• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hasta mıyım...

Arkadaslar merhaba ciddi bir şekilde sormak istiyorum ben hasta mıyım acaba ? şimdi çok gec midir kurtulabilir miyim.28 yaşındayım.
Sürekli kendimi küçümseme eğilimim var.Bilinçli olarak yapmıyorum.Mutsuzlugumun sebebi bu mudur acaba bilmiyorum.Çok iyi şartlara sahip değilim.İstediğim hiçbir sey yok hayatımda maddi manevi eksiklik var bunların da etkisi olabilir düşüncelerimde.
Herkes böyle midir bilmiyorum.
Mesela ilişkilerimde de hep durumu benden daha aşağıda kişileri seçiyorum.Acaba çekiyor muyum.Üniversite mezunuyum mesela lise mezunu biri karşıma çıkıyor.Ya da belli bir önemli mesleği olmayan biri.Dış özellikleriyle kimsenin dikkatini çekmeyen biri...
Bu benim psikolojimle mi alakalı acaba.
Ne yapmam lazım
Başka insanlara layık değilim sanki bulduğumla yetinmeliyim gibi hissediyorum.Sürekli o bana bakmaz beni beğenmez ben kimim ki ben şöyleyim böyleyim gibi düşüncelere sahibim.Bunlar hastalık mıdır ?
hastalık değil. maddiyat ile alakalı tamamen. çalışıyor musun? kendine bakacak ne biliyim güzel kıyafetler alacak saçlarını boyatacak falan durumun var mı? ya da evden çıkmıyorsun da o yüzden mi böyle düşünüyorsun?

hastalık değil. maddiyat ile alakalı tamamen. çalışıyor musun? kendine bakacak ne biliyim güzel kıyafetler alacak saçlarını boyatacak falan durumun var mı? ya da evden çıkmıyorsun da o yüzden mi böyle düşünüyorsun?
Sebep sadece bu mu yani ama ben çok şiddetli şekilde yaşıyorum bu duyguları

Sorununuz için uzman yardımı almanız gerekli işin iyi yani kendi yanlışınız in farkında olmanız burada kim ne dese boş

Bu durum beni tükettiği için yeni yeni farkına vardım yanlış olduğunun
Bu durumda fark etmek büyük adım benim annemde ileri derecede şizofren doktor bize kendisi kabul etmese biz bişey yapamayız dedi onun dışında hepimiz psikolojik destek aldık şimdi onun ben hastayım diye kabul edip doktora gitmesini bekliyoruz.
Sen de farkına varmadan çevremdekilere de eziyet ediyor olabilirsin bunun için en kısa zamanda uzman bir psikologa git yaşantını zehir etme

Bu durumda fark etmek büyük adım benim annemde ileri derecede şizofren doktor bize kendisi kabul etmese biz bişey yapamayız dedi onun dışında hepimiz psikolojik destek aldık şimdi onun ben hastayım diye kabul edip doktora gitmesini bekliyoruz.
Sen de farkına varmadan çevremdekilere de eziyet ediyor olabilirsin bunun için en kısa zamanda uzman bir psikologa git yaşantını zehir etme
Tesekkür ederim aydınlattığınız için.En kısa zamanda gideyim en iyisi inşallah iyi gelir

bu düşünceler eğilimler nereden geliyor.
-annenin bilinçaltına pompaladıkları karamsarlıklar
-genetik faktörler ve çevre.
-tam tersine memnuniyetsiz aile ve çevrenin sürekli mükemmeliyetçilik pompalaması sonucu kendini aşağıda güvensiz görme hissi öyle olmasa bile.
-benim son madde mesela annem hiç beni beğenmez olduğum gibi kabul etmedi etmez.artık bunu düşünmeyi bıraktım ben benim ve kendi hayatımı yaşıyorum.kendi kapasitemce elimden geleni yapıyorum.kimse benim kapasitemi başkası ile kıyaslama cürreti gösteremez. hoş öyle yapan yine cahil ve grizekalı insanlar çıkacaktır karşına.duygularını dinlediğin için bazı şeylerden vazgeçmen zaman alıyor sadece.sen anormal değilsin. öz güvensiz çocuk yetiştiren bir ailenin beynine kazıdığı kısır döngüyü yaşıyorsun.bunu er yada geç kıracaksın. sonsuza dek böyle sürmeyecek.belkide aynı yere vura vura vurulduğun yer hissizleşecek.kısır döngüden kurtulman için illa bir şeyler sebep olacak.yeterki sen istekli ol.kimse birden bire düzelmez yada kendine hakim biri olmaz.dışardan her şeyin iyisine sahip olduğunu düşündüğün insanların içinde ne yaşadığını yada herşeyin mükemmeline sahip olduklarını düşündüklerini bilemezsin.
sana bir psikoloğun bilmem kaç saat gün seansında seni ikna etmeye çalıştığı cümleleri saydığımı düşünüyorum.eğitimli psikolog değilim. benden bu cümleler çıkıyor ama icraatım süper değil güdülemeyi başaramadım kendimi hala bir anda en derin diplerde motivasyonum düşebiliyor.30 sene annemin babamın sülalesine saydırmasını dinlediğim için.:D

bu düşünceler eğilimler nereden geliyor.
-annenin bilinçaltına pompaladıkları karamsarlıklar
-genetik faktörler ve çevre.
-tam tersine memnuniyetsiz aile ve çevrenin sürekli mükemmeliyetçilik pompalaması sonucu kendini aşağıda güvensiz görme hissi öyle olmasa bile.
-benim son madde mesela annem hiç beni beğenmez olduğum gibi kabul etmedi etmez.artık bunu düşünmeyi bıraktım ben benim ve kendi hayatımı yaşıyorum.kendi kapasitemce elimden geleni yapıyorum.kimse benim kapasitemi başkası ile kıyaslama cürreti gösteremez. hoş öyle yapan yine cahil ve grizekalı insanlar çıkacaktır karşına.duygularını dinlediğin için bazı şeylerden vazgeçmen zaman alıyor sadece.sen anormal değilsin. öz güvensiz çocuk yetiştiren bir ailenin beynine kazıdığı kısır döngüyü yaşıyorsun.bunu er yada geç kıracaksın. sonsuza dek böyle sürmeyecek.belkide aynı yere vura vura vurulduğun yer hissizleşecek.kısır döngüden kurtulman için illa bir şeyler sebep olacak.yeterki sen istekli ol.kimse birden bire düzelmez yada kendine hakim biri olmaz.dışardan her şeyin iyisine sahip olduğunu düşündüğün insanların içinde ne yaşadığını yada herşeyin mükemmeline sahip olduklarını düşündüklerini bilemezsin.
sana bir psikoloğun bilmem kaç saat gün seansında seni ikna etmeye çalıştığı cümleleri saydığımı düşünüyorum.eğitimli psikolog değilim. benden bu cümleler çıkıyor ama icraatım süper değil güdülemeyi başaramadım kendimi hala bir anda en derin diplerde motivasyonum düşebiliyor.30 sene annemin babamın sülalesine saydırmasını dinlediğim için.:KK70:
Benim de çocuklugumdan bu yana yaşadığım şey hep birileriyle karşılaştırılmaktı.Çevrem akrabalar herkeste bu şey vardı.Onlar şöyle sen böylesin sen neden böylesin... Şu yaşıma geldim hala derler artık diyorum bu benim karakterim onlar gibi olmak zorunda değilim ama dediğin gibi gerizekalı insanlar ne anlarlar ki laftan.Ben hakkımı helal etmiyorum inşallah karşılarına çıkar bir gün.Akrabalar hep böyleydi
Ha kimseye de bir zararım yoktu sadece beni istedikleri kalıba sokmak istediler.
Ailem ise çok baskıcıydı.Bana laf söyleyenler karşısında ise beni korumadılar.
Bilmiyorum tedavi olmadan üstesinden gelebilir miyim ,ruhum çok yaralı.

Benim de çocuklugumdan bu yana yaşadığım şey hep birileriyle karşılaştırılmaktı.Çevrem akrabalar herkeste bu şey vardı.Onlar şöyle sen böylesin sen neden böylesin... Şu yaşıma geldim hala derler artık diyorum bu benim karakterim onlar gibi olmak zorunda değilim ama dediğin gibi gerizekalı insanlar ne anlarlar ki laftan.Ben hakkımı helal etmiyorum inşallah karşılarına çıkar bir gün.Akrabalar hep böyleydi
Ha kimseye de bir zararım yoktu sadece beni istedikleri kalıba sokmak istediler.
Ailem ise çok baskıcıydı.Bana laf söyleyenler karşısında ise beni korumadılar.
Bilmiyorum tedavi olmadan üstesinden gelebilir miyim ,ruhum çok yaralı.
tam olarak ne tedavisi olacağımızı bilsek bende tedavi olmak isterim.emeğin karşılığı olsa bile insanın yaşam koçu gibi bir psikologa gidebilmesi çok masraflı. psikiyatrlar ya ilaçlar afedersin kafa yaptırır insana yada bu halinle hasta olacak bir şeyin yok derler. sorun zaten sürekli hastalık halinde olmak değil bu derin yaraların arada hortlayıp hayatımızı zindan etmesi bir de üstüne aile ve çevrenin kendi kendini böyle yapıyorsun diye suçlaması.ben bipolar tedavisi geçirdim mesela o yüzden diyorum psikiyatr da ilaç da sonsuza kadar bir çözüm değil.

tam olarak ne tedavisi olacağımızı bilsek bende tedavi olmak isterim.emeğin karşılığı olsa bile insanın yaşam koçu gibi bir psikologa gidebilmesi çok masraflı. psikiyatrlar ya ilaçlar afedersin kafa yaptırır insana yada bu halinle hasta olacak bir şeyin yok derler. sorun zaten sürekli hastalık halinde olmak değil bu derin yaraların arada hortlayıp hayatımızı zindan etmesi bir de üstüne aile ve çevrenin kendi kendini böyle yapıyorsun diye suçlaması.ben bipolar tedavisi geçirdim mesela o yüzden diyorum psikiyatr da ilaç da sonsuza kadar bir çözüm değil.
Evet ben o yüzden devlet hastanesindeki doktorlara gitmek istemiyorum.İlaç kullanmak istemiyorum.Diğer türlü de imkanım yok ne yapacagım bilmiyorum.
En sonunda yanlıs bir evlilik yapıp her seyi daha kötüye sürüklemekten de korkuyorum

Bence siz oyle hasta falan degilsiniz...
Kalbiniz gonlunuzun isindigi gercekten adam gibi seven birini bekliyorsunuz.
Sahiplenilmek gibi birsey bu
Sevgi eksikligi belki de..
Ama hasta falan degilsiniz. Ilacla duzelmez.
Once kendinize ait bi kriter belirlemelisiniz
Unutma sensin ozel. Sensin guzel

Evet ben o yüzden devlet hastanesindeki doktorlara gitmek istemiyorum.İlaç kullanmak istemiyorum.Diğer türlü de imkanım yok ne yapacagım bilmiyorum.
En sonunda yanlıs bir evlilik yapıp her seyi daha kötüye sürüklemekten de korkuyorum
kendini hazır hissetmeden başkasının kıyaslaması ile evlenme sakın.önce senin kafanı karıştırıp senin iyiliğini düşünüyor gibi onay veriyor gibi hep gibi gibi davranıp .en ufak üzüntünde kendin ettin kendin buldun demeye başlarlar. ilaç niyetine arkadaş edin diyeceğim yada kurslara katıl fakat kişisel ve maddi olarak müsait değilsen böyle akıl vermemin hiç anlamı olmaz.burda bize anlattığın kadarını biliyoruz.ilaç sadece geçici çözüm.ben bile tam başarı sağlayamamışken bu konularda. yaşım 33 belki yaşım manası ile biraz yatışmışımdır diyorum.ama duygusallığım aynı ve bazı yerde gelişmeme engel oluyor.bazen geçmişte yaşadıkların karşına çıkıp hiç takmamayı becerince öyle huzurlu oluyorsun ki.bazende insanların hissettirdikleri hep yaranı tazeleyip duruyor.sonra yalnız kalınca kafandaki insafsız yargıç sürekli konuşup yaranı daha deşiyor.

Bence siz oyle hasta falan degilsiniz...
Kalbiniz gonlunuzun isindigi gercekten adam gibi seven birini bekliyorsunuz.
Sahiplenilmek gibi birsey bu
Sevgi eksikligi belki de..
Ama hasta falan degilsiniz. Ilacla duzelmez.
Once kendinize ait bi kriter belirlemelisiniz
Unutma sensin ozel. Sensin guzel
Gercekten öyle midir.Artık son günlerce iyice yıprandım.Bütün psikolojik hastalıklara sahipmişim gibi hissediyorum.çünkü çok kötü çocukluk dönemi gecirdim.hep kendi basımayım sessiz ve cekingenim.buna itildim

Gercekten öyle midir.Artık son günlerce iyice yıprandım.Bütün psikolojik hastalıklara sahipmişim gibi hissediyorum.çünkü çok kötü çocukluk dönemi gecirdim.hep kendi basımayım sessiz ve cekingenim.buna itildim

Bak kendin diyosun cocukluk donemin kotu gecmis bu ilacla duzelmez.
Sen yasam kocu bul ilac bunyene zarar verir
Sen degerli insansin senden baska bu dunyada yok kendini ustun tut. Hep baskalari mi ustun tutacak
Univ. Mezunusun..
Benim kuzenim lise mezunu muhendisle evlendi o adam o kiza layik dahi degil
Kiz cahil nerde nasil konusacagini bilmez
Adami gorsen cok kulturlu bilgili konusunca gorsen agzin acik kalir.
Sen tahsillisin. Okumus kulturlusun
Sen daha iyilerine eden layik olmayasin
Kendine bak makyaj yap
Onumuz yaz ya.. Bi cilginlik yap sacinin rengini degistir. Kiyafetini degistir
Uygun fiyata şık takilar tak
Bak gor o zaman kim degerli
Sen mi? Yoksa kendini layik gordugun kisiler mi
Sen degerlisin..

Bak kendin diyosun cocukluk donemin kotu gecmis bu ilacla duzelmez.
Sen yasam kocu bul ilac bunyene zarar verir
Sen degerli insansin senden baska bu dunyada yok kendini ustun tut. Hep baskalari mi ustun tutacak
Univ. Mezunusun..
Benim kuzenim lise mezunu muhendisle evlendi o adam o kiza layik dahi degil
Kiz cahil nerde nasil konusacagini bilmez
Adami gorsen cok kulturlu bilgili konusunca gorsen agzin acik kalir.
Sen tahsillisin. Okumus kulturlusun
Sen daha iyilerine eden layik olmayasin
Kendine bak makyaj yap
Onumuz yaz ya.. Bi cilginlik yap sacinin rengini degistir. Kiyafetini degistir
Uygun fiyata şık takilar tak
Bak gor o zaman kim degerli
Sen mi? Yoksa kendini layik gordugun kisiler mi
Sen degerlisin..
Çok teşekkür ederim,çok mutlu oldum bunları okuyunca.
Kesinlikle ilaç kullanıp kendimi uyuşturmak istemiyorum.
Ama tedavi olmayı güzel düşünmeyi iyileşmeyi çok istiyorum
Kendimi çirkin değersiz işe yaramaz düşünme hissinden kurtulamıyorum.
Kendim için bişeyler yapmaya gücüm ve hevesim olmuyor çoğu zaman o yüzden alışveriş yapmak bile istemiyorum.Kıyafet alışverişini hiç sevmiyorum.
Keske çevremde de sizin gibi pozitif insanlar olsaydı

kendini hazır hissetmeden başkasının kıyaslaması ile evlenme sakın.önce senin kafanı karıştırıp senin iyiliğini düşünüyor gibi onay veriyor gibi hep gibi gibi davranıp .en ufak üzüntünde kendin ettin kendin buldun demeye başlarlar. ilaç niyetine arkadaş edin diyeceğim yada kurslara katıl fakat kişisel ve maddi olarak müsait değilsen böyle akıl vermemin hiç anlamı olmaz.burda bize anlattığın kadarını biliyoruz.ilaç sadece geçici çözüm.ben bile tam başarı sağlayamamışken bu konularda. yaşım 33 belki yaşım manası ile biraz yatışmışımdır diyorum.ama duygusallığım aynı ve bazı yerde gelişmeme engel oluyor.bazen geçmişte yaşadıkların karşına çıkıp hiç takmamayı becerince öyle huzurlu oluyorsun ki.bazende insanların hissettirdikleri hep yaranı tazeleyip duruyor.sonra yalnız kalınca kafandaki insafsız yargıç sürekli konuşup yaranı daha deşiyor.
evet evlilik en yanlış karar olacaktır şuan

Kendini sevmen için herseyin olmasına gerek yok allahın sana verdiklerine şükret senden daha kötü durumda olanlara bak sonra kendini sev değer ver ve kendine verdiğin değeri herkesin gözüne şok ozman herkesde sana değer verir

Kendini sevmen için herseyin olmasına gerek yok allahın sana verdiklerine şükret senden daha kötü durumda olanlara bak sonra kendini sev değer ver ve kendine verdiğin değeri herkesin gözüne şok ozman herkesde sana değer verir
Öyle değil mi bu değeri ancak gözlerine sokarsam anlarlar ? Yoksa herkes eleştiriyor kötü bir yanını buluyorlar.Ben de bunlardan etkileniyorum kendimi sevmemeye başlıyorum

Back