Hastalık korkusu

Bir sağlıkçı olarak bilmeniz gerekir ki psikaytriler sadece antidepresan yazmazlar. Rahatsızlığınız psikolojik

Teşekkür ederim önerileriniz ve görüşleriniz için. Evet sağlıkçıyım ve bizzat psikiyatri kliniğinde çok kez çalıştım. Psikiyatrik yardımı elbette biliyorum ama içimdeki önyargıyı kırmak söylenen kadar kolay değil. En başında kendimi hasta hissedip bişeyim olduğunu düşündüğüm için bile bazen bundan kaçıyorum. Bazen gerçekten bunun psikolojik olduğunu düşünemiyorum o zaman normal bir doktora gitmem lazım bu sefer içime giren bu yoğun korku beni bırakmıyor. Ya bişey çıkarsa korkusu bu ikisi arasında debelenip duruyorum. Sosyal hayatımı her açıdan istemeden de olsa etkiliyorum. Düşüyorum kendimi kaldıracak yardımı kendimde bulamıyorum.

Obsesyon, anksiyete, borderline ne ararsan var bir insan olarak bitiğim. Her gün kanla ya da sıvıyla bulaşan bir hastalığım olduğunu ve aileme bulaştırdığımı düşünerek tırlatıyorum. Başlarda bu kadar yoğun değildi. Zamanla ilerliyor. Tek çözümü ilaç ve terapi. Ben psikolojik tedaviyi de reddediyorum şevkiniz varsa kırmak istemem ancak ben yol alamadım. Belli bir noktaya ulaşmadım değil ama hep nasıl olduysa daha kötü olmayı başardım. Siz vazgeçmeyin kendinizden ben eski halimi o kadar özledim ki siz daha kötü noktalara gitmeden dur deyin. Ben başaramadım ama başaran çok insan var.

Yani artık gerçeklik algım da kayıp. Testlerden geçiyorum bir sorun yok biraz rahatlıyorum sonrasında diyorum ki ya tespit edilemeyen ve kimsede olmayan bir şey varsa bende? Ve bulaşıcıysa…. Aileme benim yüzümden bir şey olmasından çok korkuyorum. Her duştan sonra dişimi fırçaladıktan tuvaletten sonra falan çamaşır suyu ve alkol döküyorum her yere…

Zaten tetkiklerin sonucunu beklerkenki halimden bahsetmiyorum ölüm gibi bir şey oluyor.

4+2 yıl okudum ve 10 yıldır da bu mesleğin içerisindeyim. ama tabiki siz daha iyi bilirsiniz. saygılar selamlar
Hemen farkli noktalara cekmeyin. Benim de terapistim sizin gibi bir psikolog ve onun dediklerini yazdim yani kendi meslekdasiniza laf atmıs gibi oldunuz. Neyse yine de siz bilirsiniz tabi ki

Bende de aynı sorun var. En son psiyatriye gittim. Hipokontriyazis teşhisi aldım ve çok ileri boyutta olmadığı için ergenlerde kullanılan bir şurupla başladık.Ama psikiyatrist tedavinin terapi ile desteklenmesi gerektiğini söyledi. Sizde de muhtemelen aynı sorun var. Ben kaybettiğim eşimin hastalığı sebebiyle böyle bir probleme kapıldım maalesef ve evet sağlıkçı olmanız bu durumda olmanızda etken olabilir. Tıp öğrencisi hastalığı da deniyor bazı durumlarda buna. Ne kadar çok hastalık görür, hastalık çeşidiyle tanışır bu konuda farkındalığınız artarsa bunu yaşama ihtimaliniz de artıyormuş. Sanırım sizin için de psikiyatris dışında ancak bir terapist yardımı belki bir nebze faydalı olabilir. Ben kendi başıma aşamadım çünkü atak geldiğinde sağlıklı düşünemiyorum. Tüm zamanımı tıbbi makaleler okuyarak geçiriyor ve hayatımı felç ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…