- Konu Sahibi cisemkuzey
Senin beslenme şekline çok yakın bir beslenme şeklimiz vardı ,bir günde neler yediğini sordu dr ve anlat tek tek ,beslenme hatası yaptığımı ,bebeğimin iştahsızlığının sebebinin ben olduğumu syledi ,öncelikle cicibebe ve onun türevindeki bütün biskitleri hayatınızdan çıkarın dedi,iki cicibeb e bir baklava dilimi ayarındaymış ,sen sabah sabah çocuğuğa baklava ver sonra diğer öğünlerde neden yemiyor diye sor dedi :)gece mamalarını kestirdi ,bildiğin gibi üç ana üç ara öğün verdi
sabah yarım dl ekmek ve yanında istediğin her tür kahvaltılık (tuzlarına dikkat ederek tabiii)
ara yoğurt
öğle öğle yemeği blendısız ve yarım ekmek
ara meyve
akşam akşam yemeği
yatmadan sütlü tatlı
tabi benim kızım bunları yese zaten kilo alır ve iştah proplemi olmaz
hatta bana bundan sonra kilo alımı çok çok yavaş olur dedi ,yle kilolu bir bebek yapamazsın dedi
kızımın zayıflığının önemsenecek boyutta olmadığını doğum kilosun u baz alarak hesaplama yaptı ve sadece 1 300 eksik dedi ,bebişim 3 kilo doğdu ama bu yaşa kadar hep az aldı kiloyu ,sebebi ise anne sütü almamasıymış,tabii ben buna inanmıyorum,mamayla büyüyen nice çocuk gördüm tombiş tombiş neyse benim için onun sağlıklı olması yetiyor bana
gelelim pütülü olayına evet 3 gün boyunca çorbalarını blendırsız verdim ,direndi yemedi tükürdü ağladı ,3 günün sonunda az az yemeye başladı ,ama ben kahvaltısını hala bulamaç veriyorum ,kahvaltı önemli çünkü ,her saat başı ağzına bişeyler veriyorum pütürlü çinenek şeyler bayağ alışmaya başladı pütürlüye geçen gün krebe benzer bir avuç büyüklüğünde bişi verdim ve yedi hepsini zamanla keyf alacak farkındayım ,artık kilosunu düşünmüyorum ,önemli olan normal yeme düzenini verebilmek
evet bebe biskuvısı konusunda bende kahvaltı ıcın cok agır oldugunu dusunuyorum.. bızımkı kahvaltıda ballı ırmık yıyor, şu bebelacın kahvaltılıgından ama ben ıcıne 3 tane bebe bıskuvısı koyuyorum sanırım agır gelıyor bıraz.. cuma gunu doktora gıttık kılomuz 9 kılo 80gr. boyumuzda 77 cm olmus. bızım doktorda oyle cok kıloya takılan bır doktor degıl. tek tek tane tane yıyecek bulamac yok dıyor hep.. bende kahvalıtsını bulamac verıyorum cunku tek ıyı yedıgı ogun o.. bırde doktorumuz ıkı ogun arası 5 saat olacak ve o 5 saat surede agzına sudan baska bır sey gırmıycek dedı.. ve ınanın o gunden sonra yemelerımız duzeldı. acıkmasına ızın vermıyorsunuz sız anneler dedı.. bende hep oglenden once ara ogun muz verırdım demekkı tıkıyormus cocugu. sımdı mesela sabah 9 da kahvaltı yaptıysa oglen 2 ye kadar hıc bır sey vermıyorum bır tek su ıcıyor. oglen corbasını cok guzel yıyor hatta sevınıyor benı tabakla yanına gelırken gorunce eskıden olsa kafasını baska yerlere cevırırdı yıne mı mama dıye. ara ogunlerdekı meyve ve dıger seylerı de yemekten hemen sonra verıyorum. az yıyıor ama sonucta ara ogun olunca yemesı gereken ana ogunu yemek ıstremıyordu hıc.. gece devam sutune 3-4 bebe bıskuvısı koyuyorum sorun olur mu dedım. ıcıyorsa ve sabahta kahvaltısını yapıyorsa sorun olmaz dedı.. bu arada 5 saatte bır besleme olayına gectık gecelı corbalarındakı her turlu pütürü yıyor sorunsuz. yanı cok corbamsı degıl ama cokta katı degıl verıdklerım ama sorun yapmıyor cıgneyıp yutuyor. sanırım bızım sorunumuz acıkmadan ona bır seyler sunmammıs.