Hastalık yüzünden oluşan ölüm korkusu

Piremsesim11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
252
159
53
bu yıl çok stres altındaydım. Ailevi sıkıntılar, finaller, atanamama kaygısı, sevglimle aramdaki ayrılık daha sonra eski çıktığıma geri dönme isteği sonra pişman olma vs gibi pek çok sıkıntı ve stres altındaydım. Stresin insanı bu kadar hasta edeceğini nereden bilebilirdim ki
Acillere kaldırıldım, serum yedim iyileştim sanıyorum gene bsşlıyor yemek yiyemedim, sürekli midem bulandı
Gastroenteroloji bölümüne gittim endoskopi oldum gastrit olduğu çıktı ve h.pylori adında bi bakteri. Bunların tedavisini oldum. İlaçları bıraktım gene sabah uyandığımda bi bulantı hissi yemek yiyememe öğlene kadar canım bişey istemiyo halbuki o kadar iştahlı biriydimki hiç yemek seçmem yerdim. 60 kiloydum 55e düştüm Hastalıktan kilo verdim geri almak istiyorum sma hiçte kolay değilmiş bunu anladım. Bi stresin beni bu kadar etkileyeceğini bilemezdim. B12 eksikliği de çıktı dodex iğnesi oluyorum onun için. Düşünüyorum normalde de ben stresli biriydim neden bu yıl bu kadar etkiledi beni bu stres dedim
Yaşıyor muyum yaşamıyor muyum anlamıyorum ne yemek yiyorum adam akıllı ne çıkıp dolaşıyorum. İştahım açılsın diye doktorum sipraktin şurup verdi o da sürekli uyutuyor beni. Kendimi çok kötü hissediyorum. Psikiyatriye gitmemi söyledi doktorum stres için. O da prozac ve tranka buskos adında iki ilaç verdi. Şimdi ben bu kadar ilacı içsem ölür müyüm daha kötü olur muyum diye korkuyorum ya yine acillik olursam ya yine midem bulanırsa ya daha da zayıflarsam zayıfladıkça ölürsem gibi düşünceler oluştu bende. Mide koruyucum var ( o da mide dışındaki bölgeleri mahvediyormuş) prozac, tranka buskas, demir ilacım, bel ağrısı için kas gevşetici ilacım var. Halsizlik için de multivitamin hapım var. Hem mide hem psikolojik sorunları olanlar nasıl içiyorsunuz bu ilaçları? Bi günde 4-5 hap içmek ya bünyemi daha kötü yaparsa ya zayıfladıkça ölürsem ya iştahım daha da kapanırsa korkusu var bende. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Ölüm korkusu önceden yoktu bende. Şimdi bu korku başladı ilaçlar ve yememek yüzünden. Evden dışarı çıkamıyorum ya dışarda kusarsam ya dışarda yediğim yemek kötü yaparsa diye

gecmis olsun. gastrit b12 ekskligimi sadece rahatsizligin. yani bunlar mi sana olumu dusunduruyo. abartiyo olabilir misin? dusundun mu

Ölüm hepimiz için sürekli bunu düşünerek yaşamak kendinize zulüm olur yapmayın. Mide hastalıkları genelde stres ve beslenme bozukluklarından dolayı oluyor.Beslenmenize dikkat edin doktorunuzun verdiği ilaçları mutlaka alın ve rahatlama açısından bir psikolog ile görüşün derim

Off aynı derecede mide bağırsak ve psikolojik sıkıntıları yaşadığım bir dönem olmuştu. Sana çok ciddi bir tavsiye vereyim prozac benim midemi mahvediyor o yüzden psikiyatri bunu yazdığında durdurdum ve beni lütfen psikoloğa yönlendirin dedim. Konuşarak içimden atacağıma inanıyordum ama onu söyleyeyim, burada biraz gücünü kendi eline alman gerekiyor. Psikolog + her gün yoga meditasyonla 1 ayda çook ciddi toparladım. Mide bağırsak konusunda da ilk bir hafta haşlanmış patates muz salatalık filan yedim. Sonra yavaş yavaş meyveler ve tamamen kendim pişirdiğim yemekleri yedim. Ekmeğimi bile kendim yaptım çünkü neyin dokunduğunu neyin dokunmadığını en iyi ben biliyordum bi de annemi hiç konuşturmak bile istemedim

İlaçlar konusunda ben de çok olumlu düşünmüyorum ama yerine koyabileceğin besinler veya başka bir şeyler varsa minimumda tutmaya çalış çok fazla ilaç var. Başta tabi ki ilaç al ama sonrasında mesela demir içeren yiyecekleri hayatına al, kendin pişir. Mesela ağrıların için pilates yoga yap. Halsizlik için meyve ve çiğ sebze ye. Ve inan bana kısa sürede bu ruh halinden çıkabiliyorsun sadece istikrarlı olmak ve bu durumun içinden çıkmak istemek gerekiyor.

Geçmiş olsun , acil şifalar diliyorum...
Herseyi stres yapmanın bir anlamı yok, olursa olur olmazsa olmaz nasip ...

Gecmisime baktigimda ben de sizin gibi sinav stresi yasadim cevre baskisi atanamama korkusu vs ama o surecten sonra oyle imtihanlar yasadim ki kpss ne ki dedim allah saglik versin gerisi hallolur..simdi atandim ama eskisi gibi saglikli degilim.(bi sebepten oturu agir bi ameliyat gecirdim iyilesme sureci ve omur boyu dikkatle kullanacagim ilaclar kontroller) atandigima evet sevinmistim ama cildirmadim sevincten..sagligim yerinde olmazsa calisamam bile bunun bilincindeyim olumle burun buruna gelmis biri olarak ,bir sure uzman kisilerden yardim alin bu size iyi gelecek,hayattan zevk almaya bakin ne sartlarda olursaniz olun. .

Canim senin yasadigin durum fizyolojik gibi durmuyor. Kaygi bozuklugu yasiyorsun. Mide bulantisi istahsizlik psikosomatik bence. Psikiyatri ilaclarini kullan sosyal destek al arkadastir kardestir annedir gececek. Psikolojik sikintilarda zaten dusuyor B vitamini. Kafan duzelir yersen icersen yerine koyarsin.

Devlette psikolog olmadığı için mecburen ilaçlara yöneldim cnm ama doktor en az yan etkisi olan prozac dedi korkumdan daha içemedim ilacı bi de hemen etki etmez 3 hafta geçmesi lazım dedi ve 3 hafta içinde midem nasıl olur diye düşünüyorum bu düşünceler mahvediyor beni
Sadece tranka buskası mı içsem bilmiyorum

gecmis olsun. gastrit b12 ekskligimi sadece rahatsizligin. yani bunlar mi sana olumu dusunduruyo. abartiyo olabilir misin? dusundun mu
Yok hayır b12 ve gastrit değil. Ben aniden rahatsızlandım evde bulantılar kusma baş dönmesi yemek yiyememe oldu be bu 1,5 2 ay gibi süre devam etti ben de sürekli bunu yaşayacağımı düşünüp evden çıkamıyorum ya dışarda böyle olursa diye
Psikiyatr ilaç verdi henüz içmedim bir sürü içmem gereken ilaç var mideme zarar verecek diye içemiyorum

Valla bende simdi doktordan çıktım tsh imi olcturmeye gittim vitaminlere diger kan degerlerine de bakiyor insulin minsulin ne varsa cok açım suanda esimle yemek yicem gozum döndü adeta

Not 45 kiloyum. Bak beterin beteri var haline sukret. Gecmis olsun

Valla neyden kısarsın naparsın bilmiyorum ama psikolojik tedavi olman lazım, konuşman lazım .

Geçmiş olsun. İnsan öyle bahsettiğiniz senaryo içinde pat diye ölmez. Zayıflıyorsanız doktora gidersiniz. Kaldı ki ilaçları verenler de doktor, sizden daha iyi bildikleri kesin değil mi? Sizi ölüme sürüklemesi için zehir değil, daha iyi hissetmeniz için ilaç yazmışlar. Burada kimse size bu paranoyaları, korkuları aşmanızda yardım edemez. Terapi görmelisiniz.

panik atagin var mi canim

Doktorda önermiş zaten acilen psikiyatriye gitmeniz gerekiyor yaşadıklarınız psikolojik mide sıkıntısı stresli, mutsuz, depresyon tarzı dönemlerde baş gösterir kişinin bir şeyi yoktur aslında ama mide bulantısı, hazımsızlık, ağrılar çeker bunlar psikolojiktir. B12 gibi vitaminler de sürekli görülen bir eksiklik ilaçlarınızı kullandıkça geçecektir diğer vitaminlere de baktırın çok fazla eksiklik d vitamini gibi mesela depresyona sebep olur.

hepsi psikolojik. ben de aynısı oldum. geçen sene eylül ayında. hayatım kabusa döndü. üstelik evliyim ve bir çocuğum var. hepsiin sorumluğu da üzerimdeydi.
ve o ilaçlar hayatımı daha da alt üst etti. kendime iyi gelecek şeyleri bulmaya çalıştım. bir kere kötü haberleri izlemiyorum.
komik keyif verici programlar filmler izliyorum.
sonra kötü düşünceler gelince hemen duşa giriyorum mümkünse dışar çıkıp hava alıyorum.
kendimi teskin ediyorum. herkes ölecek ben de onlardan biriyim. belki 5 dakika belki 50 yıl yaşayacağım. ve bunu asla değiştiremeyeceğime göre yaşadığım kısmı güzel geçireyim diyorum. benden aşağıdakilere bakıyorum bende ki bardağın dolu kısmına bakıyorum hep.
ve asıl dermanın benim kafamın içinde olduğuna kendimi inandırıyorum. düşünsene hepimiz öleceğiz öleceğiz diye gezsek etrafta. ne saçma olurdu di mi??
ya da sıfır sorunla yaşasak?? o da olmazdı. doğanın düzeni bu.

Prozsc kullandım birkaç ay çok kötüydüm o zamanlar stresten mahvolmuştum okul stresi atanamama stresi arkadaştan ayrılma falan filan değerlerim çökmüştü ama düzeldim ilaçla hepsinin sebebi psikolojik. Çok iyiyim tedaviden sonra şükür tekrarlamadı. Eskisi kadar takmıyorum pek. Mesela geçen hafta rahmimde sıkıntı olduğunu öğrendim annelik istiyordum eskiden olsa yıkılırdım iki günde toparladım savaşacak gücü buluyorum artık kendimde. Üzülme bazen herşey kötüymüş gibi sanarız üst üste gelir ama ğrobşemler hiç bitmiyor bunlarla başa çıkmayı öğrenmelisin. Atanırsında aşıkta olursun. Dua et başka şeylerle sınamasın Allah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…