Hastalıklarım ve kilolarım

Alkali dediğiniz karbonatlı su mu? Limonlu suyunda bir zararı var mı?

Evet karbonatlı su limonlu suyunda zararı var.
Annem yıllardır alkali su yapar içer normal suyunada limon atar eskiden insülin direnci yoktu iyide geliyodu kilo vermesinde.
Şimdi çok yüksek insülin direnci var diyetisyene gidiyo drun yasak listesinde alkali su başta geliyo.

Merhaba arkadaşlar. Moralim çok bozuk paylaşmak ve benim durumumda olup bu durumdan kurtulan birilerini duymayı ümit ediyorum. Hastalık serüvenim 16 yaşımda başladı. Polikistik over sendromu olduğumu öğrendim. Bir süre ilaç filan kullandım ama düzelmedi. Zaten tamamen tedavisi olan bir hastalık değilmiş. Daha sonra kilo almaya başladım ve hipotroid hastası olduğumu öğrendim. Onunda tamamen tedavisi yok ve ömür boyu ilaç kullanacağım. Zaman geçtikçe sürekli kilo aldım. Kısa süreli diyetler yapıp defalarca bıraktım. Daha sonra tatlı krizleri yaşamaya başladım ve insülin direnci olduğumu öğrendim. Akupunktur diyet ve sporla bir yılda 12 kilo verdim. Bunları bırakınca geri kilo aldım. Bu arada üniversiteden mezun oldum. Daha sonra 80 kilo iken evlendim. Evlendikten sonra sınavlara hazırlandım ve 1 buçuk yılda 20 kilo aldım. Sürekli tatlı krizlerim devam ediyordu ve az yiyince ve tatlı yemeyince bayılacak gibi oluyorum. Bu sürede çok doktorlara gittim. Verdikleri insülin direnci hapları fayda etmedi. Diyeti yapınca çok sinirli oluyordum. Daha sonra bacaklarımda varis, safra kesemde taş çıktı. Taş için ameliyat olmam gerekiyor ancak henüz olmadım. Bu geçen zamanda kilo vermek için spor salonlarına da çok gittim. Ancak yazdığım gibi akupunktur diyet ve sporla verdiğim 12 kilo dışında hiç kilo veremedim. Ve son zamanlarda yürüyüş yapmak bile istemez oldum. Evlendikten sonra çok bakımsız oldum. Güzel bir mesleğim var ama belkide ders çalışmak tan böyle oldum. Tabi birde evlendikten sonra hiç tanımadığım bilmediğim bir şehre gelmenin de etkisi var. Birkaç gün önce yaşadığım şehirde bir tane olan akupunktur doktoruna gittim. Hastalıklarımı söylediğimde işimin çok zor olduğunu belkide hiç kilo veremeyeceğimi söyledi. Bir hafta önce bir kuruma atandım ve önümüzdeki üç dört ay içinde işe başlayacağım. Şuan 26 yaşımdayım ancak kendimi çok yaşlı hissediyorum. Geçtiğimiz on yıllık dönemde çok hastalık çıktı ve kilom ikiye katlandı. Canım hiçbirşey yapmak istemiyor. Benim durumum da olup bu durumları yenen var mı?
Merhaba bende ablamda polikistik over hastasıyız. Ablam bir ara 100 kiloyu görmüştü. Çok yöntem denedi. Ama hepsi geçici oldu. Ve katılardı. En sonunda mide küçültme ameliyatı sayesinde 60 kiloya düştü ve uzun boyludur. Tüm değerleri düzeldi.

Seninkine benzer bir durumdaydim. Saglikli beslenmeyi yasam tarzi haline getirdim. Seker, beyaz un, cok islemli urunler, koruyucu katki maddesi iceren urunler tuketmiyorum. Organik zeytinyagindan sasmiyorum. 15 yasimdaki halimden daha saglikliyim. Lutfen vucuduna iyi bak.

merhaba ,bende pkoluyum 18 yaşımdan beri tedavi gördüm ,insulin direncim de var tabi
son zamanda hipotroide döndüğümü düşünmüştük ama doğum kontrol hapını kestik normal değerlere döndü ,
doğum kontrol hapları troid hormonlarını etkiliyeyip yalancı hipo gösterir ,
"Gİ" diyeti diye bir kitap var ,metin özatanın ,kendisi zaten türkiyede endokrinin babası sayılan bir hoca ,
yeme düzenini bu diyete göre değiştir ,spor yap ,aktif spor yapmak istemezsen günde 1000 adım at ,
3 litre suyunu iç ilaçlarını düzgün kullan ,
45 kilo ve 37 yaşındayım şu an ,18 yaşımdayken 95 kiloydum ,
hastalığı kabullenmek ve ona göre yaşamak ,tedavi olmanın tek yolu ,
arada bende kaçamak yapıyorum ,
1 külah dondurmayı öğle yemeği yerine yiyorum ,
bir tatlıyı öğle yemeği yerine yiyorum ,
kilo sorunun bitince sende yaparsın

Kan tahlili yaptırmadan, doktora görünmeden asla kafanıza göre bir şey yapmayın. Başkasına yararlı olan size iyi gelecek diye bir şey yok. Belli kriterler vardır tabi ki ama her şeye rağmen emin adımlarla ilerleyin ömür boyu taşıyacağınız vücut bu. Kendinize güvenin. Gerisi gelir.

Ayrıca insülin direnci kan tahlilinden anlaşılıyor niyeben... niyeben...

Merhaba,ümit aktaşın mutluluk kürleri kitabını okudum. Sorularınızın çoğuna cevap verecek bir kitap bana göre.Diyet değil yaşam tarzı değişikliği anlatıyor.Diğer kitaplarını da almaya karar verdim.ümit aktaş-mutluluk kürleri.

Kan tahlili yaptırmadan, doktora görünmeden asla kafanıza göre bir şey yapmayın. Başkasına yararlı olan size iyi gelecek diye bir şey yok. Belli kriterler vardır tabi ki ama her şeye rağmen emin adımlarla ilerleyin ömür boyu taşıyacağınız vücut bu. Kendinize güvenin. Gerisi gelir.

Ayrıca insülin direnci kan tahlilinden anlaşılıyor niyeben... niyeben...
teşekkürler

hashimato tiroidim var ama 16.5 kg verdim kolay mı gitti hayır bazen haftalarca veremedim gıdım gıdım gidiyor halen de ama gidiyor. ha bu arada 2 kez damar tıkanıklığndan ameliyat oldm ilknde yoğun bakımda kaldım o an dedim ne yapıyorsun kendine. bir kere daha buraya düşersen çıkamazsın. ondan snra azim ettim

Evet karbonatlı su limonlu suyunda zararı var.
Annem yıllardır alkali su yapar içer normal suyunada limon atar eskiden insülin direnci yoktu iyide geliyodu kilo vermesinde.
Şimdi çok yüksek insülin direnci var diyetisyene gidiyo drun yasak listesinde alkali su başta geliyo.
Bu gerçekten çok yeni bir bilgi oldu. Kimse böyle şeyler demiyor. Teşekkür ederim.

shapee shapee bunu gördün mü?

Hipoglisemi, hashimato troid ve tansiyon hastasiyim, bu halimle 32 yasinda 43 kilo verdim. Su icsem yariyor diyen insanlar vardir ya o benim iste, bu nasil bir metabolizma, 1 hafta salsam 4 kilo aliyorum, o yuzden surekli saglikli beslenip spor yapiyorum. Son donem duzensiz calisma hayati nedeniyle 5-6 kilo aldim hemen spora yazildim. Yani kilonuzu vermeniz de korumaniz da diger insanlardan zor olacak ama asla imkansiz degil.

Bu gerçekten çok yeni bir bilgi oldu. Kimse böyle şeyler demiyor. Teşekkür ederim.

shapee shapee bunu gördün mü?

Etiketleyince sen gordum canim.
Zaten cuma gunuydu sanirim tansiyonum dustu baya 8/5 di limonlu suya bagladim biraktim icmeyi..
Yazmadim sana pazartesi soyleyecektim :)

Sade ilik su iciyorum.

Ama hergun 10.000 bin adim atmaya calisiyorum henuz 8.000 leri goruyorum
Fakat cok fark yaratti diyebilirim.
Bence isin formulu sadece sekeri kesmek ve hareket etmek.
Bunlari yapinca kilo kaybedebiliyorsun.

Etiketleyince sen gordum canim.
Zaten cuma gunuydu sanirim tansiyonum dustu baya 8/5 di limonlu suya bagladim biraktim icmeyi..
Yazmadim sana pazartesi soyleyecektim :)

Sade ilik su iciyorum.

Ama hergun 10.000 bin adim atmaya calisiyorum henuz 8.000 leri goruyorum
Fakat cok fark yaratti diyebilirim.
Bence isin formulu sadece sekeri kesmek ve hareket etmek.
Bunlari yapinca kilo kaybedebiliyorsun.

Ooo çok düşmüş, kesinlikle limonun rolü vardır. Iyi yapmışsın bırakmakla.
Aynen öyle canım ya. Bir de az önce akşam yemeği ile ilgili bir yazı okudum yine. Bu dediklerini yapıp, akşam yemeğinden de tamamen vazgeçersek, hem kilo verme, hem de sağlıklı yaşam için çok ciddi bir adım atmış olacağız.

Valla fiziksel hastalıkların yanı sıra psikolojik olarak da desteklenmen kaIzım ki nickten anlaşılıyor bu durum.
Hastalıkların yarısı kilo ile ilgili kilo verirsen oromatik düşecektir
Şeker ve insülin haplarını aynı anda kullandığın için işe yaramamış olabilir
100 kilo bu bedene yazık bence biran önce disipline gir kolay gelsin inşallah

Hastaliklar evet kilo aldirabiliyor katiliyorum ama hayatinizida kendi kontrolunuze alin. Ben ekmegi pilavi makarnayi hayatimdan cikardim. Su icemeye basladim 14 kilo verdim. Yuruyus yaptim. Benim enisteminde insulun direnci vardir o cok tatli istediginde napoliten cikolatalardan bir tane atar agzina fazla yememme icin. Cok faydasini gordu.

Ağır da olsa kilo verebilirsin.Doktor nasıl öyle açıklama yapar anlamıyorum.Hergün bi saat yürü ekmeği şekeri azalt...tarçın veya ballı süt iç...tatlıyı tamamen kes(bal hariç,o doğal) 2 hafta sonra o tatli krizleri geçer.İnsülin direncin neden oluyor ona,ve mutlaka öğünlerin arasında 4 saat olmalı ki pankreasın çalışabilsin.Sabah 7 kahvaltı öğlen 12de akşam en geç 6 da yemek...bak nasıl veriyosun bozma moralini hiç

X