bu düşünceler eğilimler nereden geliyor.
-annenin bilinçaltına pompaladıkları karamsarlıklar
-genetik faktörler ve çevre.
-tam tersine memnuniyetsiz aile ve çevrenin sürekli mükemmeliyetçilik pompalaması sonucu kendini aşağıda güvensiz görme hissi öyle olmasa bile.
-benim son madde mesela annem hiç beni beğenmez olduğum gibi kabul etmedi etmez.artık bunu düşünmeyi bıraktım ben benim ve kendi hayatımı yaşıyorum.kendi kapasitemce elimden geleni yapıyorum.kimse benim kapasitemi başkası ile kıyaslama cürreti gösteremez. hoş öyle yapan yine cahil ve grizekalı insanlar çıkacaktır karşına.duygularını dinlediğin için bazı şeylerden vazgeçmen zaman alıyor sadece.sen anormal değilsin. öz güvensiz çocuk yetiştiren bir ailenin beynine kazıdığı kısır döngüyü yaşıyorsun.bunu er yada geç kıracaksın. sonsuza dek böyle sürmeyecek.belkide aynı yere vura vura vurulduğun yer hissizleşecek.kısır döngüden kurtulman için illa bir şeyler sebep olacak.yeterki sen istekli ol.kimse birden bire düzelmez yada kendine hakim biri olmaz.dışardan her şeyin iyisine sahip olduğunu düşündüğün insanların içinde ne yaşadığını yada herşeyin mükemmeline sahip olduklarını düşündüklerini bilemezsin.
sana bir psikoloğun bilmem kaç saat gün seansında seni ikna etmeye çalıştığı cümleleri saydığımı düşünüyorum.eğitimli psikolog değilim. benden bu cümleler çıkıyor ama icraatım süper değil güdülemeyi başaramadım kendimi hala bir anda en derin diplerde motivasyonum düşebiliyor.30 sene annemin babamın sülalesine saydırmasını dinlediğim için.