- 1 Aralık 2011
- 3.349
- 4.301
- 36
Kızlar selam. Dün oğlum 1 yaşını doldurdu ve kutlamasını haftasonu yapicaz hazır da eşim evde diye 1 yaş kontrolüne doktora gittik. Doktorumuz özel bir hastanede. Doktor muayene sonrası rutin 1 yaş tahlili istedi. Yanından çıktık tahliller için kayıt açtırmaya gittik. Bu arada oğlumun bizim üzerimizden tamamlayıcı özel sağlık sigortası var. Kayıt açılırken görevli kadın daha sigorta şirketinden onay vs hiç bişey almadan direk "yalniz d vitaminini sigorta karşılamıyor onun için 1600 TL ödeme yapmanız gerekiyor" dedi. Eşimle konuştuk mantıklı gelmedi dışarda yaptiricaz diyerek çıktık ordan. Hemen doğum yaptığım hastanenin oraya yakın şubesine gittik. "Rutin 1 yaş tahlili yaptiricaz x firmadan tamamlayıcı özel sağlık sigortası var d vitamini tahlili ne kadar" dedik. Ordaki görevli sigortanız karşılar dedi direk. "Çok düşük ihtimal ama karşılamazsa bile 300-400 bişey en fazla" dedi. Nitekim orda da oğlum muayene oldu tahliller istendi ve gerçekten de sigortadan tüm tahlillere onay geldi. Açıkçası sinek küçük ama mide bulandırır hesabı ben doktorumuzun olduğu hastanenin yaptığından baya rahatsız oldum ve bu konuyla uğraşasım var. Sonuçta sigorta ya karşılar ya karşılamaz bunun hastaneye göre değişeceğini düşünmüyorum. Sonradan aklıma oğlum korona olduğunda istenen tahlillerde birinden daha sigorta karşılamıyor diye para istediklerini hatırladım ve acaba bunlar her tahlilden para mı koparmaya çalışıyor diye düşünmeye başladım. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Uğraşmaya değer mi?