- Konu Sahibi cisemkuzey
-
blendırı ne kadarlıkken bıraktınız, bır anda mı kestınız? bırde dıger gıdalara alısması kac gun surdu.. bızde aynı sızın gbıyız hep tarhana hep tarhanaarkadaşlar bu yeme konusu çocktan çocuğa farklılık gösteriyor malesef...
21 aylık bir kızım var...
doktorların dediği gibi ilk 6 ay kızıma anne sütünden başaka bişey vermedim.vermek isteyenlerede deli gibi karşı çıktım malum ilk 6 ay sadece anne sütü diye..6 ayın sonunda ek gıdaya geçmemiz tam bi felaket.çünkü geçemedik kızım ek olarak verilen gıdaları hep kusuyordu.kahvaltı karışımı,muhallebi,meyve suyu,meyve püresi,sebze hiç farketmiyor.yemek istemiyordu..ne zorluklarla yapıp yediriyordum.ya yemez ya zorlarsam tam sonunda kusardı...çoook uğraştım kızımla yemek saati geliyor ne yiyecek aman nasıl yiyecek diye deli oluyodum offf kabus gibi....yemeyen çocukla uğraşmak zor gerçekten ...bi ara resmen yesin diye 1 kasık yemek 1 yudum su.bu böle devam etti bir süre inanmayacaksınız...daha iyi yediği şeyler tarhana çorbası ve tavuk suyu çorbaydı.bi ara korktum bu çocuk tarhanayla büyüyecek diye...pütürlü bişi hayatta yemedi..ne verirsen ver diliyle dışarı iterdi hemen tatmadan daha..
en son 15 aylıktı başka bir doktora götürme kararı aldım kızımı.ve götürdüm.bütün testler yapıldı.Allah a şükür hiç bişi çıkmadı..
doktor "kusma olayını kızınız öğrenmiş.bilinçli yapıyor.sevdiği şeyi vereceğinizi biliyor.yediğini kusuyor sizde vicdan yapıp aç kalmasın diye yediği şeyi yapıyosunuz dedi."
aç kalsada taviz vermeyin.istediği şeyi vermeyin.değişik şeyler yemesi için ısrarcı olun dedi..
ve vitamin şurubu verdi herşeyden yemiyo ya vitamin alsın dedi.sonra bende doktorun dediği gibi yaptım 2 gün sürdü resmen...
kızım değişti herşeyden az az yemeye başladı.bende çok zorlamadan yedirmeye başladım.bıraktım döke saça kendi yedi bi kaç gün az az tabi...vee yavaş yavaş düzeldi.maşallah şimdi herşeyden yiyor yemek ayırt etmiyor pek..hiç bir yemeği çatalla falan ezmiyorum.bizim gibi yiyor ufak parçaya ayırıyorum bazen.
sadece süt içmeyi sevmedi hiç ama yoğurt yemeye bayılıyo...bide peynir istemiyo ama alışacak zamanla...
19 ay emzirdim kızımı ayrıca.emmeyi bıraktıktan sonra çok daha iyi yemeye başldı kızm tabiii.
ama şimdi olsaydı herşeyden az az tattırırdım kızıma..öyle katı kurallar koymazdım.yemesi için çok zorlamazdım(kusturana kadar)azda yese çok yesin diye tıkıştırmazdım...
ama yinede bazen diyorum ki ben öyle yapmasamda yemezdi.iştahsız bi çocuk çünkü.neyse geçti Allahtan...artık sorun yok ona özel bişeyler yapmaktan kurtuldum.herşeyi yemesi güzell...
beğendiğim yönüm ve tavsiyem kızımı hiç öyle korumadım.hijyen delisi olmadım.sıcak soğuk pek aldırmadım.alıp kızımı dışarıya çıktım.ve panik bir anne olmadım gayet soğuk kanlı oldum..
kızım Allah a şükür öyle pek hasta olmadı yani..
blendır kullananlara tavsiyem aç kalsalarda yavaş yavaş bırakın derim.bi kaç güne düzelir..tanıdığım 6 yaşında çocuk var hala blandırdan geçmeden yemiyo.
Allah yardımcınız olsun...
blendırı ne kadarlıkken bıraktınız, bır anda mı kestınız? bırde dıger gıdalara alısması kac gun surdu.. bızde aynı sızın gbıyız hep tarhana hep tarhanane olcak bu cocugun halı dıye uzuluyorum..
benim oglum 13 aylık. ilk 6 ay sadece anne sütü verdım. alerjı sorunu vardı ek gıdalara cok yavas gectık. dogru duzgun corbayı 7.5 aylıkken ıctı, kahvaltıya 8. ayın sonunda daha ılk kahvaltımızı yaptık.. bende cok korkuyordum bogazına kacar dıye, hep blendır kullandım. ev yemeklerınden hıc tattırmadım.. sonuc olarak sadece tarhana ve sebze corbası yıyen ve 1 yasında 9 kılo olan bır oglum oldu.. benım hatam hep dıyorum. sımdı sızın yazınızdan sonra blendırı bıraktım cok hafıf rondodon gecırdım bugun pısırdıgımı tavuk yemegını hanı boyle parca parca yıne ama yutabılecegı kadarda yumusak ve kucuk ama yemedı. cunku damak tadı cok kısıtlı gelıstısızın 1 yasındayken nasıldı durumunuz. kahvaltıyı da hala bulamac verıyorum.. bugun ınat ettım tarhana veya sebze corbası vermıycem dıye sabah 8de yaptıgı kahvaltıyla duruyor. ne onerırsınız sızce aksamda yemek ıstemdıgı tavuk yemegınden mı teklıf edeyım, ısrarcı mı olayım, yoksa tarhanyı sevıyor bıraz bıraz ıcıne mı karıstırıyım.. offf ne zormus yemeyen cocuk
Bende kahvaltıyı bulamaç veriyodum .düşünün 3 yaşında ve yeni geçtik tek tek yemeye.artık büyüdüğü için rüşvet karşılığı yediriyorum.biraz rahatladım yemek konusunda .küçücük bir kaşık çikolata için veya suyla oynamak için yiyo.tabi masada yemek hala haram.itiraz etmiyoya nerde yerse yesin artık diyorum.zamanlada daha iyiye gider heralde büyüdükçe düzeliyo çünkü.
Hala ekmek vermiyorum.kefire devam.süt vermiyorum bol bol yoğurt veriyorum.midesinin küçük olduğunu unutmuyorum doydum derse ısrar etmiyorum.
Bide bu küçük canavarlar gezmede arkadaşının yanında misafir gelince insanı yalancı çıkarırcasına yiyorlar.tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?