Hastalıklarım ve kilolarım

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
Merhaba arkadaşlar. Moralim çok bozuk paylaşmak ve benim durumumda olup bu durumdan kurtulan birilerini duymayı ümit ediyorum. Hastalık serüvenim 16 yaşımda başladı. Polikistik over sendromu olduğumu öğrendim. Bir süre ilaç filan kullandım ama düzelmedi. Zaten tamamen tedavisi olan bir hastalık değilmiş. Daha sonra kilo almaya başladım ve hipotroid hastası olduğumu öğrendim. Onunda tamamen tedavisi yok ve ömür boyu ilaç kullanacağım. Zaman geçtikçe sürekli kilo aldım. Kısa süreli diyetler yapıp defalarca bıraktım. Daha sonra tatlı krizleri yaşamaya başladım ve insülin direnci olduğumu öğrendim. Akupunktur diyet ve sporla bir yılda 12 kilo verdim. Bunları bırakınca geri kilo aldım. Bu arada üniversiteden mezun oldum. Daha sonra 80 kilo iken evlendim. Evlendikten sonra sınavlara hazırlandım ve 1 buçuk yılda 20 kilo aldım. Sürekli tatlı krizlerim devam ediyordu ve az yiyince ve tatlı yemeyince bayılacak gibi oluyorum. Bu sürede çok doktorlara gittim. Verdikleri insülin direnci hapları fayda etmedi. Diyeti yapınca çok sinirli oluyordum. Daha sonra bacaklarımda varis, safra kesemde taş çıktı. Taş için ameliyat olmam gerekiyor ancak henüz olmadım. Bu geçen zamanda kilo vermek için spor salonlarına da çok gittim. Ancak yazdığım gibi akupunktur diyet ve sporla verdiğim 12 kilo dışında hiç kilo veremedim. Ve son zamanlarda yürüyüş yapmak bile istemez oldum. Evlendikten sonra çok bakımsız oldum. Güzel bir mesleğim var ama belkide ders çalışmak tan böyle oldum. Tabi birde evlendikten sonra hiç tanımadığım bilmediğim bir şehre gelmenin de etkisi var. Birkaç gün önce yaşadığım şehirde bir tane olan akupunktur doktoruna gittim. Hastalıklarımı söylediğimde işimin çok zor olduğunu belkide hiç kilo veremeyeceğimi söyledi. Bir hafta önce bir kuruma atandım ve önümüzdeki üç dört ay içinde işe başlayacağım. Şuan 26 yaşımdayım ancak kendimi çok yaşlı hissediyorum. Geçtiğimiz on yıllık dönemde çok hastalık çıktı ve kilom ikiye katlandı. Canım hiçbirşey yapmak istemiyor. Benim durumum da olup bu durumları yenen var mı?

Polikistik över , insülin direnci ve hipotiroidi hastasıyım bende. Sana söyleyebilceğim tel şey hayat tarzını değiştirmen yoksa ne yaptığın diyetin ne de o akupunkturun hiç bir faydasını göremezsin . Bende 86 kiloydum . Bebek sahibi olmak için kilo vermem gerekti yoksa zor dedi doktor . 2ayda sağlıklı beslenip 75kiloya düştüm ve o ay hamile kaldım . Kendimize kötülük yapıyoruz arkadasımmonoadar iyi anlıyorum ki seni . Yemekten güzel hiç bişey yok hala hayatımda ama mecbur vücudumuza yasımıza güzelliğimize yazık

Öncelikle inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.. Pko ve insülin direnci olmasına rağmen çok iyi kilo vermişsiniz nasıl başardınız

Öncelikle olaya diyet gözüyle bakmayı bırakmalısınız. Şekeri hayatınızdan çıkarmadıkça kilo vermeniz imkansız gibi bişey.

1 ay sıfır şeker, sıfır basit karbonhidrat perhizi uygulayın. İnsulin direncinizdeki iyileşmeyi göreceksiniz ve şeker krizleriniz yok olacaktır.

Ben de hipotiroid hastasiyim.
Hipotiroid ve pko ile kilo vermek gercekten cok zor anliyorum sizi.
Bir uzman yardimi almalisiniz ve bu durumlari goz onunde bulundurup yasam ve beslenme tarzinizi ona gore ayarlamalisiniz.

Kızımdan aynı silim gibi 1 aydır dikkat ediyor yediklerine 2 kilo verdi yediklerini dikkat ederseniz verirsiniz azmetmek gerekli kararlı olun açıktıgını anladığında 3 bardak soguk su iç leblebi ye yeme alışkanlığından kurtulursun vere bilirsin

Bence biraz irade probleminiz var. Onun dışında denediğiniz şeylerle kilo verebilirsiniz. Tatlı krizlerine dayanmanız lazım. Bir ay dayansanız alışırsınız gibi geliyor. Şeker beyindeki bağımlılıklarımızın oldu yerde kodludur. Sigarayı ve bir alışkanlığı bırakmak gibidir. Zor ama irade meselesi. Yaptığınız şeyi bir zorunluluk, bir diyet olarak değil bir hayat tarzı olarak benimsemelisiniz önce. Benim babam şeker hastası olduğunu öğrendiğinden beri diyette. Ve artık neredeyse hastalık son bulma aşamasında. İlaçların dozu bile yarıma ve ihtiyaç anına indi. Zor oldu ama yaptı. Belki herşeyden önce iyi bir psikologla görüşün bir kendinize gelin. Yapabileceklerinizin farkına varın. Sonra sağlam kafayla bu işlere girişin :)

Ve bu arada her diyet kişiye özeldir. Başkalarından duyduklarınızla yola çıkmayın. Belki herhangi bir yiyeceğe hassasiyetiniz vardır. Bunun kan testi var yaptırın. Hangi yiyeceği vucudunuz sindiremiyor, gaz yapıyor, depolanıyor, hangi yiyecek size alerji yapıyor ona göre harita çizmeli diyetisyeniniz. Mesela elma bazıları için tok tutucu ve yararlıdır ama başkası için sindirmesi zor, alerjik reaksiyona sebep olan, asitik ve sonucunda kilo ve şişkinlik yapan bir besin olabilir. İlk adım olarak ekmeği kesip, bol bol su için bu temel birşey. Sonra dediklerime kulak verebilirsiniz :) Şok diyetlerden ve ayda 10 kilo 5 kilo verdiren diyetlerden uzak durun. Kilo yavaş verilir 2-3 kilo ideal. Diğer türlü yağlarınızdan değil, kas dokularınızdan kilo verirsiniz. Organlar ve en önemlisi de kalp bir kastır. Kalp krizi geçirir, organ yetmezliği yaşarsınız. Neyse biliyorsunuz muhtemelen ama yazdım yine de :)

Öncelikle inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.. Pko ve insülin direnci olmasına rağmen çok iyi kilo vermişsiniz nasıl başardınız
Çok teşekkür ederim . Zor değil sadece sağlıklı beslendim . Çok Çan'ımın istediği şeyleri pasta gibi bir çatal alıp nefsimi körelttim ne diyetisyene gittim ne de akupunktur falan . Günde 10000adım atmaya çalıştım o kadar .

Diyetisyene gidin. İnsülin direnciniz varmış ona göre diyet verir.
Gazlı içecekler içmeyin asidik yapıda olan şeyleri tüketmeyin.
Alkali su mesela kesinlikle yapmayın insülin direnci olan kişilerde hiç iyi değil.
Ekmeği çıkartın hayatınızdan fırıncının olsun o. Pirinç yemeyin bulgur yiyin.
Yediklerinizide sayılı yiyin. Tamam tiroid bile başlı başlına kilo sebebi ama sizde düzenli olun.

Yürümeden olmaz takın kulağınıza kulaklıkları çıkın 45 dakika 1 saat tempolu yürüyün.

Pcos hipotiroid bende de var ama sizin yarınız kadar bile değilim kilo için hastalıkların arkasına sığınmayın .
Kilo geliyosa göndermeside size ait

Alkali dediğiniz karbonatlı su mu? Limonlu suyunda bir zararı var mı?

Aynı benim eski halim diyeyim. artısı var eksiği yok. ama bu şekilde kabullenirseniz bırakın kilo vermeyi tartida 120 yi falan rahat görürsunuz. Öncelikle unsulin direnci icin verilen ilaçların baş dönmesi ishal mide buluntisindan başka bir işe yaradığını ben daha görmedim. o nedenle endokrin doktorunuza bir kez daha sorun. mutlaka iyi bir Diyetisyene gidin ve protein diyeti uygulamak istediğinizi söyleyin. Günlük 30 dakika tempolu yürümek ayda 2 kilo civarı protein diyeti ile birlikte verdirir. ilk ay kendinizi tutun diyetin dışına çıkmayın kilo verdikçe küçük kaçamaklar yaparsınız tabi sabah saatlerinde ne olursa olsun 1500 dan sonra kaçak yapmayın. Havuç bulgur zeytin vs gibi gıdalar besleyicidir ancak kalorisi de yüksektir. pirinç patates nişasta içerir vs diyetisyeninizden veya endokrin doktorunuzdan gıdaların karbonhidrat protein yağ oranlarının gösterildiği listelerden size vermesini isteyin.
Bir de en önemlisi bir öğünde yediginiz karbonhidrat miktarının protein miktarını gecmemesi.

Ekmeği kes
Şekeri kes, çok dayanamıyorsan nefsini körleyecek şeyler ye keçiboynuzu gibi, bir kaşık bal gibi
Hergün düzenli yürü
Her gün düzenli dereotu ye
İnsülin direnci ilaçlarını asla kullanma
Endokrinoloji bölümüne git doktor için, sürekli tiroid takibin olsun
Verebileceğini göreceksin

Eski halim yazmışsınız siz kilo verdiniz mi

Hala kilo verme surecindeyim 2 ayda spor yapmadan (yapamadım) 15 kilo verdim

Bu arada 30 dakika yürümek ayda değil haftada 2 kilo verdirir yazacaktım. yanlış yazmışım. sporu da ayağımı burktum çok kötü bir şekilde ondan yuruyemedimm ayrica doktorum kesinlikle bu kiloda spor yapma eklemlerine gereksiz yük biner dediği için Mayıs ayında başlayacagim.

öncelikle hayat tarzını değiştirmeye karar verin.

doğal ve sağlıklı beslenmeyi hayat düsturu klasik beslenme düzeni haline getirin.

diyet yapıyorum diye onları hayatınıza alıp diyeti bıraktıktan yine sağlıksız beslenmeniz sizin vücudunuzda yalama yapmaya sebep olur.

insülin direnci, tatlı yemeyince bayılacak gibi olmalar normal... çünkü vücudunuz şu anda bağımlı.

tarçın, zencefil, zerdeçal... bunla krizleri sakinleştirebilirsiniz. düzenli için, sabahları aç karna çayını yapıp içebilirsiniz.

öte taraftan iyi bir akapunktur uzmanı bir hekim bulursanız ilaç kullanmadan vücudunuz temizlersiniz. zamanla hormanlarınız da düzene girer. moral verir, psikolojik olarak güç bulursunuz.

yediğiniz bir lokma tatlı bile kilo vermenizi engelliyor, bunu unutmayın. öyle ödüller falan çok sonraki durumlar...

Diyet değil yapmanız gereken sağlıklı beslenmek aslında yoksa diyet yapıyorum diyip verirsiniz sonra geri alırsınız fazlasıyla

Bende pcos hastasıyım sizde biliyorsunuz ki kilo en büyük problem zayıfladıkça hastalıklarında etkisi azalıyor mesela 60 kilolardayım 50 kiloya düştüm doktor bir tarafın temiz diğer yumurtalıkta fazla etkilenmeyen kistler var dedi şuanda normal regl görebiliyorum(ilaçsız hasta olamazdım)

Şekeri ekmeği ve türevlerini kesin iradenize hakim olmalısınız en azından 2 hafta şekerli şeyler tüketmezseniz damak alışır ve sürekli istemez Makarna ve tatlı hastasıyım ama artık damağım alıştı ve aralarda canım çekiyor normalde tabak tabak makarna yerdim şimdi ayda 1 kere ya yapıyorum ya yapmıyorum yaptığımda da 3-5 çatal alıyorumSağlıklı yiyecekleri soktum yerlerine sporu ekledim hayatıma sizde inanın inanmak başarmanın yarısıdır

Protein ağırlık beslenip spor yaparsanız verirsiniz özel bir diyete gerek yok Tatlı krizlerinde tarçınlı elmalı limonlu su öneririm ya da meyve üzerine tarçın inanın o abur cuburlardan daha iyidir ve kesiyor. Bu arada aynı yaştayız ben 27 yim hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…