- 12 Mart 2018
- 160
- 43
- 13
- 34
- Konu Sahibi caresizcicek4
-
Evet iyi şeyleri hak etmediğimi düşünüyorum ne biliyim diğer insanlardan çok farklı düşüncelerim bu yüzden acaba bende bişey mi var diye düşünmeye başladımSiz kendinizi begenmiyorsunuz ki onem vermiyorsunuz ki baskasindan da beklemeyin.
Doktora mı gitmek gerekDoktor karar verebilir hasta olup olmadığınıza biz değil hem hasta olmak ayıp değil, kendinizin farkındasınız çoğu şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Kendini bilmeyen o kadar çok insan var ki
Elbette gereklidir samimi bir doktor bulun kendinize hemen iyileşiverirsiniz kimse kusursuz, dertsiz, aşırı mutlu değil unutmayınDoktora mı gitmek gerek
Hemen iyilişme olur mu gercekten.hiç dogru düzgün ilişkim olmadı artık saglam adım atmak istiyorumElbette gereklidir samimi bir doktor bulun kendinize hemen iyileşiverirsiniz kimse kusursuz, dertsiz, aşırı mutlu değil unutmayın
Aşağılık sendromuArkadaslar merhaba ciddi bir şekilde sormak istiyorum ben hasta mıyım acaba ? şimdi çok gec midir kurtulabilir miyim.28 yaşındayım.
Sürekli kendimi küçümseme eğilimim var.Bilinçli olarak yapmıyorum.Mutsuzlugumun sebebi bu mudur acaba bilmiyorum.Çok iyi şartlara sahip değilim.İstediğim hiçbir sey yok hayatımda maddi manevi eksiklik var bunların da etkisi olabilir düşüncelerimde.
Herkes böyle midir bilmiyorum.
Mesela ilişkilerimde de hep durumu benden daha aşağıda kişileri seçiyorum.Acaba çekiyor muyum.Üniversite mezunuyum mesela lise mezunu biri karşıma çıkıyor.Ya da belli bir önemli mesleği olmayan biri.Dış özellikleriyle kimsenin dikkatini çekmeyen biri...
Bu benim psikolojimle mi alakalı acaba.
Ne yapmam lazım
Başka insanlara layık değilim sanki bulduğumla yetinmeliyim gibi hissediyorum.Sürekli o bana bakmaz beni beğenmez ben kimim ki ben şöyleyim böyleyim gibi düşüncelere sahibim.Bunlar hastalık mıdır ?
yasadığım sıkıntılar bunlarla alakalıdır değil mi.ilgisiz alakasız insanlara katlanmak beklemek gibiSanırım ciddi manada özgüven eksikliği yaşıyorsunuz. Siz kendinize değer verniyorsanız kimse de size değer verip onore etmez.
Bence doktora görünmenizde fayda var
Ya bu her insanda var ki benimde doğru düzgün ilişkim olmadı olduysa da kısa sürdü gayet insani bi durum bahtsızlık online ben deHemen iyilişme olur mu gercekten.hiç dogru düzgün ilişkim olmadı artık saglam adım atmak istiyorum
Bendeki sorun beni tüketen ilişkilere sabır göstermek.Ya bu her insanda var ki benimde doğru düzgün ilişkim olmadı olduysa da kısa sürdü gayet insani bi durum bahtsızlık online ben dekendinizde bi rahatsızlık görüyorsanız doktora gidin, tabiki iyileşirsiniz kendinize inanın
Sorunlu bir çocukluk dönemi yaşadım ondan olabilir mi.Bence doktor yani psikiyatrist değil de psikoloğa gitseniz daha doğru olur. Zaten iyi bir psikiyatrist de sizi analiz edip psikoloğa yönlendirmeli. Belki küçüklüğünüzde sürekli eleştirildiniz aileniz veya öğretmenleriniz tarafından. Ya da sürekli engellendiniz. Size tecrübeme dayanak şunu önermek isterim. Kendi içinizdeki bu soru işaretlerini gidermeden, kendi değerinizi kazanmadan önce sakın evlenmeyin hatta bir ilişkiye başlamayın. Çözülmeyecek sorun değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?