Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Hastane Bebek Odası Süsleme !!!

emexit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
9
0
86
Arkadaşlar merhaba :) Doğumuma 3 ay kaldı ben de bu süsleme işlerini biraz araştırayım dedim. Hastane odasını süslemek için sorduğum yerlerden en az 2500 en fazla 6500 tl fiyat aldım. Bu nasıl bi sektör haline gelmiş inanamadım çok yüksek fiyatlar?! Kendim yapabilme gibi bir şansım da yok mecbur yaptıracağım. Daha uygun fiyata bu işi yapan bildiğin tanıdığınız kimseler var mı acaba? Yer İstanbul Avrupa yakası bu arada

Ben kendim yaptım herşeyi, hem hatıra oluyor emek verince kıymetli oluyor hem de çok uygun fiyata geliyor. Üstelik ben de kendimde yetenek olduğunu düşünmüyordum ama bi başlayınca çok eğlenceli oldu düşünürsen anlatırım

Özel hastanelerde süslemede doğum fotoğrafçısı vs.içinde olan doğum paketleri var öyle birşey seçebilirsin...

En kötü kendin yapabilirsin...

Genelde gittiğim doğum odalarında giriş kapısında süs ve bebeğin adı oluyor tavanda uçan balonlar bebeğin yattığı puset süslü oluyor annenin kafası hediye paketi gibi oluyor oluyor da oluyor...

Çok abartıya gerek yok bence aşırısı rüküş duruyor...

Valla ben de okadar gereksiz ve para tuzağı olarak görüyorum ki. Doğumdan çıkıyorsun normal sezaryen farketmez canın acıyor bebeği emzirmeye uğraşıyosun. Hemşireler ıkidebir kanama var mı yok mu kontrole geliyo memeler nerdeyse paso açık. E sen doğumdan çıkmışsın yorgun uykusuz. İnsanın gözü orda süs püs görmüyor bile. Bi de gelen giden görsün diye sırf okadar paraya emeğe yazık gibi geliyo bana. Ha tabi şunu yaparım bebeğimle ilk resimlerimlerimde güzel çıkmak için iki makyaj yapıp kafama bi taç koyarım. Ama daha fazlası degil

İsin icinde olan biri olarak resimdeki suslemenin sadece maliyeti 1120 tl ki ben en ucuz malzemeleri kullandim....

D3575C1E-90B0-4E02-85D9-B2A91B27F56F.webp 69E3F9F6-2CBC-4752-B11C-CC5EDC322CCE.webp

İsin icinde olan biri olarak resimdeki suslemenin sadece maliyeti 1120 tl ki ben en ucuz malzemeleri kullandim....

Eki Görüntüle 2066598 Eki Görüntüle 2066600

Cok tutmus. Soyle bir baktimda oyle ahim sahim birsey yok ve yinede pahali. Onun yerine bir kapi susu siparis verip birde yatak basi yeter bence. ne gerek var. Zaten o kadar cok hastaneye gelen olmuyor. Zaten kimse gelsinde istemiyor insan o anda. Dogumdan yeni cikmis yorgun bitkin hasta oluyorsun.

Cok tutmus. Soyle bir baktimda oyle ahim sahim birsey yok ve yinede pahali. Onun yerine bir kapi susu siparis verip birde yatak basi yeter bence. ne gerek var. Zaten o kadar cok hastaneye gelen olmuyor. Zaten kimse gelsinde istemiyor insan o anda. Dogumdan yeni cikmis yorgun bitkin hasta oluyorsun.
Bu kisiden kisiye degisiyor tabi. Benim genis bir cevrem var ve cogunluk hastaneye geldi ziyarete, 2 gun kaldim ben dogumda ve toplamda sanirim 70-80 kisi gelip gitmistir. Dolayisiyla herkesi hastanede agirlarken cok isime yaradi bu susleme. 45 gundur evimizdeyiz toplamda 5-6 misafirim anca gelmistir. Malzemeler cok ucuz degil gayet pahali hele ki detaylara inince...

Oda süsleme? Hmn, ben trde yaşamıyorum ve burda hic görmedim. Zaten sadece cekirdek aile gider burda hastaneye. Kadin halsiz yorgundur, sancisi vardir. Bebiş zaten daha ele gelmez ve bağışıklık sistemi oluşmamış...
Neyse ya, bence kendin süsle veya görümce abla kardeşe filan yapdir

Hastane odasını süslemek gerekli mi? Bence değil çünkü O kadar para harcamak yerine çocuğun başka bir ihtiyacı giderilebilir.milletçe abartmayı seviyoruz.

Bu kisiden kisiye degisiyor tabi. Benim genis bir cevrem var ve cogunluk hastaneye geldi ziyarete, 2 gun kaldim ben dogumda ve toplamda sanirim 70-80 kisi gelip gitmistir. Dolayisiyla herkesi hastanede agirlarken cok isime yaradi bu susleme. 45 gundur evimizdeyiz toplamda 5-6 misafirim anca gelmistir. Malzemeler cok ucuz degil gayet pahali hele ki detaylara inince...
Oda süsleme? Hmn, ben trde yaşamıyorum ve burda hic görmedim. Zaten sadece cekirdek aile gider burda hastaneye. Kadin halsiz yorgundur, sancisi vardir. Bebiş zaten daha ele gelmez ve bağışıklık sistemi oluşmamış...
Neyse ya, bence kendin süsle veya görümce abla kardeşe filan yapdir

Dogru yurtdisinda sadece kendi aile geldigi icin gerekmiyor. Ama turkiyede demekki cogu hastaneye geliyor kirmizigitar arkadasin dedigi gibi 70-80 kisi geliyorsa tabi birde turkiyede normal olmus bunlar.

70-80 kişi geliyor diye illa süslemek şart gibi bir algı oluşturmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum.evet çok güzrl hakikaten insanın içi gidiyor ama şartmış gibi düşünmeyelim lütfen

Eklemek istedim. Süs pis uğraştım benim için zevkti ama hastaneye 1-2 kişi geldi gerisini de annemle kayınvalide arkadaşları için aldılar. Tek güzel anısı foto albümünde görüntü oldu. 500-600 lira harcamıştım. Gerek de yokmuş. İlk çocuk olunca hevesli oluyor insan işte naparsın

Sırf adet haline getirildi diye yapmıycam böyle süs püs.He bir de gelenlere bir sürü hediye verme saçmalığını da anlamıorum.var mıydı 4-5 yıl önce bunlar.yoktu.instagram çılgınlığı sağolsun.doğumu ben yapıyorum gelene neden hediye vereyim ya.çikolata kolonya daha ne olsun

Sırf adet haline getirildi diye yapmıycam böyle süs püs.He bir de gelenlere bir sürü hediye verme saçmalığını da anlamıorum.var mıydı 4-5 yıl önce bunlar.yoktu.instagram çılgınlığı sağolsun.doğumu ben yapıyorum gelene neden hediye vereyim ya.çikolata kolonya daha ne olsun

ayrica inan bana dogumdan sonra heleki birde normal dogumsa kimse gelmesinde biraz dinleneyim kendime geliyim toparlaniyim istiyor insan. Hic misafir gel gitle ugrasmak istemiyor. Ne gerek var iste ama moda olmus

Canim hepi topu 1 bilemedin 2 gun kalacaksin. Bence cokta gerekli degil kendin icin guzel bi lohusa pijamasi kapi süsü ve bilgisayar ciktisi alip hosgeldin .... bebek yazidip basina yapıştır şerbetini kendin yap koy surahiye serbet bardaklarini da kendin getir. Cikolatani da mabel al uzerine yine bilgisayar ciktisi hosgeldin.... bebek yaz bi koseye de 6 veya 7 balon as mis gibi maksimum 200 tl ye tamamlarsin oda susunu balonlar 5 tl cikolata 50 tl serbet 10 tl tutsa kapi susu 50 olsa bilgisayar ciktilarina da bi 10 tl ve bitti gitti iste. Cokta abartma bence

Okadar gereksizki. Ne için yapılıyor bu sacmalik. Gösteriş için. Bebek daha kendine gelmemis. Anne daha kendine gelmemiş ama yok o saten gecelik giyilecek o süsler olacak yoksa misafirler gelemez. Ben asla yapmam. Okadar para verecegime gider adak adarım fakir sevindiririm

Yanlış anlamayın ama çok gereksiz buluyorum. Bir sürü ıvır zıvır şeye en az 1000 lira para istiyorlar. Birkaç balon, ikram etmek için çikolata, şerbet yeterli diye düşünüyorum.

Onun yerine bir fakiri sevindiririm, güzel bir yere bağış yaparım. Daha mutlu olurum.

Back
X