• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hatalarım ve önerilerim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yatarak yediremiyorum çünkü yatmıyor.oturarak yediriyorum ama yinede sürekli öğürüyo.oturarak yedirmenin sakıncalı oldugunu da bilmiyordum buarada.yoğurt sevmiyor iki kaşık zor veriyorum.oğlum 7 aylık.ayrıca süt ürünlerine karsı sanırım alerjisi var.yoğurt peynir pasta çikolata vs denedim burun ve ağız çevresi kızarıp kabarcık gibi oluyo yarım saate de geçiyor.aynı sorunu yasayan var mı
:44:

bildiğim kadarıyla süt alerjisi kabarcık,kızarıklık şeklinde değil de kakasında kan olunca biliniyor. çünkü barsakta kanama oluyor. o kızarıklıklar salyasından ya da kaşıktan oluyordur. yoğurda meyve karıştırıp denediniz mi?

denedim çilek ve muz kattım ama yemedi özellikle çilekliyi hiç sevmedi.hazır yogurt denedim onlarıda sevmedi.... aynı kaşıktan sebze çorbası mesela yediriyorum ozaman bişey olmuyor.kanama yok çok sukur.dr tahrişten olabilir dedi ama tahriş olacak bişey yok ki.2 kasık anca alıyor zaten

kızlar benım kızım 3 aylık bız sımdıden meyvaya basladık cunku kızımın bagırsakları calıssın dıye bazen 2 gunde bır yapıyor bazen 5 6 gun sonra yapıyor o yuzden meyvaya basladık kayısı ve armut sımdı dr kabakta yemesını soyledı ama ona daha baslamadım kızlar meyva puresını nasıl yapıyosunuz ben bu hanı meyva sıkıcakları var ya onla suyunu cıkarıyorum ama kabagı nasıl yapsam onunda oyle suyunumu sıksam sız nasıl yapıyosun benım yaptıgım dogrumu sızce

kızlar benım kızım 3 aylık bız sımdıden meyvaya basladık cunku kızımın bagırsakları calıssın dıye bazen 2 gunde bır yapıyor bazen 5 6 gun sonra yapıyor o yuzden meyvaya basladık kayısı ve armut sımdı dr kabakta yemesını soyledı ama ona daha baslamadım kızlar meyva puresını nasıl yapıyosunuz ben bu hanı meyva sıkıcakları var ya onla suyunu cıkarıyorum ama kabagı nasıl yapsam onunda oyle suyunumu sıksam sız nasıl yapıyosun benım yaptıgım dogrumu sızce

daha çok küçük canım ya.genelde 4.yada başlamayı öneriyorlar ek gıdaya.hem ek gıdaya ilk başlangıç öyle alelacele olmuyor.yavaş ilerleyen bir süreç.meyve veriyorsun madem kabak neden vermek istiyorsun ki.daha çok minik.bağırsakları daha yeni yeni gelişimini tamamlıyor.fazlası ve fazla çeşitli dokunabilir.kakasını yapamıyorsa illa ek gıdayla çözüm bulacaksın diye birşey yok.adaçayı ver mesela.ben öyle yapıyordum.gün içinde ara ar a3-4 çay kaşığı adaçayı yumuşatıyor bağırsklarını.bilmişlik yapmak istemem ama bence kabak falan çok erken.illede meyve vericem diyorsan sadece tattırmak amaçlı ver.bir öğün oluşturmasın yani.meyveyi de cam rendede rendelyerek vermiştim ben.ama başlarda sadece suyunu verdim.kabağı da sebze çorbalarını başlayınce vermiştim

arkadaşlar benim kızımda 3.5 aylık ek gıdaları tattırmaya ne zaman başlayacağıma karar veremedim. ben anne sütü ve mama takviyesi yapıyorum. sütüm yetersiz olduğu için. annemler ekalsa çocuk şimdiden yemeye başlayacak. ben bekliyorum. 4. ayını tamamlayıncamı başlasam acaba. birde bir günde sadece 1 meyvamı vermek gerekiyor?

daha çok küçük canım ya.genelde 4.yada başlamayı öneriyorlar ek gıdaya.hem ek gıdaya ilk başlangıç öyle alelacele olmuyor.yavaş ilerleyen bir süreç.meyve veriyorsun madem kabak neden vermek istiyorsun ki.daha çok minik.bağırsakları daha yeni yeni gelişimini tamamlıyor.fazlası ve fazla çeşitli dokunabilir.kakasını yapamıyorsa illa ek gıdayla çözüm bulacaksın diye birşey yok.adaçayı ver mesela.ben öyle yapıyordum.gün içinde ara ar a3-4 çay kaşığı adaçayı yumuşatıyor bağırsklarını.bilmişlik yapmak istemem ama bence kabak falan çok erken.illede meyve vericem diyorsan sadece tattırmak amaçlı ver.bir öğün oluşturmasın yani.meyveyi de cam rendede rendelyerek vermiştim ben.ama başlarda sadece suyunu verdim.kabağı da sebze çorbalarını başlayınce vermiştim

canım bana dr.tavsıye ettı o yuzden ama kabaga daha baslamadım bı de ada cayını denıyım meyva hergun verıyorum ama suyunu armut ve kayısı

Daha çok erken ek gıda için. KAbızlık için zeytinyağı verebilirsin. Günde 1 ya da 2 kez, 1 çay kaşığı zeytinyağı alır kabızlığını.

çok doğru..mamasına yada sağıyorsan sütüne birkaç çay kaşığı koyabilirsin.zeytinyağı da çok iyi gelir hem de beyin gelişimi için çok faydalı.ama ek gıda için erken.geç başlamak ne kadar iyi değilse erken başlamakta değil.

benim oğlum onsekiz aylık ve yedi aylıkken diş sıkıntısıyla başlayan iştahsızlığa hiç bi çare bulamadık ne balık yağı ne de başka bir şey öyle zorla felan yedirmek bile mümkün değil sadece ekmek ve su artık eline börek yapıyorum tavuk kızartıyorum patates gibi eline veriyorum yanına oturuyorum o yerken çorba sebze yemeği hiç yemiyor çünkü çok yaramaz hemen ters düz ediyor hasta olacak diye aklım çıkıyor çünkü şurup dahi içiremiyorum çocuğum iştahsız diyenler beni görünce hallerine şükrediyor artık babasına çekti demekki diyorum oda zor yemek yer sevmediği bişey olursa ekmek yer imtihan gözüyle bakıyorum artık

Back