hastaneden geldim ve sanki bir şakadayım :((((

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.395
373
kızlarrrr adetlerimde ciddi azalma ve gecikme + birde 2 aydır adet öncesi kahverengi şikayetinden dr.a gittim...
ultrasonda baktı

pcos yazdı kağıdın üstüne, banda dönüp kıllanma var mı dedi yok dedim, aksine kaşlarımda dahil dökülme var dedim. bana dediki şimdi yumurtalıklarında küçük küçük kistler var eğer adetlerin daha da düzensizleşirse tekrar gel ilaç verelim dedi.
dökülme için de dermatolojiye git dedi
bu nedemk bile diyemedim. evlenince çocuğum olacak mı
ne yapmam gerekir önlem olarak hiçbirşey demedim çıktım koşa koşa geldim....

kızlarr eğitim araşt.hastanesiydi ve çocuk belli daha asistan orada başka bu üstü müdür diyeceğim kimsede yoktu 2 tane daha genç vardı ama ben içeride beklerken hep benmle ilgilenen girdi ult.olan yere onlar sadece soru sorabilirim diyenlere baktılar....
sizce başka dr.lara da gitmem gerek var mı.. bu ne demek ne olacak......

Son düzenleme:

Pko için ultrason ve adetinin 3. günü hormonlarına bakıldımı?Bende pko hastasıyım.Adetlerde düzensizlik,kilo alımı,saç dökülmesi,sivilce vs gibi belirtileri vardır.Herkezte aynı belirti olacak diye birşey yokKiminde kilo yapar kiminde yapmaz.Sende nasıl belirtiler var?Evlenince kısmını anlıyamadım.Çocuk istemiyormusun onumu demek istedin?Pkoda kimileri kendiliğinden hamile kalır kimisi tedaviyle kimide en son çare tüp bebekle bu kişiye göre değişiyor.Allah nasip etmişse olur yada olmaz

Canım çok geçmiş olsun bence hiç ihmal etme git. Hee bu arada hamile misin??

Benim de bu ay adetten sonra koyu kahve adet bitiminde gelen koyu renk var yaa ondan geliyor hala 1 haftadır devam ediyor aslında korkuyorum ama bir türlü gidemedim. Çalışıyorum çünkü.

Canım sen git biyere daha ve tekrar muayene ol. Kist de nedemek araştır ama korkma çünkü doğum esnasında geçebiliyor ama o kist mi iltahap mı kesin bilmiyorum. Çok geçmiş olsun canım

yok cnm bugün sadece ultrasonla baktı hiç test falan istemedi :26:
şikayetlerim
adet miktarında ciddi zalma
adet aralıklarında (tarihlerde) açılma

bekarım cnmmm..

cvb nız için teşekkürler....

Bende pko luyum genc kizligimdada vardi evlendim 10 yil oldu 15 yillik pko gecmisim var...
Adetletlrrin ax gelmesi pko Dan degildir benim cok yogundurilk dogumumdan sonra 7 gune dustu 10 gun olurdum bazen aylarca olmazdim vs...

Bazi pko lar tedavisiz hamile kaliyor Ben 10 senelik evliligimde hic kendimi kendime hamile kalmadim... Ilk oglum ilac tedavisiyle oldu 2. Yani simdiki asilama ile oldu...

Kilonu koruman lazim tabi yapabilirsen Ben yapamadim Malesef ....

canım pcos kadınların büyük çoğunluğunda olan bir sendrom ama bu demek değili ki hamile kalamazlar önemli olan pcos nın hormonlarımızı ne kadar etkilediğidir. bunu da ancak yapılan hormon tesleri söyler. pcos lı kadınlar elbetteki çocuk sahibi olabilirler onun ilcaı var belli bir süre kullandıktan sonra üstesinden gelinebiliyor. mesela benim annemde de pcos var ama 2 çocuk sahibi endişelenme daha detaylı teşhis için daha çok seninle ilgilenebilecekleri sgk anlaşmalı özel hastanelere gidebilirsin. geçmiş olsun.

bende myom çıktı ikimizinki aynı şey mi bilemıyorum. ben devlet hastanesıne gıtmiştım. bana da hap vermedıler, 6 ay sonra kontrole gel dedıler ama bence saçma yani, ya büyürse myom.. benım adetlerım azdır ve arası bıraz açıktır, ayrıca son zamanlarda adet öncesi çok sancım olmaya başladı, önceden sancı olmazdı bile.. bende tüylenme var, kilom da arttı ,ondan mı çok yemekten mi bilmiyorum. ben de özellıkle şu sıra yoğun çalıştıgımdan özele gidemedim, çünkü adet dönemi sabah tahlil ıstenecek, izin alamam geçmiş olsun.

teşekkürler...
bekarım hatta evlilik için adayım bile yok ama bebek ne bilim dünyada en çok istedğim şey anne sözcüğünü duymak... dün çok korkmuştum kist sözcüğünü duyunca hepinize teşekkür ederim.... içim birazda olsa rahatlattınız
acaba artık nasıl hareket etmem lazm... mesela beslenmemde dikkat etmem gereken şeyler var mı
ya da bak şunlara dikkat et diyebileceğiniz birşeyer var mı

buarada bu ay değilde birdaha ki ay tekrar gideceğim dr. bu sefer özele gideceğim ki tüm testleri yapsınlar....

canım kaç yaşındasın
pko hemen hemen bi çok kişide var benimde adet düzensiliğim tüylenmem vardı ayrıca adet olmazdım da 1-2 gün adet dönemimde kahverengi benzetmek gibi olmasın kahverengi çamur gibi lekeler olurdu.Ultrasonda pko çıkmadı ama hormonlar yüksekti çok az ama diane 35 kullandım.
yaşın genç sanıyorum bence ilaca başlama doğal kürler uygula soğan kürü bunun en bilinen ve etkil yöntemi içmesi zor ama sonucu iyi başla derim bence...

cnmm ben bekarım soğan kürü bildiğim kadarıyla zarı eritiyor derler... hatta bu yüzden soğan kürüne yakın soğanlı bir zayıflama çorbası vardı annem hemen hayatta içemezsin demişti...sonra arkadaışımdan öğrendim bende :44: bu yüzden soğan kürü yapamam hanni belki net birşey yok bu bilgiyle ilgili ama annem şeker hastası olduğundan daha ona tam açıklamadım... bu yüzden bunuda açıklayamam.. ve zaten kadın göğsümde kitle var diye bazen şekeri fırlıyor birde bunu söyleyemem
başka.. mesela bu hafta yer bulabilrsem yüzmeye yazılacağım çünkü biryerde spor öneriyorlardı, tahlillerimi dün yaptırdım sonuçları yarın alacağım ozaman artık ne zaman açılırsa kurs başlarım

zarı eritmekten bahsettiğin kızlık zarı mı??

Eğer o ise değildir bence limonunda kızlık zarını incelttiğini düşünürlermiş eskiden yanlış bilgi.Eğer soğan orayı eritiyorsa başka şeyide eritir .Bi kuaför tanıdığım var cildi pırıl pırıl ona sormuştum napıyosunda böyle,yıllardır tek alışkanlığım her gün sğan suyu içmek dedi bi gün doktora gittim tahlil yaptırdım ne kist ne başka bişey dedi o yüzden ne sivilce ğproblemim var ne adet düzensziliği dedi.Ama yinede sen bilrsin canım benim araştır bi istersen

bitkisel şeylerden başka kullanacağın şu an için birşey yok
benim çok yakın arkadaşımda çıktı pko 2 yıl hamile kalamadı çünkü çok stres yapmıştı sonra kendiliğinden oldu
Burada pkolu bir çok arkadaş var
korkacak birşey yok bence için rahat etmediyse adetinin 2. ya da 3. günü özel bir doktora görün derim
devlet bazen ihmal davranıyor
hormon testi bile yapmadan böyle birşeyi nasıl demişler oda ayrı tabi

ayy bunu okudum ya inanın asıl şimdi rahatladım.... bende evlenmeyi falan düşündüm 2 gündür düşünün öyle hemen çocuğum olmayacak hep tedavi gerektirecek diye(bu dediğime bazılarınız kıza bilir ama hayatta en çok istediğim şey anneciğim sözünü duymak)... neyse hayırlısı...

hala aklım burda.......
ne olacak ileride bebeğim olacak mı??????? ne yapmam gerekiyor

kızlar geçen hafta dr.a gittim..........
bu seferki stajyer falan değildi..... pcos belirtisi olacak kislere ben rastlamadım dedi.... ama eğer daha 1 ay önce pcos dediyseler ki ona da bir usg ile nasıl dediler ayrı dedi....
tahliller istedi (yaptırmak için vaktim yoktu yaptıramadım )

ama nasıl içime su serpti........ dr. diyemedim bakan dr.stajyer asistandı diye.......
ama sinirli adamdı senin birşeyin yok uğraştırıyorsun beni dedi bende ama böyle dediler korkuyorum gerçekten çok kötü haldeyim dedim... sonra iyi tamam tahlillerini yaptıralım ama bana sorarsan usg en falan temiz dedi

Bendede daha önce pko vardı ancak ilaçla zaman içinde yok oldu

cnmm bana 5 ekimde gittiğim dr.(asistan) sadece ultrasonla bakarak söyledi.....
ama 31 ekimde gittiğim uzman yok dedi...... gerçi ben daha hiçbir testleri yaptırtmadım uygun bir anımda ilk işim yaptıracağım ama.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…