksa yanlış kişilere mi dost diyorum..

svmlll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2014
130
21
18
İstanbul
Selam arkadaşlar ; depresyon tedavisine başlamış bulunmakta olduğum için içim bir hayli dolu , buruk ,mutsuz ve hasta ve ne yazık ki oturup saatlerce başının etini yiyeceğim tek bir kişi bile olmadığı için sizlerle derdimi sıkıntımı paylaşmak istiyorum.
Üniversite üçüncü sınıf öğrencisiyim , 2 yıldır iyi giden mutlu bir ilişkim var 3 yıldır tanışıyoruz her şey gayet iyi fakat hiç arkadaşlarımdan yana yüzüm gülmedi , okuldaki ilk yılımın yarısını insanları tanımakla geçirdim hatta ilk yılın tümünü diyebiliriz , o sırada lisedeki arkadaşlarımın hepsiyle bağım koptu , aramalarıma mesajlarıma cevap verilmedi ama yeni bir ortama girdiğim için beni pek sarsmadı , zamanla bir iki arkadaş edindim bunlardan tabiki bir kaçı erkekti ve zamanla içlerinden birisi en yakınlarımdan oldu 3. yılımıza geldik arkadaşlığımız çok iyiydi her zor günümde yanımda oldu o da diğerleri de, sevgilimle üniversitenin ilk yılında arkadaştık ( aynı okulda değiliz ) ikinci yılda sevgilim her erkek gibi kıskandı ve görüşmemi istemedi ama ben o benim dostum arkadaşım dedim ve ikisini de kırmadan görüşmeye devam devam ettim arkadaşımla, son bir kaç aydır arkadaşım benimle durduk yere konuşmamaya yazdığımda ters cevaplar vermeye başladı , öyle her gün de görüşenlerden zırt pırt mesajlaşanlardan değildik , mesafesi normal ama içten candan bir dostluğumuz vardı ( artık olduğunu düşünmüyorum ) ailevi sorunlarım başladı onlarla baş etmek için çabaladım , sevgilimle tartışmalarımız oluyordu her çift gibi , ve son bir iki aydır başımda her gün bir ağrıyla uyuyup uyanmaya başladım , erkek arkadaşıma iyi olmadığımı söylüyordum beni anlıyordu ona göre davranıyordu fakat onunda dertleri başından aşkındı bir yerden sonra anlamadığını düşündüm , finaller geldi sınavlara çalışamadım , doktora gitmek istedim hep bir sorun çıktı gidemedim ve bu süreçte yanımda anlayışlı birilerini beklerken çok değer verdiğim o arkadaşım ne aradı ne sordu nede yuzume baktı , birkaç gün önce nihayet doktora gidebildim bütünlemeleri atlattım en azından biraz rahatlamış oldum doktora gittim ve depresyon tedavisine nihayet başladım fakat tek bir arkadaşım bile yok yanımda , dayanamadım ve o arkadaşıma mesaj attım neden böyle olduğunu aramızdaki sorunu çözmemiz gerektiğini ve ona çok değer verdiğimi söyledim bana sesli bir not göndererek cevap verdi yaklaşık 10 dakikalık sesli notta benim verdiği değere değmediğimi , erkek arkadaşımdan başka bir şey düşünemediğimi ve benden ve dertlerimden bıktığını söylüyordu ona göre ben onu sadece işim düştüğünde yada bir derdim olduğunda arayıp soruyormuşum ve kendi değerimi kendim düşürmüşüm , sesli notta o kadar kırıcı şeyler söylemişti ki bütün gece ağladım çünkü asla ona böyle düşündürecek bir şey yapmadım. Gülerek anlatıyordu inanır mısınız sen şunun kadar bile değilsin bunun kadar bile değilsin güldürme beni artık karnıma ağrılar girdi , ben herkese hak ettiğini veririm sende bunu hak ettin nasıl davranırsan öyle davranış görürsün diyerek kendince konuyu kapattı , bende öylece kaldım , çok kafam karışık mutsuz hissediyorum , düşüncelerinize ihtiyacım var , okuyan yardımcı olan herkese teşekkür ederim

sevgilisi varken başka bir erkeğe kardeşim kankam en yakınım diyen kızlara çok gülerim. ve konuşmanı istemeyen kişi de adam gibi adamdır benim için. sen onlar yüzünden ilişkini tehlikeye atıyosun boşu boşuna kendine dert ediyorsun takma eğer sevgilini gerçekten seviyorsan ailen hariç başka kimse umrunda bile olmasın. canını sıkma ne antidepresanlar gördük biz hepsi boş inan boş. Ekmeğini mi veriyorlar aşını mı veriyorlar takmaaa. BENCE...

Aslında haklı olabilirsin , ama arkadaşımdı sonuçta , sevgilimle birlikte olmaya başladığımda zaten nerde nasıl davranacağımı bildim asla sevgilimi üzmedim kırmadım hiçkimse için , ailemide öyle , sadece sanki o sesli notlardaki kahkahalar yok iste beylik laflar moralimi bozdu . arkadaşlık bitebilir ne arkadaşlıklarım bitti ama hepside düzgün bir şekilde bitti , hiç aşağılanmamıştım böyle

Son düzenleme:
Ne yani sevgilisi var diye baska arkadasi olamsin mi? Eger yarin obur gun sevilisi kapiyi ceker giderse bu kiz yalniz mi klasin yani.... arkadas dost bu erkegi de olacak kiz da... sevgilisinin arkadsslari yokmu kiz veya erkek olan??? Madem o sana guvenmiyir kardesim yol ver gitsin... guvem olmadigi yerde ilisiki kurulmaz bence tabi...

Depresiona girecek de birseyin yok senin..icine kapanma cik disarda yalniz ilsan da gez bieyelere git.senin yaninda olmak iseyenler kendi gelirler yanina..

Sevgilim bana böyle bir kısıtlama yapmadı hiç , herkes gibi kıskandı biraz sert çıkışları olmaya başladı bende durumu izah ettim ve arkadaşlarımla görüşmemin sakıncası olmayacağını anlattım o da anladı , yalnızca kıskançlık yüzünden idare ettim aralarını başka sorun yaşamadım, güven olmasaydı aramızda 2 yıl sürdürmezdim zaten , beni üzen arkadaşım sevgilim değil ki

Depresiona girecek de birseyin yok senin..icine kapanma cik disarda yalniz ilsan da gez bieyelere git.senin yaninda olmak iseyenler kendi gelirler yanina..
Birçok olay birçok dert sonrasında böyle oldum malesef , ama pes edicek değilim , kırgınım kızgınım belkide bir daha görüşmeyeceğim kişiler yüzünden üzülüp mahvoluyorum , inan yufka yüreklilik çok zor , duyduklarımı hala unutamıyorum , haketmemiştim

Hayat boyle zaman herseyin ilac arkadsin da hatasini anlicaktir emin ol

Ben yalnis anladim gakiba pardon..ozamam arkadain dedigi gercwk arkadas degildir... uzulme...

Bendr sana benzer birseyler yasadim icin tavsyede bulundum akil vermis gibi sayma... ama seninki de bana gore okyanusda bir damla inan

Bunun tek care kendini tut aldirmamaya calis. Sen kimsenin yuzunde mutsuz olma. Senden degerli kimse yok... birak o uzulsun seni kaynetigi icin.kolay degil.ama en azinda dene

Orda yazan arkadasimiza da katilmiyorum.sevgilin varsa baska nerkege kank dostum yakinim diyen kizlra cok gulerim.diyor
Komik olan ne acaba cok merake diyorum. Bilmiyor olabilitsiniz ama bazen kiz arkadaslarinla daha col erkek seni anlayabilir.. ve benim arakadslarim da cogu erkek.
Sevgilim de var hic bi problem olmadi simdi akadar. Beraber geziyorus toplaniyorus falan..

bazı insanlar gerçekten sevgilisi varken çok değişiyor. gözü başka kimseyi görmüyor. atıyorum sevgilisiyle kavga mı etti o zaman arkadaşlarıyla görüşüyor konuşuyor. böyle olmamalı bana göre.

insana arkadaşda lazım.

sorun şu: siz tamamen kendinizle ilgilisiniz. kırıp dökmeden izah etmeye çalışayım. derdinizi anlatırken bile ne kadar çok "ben" dediğinize bir bakın. ben yaptım, ben sağladım, ben buldum, benim sorunum vs.
bu tarz bir noktadan sonra insanları bunaltabilir çünkü karşınızdaki "sen" kendi dünyasında bir "ben"
dertleşecek kimsem yoktu arkadaşıma yazdım diyorsunuz, acaba o kişi bu durumdan rahatsız oluyor olabilir mi?
sadece derdiniz olunca değil de gülüp eğlenmek için arasanız mesela yine aynı tepkiyi alır mıydınız?

yanlış anlaşılmasın bile isteye, kullanma amaçlı ve çıkar amaçlı ilişkiler kurduğunuzu söylemiyorum. sadece siz öyle davrandığınızı anlamasanız bile karşı taraftan öyle davranıyor gibi görünebilirsiniz.

Keşke anlattığınız gibi bir sorun olsaydı ben sadece işim düştüğünde aramış olsaydım da suçumu kabul edip özür dileseydim arkadaşımdan , siz beni yanlış anlamışsınız eğer sadece ben deseydim arkadaşıma aramızı düzeltmek için sorunumuzu bulmaya yönelmez dertlerimi anlatmaya başlardım bodozlama bir şekilde ki içine kapanık olduğumdan kolay kolay dert anlatamam karşımdakı insan derdimi anlamak için bin dereden su getirir. Açıkçası hep ben dediğimi düşünmüyorum ve son zamanlarda artık diğer kız arkadaşımla bana sizin sevgiliniz var siz neden bizimle takılıyorsunuz amanda aman bak sen aşıklar da gelmiş gibi cümleleri şakayla karışık sarf etmesine rağmen ben onun bunu yalnızlığından yaptığını düşünerek destek oldum, bilmiyorum kafam çok karışık

Arladaslik iyi gunde kotu gunde yaninda olmaktir..eger o arkadasim benim kotu gunumde uzulduum seylerle rahstsiz oluyorsa bilmem artik ona srkadasim diyemem.. ben onun dertleri de dinlerim yaninda da olurum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…