hata bendemi

snowdrop

sağlık,huzur ,mutluluk...
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
952
10
318
38
İstanbul
merhaba,benim 2 oğlum var biri 2 yaşında diğeri 3,5.büyük olan oğlum dışarda oynarken hep kakasını altına yapıyor,bende haliyle sinirleniyorum , kızıyorum sadece bu değil ikisi çok inat ve aşırı kıskançlıkları vede kavgaları var sabrımı baya zorluyorlar bende çoğu zaman kızıyorum,eşimde bana her seferinde tepki gösteriyor,çocuklar bir suç işledinde yada vs şeyler yaptında gülerek karşıla diyor,bende peygamber sabrı yokki hep tartışma çıkıyor bıktım bu durumdan,birde ben çocuğa yapılmayacak bir şeyde kızdım zaman babası oğluma ben ona kızarım diyor,yani hep destek veriyor ,çocukda alışkanlık yapıyor tapi babasının yanında her türlü yaramazlığı yapıyor,yemekleri döker , perdeleri çeker düğmelerini koparır,vs vs bu tur şeyler,benim ona kızamıcamı biliyor babasının yanında o yuzden öyle yapıyor,bişey desem eşimle tartışma başlıyor,yanlış oldunu bir türlü anlatamıyorum,napcam beennn

Son düzenleme:
demekki sadece ben öyle düşünmüyomuşum:))....arkadaşım bendensin:))..benim oğlum 2 yaşında ve çok hareketli.herşeye aklı eriyo.her istediğini anlatıyo.ailenin tek torunu.eşim tek çocuk.amcalarının falanda çocukları olmadığı için, eşim geniş ailenin tek çocuğu,haliyle oğlumda bu ailenin tek torunu.her istediği yapılıyo.her istediği alınıyo.biz kızdığımız zaman ooooyyyy gel kuzum sen buraya,annen mi kızdı,baban mı ağlattı diyolar.artık çocuk bizi tınlamaz hale geldi.bişey söyledik mi basıyo ağlamayı.tabi azar işiten oğlum değilde biz oluyoruz.çalışan anne olmak dahada bi zor oluyo.bide 2 3 gündür hamilelik durumu var.ya bi hastalığım var yada gerçekten hamileyim.içim içimi yiyo.eczaneye gidipte test yapmaya korkuyorum açıkçası.bebek varsa eğer çok kötü olur.oğlum daha çok minik((

aynen eşimde öyle büyümüş pof poflanarak,her istediği yapılmış şimdi cezasını ben çekiyorum,hem çocuk üzerinde hem evlilimiz üzerinde,büyük bir sorun haline geldi artık

ben evlendim demiyorum kendim için.çocuk bakıcılığı yapıyorum diyorum.çünkü eşim tam bir çocuk

ikinci çocukmu......ben yandım arkadaşım sen sakın yanma ,bunların fikirleri,hareketleri düzelmediği sürece çocuk mocuk yok

merhabalar çocuk yetiştirirken nedense çocuklarımızın şımarık omasından korkar sürekli kızarak özür dileterek terbiye vermye çalışırız siz 2 yada 3 yaşındaki çocuklardan bahsediyorsunuz onlar daha nesneleri yeni tanıyorlar biz soyut kavramkarı vermeye çalışıyoruz . lütfen rahat olun bunlar çocuk daha beyin gelişim bile tamamlanmadı şımarık olmak okadar kolay değil büyükler korursa çocuklar şımarmaz ama siz kızarsanız her şeye çocuklar ürkek korkak yada saldırgan olabilir sevgi zarar vermez çok sevin çocukalrınızı ve doğal hallerine bırakın

Size Sabiha Paktuna KEskin'in "Çocuk Davranışlarındaki Korkuyu Tanımak ve Başetmek" ve "Anne İş'te" kitaplarını tavsiye ederim.Bakış açınızı değiştirecek ve size yardımcı olacaktır..

Öncelikle cocuklara karsi anne ve babanin tutumunun ayni olmasi taraftariyim birinin hayir dedigine öbürü evet dememeli bence bu konuda esinle oturup konus en azindan cocuklarin karsisinda celiskiye düsmeyin ki sizi kuklaya cevirmesinler cocuklar bu konuda oldukca zekiler ve islerine geleni algilarlar.Ama anlattiginiz sorunlar bi arkadasimin yasadiklarina cok benziyo onlarada ayni seyleri söylerim hep kari koca ortak bi dilde konusun ama arkadasimida bu konuda haksiz buluyorum onuda söylemeden gecemem.Bence esinoiz birazda hakli mesela oglunuz altina kacirdi ve siz ona kizdiginizda durum düzeliyomu?Belki tam tersi etki yapiyo esinizin dedigi gibi güler yuzle sevgiyle yaklasin cocuklariniza sizi cok iyi anliyorum yeri geliyo insanin gercekten sabri kalmiyo ama anne olmakta böyle bisey zaten sabirli olmak zorundasiniz.Ben arkadasimlada bu konuda cok tartisirim yok oraya niye kirinti dökülsünmüs aman hali batmis aman perde bilmem ne olmus olursa olsun canim benim cocugumdan onemli mi onlar sonucta dünya mali kirilirsa yapisir,yenisi alinir ama cocugumun yedegi yok onun canindan kiymetli degil hem sonucta esyalar bizim icin var biz onlar icin degilsabirli olun cocuklarinizi sevin oksayin altina kacirdiginda önemli degil oglum ama bi daha daha dikkat et tuvaletin geldiginde bana mutlaka haber ver falan deyin hatta oyun oynar gibi ona ögretebilirsiniz.Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…