Hatalar dolu hayatım..

Sunu da eklemek istedim. Parçalanmış bir ailede, babasız büyüdüm cok sıkıntılar yasadım ama ben bunları bir yere kapak atıp bir erkeğin himayesinde çözme gibi bir hataya düştüm. Hic bir genc kız bunu yapmasın. Kimse kimsenin destekcisi sahipcisi olmuyor hayatta. Her an herkes sizi bırakabilir. Her an herkes arkasını dönebilir. Geride kalan tek sey yaradan ve kendiniz. Eğer kendinizi iyi donatirsaniz hic bir kaybedis yakmaz sizi. Ben yapamadım bu güne kadar. Cok pişmanım. Allahım beni affederse bundan sonra kendime yonelecegim. Bu demek degil ki evlenmek istemiyorum. Aksine cocukları cok seven kotu ailede büyüyüp cok guzel bir aile kurmak isteyen biriyim. Ama bunun icin önce kendime saygı duymayı kendimi sevmeyi bilmem öğrenmem gerekiyor.

Kızmadım da kınamadım da sadece üzüldüm yaşadıklarına.

Zaten evlenmeden önce yaşanan cinselliğe asla karşı birisi değilim ama iki taraf da birbirini seviyorsa yaşanmalı diye düşünürüm.Siz sadece temize çekin artık hayatınızı,başkalarına kullandırtmayın kendinizi.Namus iki bacak arasında değildir,bence o adamla sonunuzun olmaması iyi de olmuş.

Umarım seni sen olduğun için sevebilecek dürüst bir insan çıkar karşına.Ama bundan sonraki hayatına temiz bir başlangıç yap.Herkesle görüşme,her şeyi herkesle yaşama.Özelin olsun,bir şeyi yapıyorsan sevdiğin için kendin istediğin için yap.Hayatla inatlaşma,mutluluk kimsenin önüne durduk yerde koyulmaz.Mutluluk için çabala.

Seni kınamıyorum asla. Böylesine acı şeyler yaşamış birini kınamak da bize düşmez zaten. Gerçekten çok üzüldüm bunları yaşadığın için. Çok fazla hatan var ama sen bunun farkındasın ve önemli olan da bu. Doğru yolda olduğun sürece, Allah her zaman karşına daha iyisini çıkaracaktır her konuda.

Zaten evlenmeden önce yaşanan cinselliğe asla karşı birisi değilim ama iki taraf da birbirini seviyorsa yaşanmalı diye düşünürüm.Siz sadece temize çekin artık hayatınızı,başkalarına kullandırtmayın kendinizi.Namus iki bacak arasında değildir,bence o adamla sonunuzun olmaması iyi de olmuş.

Umarım seni sen olduğun için sevebilecek dürüst bir insan çıkar karşına.Ama bundan sonraki hayatına temiz bir başlangıç yap.Herkesle görüşme,her şeyi herkesle yaşama.Özelin olsun,bir şeyi yapıyorsan sevdiğin için kendin istediğin için yap.Hayatla inatlaşma,mutluluk kimsenin önüne durduk yerde koyulmaz.Mutluluk için çabala.

Cok mutluyum su an sizlerin guzel yorumları yuzunden..

tövbe eden herkes affedilir, tekrar eski hatasına dönmediği sürece..
Allah bundan sonra hakkında hayılısını ve güzelini versin.

Seni kınamıyorum asla. Böylesine acı şeyler yaşamış birini kınamak da bize düşmez zaten. Gerçekten çok üzüldüm bunları yaşadığın için. Çok fazla hatan var ama sen bunun farkındasın ve önemli olan da bu. Doğru yolda olduğun sürece, Allah her zaman karşına daha iyisini çıkaracaktır her konuda.

tövbe eden herkes affedilir, tekrar eski hatasına dönmediği sürece..
Allah bundan sonra hakkında hayılısını ve güzelini versin.

Amin inşallah cok saolun..

Hatalar dolu hayatım derken ; neyin ne kadar farkındasınız artık merak ettim .

Hatalar derken sadece ; bir çok erkekle ilişkiye girmek , evli / bekar farketmemesi , birinden intikam için diğerini kullanmak mı kastınız ?

Ve bunların vebali mi ?

Bence asıl görmeniz gereken , kurtuluşu hep bir '' karşı cinste '' aramanız ... Bu anlattıklarınız olmasaydı da , bir sürü cinsel birliktelik vs ... barındırmayan ilişkilerde yaşamış olsanız , yine hata olacaktı .

Hiç kendinizi geliştirmeyi , ne yapabilirim diye düşünüp , hedefler koymayı düşünmeden güvenilecek(!) erkek arayışına girmişsiniz . Umarım bunu artık yapmazsınız.

Ve pek tabii ki gayri ahlaki bir dolu şey sıralamışsınız , hata demişsiniz . Tövbe etmişsiniz ki bu tövbenizin karşılığını alıp almayacağını biz bilemeyiz.Ama bu dünya da bu saatten sonra huzur arıyorsanız , yolunuzu çizin...Sizi yoluna katacak birini aramadan ,kendi yönünüzü belirleyin.Emin olun bu ; bu anlattıklarınızdan çok daha kolay ve doğru bir seçim olur.

Bu yorumu yapan arkadasa katiliyorum. Sizi mutlu edebilecek tek sey biriyle beraber olup, ona yarenlik etmek gibi yazmissiniz yazinizi. Bu sekilde mutlulugunun anahtarini bir baska insanin avcuna birakan bir insanin mutlu olmasi tamamen sans meselesi. Sen kendini bir birey olarak yetistirmeli ve kendi kendine yetebilmelisin. Babasiz buyumen, hayatinda bir erkek rolu eksikligine sebep olmus ve annenin esinden ayrildiktan sonra maddi durumundaki dususu de bir erkegi kaybedersen, hayatinin kotulesecegi seklinde bellemissin anlasilan. Ama bu dogru degil. Belki psikolojik bir yardim almalisin (?) Annenin yapamadigini sen yapmali, aldigin universite diplomanin uzerine, kendini gelistirerek hayatina yeni bir yon cizmelisin. Mutlulugu baskasinda degil, kendinde ara..

Konuya nasıl baslicam blmyrum. Bir sekilde yaptıgım hataları itiraf etmem en dogrusu die dusunup buraya yazıyorum. Kınayacaksınız ayiplayacaksiniz biliorum. Bende kendimi cok ayipliyorum artık ve allahtan beni affetmesini diliyorum.
Hersey ailemin parçalanmış aile olmasıyla basladi. Babam yoktu. Ayrıydi annemden. Özel okula giderken bu ayrılma yuzunden birden fakirliğe düştük. Bn o yaslarda kaldiramadim bunu aslında şimdi düşündüğümde herseyin sebebinin o düşüklük olduğunu anlıyorum. İlk sevgilim lise 1 de karsima cikti. Yorulmuştum hayattan. Babam yok annem sürekli ağlar. Para yok birsey yok elde.. Cok güvendi cocuk kalbim ona. Bir sene çıktık. Tatil zamanı geldi. Ailesiyle tanıştırdı beni hersey superdi. Derken yaz tatilinin ortasında aldatildigimi öğrendim. Babamdan sonra yediğim ikinci kazık buydu. Toparlayamadim krizler geçirdim. Doktora gitmeyi bırakın destek alacağım arkadasım bile yoktu.. Sonra atlatmam uc sene sürdü. Lise bitti üniversite geldi. Okula gittim uzak bir sehir de bir kyk yurduna. Erkeklere güvenim sifirken o geldi. Cok ısrar etti yaklaşık iki ay peşimden koştu. Zengin bir ailenin ogluydu arabası vardı yakisikliydi.. Kısacası parasız olmam, yaşadığım zorluklar ona ask duyduğumu düşünmeye itti beni. Kabul ettim çıktık.
Uc ay sonra bana karsi cinsel olarak yaklaşmaya basladi. Tahammül ettim çünkü bana sen benim ilerideki cocuklarımın annesisin diyordu. Yatma yoktu. Elle cinsellik vardı. Bir gun canım cok yandı ve kan geldi. Anlattım zedelenmedir bozulmamıştir dedi. 2 hafta sonra terketti. Yalvardım ağladım araya insanlar soktum gelmedi. 4 ay acı çektim. Derslerden kaldım. 4 ayın sonunda geldi aradı ve evine çağırdı. Yine tam birşeyler yaşayacakken bir anda durup sana bunu yapmayayım çık git evimden dedi. Bu üçüncü darbemdi ve hic kendime gelemicem dıyordum. Onu unutmak icin etrafında olan bana yazan tum erkeklerle buluştum. Buluşmalar ileriyede gitti sadece görüşmede oldu. Kim yazsa kabul ediyordum. Bunalımdaydim. Öte yandan kimse oyle birsey yaptığımı tahmin bile etmiyordu. Herkes beni namuslu melek kız saniyordu. Bu yanılgılardan oturu biri daha etkilendi benden. Uzakta okuyordu geldi yanıma. 2 ay sonunda evlenme teklif etti. Annesiyle tanıştırdı. Annemle tanıştı. Yaza söz yapacaktık. Bana dokunmadı bile. Namusumsun dedi. Guven verdi. O kadar mutluydum ki gecmiste yaptıgım edepsizlikleri bile hatirlamiyordum. Sonra okulu bitti sözden 1 ay önce çalısmaya gitti. Gitti ve orada ona yapışan bir kızla bir gece birlikte olduğunu öğrendim. Affet dedi. Yapamadım icim kan ağlaya ağlaya. Yaşayamiyordum adeta ve intihar ettim. Baktım sonunda ölmedim sırf acı çeksin diye yogun bakımda diye arkadaslarıma arattirdim. Olmadı. Oyunum ortaya çıkınca bana sevgiside pişmanlığı da bitti. Yine yalnız kaldım. Yine acıların ortasında kaldım. O kadar umutsuzdum ki mutlu olmak neydi onu hatırlamamaya başladım. Bir gun parasızlıktan ve calışma yerimde gecen bir kotu muhabbetten dolayı bunalım halde bir parka oturup ağlamaya başladım. Aklıma gelen tek sey " bu dünyada tek güç para para olmazsa ask sevgi de yalan param olsa hic terk edilmezdim" oldu. Aklıma zengin bir arkadasım geldi. Onu hedefe koydum. Tavlamak icin elimden geleni yaptım. Bana sevgili olmayalım boyle takılalım dedi kabul ettim. Baska kızla sevgili oldu kabul ettim. Artık yaşayan ruh gibiydim. Ne yüzüm gülüyordu ne icim. İki sene sürdü sonunda arabadan atılarak terk edildim. Okulun bitti. İsim yoktu. Ailem mutsuz ben mutsuz yasamaya başladım. Yavaş yavaş bunalıma sürüklenirken netten biriyle konuşmaya başladım. Konuşma ilerledikçe hayatın aslında nasıl farklı olduğunu görmeye başladım. O hem dini butun hem mesleki olarak başarılı ve kariyerli biriydi. Sanki allah bana onu sans olarak yollamıştı. Konuştuk. Evleniyorduk. Benim geçmişime dair hic birsey bilmiyordu. Soyleyemiyordum. Yaptıgım edepsizlikleri yaşadığım ahlaksızlıkları birlikte oldugum erkekleri evli adamlarla bile konusmusluklarimi.. Unutmak istiyordum. Söylersem kaybederim dıyordum. Bana evlenme teklif ettigi gun 'sen yaradan tarafından bana gönderilen bir sanssin meleksin dunyanın en namuslu melek insanisin " dedi. Gözlerim doldu. Sevdiğim adamı kandırmış pisliğin tekiydim. O günden sonra her namazında ben ona gönderildiğim icin dua eden adama bunu yapamicami anladım. Ama itiraf edemiyordum bir turlu. Sonra cok sıradan bir gunde benimle buluşmak istedi. Geldi karsima. Yüzünün rengi gitmis gibiydi. Birsey olduğunu anladım. Bana okuldan daha önce takıldığım bir cocuğun onunla aynı kursta olduğunu benimle aynı bölüm aynı üniversite oldugu icin cocuğa benim nişanlımda oradn mezun muhabbeti geçtiğini ve cocuğunda imalı bir havaya girdiğini zorla konusturup o cocuğun evine gittiğimi öğrendiğini açıkladı. Sustum. Ne aglayabildim ne konuşabildim. Öğrendiği sey geçmişimin %2 siydi. Bu bile icinde ki beni bitirmişti. Gözünde öfkeyi gördüm. Yüzüğü bıraktım ve gittim. Ailem cevrem herkes özür dile afdile geri getir dedi. Ben namaza başladım. Yaptıgım hatalar daha yeni önüme bir bir gelmeye basladi. Kendimden igrendim, utandım. Her namazımda aflar diledim. Sonra öğrendim ki başkasıyla evleniyor o..
Benim hayatım boyle. Kinayacaksiniz kızacaksınız mideniz bulanacak. Biliyorum. Şimdi her allahin gunu allahtan afdiliyorum. Hic mutlu olamicam diyorum. Cok kotuyum. Ne hayatın ne gelecegin tadı var. Ve hepsini kendime ben yaptım.

Seni kınamıyorum dünya bu canım insanın başına ne gelir kimse bilemezki aile çok önemli benmde babam varda yok gibi 18 yaşındaym ve yurt dışnda çalışıyr her yıl bir defa geliyor 10 gün kalıp gdyrdu geçen yıl ayrıldılar annemde babamda farklı kişilerle evliler şuan annem hep çalştı bana ve kardşme bakmak için aile olmadan olmyr gerçektn bende çok hata yaptm bu tarz olmasda sdce kendme zarar verdm erkeklerle alakalı br drum yoktu yani benm hayatmda şmdi evlym 15 günlk bebeğim var :)
önüne inş güzel bir kısmet çıkar ve hayatnı düzne sokarsn ve sıfırdn başlarsn inş canm :)

bence gelecegini güzellestirmek adina en önemli adimi atmisin
ve yaptigin yanlislari fark etmisin.
kendine karsi dürüst olman düzelme yolunda ki en zor adim bence ve sen bunu basarmisin
seni kesinlikle kinamadim, sadece inanilmaz derecede üzüldüm
ve hayatini düzeltmek istemeni takdir ettim.
Gecmisinde kötü seyler yasamisin ama bundan sonrasi senin elinde
ve bana kalirsa tüm bunlari asicak güc var sende.
ALLAH yardimcin olsun...

Olur mu gercekten? Artık mutlu olur muyum bende? Yolumdan şaşmam bir daha asla. Tek isteğim affedilmek. Zaten sevdiğim adam beni bırakmasada ben onunla olamazdim yalan seylerin üstüne.

Bir kere kendini değersiz olarak görmeyi bırak sen herşeyin en iyisini hak ediyorsun çünkü kendinle yüzleşme cesaretini bulmuşsun. Mutluluk kısmına gelince elbette mutlu olacaksın. Doğru yolda olupta mutsuz olanı gördün mü hiç:KK34: Sen bile inanamayacaksın yaşadıklarına yeter ki Allahına güven:)

Bu yorumu yapan arkadasa katiliyorum. Sizi mutlu edebilecek tek sey biriyle beraber olup, ona yarenlik etmek gibi yazmissiniz yazinizi. Bu sekilde mutlulugunun anahtarini bir baska insanin avcuna birakan bir insanin mutlu olmasi tamamen sans meselesi. Sen kendini bir birey olarak yetistirmeli ve kendi kendine yetebilmelisin. Babasiz buyumen, hayatinda bir erkek rolu eksikligine sebep olmus ve annenin esinden ayrildiktan sonra maddi durumundaki dususu de bir erkegi kaybedersen, hayatinin kotulesecegi seklinde bellemissin anlasilan. Ama bu dogru degil. Belki psikolojik bir yardim almalisin (?) Annenin yapamadigini sen yapmali, aldigin universite diplomanin uzerine, kendini gelistirerek hayatina yeni bir yon cizmelisin. Mutlulugu baskasinda degil, kendinde ara..

Psikolojik yardım aldım cogu zaman ilaçta kullandım. Zaten son zamanlarda ki düzelmelerimi bunlar tetikledi.

Seni kınamıyorum dünya bu canım insanın başına ne gelir kimse bilemezki aile çok önemli benmde babam varda yok gibi 18 yaşındaym ve yurt dışnda çalışıyr her yıl bir defa geliyor 10 gün kalıp gdyrdu geçen yıl ayrıldılar annemde babamda farklı kişilerle evliler şuan annem hep çalştı bana ve kardşme bakmak için aile olmadan olmyr gerçektn bende çok hata yaptm bu tarz olmasda sdce kendme zarar verdm erkeklerle alakalı br drum yoktu yani benm hayatmda şmdi evlym 15 günlk bebeğim var :)
önüne inş güzel bir kısmet çıkar ve hayatnı düzne sokarsn ve sıfırdn başlarsn inş canm :)

Canım o kadar cok sevindim ki bebeğine mutlu bir yaşantıya sahip olmana rabbim hic bozmasın çoğaltsın onu. Bebisinide op benim yerime kocaman olur mu

bence gelecegini güzellestirmek adina en önemli adimi atmisin
ve yaptigin yanlislari fark etmisin.
kendine karsi dürüst olman düzelme yolunda ki en zor adim bence ve sen bunu basarmisin
seni kesinlikle kinamadim, sadece inanilmaz derecede üzüldüm
ve hayatini düzeltmek istemeni takdir ettim.
Gecmisinde kötü seyler yasamisin ama bundan sonrasi senin elinde
ve bana kalirsa tüm bunlari asicak güc var sende.
ALLAH yardimcin olsun...

Cok cok sagolun. Hepinize ne kadar tesekkur etsem azdır. Cok cok iyi geldiniz bana Allah hepinizden ayrı ayrı razı olsun.

Bir kere kendini değersiz olarak görmeyi bırak sen herşeyin en iyisini hak ediyorsun çünkü kendinle yüzleşme cesaretini bulmuşsun. Mutluluk kısmına gelince elbette mutlu olacaksın. Doğru yolda olupta mutsuz olanı gördün mü hiç:KK34: Sen bile inanamayacaksın yaşadıklarına yeter ki Allahına güven:)

O kadar iyi geldi ki yazdığın icime su serpildi resmen. Cok saol canım benim

aynen abla ben mutlu olduysam emin ol sende olursun senden benden beteleride var sil geçmşini mutlu ol gülümse sirkelen ve kendine gel :)

Bende hatalar yaptım derken yanlış anlamayın gençliğin ve kimsesizliğin verdiği birşey bu kesinlkle yanlış anlamayn benm erkeklerle bi alakam yoktu çünkü ben erkek gibiydim ve eşmden sonra düzeldm hayatmda bir tane erkek oldu ilk ve son aşkım EŞİM :)
eşimle arkadş ortamnda tanıştık ikmzde cahil cahil davrandık kötü arkadşlr fln..
benm hatalrmı merk edceksnz şimdi bende kendmle yüzleşim ozaman eşim bugün ırağa çalşmya gitti içimi dökmem gerekyr ztn onu şimdiden özledm..
Eşim 12 yıl ben ise 4 yıl uyuştrcu kullandm malesef kollarmda lanet olasıca jilet izleri var bunlar eşimdede ar çnkü aynı arkdş ortamndydık aynı hataları yaptık malesef ben ona ilk görşte aşık olmuştm habersizdi sonradn farketmye başladı uzun br sre sonra beraberlğmz bşladı zaman geçtkce onun bana hsleri dhada güçlendi ve benmle ciddi düşnmye başladıgı an herşeyi braktık uyuştrcyu arkadşlrmzı herşeyi faceleri kapattk hatları kırdk ailem onn ve benm öncedn uyştrcu kullandgmzı öğrendi ve ona karşı çıktı kaçtık ve evlendk şmdi ailelermzle armz gayet iyi 15 günlk dünya güzeli bir kızm var herşeydn uzak tertemz bir hayat geçmşmzden kalan tek şeyler kollarmzdaki jilet izleri kızımn aklı başna gelmedn dvmeyle kapattrcm bana özenmsni istemyrm benm gbi hatalar yapmasnı istemyrm..
sende mutlu olablrsn canm mutlulğu sdce erkeklerde arma yeterki.. ufack şeylerle mtlu olmyı bil mutlu ol her zmn gülmse..

Son düzenleme:
Başından geçenlere inan çok üzüldüm.hatalar yapmışsın ama bu hatalarının asıl sebebi ailen babasından sevgi görmeyen kızların yaptığı en büyük hata bu sevgiyi dışarda aramak....yine de okulunu bitirmişsin sanırım bir mesleğin de var.Zararın neresinden dönersen senin için kar.....Rabbim o kadar yücedir ki ona açılan elleri asla geri çevirmez sen yeterki tövbende ve dualarında ısrarcı olmaya devam et.Rabbim senin karşına nice iyi insanları çıkarır.Dürüstlük en büyük erdemdir.Hatalarından ders almışsın umarım artık şeytana ve nefsine uymazsın Rabbim yar ve yardımcın olsun......

Ne güzel demiş mevlana;
Ne olursan ol yine gel
Tövbeni bin defa bozsanda yine gel

Başından geçenlere inan çok üzüldüm.hatalar yapmışsın ama bu hatalarının asıl sebebi ailen babasından sevgi görmeyen kızların yaptığı en büyük hata bu sevgiyi dışarda aramak....yine de okulunu bitirmişsin sanırım bir mesleğin de var.Zararın neresinden dönersen senin için kar.....Rabbim o kadar yücedir ki ona açılan elleri asla geri çevirmez sen yeterki tövbende ve dualarında ısrarcı olmaya devam et.Rabbim senin karşına nice iyi insanları çıkarır.Dürüstlük en büyük erdemdir.Hatalarından ders almışsın umarım artık şeytana ve nefsine uymazsın Rabbim yar ve yardımcın olsun......

Ne güzel demiş mevlana;
Ne olursan ol yine gel

sanırım artık tövbesni bozmayck :)

Son düzenleme:
aynen abla ben mutlu olduysam emin ol sende olursun senden benden beteleride var sil geçmşini mutlu ol gülümse sirkelen ve kendine gel :)

Bende hatalar yaptım derken yanlış anlamayın gençliğin ve kimsesizliğin verdiği birşey bu kesinlkle yanlış anlamayn benm erkeklerle bi alakam yoktu çünkü ben erkek gibiydim ve eşmden sonra düzeldm hayatmda bir tane erkek oldu ilk ve son aşkım EŞİM :)
eşimle arkadş ortamnda tanıştık ikmzde cahil cahil davrandık kötü arkadşlr fln..
benm hatalrmı merk edceksnz şimdi bende kendmle yüzleşim ozaman eşim bugün ırağa çalşmya gitti içimi dökmem gerekyr ztn onu şimdiden özledm..
Eşim 12 yıl ben ise 4 yıl uyuştrcu kullandm malesef kollarmda lanet olasıca jilet izleri var bunlar eşimdede ar çnkü aynı arkdş ortamndydık aynı hataları yaptık malesef ben ona ilk görşte aşık olmuştm habersizdi sonradn farketmye başladı uzun br sre sonra beraberlğmz bşladı zaman geçtkce onun bana hsleri dhada güçlendi ve benmle ciddi düşnmye başladıgı an herşeyi braktık uyuştrcyu arkadşlrmzı herşeyi faceleri kapattk hatları kırdk ailem onn ve benm öncedn uyştrcu kullandgmzı öğrendi ve ona karşı çıktı kaçtık ve evlendk şmdi ailelermzle armz gayet iyi 15 günlk dünya güzeli bir kızm var herşeydn uzak tertemz bir hayat geçmşmzden kalan tek şeyler kollarmzdaki jilet izleri kızımn aklı başna gelmedn dvmeyle kapattrcm bana özenmsni istemyrm benm gbi hatalar yapmasnı istemyrm..
sende mutlu olablrsn canm mutlulğu sdce erkeklerde arma yeterki.. ufack şeylerle mtlu olmyı bil mutlu ol her zmn gülmse..

Canım benim cok zor seyler yasamissin ama atlattığın icin de cok güçlü bir insansın. Allah bir daha acı seyler yaşatmasın size. Bana gelince mutlu olmak icin artık anneme aileme yigenlerime kendime ve Allah'a döndüm sadece. Rabbim hatalarımı affederse bende cocuk sahibi olurum inşallah bir gun..

amin canm öpmezmym ablası öpüyorm hemen :)

Ne güzel demiş mevlana;
Ne olursan ol yine gel

Evet mezun oldum diplomamı aldım en azından o yaşadıklarıma rağmen tek tesellim bu oldu gecmisten. Cok sagolun desteginiz icin..

X