• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Burcu, Downsendrom mu dedin?????Korktum simdi vallahi.Simdi degil ama iki sene sonra bir bebek daha istiyordum aslinda.Ama ilac kullanirsak olmazmi öyle bir tehlike.
Ben daha ilaca baslmadim.Daha dün doktorla ilk görüstüm,pazartesi Nükleer tipa gidicem.Randevu aldim.Acaba oradanmi ilaci verecekler.Hicbirsey bilmiyorum.

ben down sendromu değilde, zeka geriliği,yada gebelikte düşük olarak biliyorum...

bana doktorum down sendromu demişti hastalıgımı ilk duyduğumda, ağlamıştım..
adam abartıyo sanmıştım ama sonradan okudum gercekten olabiliyomuş.

ecza, hıfzıssıha'da da yapılıyor mu bu testler? Endokrinci var mı orada?

endokrin uzmanı yok ama bir doktor var, nedir şikayetiniz dedi, sanırım haşimatoluyum dedim, gelmişken demir b12 falan da baktırmak istiyorum dedim, gerekli testleri işaretledi bilgisayardan, kan verip aynı gün sonuçları aldım,başka hastanedeki doktorlara gösterdim sonuçları

merhaba arkadaşlar ben geçen yıl mart ayında tsh degerımın7.89 olması nedenıyle düşük yaşadım. bugun tahlıl yaptırdım yenıden 1,44 olmuş. her gun 1 tane levotrion içiyorum. ve drum artırdı artık 1 çeyrek içecegım. normal degerlere çok yaklaştım artık. lutfen gebelık duşunen arkadaşlarım kontrollerını aksatmasınlar. ben çok uzuldum geçmışte,kımse uzulsun istemem. hepınıze sevgıler

arkadaşlar ben 3- 3,5 yıl önce hashimoto olduğumu öğrendim. tsh değerim 100 ve antikorlarım 1000'in üstündeydi. ne ilaçlarımı ne de kontrollerimi hiç aksatmam. ve 2 yıldır anne olmak için uğraşıyorum. drlar bizden sadece stresten uzak durmamızı istiyorlar ama malesef mümkün olmuyor...

merhaba arkadaşlar ben geçen yıl mart ayında tsh degerımın7.89 olması nedenıyle düşük yaşadım. bugun tahlıl yaptırdım yenıden 1,44 olmuş. her gun 1 tane levotrion içiyorum. ve drum artırdı artık 1 çeyrek içecegım. normal degerlere çok yaklaştım artık. lutfen gebelık duşunen arkadaşlarım kontrollerını aksatmasınlar. ben çok uzuldum geçmışte,kımse uzulsun istemem. hepınıze sevgıler

geçmiş olsun... inşallah enkısa zamanda minik bebeğinizi kucağınıza alırsınızopuyorumnanaktan

kızlarrr hosimato hastalarının cocugunun olmama ve düşük olma olasılıgı var m? korktum simdi

canım=)
ben haşimotoyum var valla=((( sendemi haşimotoydun ya?

evet burcucum 3 senedir kontrol altındayım antikorlarım cok yüksek cıkıyor ama cok sükür TH degerlerimi etkilelemiş. ilac kullanmıyorum. haftaya esimin yanına gidecem ve korunmayacam cocuk istiyoruz. ama simdi yazıları okuyunca içim sıkıldı:a015:

olumlu düşünmeye çalış arkadaşım
antikorları yüksek olduğu halde hamile kalan da var hiç canını sıkma

insallah canımm. senede 1 kez kontrole gidiyorum daha 1 sene dolmadı ama gidip tekrar görünsem iyi olacak

1 sene fazla değilmi canım ya? 3-4 ay arayla bakıyolar bence tekrar biyerden randavu al tahlil yaptır.
sıkma canını olur inşallah bebişin, bende evlenince olmamasından korkuyorum ama stresle bu antikor illeti daha çok tavan yapıyo

1 sene fazla değilmi canım ya? 3-4 ay arayla bakıyolar bence tekrar biyerden randavu al tahlil yaptır.
sıkma canını olur inşallah bebişin, bende evlenince olmamasından korkuyorum ama stresle bu antikor illeti daha çok tavan yapıyo

birde simdi ikimizde asker yolu beklerken sıkıntıdan tavan yapma riskide var

şu stres,kafaya takma olayına bizim profesyonel çözüm bulmamız lazım
spesifik olarak bişeyler yapmamız lazım,daha bilinçli olmamız lazım
stresten uzak durmalıyız diyip duruyoruz ama sadece söylemek ne kadar yeterli ve kaçımız hakkıyla bunu başarabiliyoruz

gözünüzü seviyim meraktan çatlıcam haşimoto hastalıgı ne biri bana söylesin vallahi yeni duydum

:)
vücudumuzun bir bağışıklık sistemi var,dalaktı,karaciğerdi vs vs bazı organların bir hastalık durumunda harekete geçmesi
mesela herhangi bir hastalık geçirir iken bağışıklık sistemi harekete geçer ve antikor üretir,bu antikorlar vücutta hastalığa neden olan o mikroba saldırır onu yok edip vücudu iyileştirmeye çalışır
yani aslında antikor iyi bişeydir
fakat hiç bir sorun yokken bağışıklık sisteminin durduk yerde antikor üretip tiroid bezine saldırması ve onu yok etmeye çalışması ise haşimoto
yani haşimoto bi noktada antikorların gereksiz yere yükselmesi bi anlamda kafayı yemeleri bize de yedirtmeleri oluyor

Back