• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Hastane Çantası Hazırlığı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bestem_1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2016
48
17
3
Merhaba sevgili bayanlar;

Benim doğumum Allah izin verirse eylül gibi sezeryan doğum olucak. Ben hastane çantamı hazırladım. Bebiş için koyduklarımı sizinle paylaşmak istedim. Acaba eksik birşey varmı? Yardımcı olabilirmisiniz?

Bebişim İçin:

3 adet iç zıbın
3 adet uzun kollu tulum (patikli)
2 uzun üst
2 alt pantalon (patikli)
4 adet şapka
3 adet eldiven
1 ince 1 kalın battaniye
3 kalın 4 ince battaniye
1 büyük müslin bezi
3 adet kalın 3 adet ince ağız bezi
8 adet bez
1 adet yenidoğan ıslak mendil
1 adet emzik
Pişik kremi

Kendim için;
1 adet gecelik
1 adet pantolonlu pijama takımı
Biberonlu göğüs pompası
Göğüs kremi ve göğüs pedi
El ve yüz 2 adet havlu
Üzerime üşürüm diye hırka
Hastane terliği
Bakım çantası (makyaj malzemeleri,Tarak,Dış fırçası-macunu,El yüz kremi.. vs.)

Deneyimli annelerden fazla yada eksik koyduğum birşey varmı acaba bilgi verebilirmisiniz?

Şimdiden Teşekkür ederim.:KK68:

Takipte kalayım :)

Allah sağlıkla kucağınıza almayı kısmet etsin inşallah.

Bende sezeryan dogum yaptim normalde 2 gece kaliniyor ama bir problem olmadigi icin 1 gece kaldim yazdiklarinizdan daha az sey almistim yanima onlar bile fazla geldi ben bebek bezini daha fazla aldim yanima ,ped aldim buyuk paket,bebegin yanı başına koymak icin kucuk bir kuran aldım,şarj aletimi aldım,yanımda eşim ve annem kalmıştı onlar için ketıl ve sallama çay ;) çaysız duramazlar ;) bebek icin alt degistirme bezi aklıma gelenler bunlar yine bisey gelirse yazarim saglikli dogumlar dilerim

Bende nasipse eylülde doğum yapıcam inşallah bir sorun sıkıntı olmazsa benim normal doğum olucak doğumumu şehir dışında yapıcam o yüzden yanıma fazla fazla aldım herşeyden ne olur ne olmaz diye tedbiri hiç bir zaman elden bırakmam :)listemi yazayım bende

*2 tane 10lu hastahane çıkışı
*1 tane 5li hastahane çıkışı
*4 er adet çıtçıtlı badi
*4 er adet alt patikli pantolon
*2 tane ince iç zıbın
*3 çift çorap
*4 adet ağız mendili
*2 adet önlük
*3 paket ıslak mendil
*40 yakın bebek bezi
*pişik kremi
*bebeğe 2 adet yatırdıkları yere sermek için alt çarşaf
*biberon
*emzik
*mama
*1 i nohut battaniye olmak üzere toplamda 5 battaniye

Kendim için koyduklarım
*2 gecelik
*3 pijama
*1 hırka
*3 çift çorap 1 çift patik
*4 adet alt çamaşır 4 adet üst atlet
*8 adet hasta bezi 1 paket normal ped
*2 adet tuvalet kağıdı 2 adet mutfak havlusu
*3 er adet bardak kaşık çatal v.s
*1 adet banyo havlusu 1 adet saç havlusu
*2 adet normal havlu
*mini saç kurutma makinesi
*terlik
*bakım malzemeleri tarak şampuan falan
*pike takımı (hastahane çarşaflarında yatamıyorum)
*zemzem suyu ve hurma
*olurda sezeryana dönerse diye ameliyat bantı aldım dikişin üstüne yapıştırıp banyo yapmak için

Benim listem bu kadar Allahım hepsini kullandırmayı nasip etmesin inşallah her zaman tedbirli olmayı sevmişimdir Allahım benim ve bebeğimin sağ salim hastahaneden çıkmasını nasip etsin inşallah

Benim doğumum Allah izin verirse eylül gibi sezeryan doğum olucak. Ben hastane çantamı hazırladım. Bebiş için koyduklarımı sizinle paylaşmak istedim. Acaba eksik birşey varmı? Yardımcı olabilirmisiniz?

Bebişim İçin:

3 adet iç zıbın
2 uzun üst
2 alt pantalon (patikli)
4 adet şapka
3 adet eldiven
1 ince 1 kalın battaniye
3 kalın 4 ince battaniye
1 büyük müslin bezi
8 adet bez
1 adet emzik
Pişik kremi

Kendim için;
1 adet gecelik
Biberonlu göğüs pompası
El ve yüz 2 adet havlu
Hastane terliği

Deneyimli annelerden fazla yada eksik koyduğum birşey varmı acaba bilgi verebilirmisiniz?

Bence battaniye abartı olmus. Diğerleri iyi bencede.

:) gayet iyi gidiyorsunuz kızlar.. Bende yanıma pek çok şey almıştım ama kullanamadan eve geldi ;) eşiniz için T-shirt ,çorap almayı da unutmayın. Hatta eşe gece yanınızda kalacak ise ayrı bir terlik. Ayakkabı içerisinde mafolacak ayaklar.
Misafirlere ikramlik hazirlayacaksanjz onları almayı unutmayın, kapı süsü nu siz özel istiyorsanız onu alın, kendiniz için de çorap alın, lohusa terliği dışında ayrı bir terlik daha olabilir. Hastane yerlilerinin tabani baya bir ince oluyor.ben rahat edememistim. Ben normal doğum yapmıştım 1 alt ust takım birde lohusa gecelik almıştım. Ama keşke bir tanede rahat geniş gecelik alsaymisim dedim. Hastane veriyor alt bezi anneler için ama hastaneyi arayın neler veriliyor diye. Ona göre alırsınız yanına.
Hepinize hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin rabbim.

Kizlar tek kullanımlık lohusa kilodu varmis kullananlar fazlasiyla memnunmus. Ben henuz hazirlanmadim daha vaktim var diye ama hazırlık asamasinda cantama atacagim ilk urun bu olacak galiba. Bir arastirin derim.

Bebişim İçin:

3 adet iç zıbın
2 uzun üst
2 alt pantalon (patikli)
4 adet şapka
3 adet eldiven
1 ince 1 kalın battaniye
3 kalın 4 ince battaniye
1 büyük müslin bezi
8 adet bez
1 adet emzik
Pişik kremi

Kendim için;
1 adet gecelik
Biberonlu göğüs pompası
El ve yüz 2 adet havlu
Hastane terliği

Emzik, gogus kremjne gerek yok. Cunku yenidogana emzik vermek pek dogru degil yazik emme gudusu guven duygusundan geliyor bence 1 aylik en az 15 gunlhk olmadan emzik vermeyin. Korkudan anneyi isteyip emmek istuorlar cunku. Bebege corap da unutmayin. Hastanede sutunuz gelmeyebilir ben hijyene cok onem verrim o yizden bibero da cantama koydum. Oglumda almamastim pisman olmustum. Bazi hastaneler mama vermiyor emmeye alissin diye bazilari direk veriyor. Ben cocugumu sarilik olmasin diye asla ac birkmayacgim dr demisti. Sma bebek mamasi ve dr browns biberonda koydum cantaya.

Sizin icinde Gecelik-pijama takimi da az bence kan falan olabiliyor. 2 ser takim koyun bence. Ped koymayi da unutmayin. Ozel hastaneler hasta bezi veryor ama pedi siz goturyorsunuz.

Bebek bezi fazla alın kendinize bol iç çamaşırı yada hasta bezi olabilir küçük meyve suyu kraker çikolata falan gecenin bi vakti şekeriniz düşerse dursun köşede 3. Bebişi bekliyorum

Tüm yazılanları tek tek okudum gerçekten çok sagolun kızlar , hap aklımdaydı ne almalı hastaneye giderken yanıma, olması gerekenler vs okuyunca yeni şeyler ekledim listeme, malum 7 aydan itibAren çantayı hazır tutmaliisin diyenler oldugu icin çok bilgilendirici bir topic olmuş ellerinize saglik

Liste sahiplerine teşekkürler bize de fikir oluyor yalnız ne çok şey eklemişsiniz benim toplam eşyaları sizin hastane çantasına koydugunuz kadar :D :D
Gecelik ve pijama takımı olarak birer takım yetmiyor mu sonuçta normal olursa 1 gece kalınacak 3-4 takım hangi ara kullanılacak :)
bende 30. Haftadayım daha başlamadım hazırlamaya alınacaklarımda var artık bayramdan sonra başlarız yavaş yavaş :)

Eksikliğini hissettiğim şey gogus pompasi idi. Almamakla hata etmişim onu anladım. Almanızı öneririm.depend çok ise yarıyor.

Hastane çantam
İki pijama sabahlık dahil
İki hastane çıkışı
İki bebek için çorap
İki anne icin çorap
Bir paket ped
Bir havlu
Terlik
Tarak
Bebek icin battaniye bir kalın bir ince
Dudak koruyucu
Kolonya