- 22 Kasım 2010
- 11.048
- 19.334
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
sonunda olmaktan korktuğum o kişiye dönüştüm, anneme...ileri derecede kaygı bozukluğu var kendisinin, yıllarca dr ların, hiçbir branşın anlamadığı bir hastalığı olduğuna inandırdı kendini. branş branş gezip derdine çare arardı. en ufak bir şeyde kanser olduğunu düşünürdü. aylarca onu psikiyatriye gitmeye ikna etmeye çalıştım ancak başarılı olamadım....derken ben de yaklaşık 1 yıldır sebepsiz sinüs taşikardi rahatsızlığımla beraber kendimi hiç iyi hissetmemeye başladım. biri özelde bir doçent, diğeri kalp üzerine bir eğitim ve araştırma hastanesinde yar doç olmak üzere iki ayrı kardiyoloğa muayene oldum. kalpte anatomik bir sorun yok ancak 24 saat takılan holter cihazina göre sebepsiz sinüs taşikardim mevcut. dr lar psikolojik olabileceğini söylediler. ben ise ciddi olarak olduğum 3 doz biontech sebebiyle olduğunu düşünüyorum halen. hakkında bir sürü makaleler okudum, almanyada açılan davaları takip ediyorum....ani kalp krizi geçirme, beyinde pıhtı atması gibi korkularım var ve bu korkular ciddi atak yapmış durumda bu aralar. durduk yere nabzımın yükseldiğini, boğazımda attığını hissediyorum ve nefesim daralıyor. sanki nefesim yetmiyor. bazen de tansiyonum düşüyor ve kendimi bayılacak gibi hissediyorum sık sık...hatta geçenlerde eşim,oğlum, annem dışarda gayet keyifli bir gün geçirirken başıma bir ağrı girdi ve o anda ciddi olarak beyin kanaması geçireceğimi sandım. dudağım uyuştu. avm nin revirine gittiğimde nabız 92 idi, tansiyonum 9 5 ti...evde de ölçüyorum tansiyonum 8-5 , 9-6, en fazla 10-6 oluyor, yani genelde hep düşük seyrederdi ama bu ara daha da düşüyor. bu da mı psikolojik bilmiyorum. aklımda hep başıma aniden kötü bir şey gelecek kaygısı var. depremle beraber iyice arttı. depremzede değilim istanbuldayım ama yaklaşan istanbul depremiyle ilgilş haberleri okudukça da kötü oluyorum....devlete gittim psikiyatriye, ilaç vermedi. farkındalığı yüksek bir insansınız terapinin işe yarayacağını düşünüyorum, sinüs taşikardi tanısı almışsınız bunun üzeirne araştırmaya gidin dedi, iyice körüklendi kaygılarım...en son 1 sene önce eko ekg çekildi holter takıldı bir şey yok dendi, gene mi gideyim, 3.bir dr a mı gideyim, yoksa özelde daha iyi bir psikiyatr mı bulayım bilemedim....tek bildiğim bu hastaymış, her an bayılacakmış hissinden kurtulmak istediğim. 10 gün önce 81 doğumlu bir öğretmen arkadaşımızı ani bir biçimde kalp krizinden kaybetmek de her şeyin üstüne tuz biber ekti. o günden beri de iyi değilim....benzer durumda olup iyileşme gösterenlerin hikayelerine ihtiyacım var sanırım...