Hastane ve duydugum seylerrr

O dediklerin 80 lerde yaşanmış
Ben zekai tahir burak has.de doğmuşum
Annem anlatırdı bu olayları
Şu anda iyi durumdalar
Ablam etlik doğumda yaptı gayet memnun kaldı
Sami ulusu duymamanıza şaşırdım dünya biliyor artık devlet has. olduğunu:)
Sadece eskiden özel olduğu için odalar vs daha konforlu
Normal doğumda direk kucağınıza veriyorlar zaten
Söylenenlere takılmayın
İçinize sinen bir doktor bulun hangi hastanedeyse orada yapın doğumunuzu

Canım ankarayı bilmiyorum ama ben 32 haftalıkken sancım geldi.5 gün zeynep kamil de yattım. Ve ordaki 5 günlük tecrübeden sonra sıkıntılı bi durum yoksa devletle anlaşmalı bi özelde yap derim. 3 yıl önce ben 850 ye sezeryan oldum. Normal daha ucuzdu. Sadece 3 yıl önceki bi olayı anlatıcam. Kimseyi içeri almıyolar. Ablamla eşim kapıda beklerken şahit oldukları şey: kız içerde doğum yapıyo. Aileye bebek öldü diyolar. Ertesi sabah arıyorlar bebek için kıyafet istiyolar. Kızın babası kapıda soruyo bebek yaşıyo mu yaşamıyo mu? Diye ama net bir yanıt alamıyo. Dahası adam diyo ki bebekten geçtim kızım yaşıyo mu onu söyleyin. Doğum yapmış kızını bile göremiyo yaşayıp yaşamadıından bihaber. Yıl 2015.kaçırılma olmasa bile bu tür kalabalık hastanelerde karışma olabiliyo yani.

Kesinlikle zekai Tahir Burak hastanesini önermiyorum orada Doğum yapmış biri olarak hiç iyi şeyler yaşamadım orda iki gün sancı odasında bekledim sancı öektim ve sonunda sezeryan oldum ilgi sıfır ben memnun kalmadım
:KK43:
Insallah iyi insanların eline koyarlar beni.

Sizi adınıza cok üzüldüm. Ama sezeryana aldıklarına gore sıkıntılı bi dogum süreci yasadiniz :KK43:

Size de en fenasi denk gelmiş. Vuraydin ağzının orta yerine saplagi.

Ilk defa bugün böyle birsey yaşadım. Hani insanlar hamile kadınlara tuhaf bakıyor buna alıştım. Bi keresinde bi kadin bana Allah kurtarsin dedi ama resmen gözlerime acıyarak baktı. Ne oluyor dedim kendi kendime.

Hani umursamamak en doğru olanı ama bu da yapılmaz ki.

Bana o kadar sey söyleyip şimdi artık daha güvenli deyip döğer hastaneyi de ovup kafamı karistirmasi.
Allah kurtarsın ne ya.. Allah kavuştursun denir yani Sanki hamilelik bir çile bir hastalık gibi bakıyor bazıları..
Aynen umursama canim

Canim allah korusun. Ama bu dedigin seyler ozel hastanelerde de olabiliyor. Kafana takma böyle seyleri. İlk hamile kaldigim zamanlat ben de cok korkuyordum. Hatta tek tedirginligim buydu. Ben de devlette doguracagim. Ama gunler ilerdedikce gecti bu düşüncem. Sen de kafandan bir sekilde at. İnan ki bu olasilik gidecegim her hastane de basina gelebilir.

Felaket tellallığına çok meraklıyız ya ondan oluyor böyle. Bi de doğum çok özel bir tecrübe. İnsanlar iyisiyle kötüsüyle her detayını anlatmak istiyor. Karşılarındaki masum hamileyi korkuttuklarını farkına varmadan :)

7 aylık hamileyken bi arkadaşım bana doğum videosunu izleymeye çalışmıştı :KK53: Bundan daha kötüsü olamaz herhalde. Kapat şunu dedim ya ne yapıyorsun hamile olduğumu görmüyor musun? :)

Hayattaki en büyük başarım doğum öncesi kendime olumlu telkinlerde bulunabilmiş olmamdır (dünyanın en karamsar insanı olarak bu bir mucizeydi). O yüzden lütfen bu dostane tavsiyemi dikkate al: felaket senaryoları yazma, kötü şeyler düşünme. Telaş yok, panik yok :KK51:

Ben gün aşırı normal doğumu izliyorum . tabi beni etkilemiyor o ayrı. Çünkü bebek doğup annenin göğsüne yatınca beraber ağlıyoruz videodaki kadınla. Onlarda video. Senndusun.

Canım ben zekai tahir Burak’ta dönüm yaptım özel odada parayla kaldım. Evet parası olmayan maalesef 4 5kişilk odalarda kalıyor.
Ama donanım açısından herşeyin çok güzel bütün sitemi oturmuş hastane.
Ayrıca o hastanin bas hekimi eşimin çok yakın arkadaşı suan. Öyle birşey olsa bizim haberimiz olurdu.

Iyi de o zaman bu kişi neden beni panik yaptırdı. Şuan daha da sinirlendim. Kafamı karıştırdı gitti.

Kardeşiniz bide sezeryana alınmış. Cok sukur bi sıkıntı olmamış ki bebisine kavuşmuş. Allah analı babalı buyutmeyi nasip etsin insallah.
İnşallah canim amin. Bence her duyduğuna inanma amcamın gelinleri de orda doğum yaptı hepsi memnun. Ben sandım ki 1 tane odada 4-5 kişi kalıyorlardır falan ama kardeşim odasında tek başınaydı yanında da annem kaldı bebişte yanındaydı ben çok şaşırdım kardeşim öve öve bitiremedi

Şuan tek güvendiğim kendi doktorum. Valla inanın doktorum dogum yaptırıyor olsa yalvarır yakarir doktoruma yaotiririm dogumumu. Insallah beni iyi bir doktora emanet eder. Tek tesellimiz de bu ya

Yorumlara yetisemiyorum.

Mune Mune abla konumu rica etsem kapanabilir misin ?

Yorumları tek tek okuyacağım.

Zaman ayırdığınız ve benimle bildiklerinizi iyi dileklerinizi paylaştığınız icin cok cok cok teşekkür ederim arkadaşlar.

Birazda olsa daha iyiyim. Tabiki yinede araştıracağım.

Vip olayını da duymustum. Bu konuda umarım boş oda bulabilirim. Şimdiden söylemek mi gerekiyor yoksa dogum başladığında mi oda olabiliyorsun? Sonuçta dogum ne zaman olur belli olmuyor. Rezervasyon gibi olmaz dimi
Benim sürem geçmişti 42 haftada aldılar doğum zamanı gelince söylüyomuşsun ama boştur genelde kimse tercih etmiyo ben çok pişman oldum ama etlik lokman hekimde zeynep bilge diye bi doktora eltim doğum yaptı 5 dikişi varmış kız akşama ayaktaydı 2,5 bin falan ücreti

Ben muayene sırasında özel hastanelerden ZKTB' ye yönlendirilen hastalara denk geldim. Bence önemli olan tecrübeli ellerde olmak. Bebek kaçırma/çalma konusuna gelince bu hadiseler yoğunlukla 90larda olmuş hem hastanenin bu konuda adı çıkmış daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum.
Seval Sarıaslan ve Demet Kokanalı bu ikisinden hangisi benim istediğim tarihe uygunsa kaçırmıyorum.
Merhaba lütfen mesajımı görürseniz benimle iletişime geçer misiniz? Seval sarıaslan Diyarbakır’da özel bir hastaneye geçmiş. Ben de orada oturuyorum acaba nasıl bir doktor? Sanırım muayene oldunuz bilgi alabilir miyim doktor hakkında

Umarım konumu mune abla hemen taşımaz. Çünkü dert mi deseniz bilgi alma isteği deseniz ne derseniz o iste.

Bugün sağlık bakanlığında çalışan bi memurdan duyduklarım hem kafamı karıştırdı hemde korkuttu açıkçası beni.

Kısaca özet geçiyorum.

Dogum yapmak icin artık gün sayıyorum .ve normal şartlarda kendi özel doktorumun yonlendirmesiyle zekai Tahir Burak hastanesinde dogum yapacağım.

Ama bugün sağlık bakanlığında çalışan bu kişi ;

Zekai Tahir Burak hastanesinde yaşanan cocuk kaçırma , öldü denilip parayla satılma, yahut yine ayni sebeple evlatlik verilme olaylarını anlattı. Karalamak icin degil evvelden böyle şeyler olmus şimdi biraz daha düzgün alınan tedbirler daha sıkı dedi . ayni şeylerin etlik Zübeyde de olduğunu fakat bunların geçmiş yıllarda olduğunu şimdi artık daha donanımlı olduklarını söyledi.

Ama

Bi kere gitti benim kafammm.

Normal dogum yapacağım Allah kısmet ederse. Hani sezeryan olsa sanirim doğumu evde tek basıma yapmayı bile düşünürdüm bu duyduklarımdan sonra.

Neyse.

Sonra konuşuyor falan bu kişi.

Sami ulus hastanesini duydunuz mu diye sordu.
Tabiki duymadım.

2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.

Yani bu su demek oluyormus.

Sıra beklemek yok, diğer hastanelere nazaran tek odada 5 kişi degil 1 kişi kalıyormuş falan filan.

Kafam resmen çorba oldu.

İnanın dogum yapmaktan korkar oldum iyice. Zaten ilk dogumum ne yasicagimi da bilmiyorum. Bide bu duyduklarım. Şuan o olaylar olmasa bile kurt düştü içime yinede

Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Bu Sami ulus hastanesini duyan var mi ? Veya yakını dogum yapmış olan.

Yada zekai Tahir Burak ile ilgili bana bu adamın söylediklerini unutturacak birseyler.

Bu arada bahsi gecen hastaneler Ankara'da.
Sami ulus hastanesi ne zaman özelmiş de devlete geçmiş yıllardır bu semtte teyzem oturuyor devlet hastanesi orası...zekai Burak veya Zübeyde hanım bilmiyorum ama kaldımı artık bebek öldü deyip kaçırmak her yer güvenlik ve kamera dolu hem siz baygınmı olacaksınız duymayacakmısın görmeyecekmisin bebeği doğum hanede hem kaç tane hemşire doktor ebe ve asistan var hepsimi düzenbaz bunlarında işbirliği ile sizden bebeğinizi çalacak önceden evlatlık edinmek zordu millet parayla satın alıyordu hastanelerden şimdi heryaştan çoçuk bebek devlet bedava veriyor merak etme bu devirde kimse böyle bişey yapamaz bahsettiğiniz hastaneler küçük bi ilde olsa belkiiii derimde muayene ye gittiğimde bile hoca doktor hemşire asistanlar oluyor herkes bu iki hastanede de mahremiyet yok diye şikayetçi eğitim araştırma hastane si olduğu için böyle maalesef doğum yapanların çoğu da memnun ...tek kişilik odalarda kaçırılma imkanı daha fazla yanlızsın savunmasızsın bunu da bi düşün derim

Merhaba lütfen mesajımı görürseniz benimle iletişime geçer misiniz? Seval sarıaslan Diyarbakır’da özel bir hastaneye geçmiş. Ben de orada oturuyorum acaba nasıl bir doktor? Sanırım muayene oldunuz bilgi alabilir miyim doktor hakkında
Slm bu anneler kulubü ne oluyor görüyorum da bazı üyelerde..

Ben zekai tahir burak doğumluymuşum aslında bayağı köklü hastahane. Ben inanmıyorum böyle şeylere.
Ama yerinizde olsam böyle korkuyla düşünececeğime 3bin 5bin lira verir özelde doğum yapardım

Umarım konumu mune abla hemen taşımaz. Çünkü dert mi deseniz bilgi alma isteği deseniz ne derseniz o iste.

Bugün sağlık bakanlığında çalışan bi memurdan duyduklarım hem kafamı karıştırdı hemde korkuttu açıkçası beni.

Kısaca özet geçiyorum.

Dogum yapmak icin artık gün sayıyorum .ve normal şartlarda kendi özel doktorumun yonlendirmesiyle zekai Tahir Burak hastanesinde dogum yapacağım.

Zekai Tahir Burak hastanesinde yaşanan cocuk kaçırma , öldü denilip parayla satılma, yahut yine ayni sebeple evlatlik verilme olaylarını anlattı. Karalamak icin degil evvelden böyle şeyler olmus şimdi biraz daha düzgün alınan tedbirler daha sıkı dedi . ayni şeylerin etlik Zübeyde de olduğunu fakat bunların geçmiş yıllarda olduğunu şimdi artık daha donanımlı olduklarını söyledi.

Ama

Normal dogum yapacağım Allah kısmet ederse. Hani sezeryan olsa sanirim doğumu evde tek basıma yapmayı bile düşünürdüm bu duyduklarımdan sonra.

Neyse.

Tabiki duymadım.

2 sene önceye kadar özel olan bu hastane bu siyasi olaydan sonra devlete geçmiş.
Insanlar hala özel olduğunu zannettikleri ve duyulmadigi içinde az kişi biliyormuş devlete geçtiğini.

Sıra beklemek yok, diğer hastanelere nazaran tek odada 5 kişi degil 1 kişi kalıyormuş falan filan.

Kafam resmen çorba oldu.

İnanın dogum yapmaktan korkar oldum iyice. Zaten ilk dogumum ne yasicagimi da bilmiyorum. Bide bu duyduklarım. Şuan o olaylar olmasa bile kurt düştü içime yinede

Siz ne diyorsunuz bu duruma ? Bu Sami ulus hastanesini duyan var mi ? Veya yakını dogum yapmış olan.

Yada zekai Tahir Burak ile ilgili bana bu adamın söylediklerini unutturacak birseyler.

Ilk dogumumu zekai tahir burak

Kısaca özet geçiyorum.

Ama

Neyse.

Tabiki duymadım.

Kafam resmen çorba oldu.

Canim ilk dogumumu zekai tahirde yaptim cok donanimli ve guvenilir bi hastane o senin dediklerin yillar once olmua olaylar bebegimi dogumdan itibaren 1 saniye dahi benim yanimdan ayirmadilar cok dikkatliler.Hastaneden beklentine gore memnun kalip kalmaman degisir tabiki kalabalik ama randevulu gittigimde bir dakima randevu saatimin aksadigini hatirlamiyorum.Doguma gelince bana denk gelen doktor hasta bakici hemsire hepsi gayet kibar ve merhametli insanlardi dediklerini yaparsan ve sen doktora karsi olumsuz davranmazsan gayet iyiler.Sami ulusa senelerdir giderim onceden ozeldi diye bi durum hic gormedimde duymadimda orasida cocuk icin guvenilir bi hastane kadin dogumsa var ama hastanenin oldugu muhitten dolayi orda dogum dusunmezdim.Kisacasi ozelde dogum yapma imkanin yoksa ki ozeller bile bi komlikasyon olursa zekai tahire gondeririz diyolar cok arastirdim en iyisi orasi diye dusunuyorum bu benim tecrum ve fikirlerim yardimci olmak adina..Allah hayirli dogumlar versin..

Kısaca özet geçiyorum.

Ama

Neyse.

Tabiki duymadım.

Kafam resmen çorba oldu.

Hepsini de çok iyi biliyorum zekai Tahirin sancı odası kalabalık eğer doğumdan korkuyorsanız tercih etmeyin onun dışında en çok doğum orda yapıldığı için tecrübeli Dr asıl oradadır diye düşünüyorum ben.. Çünkü 10 tane gebe ile körelirken orda 50 tane gebe ile deneyim kazanıyor diye düşünüyorum ben. Sami Ulus düşünürseniz Alpaslan Türkeş mezarının oradaki hastanesi sakin.. Ben Üniversite hastanesinde yaptım ben de memnundum en azından tek kişilik sancı odası ve tek kişilik ve vip odası vardı rahat ettik..

İzmir de özel bir hastanede doğum yaptım, doğuma eşim de girdi, önce oğlum cikti dogumhaneden, sonra ben.

Zaten anne ve bebeğe özel bileklik takılıyor.

Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin.

Kısaca özet geçiyorum.

Ama

Neyse.

Tabiki duymadım.

Kafam resmen çorba oldu.

Şu an çok korunaklı bir hastane orası kuş uçurtulmuyor çok eskiden olmuş bazı şeyler oda hep personel yüzünden

X