Bebek Beslenmesi Hatalarım ve önerilerim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cisemkuzey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
19
0
36
Kocaeli
3 yaşında bir kızım var.yemek vakti gelince ağlayasım geliyor.çünkü yemek istemiyor.onu bu hale biz getirdiğimiz için kızınca çok pişman oluyorum.zorla yedire ydire yemek yemekten soğuttuk.aç kalır yesinde nasıl yerse yesin mantığıyla bu hale geldik.hala blendırsız bişey yemiyor.
Siz siz olun zorlamayın ve blendır kullanmayın!ekmek yemesi için zorlamayın iyi bir şey değil ekmek.süt içirmeyin yoğurt verin.vücut sütü sindiremezmiş.balık yağı verin muhakkak.
çok titiz davranmayın bırakın mikropta alsın çünkü kızım üstüne bi damla bişery damlasa üst değiştiriyo.suç işlemiş gibi üzülüyo.bitter çikolata veritoruz az tabiki.eline bulaşan çikolatayı bile yalamıyo.
Ne yapıyoruz bu çocuklara.tüm suç bizlerin.
Biraz daha rahat olabilsek keşke.
 
o kadar içten yazmıssınız ki.. aynı sızın gıbı dusunuyorum bende. kendı hatalarımı yavas yavas gormeye basladım. oglum 1 yasında o da blendıra alıstı. cocugun hatası mı? tabı kı hayır. ben herseyını blendırdan gecırdım bogulur korkusuyla. sonuc, su an cok zorlanıyorum pütürlü yedirirlken. 6 ay sadece annne sutu verdım. hıc bır seyden tattırmadım bıle.. meyve suyu ıcırelım bıraz dıyenler sankı cocuga zehır verelım demıs gıbı tepkı gosterdım.. sımdı donup bakınca cok sacma gelıyor. basa donsem tamam 6 ay anne sutu verırım yıne ama bazı seylerı ucundan tatsa ne olacak kı? cok katı kurallarım vardı.. sonuc; su an sadece tarhana corbası ve sebze corbası ıcen bır oglum var.. 6.7. aydan sonra cocuklarınıza herseyden yedırın anneler, korkmayın, hıc bır sey olmaz. ve asla ASLA blendır kullanmayın.. bırde bu baslıgı acan arkadasım, bana baska ne tavsıyelerde bulunabılırsın oglum sonucta senın cocugundan kucuk, hala gec kalmadın bak bunları bunları yap dıyecegın seyler var mı baska?
 
benim oğlum 10 aylık. iskenderden kuru fasülye pilava kadar herşeyi yiyor maşallah. bence ilk yapılması gereken şey doktorları çok dinlememek. oğlum iki ay zor anne sütü aldı. ondan sonra hep mama. doktor 6 aydan önce hiçbişey vermiceksin dedi. ama ben 4 aylıkken başladım ek gıdalara. anne sütü alsaydı belki bende vermezdim ama mama aldığı için doğal şeylere dönsün istedim. sadece iki kez kahvaltıda karışım yedi. hemen ayyırdım. peyniri yumurtayı hep ayrı yer. kayınvaldemler falan geldiiğinde küçük küçük ver aman öksürdü kaldır verme falan. ama çocuk içgüdüsel olarak boğazına kaçsa öksürüp çıkarıo zaten. çok panik bi insan olmadığım için rahattım. hiçte blendır kullanmadım. iki tane dişi var şimdi. yemeediği şey yok. hatta benden çok yiyo. ama bu birazda çocukla illgili. bizimki suyu bile çiğniodu.
 
öncelikle konu sahibi arkadaşa çok teşekkür ederim. bizlere yol göstermeye çalışıyor. ben daha yolun başındayım, ancak konuyu okuyunca bir arkadaşımla geçen konuşmamız geldi aklıma. onun da 2,5 yaşında bir oğlu var ve anlattıklarınızı ondan da duydum daha geçen hafta. şimdi oğlu nerdeyse hiçbir şey yemiyor ve annesi hep benim yüzümden diyor. bebekken çok zorlamış. burnunu kapatım yedirdiği zamanlar bile oluyormuş aman aç kalmasın diye. ama şimdi çok pişman. bana sakın sakın zorlama sonra yemekten nefret ediyorlar diye üstüne basa basa tekrarladı.
 
Çok yararlı bir konu olmuş. Benim oğlum sekiz aylık. Çok şükür. Herşeyi yer. Nasıl olduğunu değişik konularda birkaç kez anlattım. Maksadım tuzu kuru, bebeği yemek yiyen bir anne olarak -deyim maksadını aşarsa özür dilerim- yemeyen arkadaşlara ders vermek değil; ama, olumlu sonuç aldığım şeyleri paylaşmak isterim.
-Öncelikle hamile kaldığım günden itibaren kötü olasılıkları, hastalık ihtimallerini, tatsızlıkları kafamdan sildim. Çok geniş, gamsız bir insan gibi. Hamilelik hastalık değildi. Asla da öyle davranmadım. Çok rahat bir hamilelik geçirdim. Bu konuda benim gibi pimpirikli bir insanı bile yola getirebilen (ki önceden sistit olur mesanemde tümör var zannederdim) jinokoloğuma çok şey borçluyum. Rahat doktor, rahat hamilelik.
-Sonra bebek olunca da benim kafadan bir çocuk doktoru buldum. Ortalığı telaşa vermeyen, çok hayati olmayan konularda kesin kuralları olmayan bir doktor. Onun da verdiği cesaretle çocuğumu gözlemleyerek büyütmeyi seçtim. Herkesin papağan gibi söylediği genel geçer doğrulara değil bizim doğrularımıza güvendim. Bebeğimin özelliğini anlamaya çalıştım.
-Örneğin 6 ay sadece anne sütü konusunda, Dünya Sağlık Örgütü'nün ne dediği değil ne demek istediği daha önemliydi. İlk altı ay oğlumu sadece anne sütü ile beslemedim. Ama esas besin kaynağı anne sütü idi. 4. ayın bitiminde meyve püresi, iki hafta sonra yoğurt, iki hafta sonra sebze çorbası ekleye ekleye kaşık alıştırmalarına başladık. Bebeğimi ek besinlerle değil anne sütü ile doyurdum ama kaşıkla tanışması gereken zamanda ona bu fırsatı sundum. 6. ay bittiğinde günde üç ana bir ara öğünü sorunsuz alıyordu bebeğim ve de hala dolu dolu emiyordu/emiyor.
-Bebeğimden yaşının üzerinde birşey beklemedim ama yaşının gerektirdiğini denemekte de geç kalmadım. Örneğin, ona hala baharat, salça, şeker ve tuz vermiyorum. Ama mesela dün akşam nohut tanesi kadar kabak tatlısı tatırmanın da ona vereceği keyiften mahrum bırakmadım oğlumu. Örneğin ona dilim havuç vermiyorum, boğazına kaçrsa dönüşü yok; ama, dilim elmayı kemirmesi için gözetim altında eline veriyorum, çünkü artık onu ısırabilecek yarım yamalka da olsa dişleri var. :))
-Yine benzer bir şekilde o bir bebekti ama bir insandı, öğrenmeye ihtiyacı olan bir insan ve hızla büyüyen bir insan. Örneğin evet benim gibi çiğneyemezdi ama benim gibi çiğnemeyi öğrenmek için deneme yapmaya ihtiyacı vardı. Ve bunu öğrenmesi için en uygun ayı kaçırabilirdim çünkü hızla büyüyordu. Ben o dhaa bebek derken çiğnemeyi öğrenme ayını kaçırmamaya dikkat etmeliydim.
- Benim kafadan doktorumuzun bana verdiği ek besinlere geçiş kılavuzunda bebeğin alabildiği, hazır olduğu ilk andan itibaren pütüre alışması gerektiği yazıyordu. Bu ilk an ne zamandı, ne zaman hazır olacaktı? Denemedne bilemezdim hazır olup olmadığını. Ben ne yaptım? İlk gün meyveyi cam rendede püre yaptım. Sadece suyunu verdim, ikinci gün de öyle. Üçüncü gün meyvenin suyunun içine her kaşığa bir pirinç tanesi kadar püresinden ekledim. Baktım gidiyor ertesi gün nohut kadar, ertesi günse artık suyunu püresini ayırmadan verdim. Ha bunu yaparken ben çok mu gamsızdım, yoo, yüreğim ağzıma geldi. Ya boğazına kaçarsa diye tüylerim diken dikendi. Ama deneme cesaretini göstermek ve gamsızmış gibi davranmak zorundaydım.
- Hiç blendır kullanmadım. Çatalla ezdim başlarda. Yiyebildiği incelikte ama ezme derecesini gün gün yavaş yavaş azaltarak. Şimdi çatalla da ezmiyorum. Sadece minik lokmalara bölüyorum. Oğlum da yarı var yarı yok dişleriyle çiğnemeye çalışıyor.
- Ve en önemli konu, hiç oyucakla reklemla televizyonla yemek yedirmedim. İlk günden beri hep masada biz yemek yerken sofra sohbetine kendince katılarak yemek yedi. Onun yemek saatinde bizim yemek saatimiz denk gelmese bile ona eşlik edecek birşeyler atıştırdım. Çocuktan görmediği birşeyi yapmasını beklemek haksızlık. Ve ne olursa olsun akşam yemeği saatimiz birbirine denk getirdim. Aile sofrasında yemek yeneceğini biliyor şimdi.
- Ha o bir bebek ymeediği günler yok mu? Var. Verdiğimi püskürttüğü günler yok mu? Var. Ama o aynı zamanda bir birey, arada onun da iştahsızlığı olabilir, onun da canı istemeyebilir. Sırf oyuncağını göremedi diye yemek yemeye itiraz edebilir. Canı istemezse yemiyor. Canı istediğinde, canı istediğini yiyor. (Canı istediğini derken çikolata değil tabi, yemesi gerekenler arasında istediğini) Ama bunu yaparken onu yönlendirmeyi de ihmal etmiyorum. Mesela benim oğlum sebzeye başladığımız ilk 1,5 ay sebzeyi kesinlikle reddetti. Ne şekilde pişirirsem pişireyim. Ama yoğurt seviyordu. Sebzeyi pişiriyordum, yemeyince kaldırıyordum. Bi daha o öğün için birşey yedirmeye çalışmıyordum. Bir dahaki öğünde sebzesini yoğurdun içnde veriyordum.Ama bol yoğurt az sebze. Giderek yoğurt azaldı, sebze çoğladı, şimdi sade sebze de yiyor.
- Bütün bunları yazarken bebeğin doğuştan getirdikleri de var biliyorum. Ben şanslı bir anneyim ama şansımızı kullanmak da şansszılığımız katlamak da bizim elimizde.
- Ve son olarka ne olur zorlamayın bebeklerinizi. Bebek yemek yeme kavramını beynne ağrılı uyaran olarak kaydetmesin. Ağrı sadece fiziksel ağrı değil. Psikolojik sıkıntıyı da onlar ağrı olarak kaydediyor. Yemek yemek için sıkıştırıldıklarında yemek yemeyi acı verici birşey olarak kaydediyor. sonra her kaşık görüdğünde ağlıyor.
Bunları lütfen ukalalık olarak algılamayın, olumsuz sonuç alanların yanında olumlu sonuç alan bir anne olarak kendimce yöntemlerimi paylaşmak istedim.
 
Kefirle ilgili çok şey duydum okudum.tavsiye ederim.tavuğu haşlayıp suyunu buz kalıbında dondurup çorbalara bulyon yapabilirsiniz.yoğurdu evde ve kefirle mayalayabilirsiniz.
Yemeğini oyunla korkutarak tv ile yedirmeyin diycem ama yapabildim mi hayııırrr
Bizim gibi çocukları akvaryumda yaşatmayın.her türlü havada çıkarın dışarı.hasta olursada olsun.korkmayın sonunda iyileşiyo
 
arkadaşlar bu yeme konusu çocktan çocuğa farklılık gösteriyor malesef...
21 aylık bir kızım var...
doktorların dediği gibi ilk 6 ay kızıma anne sütünden başaka bişey vermedim.vermek isteyenlerede deli gibi karşı çıktım malum ilk 6 ay sadece anne sütü diye..6 ayın sonunda ek gıdaya geçmemiz tam bi felaket.çünkü geçemedik kızım ek olarak verilen gıdaları hep kusuyordu.kahvaltı karışımı,muhallebi,meyve suyu,meyve püresi,sebze hiç farketmiyor.yemek istemiyordu..ne zorluklarla yapıp yediriyordum.ya yemez ya zorlarsam tam sonunda kusardı...çoook uğraştım kızımla yemek saati geliyor ne yiyecek aman nasıl yiyecek diye deli oluyodum offf kabus gibi....yemeyen çocukla uğraşmak zor gerçekten ...bi ara resmen yesin diye 1 kasık yemek 1 yudum su.bu böle devam etti bir süre inanmayacaksınız...daha iyi yediği şeyler tarhana çorbası ve tavuk suyu çorbaydı.bi ara korktum bu çocuk tarhanayla büyüyecek diye...pütürlü bişi hayatta yemedi..ne verirsen ver diliyle dışarı iterdi hemen tatmadan daha..
en son 15 aylıktı başka bir doktora götürme kararı aldım kızımı.ve götürdüm.bütün testler yapıldı.Allah a şükür hiç bişi çıkmadı..
doktor "kusma olayını kızınız öğrenmiş.bilinçli yapıyor.sevdiği şeyi vereceğinizi biliyor.yediğini kusuyor sizde vicdan yapıp aç kalmasın diye yediği şeyi yapıyosunuz dedi."
aç kalsada taviz vermeyin.istediği şeyi vermeyin.değişik şeyler yemesi için ısrarcı olun dedi..
ve vitamin şurubu verdi herşeyden yemiyo ya vitamin alsın dedi.sonra bende doktorun dediği gibi yaptım 2 gün sürdü resmen...
kızım değişti herşeyden az az yemeye başladı.bende çok zorlamadan yedirmeye başladım.bıraktım döke saça kendi yedi bi kaç gün az az tabi...vee yavaş yavaş düzeldi.maşallah şimdi herşeyden yiyor yemek ayırt etmiyor pek..hiç bir yemeği çatalla falan ezmiyorum.bizim gibi yiyor ufak parçaya ayırıyorum bazen.

sadece süt içmeyi sevmedi hiç ama yoğurt yemeye bayılıyo...bide peynir istemiyo ama alışacak zamanla...
19 ay emzirdim kızımı ayrıca.emmeyi bıraktıktan sonra çok daha iyi yemeye başldı kızm tabiii.



ama şimdi olsaydı herşeyden az az tattırırdım kızıma..öyle katı kurallar koymazdım.yemesi için çok zorlamazdım(kusturana kadar)azda yese çok yesin diye tıkıştırmazdım...

ama yinede bazen diyorum ki ben öyle yapmasamda yemezdi.iştahsız bi çocuk çünkü.neyse geçti Allahtan...artık sorun yok ona özel bişeyler yapmaktan kurtuldum.herşeyi yemesi güzell...
beğendiğim yönüm ve tavsiyem kızımı hiç öyle korumadım.hijyen delisi olmadım.sıcak soğuk pek aldırmadım.alıp kızımı dışarıya çıktım.ve panik bir anne olmadım gayet soğuk kanlı oldum..
kızım Allah a şükür öyle pek hasta olmadı yani..

blendır kullananlara tavsiyem aç kalsalarda yavaş yavaş bırakın derim.bi kaç güne düzelir..tanıdığım 6 yaşında çocuk var hala blandırdan geçmeden yemiyo.
Allah yardımcınız olsun...
 
Son düzenleme:
Benim oglumda ek gidaya gecince kati seyleri yemezdi.Bogazina takilirdi sonrada kusardi.Ben blender kullandim ama sadece corbayi blenderdan gecirerek yedirdim.Fakat okadar zor yerdiki kusardi her yemekte.Bende pek zorlamadimm. simdi 2,5 yasinda. corbalari hala blenderden gecirerek yediriyorum cunku baska turlu yemiyor. Ama diger kati gidalarin hepsini yiyor. bebekken suc bile icmezdi simdi 3 bardak ust uste iciyor. yani gercekten zorlamaya gerek yok. zamani gelince kendileri yemeye basliyolar zaten
 
blendırı ne kadarlıkken bıraktınız, bır anda mı kestınız? bırde dıger gıdalara alısması kac gun surdu.. bızde aynı sızın gbıyız hep tarhana hep tarhana ne olcak bu cocugun halı dıye uzuluyorum..
 

canım blendır ı 15 aylık ken kestim.doktora gittikten sonra..bir anda kestim hemde.
gıdalara çabuk alıştı kızım.tabağı önüne koydum bikaç gün öle kendisi yemeye çalıştı oynaya oynaya yani.
tabi bu bikaçgün az yemiş oldu.ama çiğnemeye alıştı bu sayede pütürlü şeyleri...
ne yalan söyleyin 2-3 gün sonra biçok şeyi az az da olsa yemeye başladı kızım.zamanla miktar arttı.emzirmeyi bıraktıktan sonra daha da iyi yemeye başladı...
bu arada minadex multivitamin şurup vermişti doktorumuz.vitamin olsun diye.ama bence iştahınada çok faydası oldu kızımın.3 şişe falan kullandım sürekli.şimdi 1 aydır bıraktım şurubu.herşeyi yiyor vitamini alır diyee..
inşallah sizinde düzelir.gerçekten çok zor iştahsız yemeyen çocuk...ama tavsiyem taviz vermeyin doktorumuzunda dediği gibi...
kolay gelsin...
sizin çocuğunuz ne kadar???
 
benim oğumda 8 aylık 4 aylık basladık ek gıdaya herseyi severek yedi ayırt etmedi hiç ama asla ne meyvenın suyunu içti nede sebzeyi çorba olarak tüketti bende pure olarak besledim hep çiğnemeyi biliyor ve aslında seviyor ama oyun olarak goruyor karnı açken puturlu bısey ıstemıyor galıba bu konuda tembel ve ben zorlamak ıstemıyorum cunku aç kalsın nasılsa yer dediğimde bile asla yemıyor ve nerdeyse çatlayana kadar ağlıyor..bide oğlum su dahıl hıcbır sıvıyı tuketmıyor mecburen oyunla falan su ıcırıyorum dr gunde enaz 1bucuk bardak su ıcırmek zorundasın dedi..puturlu gıdaya ve suya nasıl alıstırıcam bılmıyorum
 
kızım 5,5 aylık. sadece anne sütü ile besleniyor ama ben herşeyin tadını alsın ve yemek seçmesin diye herşeyin ucundan minik bir damla tatırıyorum. panik bir anne değilim hatta ablamın deyimiyle fazla cesur bir anneymişim. aslında kuralcı değilim, onun sadece bir bebek değil aynı zamanda bir insan olduğunun da farkındayım. yağmur hariç her türlü havada dışarı çıkarım, korkmam. soğuğu da bilecek, sıcağı da. ışık kapattırtmam. bu konu yüzünden annemle çok tartışmışlığım vardır. hep aynı lafı duyarım, e uyumuyor ama böyleeeee. eninde sonunda alışacak ve uyuyacak. kızım kalabalığı sevmiyor her bebek gibi, ama gerekirse kalabalığa da girerim. kaşıkçı elması doğurmadım ben. bir insan dünyaya getirdim. sakınmam gerektiği kadar sakınırım, lüzumu neyse limiti kadar yapanlardanım. amaaaaaaa bu kadar rahat olan benim çok büyük bir kabusum var: katı gıdaya geçmek. korkuyorum kızlar. herşeyini yaparım, gerekirse nasıl yapıldığını öğrenir, iğnesini bile yaparım. lakin katı gıdaya nasıl geçicem, o tane tane yutkunurken ben nasıl nefes alıcam. akıl verin bana.
 
benim oglum 13 aylık. ilk 6 ay sadece anne sütü verdım. alerjı sorunu vardı ek gıdalara cok yavas gectık. dogru duzgun corbayı 7.5 aylıkken ıctı, kahvaltıya 8. ayın sonunda daha ılk kahvaltımızı yaptık.. bende cok korkuyordum bogazına kacar dıye, hep blendır kullandım. ev yemeklerınden hıc tattırmadım.. sonuc olarak sadece tarhana ve sebze corbası yıyen ve 1 yasında 9 kılo olan bır oglum oldu.. benım hatam hep dıyorum. sımdı sızın yazınızdan sonra blendırı bıraktım cok hafıf rondodon gecırdım bugun pısırdıgımı tavuk yemegını hanı boyle parca parca yıne ama yutabılecegı kadarda yumusak ve kucuk ama yemedı. cunku damak tadı cok kısıtlı gelıstı sızın 1 yasındayken nasıldı durumunuz. kahvaltıyı da hala bulamac verıyorum.. bugun ınat ettım tarhana veya sebze corbası vermıycem dıye sabah 8de yaptıgı kahvaltıyla duruyor. ne onerırsınız sızce aksamda yemek ıstemdıgı tavuk yemegınden mı teklıf edeyım, ısrarcı mı olayım, yoksa tarhanyı sevıyor bıraz bıraz ıcıne mı karıstırıyım.. offf ne zormus yemeyen cocuk
 
merhabalar kısmetse benim oğlum birkaç gün sonra 6 aylık olacak. 4 aylık olduktan sonra yavaş yavaş tadımlara başladık. son iki haftadır düzene koyduk meyve, sebze ve yoğurt olmak üzere hergün 3 öğün ek alıyor.
geçen ay doktorumuz "çocuğun gelişimi iyi , eklere geçmene gerek yok" dese de, ben başlamak istediğimi söyledim. çünkü etrafımdaki çocukların hepsinde yeme problemi var. ne yiyeceklerin tatlarından haberdarlar nede aç oladuklarından... çikolata bile yemiyorlar
bihayli yol da kat etttim.
benim sorunum şu pütürlüler. tamam çorba haricinde blender kullanmayalım ama çatalla ezilebilmesi için sebzeleri çok kaynatmak gerekiyor. vitaminleri zarar görmüyor mu? :26:
ayrıca pütürlü ama nekadar pütürlü? nekadar ezmek gerek? :26:
 

canım sıvıları sıvı katıları katı olarak vermeni tavsiye ederim.
mesela yemekleri hiç blandırdan falan geçirme.tane tane yedirmeye çalış.suyunuda kaşık kaşık mesela.
benim kızım pütürlü yemedi hiç.çorbasına ekmek bile koyamadım çünkü yemezdi.
pilav makarna patates(kızartma yada haşlama),kuru fasülye,nohut öle tek tek yemiyomu?
ben onları önüne koyup kendi yemesine izin verdim ilk başlarda oynayarak yemeye başladı tabi çiğnemeyede..
bunlardan başlarda yediği adet sayılı oldu tabi mesala 2 kaşık.yada 3 tane fasülye gibi..
sonra artıyo miktarlar...
biraz ısrarcı ol bence ama çocuğunu sen daha iyi tanırsın daha iyi karar verirsin ısrar etmekmi pes etmekmi?yoğurt falan versen yemezmi?
kahvaltıyı bulamaçmı veriyosun?
 
Bende kahvaltıyı bulamaç veriyodum .düşünün 3 yaşında ve yeni geçtik tek tek yemeye.artık büyüdüğü için rüşvet karşılığı yediriyorum.biraz rahatladım yemek konusunda .küçücük bir kaşık çikolata için veya suyla oynamak için yiyo.tabi masada yemek hala haram.itiraz etmiyoya nerde yerse yesin artık diyorum.zamanlada daha iyiye gider heralde büyüdükçe düzeliyo çünkü.
Hala ekmek vermiyorum.kefire devam.süt vermiyorum bol bol yoğurt veriyorum.midesinin küçük olduğunu unutmuyorum doydum derse ısrar etmiyorum.
Bide bu küçük canavarlar gezmede arkadaşının yanında misafir gelince insanı yalancı çıkarırcasına yiyorlar.tavsiye ederim
 
15 aylık oğlum var,
4 aylık yoğurt ve mama vermeye başladım ilk zamanlar çok zor oldu kaşığa alışması ama sbırla bekledim 6 ayını geçtikten sonra herşeye başladım
8 aylıktı ısırgan yemeği bile yedirdim iiştahlamı asla sofrada yanımızda oturtdum yedirdim.
biz yemek yerken ağzı boş olsa bile çiğniyormuş gibi yapıyordu bizi taklit ediyordu böylece çiğnemeyi öğrendi..
şimdi herşeyi yiyor makarna pilav tavuk ızgara balık hepsini...
iştahlamı hayır ama en azından tadını biliyor ama reddetmiyor
eşime benzetmeyeceğim oğlumu eşim makarna pilav asla yemiyor ama oğlum yiyyecekkk inşallah...
 


evet ya oğlum 9 aylıktı evde yemedi bende zorlamadım misafirliğe gittik ordaki bebeğin koca tabak çorbasını bitirdi...
rezil olmuştum..
 
Ben oğluşuma 6 ay anne sütü veremedim, sütüm kesildi çünkü. Ama 5,5 aya kadar sadece devam sütü verdim. Sonra yavaş yavaş sebze çorbalarına başladık. Tamamı püre haline gelene kadar blendırdan geçirdim. İlk dişi birkaç hafta önce pörtledi. Yemeklerine tel şehriye atıyorum ve pütürlülere alışsın diye çok fazla blendır kullanmıyorum. İlk dişini gördüğümden beri bazen ufak ufak yediriyorum bizim yedirdiklerimizden. Örneğin tavuk, domatesin ve salatalığın içi. Dün ayıptır söylemesi çeyrek köfte yedirdim. Minik minik parçalarla ağzına verdim. Beni yerken görmesini sağladım. Nasıl çiğnediğimi gördü ve taklit etti. Çok üzerine varmıyorum, çünkü daha 1 dişi var. Dişleri çıktıkça daha pütürlü vereceğim. Bebeğim bizimle ama kendi ayağında yattı. Işıkta uyuması iyi değildir, melatonin hormonu salgılasın diye hep karanlıkta uyuttum. Yazın da odasına geçireceğim kısmetse.
Benim yaptığım tek hata yavrumu sallayarak uyutmalarına izin verdim. Öyle ki oğlum 12 kilo ve ayağımda sallıyorum geceleri. Gündüzleri ise yatağına yatırıyorum, uyuyor kendi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…