- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.749
-
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
Alkali dediğiniz karbonatlı su mu? Limonlu suyunda bir zararı var mı?
Merhaba bende ablamda polikistik over hastasıyız. Ablam bir ara 100 kiloyu görmüştü. Çok yöntem denedi. Ama hepsi geçici oldu. Ve katılardı. En sonunda mide küçültme ameliyatı sayesinde 60 kiloya düştü ve uzun boyludur. Tüm değerleri düzeldi.Merhaba arkadaşlar. Moralim çok bozuk paylaşmak ve benim durumumda olup bu durumdan kurtulan birilerini duymayı ümit ediyorum. Hastalık serüvenim 16 yaşımda başladı. Polikistik over sendromu olduğumu öğrendim. Bir süre ilaç filan kullandım ama düzelmedi. Zaten tamamen tedavisi olan bir hastalık değilmiş. Daha sonra kilo almaya başladım ve hipotroid hastası olduğumu öğrendim. Onunda tamamen tedavisi yok ve ömür boyu ilaç kullanacağım. Zaman geçtikçe sürekli kilo aldım. Kısa süreli diyetler yapıp defalarca bıraktım. Daha sonra tatlı krizleri yaşamaya başladım ve insülin direnci olduğumu öğrendim. Akupunktur diyet ve sporla bir yılda 12 kilo verdim. Bunları bırakınca geri kilo aldım. Bu arada üniversiteden mezun oldum. Daha sonra 80 kilo iken evlendim. Evlendikten sonra sınavlara hazırlandım ve 1 buçuk yılda 20 kilo aldım. Sürekli tatlı krizlerim devam ediyordu ve az yiyince ve tatlı yemeyince bayılacak gibi oluyorum. Bu sürede çok doktorlara gittim. Verdikleri insülin direnci hapları fayda etmedi. Diyeti yapınca çok sinirli oluyordum. Daha sonra bacaklarımda varis, safra kesemde taş çıktı. Taş için ameliyat olmam gerekiyor ancak henüz olmadım. Bu geçen zamanda kilo vermek için spor salonlarına da çok gittim. Ancak yazdığım gibi akupunktur diyet ve sporla verdiğim 12 kilo dışında hiç kilo veremedim. Ve son zamanlarda yürüyüş yapmak bile istemez oldum. Evlendikten sonra çok bakımsız oldum. Güzel bir mesleğim var ama belkide ders çalışmak tan böyle oldum. Tabi birde evlendikten sonra hiç tanımadığım bilmediğim bir şehre gelmenin de etkisi var. Birkaç gün önce yaşadığım şehirde bir tane olan akupunktur doktoruna gittim. Hastalıklarımı söylediğimde işimin çok zor olduğunu belkide hiç kilo veremeyeceğimi söyledi. Bir hafta önce bir kuruma atandım ve önümüzdeki üç dört ay içinde işe başlayacağım. Şuan 26 yaşımdayım ancak kendimi çok yaşlı hissediyorum. Geçtiğimiz on yıllık dönemde çok hastalık çıktı ve kilom ikiye katlandı. Canım hiçbirşey yapmak istemiyor. Benim durumum da olup bu durumları yenen var mı?
teşekkürlerKan tahlili yaptırmadan, doktora görünmeden asla kafanıza göre bir şey yapmayın. Başkasına yararlı olan size iyi gelecek diye bir şey yok. Belli kriterler vardır tabi ki ama her şeye rağmen emin adımlarla ilerleyin ömür boyu taşıyacağınız vücut bu. Kendinize güvenin. Gerisi gelir.
Ayrıca insülin direnci kan tahlilinden anlaşılıyorniyeben...
Bu gerçekten çok yeni bir bilgi oldu. Kimse böyle şeyler demiyor. Teşekkür ederim.Evet karbonatlı su limonlu suyunda zararı var.
Annem yıllardır alkali su yapar içer normal suyunada limon atar eskiden insülin direnci yoktu iyide geliyodu kilo vermesinde.
Şimdi çok yüksek insülin direnci var diyetisyene gidiyo drun yasak listesinde alkali su başta geliyo.
Bu gerçekten çok yeni bir bilgi oldu. Kimse böyle şeyler demiyor. Teşekkür ederim.
shapee bunu gördün mü?
Etiketleyince sen gordum canim.
Zaten cuma gunuydu sanirim tansiyonum dustu baya 8/5 di limonlu suya bagladim biraktim icmeyi..
Yazmadim sana pazartesi soyleyecektim :)
Sade ilik su iciyorum.
Ama hergun 10.000 bin adim atmaya calisiyorum henuz 8.000 leri goruyorum
Fakat cok fark yaratti diyebilirim.
Bence isin formulu sadece sekeri kesmek ve hareket etmek.
Bunlari yapinca kilo kaybedebiliyorsun.