• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalik hastaligim mi yoksa gercek mi

İnsan kendi kendini dinlediğinde neler düşünüyor neler ama doktordan iyi bilemeyiz. Bazen dışta yaşanan sıkıntıları beynimiz bize böyle yansıtıyor. Stres kaynaklı olabilir.

Hastalıkların temeli stres ve sizde bu bolca var.
Bence psikiyatri daha uygun durumunuz için. Bu doktora göründükten sonra aksatmayın yoksa cidden birgün kendinizi hasta edersiniz.

Evet Kaynanam da da var aynısı kendi kendine hep teşhis koyar 😂 doktorlar bıktı karıdan o bıkmadı hastanelerden ilaçta içmiyor kafayı yedi iyicene. Psikologo görünün lütfen kendi iyiliğiniz için.

Arkadaslar merhaba. Kendimi bildim bileli en ufak agrida,sizida en kotusunu dusunen hemen kendime (kendimce) teshis koyan hastaneye gidip bir sey olmadigini soyleyince doktorlar hemen o hastaliktan kurtulan bir yapim var malesef. Zaman zaman bu durumu hep yasadim. Dogumum oldu ve bu sefer cocuk icin surekli hastaneye gittim yok terledi yok saci dokdu bir seyimi var diye... En sonunda bu durumu cocuga yoneltince psikiyatriste gittim ve okb teshisi, saglik konusunda takinti yaptigimi soyledi ve ilac yazdi. O donem emzirdigim icin cocuk doktoru ilaci kullanamazsin dedi ve kullanamadim. Asil derdime donucek olursam bu aralar yuzumun bir kisminda karincalanma, segirme hatta bazen konusurken harflerin yerini karistirma gibi problemler yasiyorum. Vucudumu cok iyi dinleyen biri olarak bu durumun farkindayim ve beynimde bir tumor olmasi veya herhangi bir problemle karsilasmaktan odum kopuyor. Doktora carsamba gunune randevu aldim ama aglamamak icin zor duruyorum daha yavrum cok kucuk ya bir sey varsa ve ben nabarim Allahim ilk defa gidip hakli cikmamtan odum kopuyor .bunun sadece hastalik hastaligmla ilgisi olsun vesvese yapayim istiyorum. Dusundukce kahroluyorum ya birsey cikarsa diye hem gitmek o gercekle yuzlesmek istemiyor, hemde varsa bunu ogreneyim istiyorum. Resmen icime bir okuz oturdu. Bu durumu nasil asabilirim sakin nasil kalabilirim lutfen bana bir yol gosterin var mi bu durumu yasayanlar
Yok yahu daha neler etme guzumm kendine eziyet. Yap keklikle suyu gargara yap boğazına 3 güne birşeyin kalmaz her ağzına aldıktan sonra eve geçince de yap ki milyonlar ölsün.🤗

Hastalıkların temeli stres ve sizde bu bolca var.
Bence psikiyatri daha uygun durumunuz için. Bu doktora göründükten sonra aksatmayın yoksa cidden birgün kendinizi hasta edersiniz.
Evet en yakin zamanda gidicem psikiyatr
Evet Kaynanam da da var aynısı kendi kendine hep teşhis koyar 😂 doktorlar bıktı karıdan o bıkmadı hastanelerden ilaçta içmiyor kafayı yedi iyicene. Psikologo görünün lütfen kendi iyiliğiniz için.
Valla benimde durum ayni 😀 ben daha once gitmistim aslinda ilacimda var kullanicam kullanmasina ama bebisle yatiyoruz besigine alistirdigim zaman kullanmayi dusunuyorum agir bir uyku hali yapmasindan korkuyorum

Evet en yakin zamanda gidicem psikiyatr

Valla benimde durum ayni 😀 ben daha once gitmistim aslinda ilacimda var kullanicam kullanmasina ama bebisle yatiyoruz besigine alistirdigim zaman kullanmayi dusunuyorum agir bir uyku hali yapmasindan korkuyorum
Doktora anlatırsanız çocuğunuzun olduğunu ona göre düşük dozda ilaç yazar size umarım en kısa zamanda panik atağınız geçer anksiyete de olabilir sizde bu tür şeylerin altından hep bunlar çıkıyor yada geçmişte yakınının herhangi bir hastalıktan kaybetmek gibi psikolojik nedenler

Aynı durumu bende yaşıyorum ama ben kendim için değilde çocuğum için daha çok oluyor. Neleri takıyorum bi bilsen , ben hiç piskolaga gitmedim ama gitsem kesin ilaç verir , ayrıca bende kimseye güvenememe de var çocukla alakalı herşeyi kafaya takıyorum herşeyi, kimseye güvenemiyorum hisedirmemeye çalışıyorum çocuğa, ama hayat kalitemi çok düşürüyor şöyle rahat bi anne olmak istiyorum bende , dolaptaki peynirin tarihine her çıkardım zaman bakıyorum halbuki dün bakdim , emin olamıyorum bida bakıyorum bida bida kısır döngü gibi en basit örnek bu yani daha neler takıntılarım var :) mesela hasta insan korkum var biri öksurse hapşırsa çocuğu o ortamdan hemen çıkarmak istiyorum park da oyanadi çocuklarla.mesela eve gelince içinden şey düşünüyorum acaba hastalarmiydi , mesela biri başını okşasa acaba diyorum bulaşıcı bir şeyi varmıydı hiv gibi ay daha neler neler uzar gider sayfalarca , ama kendimi kontrol etmeye çalışıyorum mudale etmiyorum oynasın çocuklarla diyorum ama beynim içinde hep bu şeyler dönüyor:) oğluma sadece dedim grip olanlara yaklaşma oda hasta olmak hiç istemiyor ilaçlardan nefret ediyor:) ama.kendime öyle değilim bu kadar takmıyorum 1 çocuğum var 2. Olursa eğer fazla yaşamam gibi görünüyor :)

yine bir hastalık adı soyleyip huzursuz etmek istemem ama :)

Münchausen sendromu ve münchausen by proxy sendromuna bir bakın isterseniz...

yanlıs anlamayın ilgi çekmek için vs demiyorum ama hafif versiyonları da oluyor. tabii ki buradan yorum yapmak yanlış olur. ama bence oldukça kaygılısınız. kaygınızı yönetme yöntemleri için belki terapi alabilirsiniz. benim annem de benim için böyle çok endişeli, hasta olsam kendimden önce onu düşünüyorum, çok zor :)

Evet psikoloji okadar etkili kimi zaman hastaneye gidip muayne olup ciktigimda eve gitmeden agrilarimin gectigini bilirim umarim bu seferde oyle olur bayadir boyle bir durum yasamamistim
Bence destek almaya devam edin.
Google'u da hastalık araştırmak için kullanmayı bırakın.
Korktuğunuz gibi birşey olmadığını düşünüyorum anlattıklarınızdan yola çıkarak ben.
Tabi ki gidin doktora yinede önlem almak iyidir ama sonra tedavinize devam edin zira bu şekilde yaşanmaz.
İş arkadaşım vardi sizin gibi,kız ecza dolabı gibi dolanıyordu ortalıkta. Yaşlılar gibi bilmemne ilacımı içeyim,1 saat sonra şunu içeyim derdi. Durur durur midem ağrıyor der doktora gider,ilac alır,araştırır patates suyu iyi geliyormuş der yemez içmez katı meyve sıkacağı alır patates sıkar 2 gün düzenli içer, 3.gün başka birşeye evhamlanır yine aynı döngü.
Çok yorucu gercekten canıniza yazık.

yine bir hastalık adı soyleyip huzursuz etmek istemem ama :)

Münchausen sendromu ve münchausen by proxy sendromuna bir bakın isterseniz...

yanlıs anlamayın ilgi çekmek için vs demiyorum ama hafif versiyonları da oluyor. tabii ki buradan yorum yapmak yanlış olur. ama bence oldukça kaygılısınız. kaygınızı yönetme yöntemleri için belki terapi alabilirsiniz. benim annem de benim için böyle çok endişeli, hasta olsam kendimden önce onu düşünüyorum, çok zor :)
Evet bu durumu biliyorum benim ki farkli sanirim aslinda bebisi hastanelere cok goturme sebebim ( suan gerekmedikce goturmuyorum) ilk dogdugunda cesitli saglik skintilari yasamasiydi lohusalihin da verdigi korkuyla ya ben bakamiyorsam anlamiyorsam hastaysa seklinde dusunceydi lohusalik deprosyonu bitince bu durum ortadan kalkti cocuktan ziyade kendim saglikla ilgili inanilmaz kaygili bi durumdayim zaman zaman azaliyor ama bazen oluyor ki bi hastalik adi duydugumda bile tv de falan kalbim carpiyor aslinda psikiyatriste gittim ama verdigi ilaci o donem emzirme olayindan dolayi kullanamadim ilaci tekrar kullanmayi dusunuyorum ama bebekle yattigim icin agir bir uyku yapmasindan endiseliyim bir kac haftaya besige koyup ilaca baslama niyetindeyim

Bence destek almaya devam edin.
Google'u da hastalık araştırmak için kullanmayı bırakın.
Korktuğunuz gibi birşey olmadığını düşünüyorum anlattıklarınızdan yola çıkarak ben.
Tabi ki gidin doktora yinede önlem almak iyidir ama sonra tedavinize devam edin zira bu şekilde yaşanmaz.
İş arkadaşım vardi sizin gibi,kız ecza dolabı gibi dolanıyordu ortalıkta. Yaşlılar gibi bilmemne ilacımı içeyim,1 saat sonra şunu içeyim derdi. Durur durur midem ağrıyor der doktora gider,ilac alır,araştırır patates suyu iyi geliyormuş der yemez içmez katı meyve sıkacağı alır patates sıkar 2 gün düzenli içer, 3.gün başka birşeye evhamlanır yine aynı döngü.
Çok yorucu gercekten canıniza yazık.
Su googla hastalik bakma olayini biraksam bence yolun yarisini tamamlamis olacagim 😁cok haklisiniz bu duruma dur deme vakti geldi de geciyor bile

Psikolojinin hastalıklar üzerindeki etkisini iyi araştırın lütfen, ben de bi ara biraz böyle oldum ve şimdi değilim. Metin hara yol u okuyabilirsiniz mesela, hastalıklar yanlış psikoloji ve inançlarınızın dışa vurumudur. Siz kötü hissettikçe hastalıklar oluşur, siz iyi hissettikçe hastalıklar kaybolur. Hastalık tahmininiz varsa hangi hastalığım var diye düşünmeyin, meditasyon nefes egzersizi ve iyi hissetmeye odaklanın. Mesela boyun ağrıları bakış açısı katılığından olabilir. Hastalıkların psikolojik sebepleri isimli kitapta olası sebepler var. Her neyiniz varsa iyi hissedince zaten kaybolur, bu şekilde doktorları şok eden iyileşen kanser vakaları var- sadece komedi filmleri izleyip meditasyon sağlıklı yaşama geçerek- belki böylece hastalıkların vücudunuzun ürünü olmadığını düşünür ve hastalıklara değil psikolojinize ve iyi hissetmenize odaklanırsınız her hastalık ihtimalinde🙏🏻
En yakin zaman da bahsettiginiz kitaplari alip okuyacagim iyi hissetmeye cok ihtiyacim var tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim

Aynı durumu bende yaşıyorum ama ben kendim için değilde çocuğum için daha çok oluyor. Neleri takıyorum bi bilsen , ben hiç piskolaga gitmedim ama gitsem kesin ilaç verir , ayrıca bende kimseye güvenememe de var çocukla alakalı herşeyi kafaya takıyorum herşeyi, kimseye güvenemiyorum hisedirmemeye çalışıyorum çocuğa, ama hayat kalitemi çok düşürüyor şöyle rahat bi anne olmak istiyorum bende , dolaptaki peynirin tarihine her çıkardım zaman bakıyorum halbuki dün bakdim , emin olamıyorum bida bakıyorum bida bida kısır döngü gibi en basit örnek bu yani daha neler takıntılarım var :) mesela hasta insan korkum var biri öksurse hapşırsa çocuğu o ortamdan hemen çıkarmak istiyorum park da oyanadi çocuklarla.mesela eve gelince içinden şey düşünüyorum acaba hastalarmiydi , mesela biri başını okşasa acaba diyorum bulaşıcı bir şeyi varmıydı hiv gibi ay daha neler neler uzar gider sayfalarca , ama kendimi kontrol etmeye çalışıyorum mudale etmiyorum oynasın çocuklarla diyorum ama beynim içinde hep bu şeyler dönüyor:) oğluma sadece dedim grip olanlara yaklaşma oda hasta olmak hiç istemiyor ilaçlardan nefret ediyor:) ama.kendime öyle değilim bu kadar takmıyorum 1 çocuğum var 2. Olursa eğer fazla yaşamam gibi görünüyor :)
Ay aynisini bende yasiyorun hatta gecen ilk defa parka goturdum henuz 8 aylik park bebegi degil daha ama degisiklik olsjn diye salincaga koydum acaba salincaktan mikrop kaptimi yok efendim topli tasimaya bindik birsey oldumu diye kendimi dusunurken buluyorum. Sanirsiniz beni saraylarda buyutttuler sanki tam bir sokak cocugu olarak yemedigim toprak vs kalmamis o mahlle kulturunde kalabalik arkadas cevresiyle buyuyen ve Allah yasatmasin da pek te bir rahatsizlik yasamadan buyumus biriyim. Neden boyle oldum bende anlamadim ama sanirim pandeminin etkisi oldu. Eskiden olsa aklima gelmezdi heralde toplu tasimaya binince paniklemek falan ben bu salhin surecine yoruyorum. Saniyorum bizim gibi kaygili insanlarin kaygilarini daha da artmasina sebep oldu bu pandemi

Aynısı bende de var nikah işlemlerim için kan verdim gidene kadar acaba hangi hastalıklar çıkacak bilmem ne diye kafayı yedim şimdide sonuçları beklerken kafayı yiyorum bide akciğer filmi varki daha Şubat ayında çektirdim yine korkudan tabi evham yapmıştım grip olunca. 4 ayda ciddi bı rahatsızlık olmuş olabilir mi diye çok korkuyorum bakalım pazartesi gidicem mecbur gitmem gerekiyor nikah islemlerim için ama neler düşünüyorum neler. Bende senin gibi şikayetler yaşayıp hastaneye gidince geçiyordu bütün bunlar psikolojik ama psikologa gitmeye bile korkuyorum 😀

Aynısı bende de var nikah işlemlerim için kan verdim gidene kadar acaba hangi hastalıklar çıkacak bilmem ne diye kafayı yedim şimdide sonuçları beklerken kafayı yiyorum bide akciğer filmi varki daha Şubat ayında çektirdim yine korkudan tabi evham yapmıştım grip olunca. 4 ayda ciddi bı rahatsızlık olmuş olabilir mi diye çok korkuyorum bakalım pazartesi gidicem mecbur gitmem gerekiyor nikah islemlerim için ama neler düşünüyorum neler. Bende senin gibi şikayetler yaşayıp hastaneye gidince geçiyordu bütün bunlar psikolojik ama psikologa gitmeye bile korkuyorum 😀
Aslinda psikolog mu yoksa psikiyatriye mi gidilmeli bende onu bilmiyorum. Rahat olun birsey cikmaz zaten film cektrmissiniz orda sanirim verem icin bakiyorlar oda yoktur zaten 😀

Ay aynisini bende yasiyorun hatta gecen ilk defa parka goturdum henuz 8 aylik park bebegi degil daha ama degisiklik olsjn diye salincaga koydum acaba salincaktan mikrop kaptimi yok efendim topli tasimaya bindik birsey oldumu diye kendimi dusunurken buluyorum. Sanirsiniz beni saraylarda buyutttuler sanki tam bir sokak cocugu olarak yemedigim toprak vs kalmamis o mahlle kulturunde kalabalik arkadas cevresiyle buyuyen ve Allah yasatmasin da pek te bir rahatsizlik yasamadan buyumus biriyim. Neden boyle oldum bende anlamadim ama sanirim pandeminin etkisi oldu. Eskiden olsa aklima gelmezdi heralde toplu tasimaya binince paniklemek falan ben bu salhin surecine yoruyorum. Saniyorum bizim gibi kaygili insanlarin kaygilarini daha da artmasina sebep oldu bu pandemi
Yaaa inanmıyorum aynı ben :) bu gün bizde toplu taşımaya bindik , oğlumla ilk defa inanın ne yapacagimi şaşırdım iner inmez çocuğun elerine kolanya sıktım, yanımıza oturan kadının bi hastalığı varmı yok mu düşüncesi delirtti beni , kalkamadım da çok doluydu arkadan birisi öksurdu filen piskolojmi anlatamam :) sonra oğlum bu gün Park da biriyle tanıştı el sıkıştı filen :) çocuğu etkilemesin diye niye elledin niye elini tutun diye asla tepki vermiyorum ona hissettirmeden ellerine ya kolanya sıkıyorum ya yıkıyorum ama tedavi olmam şart cunki çok aşırı takıyorum:) ayrıca evimde o kadar da titiz bi insan değilimdir yani normal islerimi yapıyorum tabiki sil süpür gibi ama ev dağılmasın yastık oynamasın o tıp biride değilim ama böyle hastalık, bulaşma konuları beni delirticek :)

Dediniz gibi bencede bu kovid olayından sonra bu şeyler arttı benimde , çok ağır geçirdim filen :) etrafımda yasadagim şeyler çok etkiliyor beni arkadaşımın çocuğu havale geçirdi herşeyine şahit oldum mesela ateş den aşırı korkuyorum ateşi çıkdı gibi alıp dr a gidiyoruz dayanamıyorum cunki korkuyorum panikliyorum bilmiyorum ne olucak bu halim , en basiti burda bi salgın vardı ishal kusma , mide bulantısı , ateş bütün temaslı oldu çocuklar hasta oldu aynı hastalık, kimse dr a gitmedi 3 günde düzeldiler. Ben dururmuyum doğru dr a çocuğa boş boş ultrason , kan tahlili cart curt sonuç dr un dediği salgın var ama apandisiti göremedim, aldımı beni apandis korkusu karın ağırdı geçene kadar o 3 gün 3 yıl oldu bana , ağrısı artarsa getir demişti tabi halbuki salgın var yani herkes oldu işte bu bizdeki hastalığın ismi neyse deli ede bilir tedavi şart:)

Back