Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

valla canım ben 25 yaşna grdm.hep dikakt ederdm kendime.hiçbizaman sorunum olmadı 2 kilo en fazla aldım ama hep de verdim.50den fazla olmadım.şuan 52,5kiloyum çok moralim bozuluyo.dikkat etmej istiyorum ama dengeli beslenerek olmuyo.yemeden rejim yaparsan zayflıcam diye düşünüyorum.şimdi bebek düşündüğümz için dngeli beslenmem gerek diye kendime dur demiyorum.ama fazlalığımda beni mutsuz ediyo.36 bedenden 38e çıktım.giyydiğim şeyleri beğenmez oldum.ama çocuğum olmadn da zayıflamak için uğraşmka istemiyorum.allah sonumu hayır etsin vala

ahh ah ..:) ben napsam 58 kg la acaba. ama haklısın önce bebişler olsa sonra uğraşsak dicem de ben 58 le hamile kalırsam kaç kilo ile biter o hamilelik artık düşünemiyorum.:))
hele de en gıcığı o en beğenerek aldığımız dolapta duran elbiselerin kotların olmaması yok mu..!
perişan oluyorum valla moralsizlikten ama yapacak bişe yok..:)

haklısın canım yha aynen ben de ona yanıyorum.ama bebişlerimz olunca allahın izniyle onun peşinde koşarken zayıflarız diye düşünüyorumboşver kiloya takmayalım şimdilik inş bebeğimiz olsun da sonra zayflamak için elimzden geleni yaparız.birlikte diyet yaparız dertleşiriz yemek yemeyide unuturz

tmm o zaman.:) inşallah..:)

merhaba haşimato olduğumu yaklaşık 5-6 ay önce öğrendim..doğum sonrası kilo verememe sorunumdan dolayı gitmiştim doktora..
ben diyetisyende dahil çok uğraştım kilo vermek için 15 aydır(17 kilo verdim aslında doğumdan sonra..ama birde bana sorun((canıma tak etti artık bu kilo sorunu resmen psikolojim bozuldu hayattan koptum(en son 12 gün önce kalori hesabına başladım..ve tabiki sabahları 1,5 saat spor..ve sonuç 12 günde1,5 kilo gitti:)))çok hareketli bir yaşantım var oğlumdan dolayı..bütün gün ölüyorum yorgunluktan ama değdi bu kez..diyetisyende söylemişti bana troid hastalarının kilo vermesini sağlayan şey spordur diye...arkadaşlar üşenmeyin ben bu temponun içinde yapabiliyorsam herkez yapar..çünkü gerçekten maşallah çok hareketli bir oğlum var bütün gün ayaktayım..ee tabi ev işi..uykusuzluk..ve bunlara rağmen hewrgün 7 de kalkıp spor yapıyorum..
bu arada mutlaka kolesterolünüzü ölçtürün..benim uyku halim yorgunlupum hepsi ona bağlıymış...ilaçla kolesterolümü düşürdük 1 ay kullandım..şu an sporda yapıyorum ve maşallahım var..öyle sürekli gözüm yastıkta değil...
bakalım inşallah bi yerde pilim bitmez ve bu tempoya devam edebilirim..kalori hesabını şiddetle tavsiye ediyorum..ve tabiki sporuda...
ayrıca bebek için lütfen kafanıza takmayın bana doktorlar neler dedi ama ben 5 ay sonunda ilaçsız tedavisiz hamile kaldım..şimdi Allah ömür versin 15 aylık bir oğlum var..herşey morallle oluyor...

hepinize sevgiler...

merhaba canım
kalori hesabıyla derken mesela neler yapıyosun nasıl yapıosun biraz anlatırmısın..

merhaba canım
kalori hesabıyla derken mesela neler yapıyosun nasıl yapıosun biraz anlatırmısın..

nette bulunan kalori takip siteleinden yararlanıyorum..kk da bununla ilgili payşalımlar var kusura bakmayın bebiş durmuyo daha detaylı yazamıyorum..

güzel yazı ama en güzeli de bebek konusunda rahatlattın arkadaşım teşekkürler

bende yaklasık 2 sene önce ögrendim, bende antikorlar 600 - 1500lü sayılarda hep ama TSH ve T3, T4 normal bu süredir, dr. 14 seedir en az oldugunu söylüyor yasım 28, dr. um ilaç vermiyor bu durumda.. ilerde bozabilir diyor, kontrol altında gidiyoruz.

yaklaşık 2 ay öncesinde öğrendim haşimato olduğumu tsh 5.62 di ilacı düzenli kullanmadım sonra bıraktım şimdi yeniden doktora gittim bu sefer tsh 5.74
ayrıca b12 vitamin iğnesi verdi doktorum ve mideme de bakmak istiyor endoskopi istedi. Bu hastalık benim psikolojimi baya etkiledi sürekli ilaç kullanma fikrine alısmaya calısıyorum..Birde doktorun sölediği cümle " bu değerlerde gebelik ihtimali düşüktür ki olmasını da istemeyiz " sanırım düşükle sonuçlanıyormuş. Henüz evli değilim böle bi sorunla ilerde karşılaşsam daha mı iyiydi desem bilemiyorum şuan yok yere kafamı kurcalıyo bu ihtimal ve kimseyede bişey söyleyemedim
antikorlar dediğiniz anti tiroglobulin mi daha önceki testimde o yok o da 105.5

merhabalar arkadaşım...değerlerin öyle abartılı bir biçimde yüksek değil.. bende haşimato hastası olduğumu öğrendiğimde seninle aaynı değerlerdeydi hemen hemen... ilacını düzenli kullanman gerekiyor ama... gebelik kısmına gelince ben 0,5 ti hamile kaldığımda sonra baktırdım 7.4 ve ilk ay 11.4 lere yükseldi tsh.. ama hiçbir sorun yaşamadan bebeğimi doğurdum hamile kalırkende herhangi bir sorun yaşamadım..tabiki bu herkeste geçerli olcak diye birşey yok evet değerler 2 civarlarında olursa düşük ihtimali daha az oluyor ve en sağlıklısıda bu ama ilaçla bunu elde etmek zor değil öncelikle moralini yüksek tut ve söylenenlere çok fazla kafayı takma banada bir doktor çocuğun olmayabilir demişti ama ben hiç zorlanmadım hamile kaldım herşeyin en iyisini Rabbim bilir o vermek istedikten sonra geri kalanı birazda teferruat oluyor canım...

ben de yeni öğrendim haşimato olduğumu. tsh yüksek nodüller de var ama dr şimdilik takibe aldı benim değerler ani yükselmiş çünkü sürekli gidip kan vericem. işin ilginci ben çok şükür pek bi belirtisini göstermedim sadece uyuşuk bi ruh hali ve depresyon oluştu. cildim de yer yer kuruyodu ama ben takmıyodum. bunun dışında hareketsizlikten biraz kilo aldım ama kilolu değilim. hatta ultrasonu çeken doktor hiper için mi gelmiştiniz dedi. demek ki herkeste aynı etkileri göstermiyor

arkadaslar kafam çok karışık bana yardımcı olabilirmisiniz?13 ay önce dogum yaptım ve ne yaptıysam aldığım 20 kg hiç veremedim. saclarım asırı dökülüyordu , yüzüm ayaklarim cok şişiyordu ve en sonunda asırı yorgunluk sonucu bayılmalarim başlayınca dr gittim. haşimatadon şüphelendi. ultrasonda sopakut kronik troidit cıktı. kanda da tsh t3 t4 normal ama anti tpo 3800 cıktı. önce gittiğim tıp fakültesi biyopsi yapacaz dedi korkttum başka dr a gittim o da evet hasimatosun ama ilac kullanmana gerek yok dedi. 3 ay da bi kan tahlili verip tsh ın yükselmesini bekliyecez ondan sonra ilaca başliyacaz dedi. ama benim sikintilarım böylece devam edecek diye endişeleniyorum. aşırı yorgunluğum var kilo veremiyorum artık piskolojimi iyice bozuyo. hormon ilacına başlasam düzelirdi belki bu durumum. kel kalacam tsh ın yükselmesini bekleyene kadar . mutsuzum

haşimatoluysan tsh'ının yükselmesi değil düşmesi gerekir. bu kadar yan etkilerinden muzdaripsen tiroid hapı alabilirsin. geçmiş olsun

geçmiş olsun canım..maalesef haşimato doğum yapan kadınlarda ortaya çıkabiliyormnuş bendede olduğu gibi..aynı şikayetlerle doktora gittim ve tsh 13 çıktı..t3 t4 normaldi ve ultrasonda haşimato olduğu ortaya çıktı..bende aynı şikayetleri yaşadığım için yaşam kalitem çok düşmüştü yetişemiyordum hiçbirşeye..ilacı kullanmaya başladım ama yorgunluk halsizlik sürekli uyku hali şişliklerim geçmedi..tekrar tahlil yapıldı ve kolesterol aşırı yüksek çıktı ki çok uzun zamandır diyette olmama rağmen sonra öğrendimki haşimato kolesterolüde yükseltebiliyormuş..kolesterol ilacına başladık ve 1 ay bile sürmeden benim şikayetlerim hızla kesildi..tabi bunda her sabah 1,5 sat sporun etkiside var..şu anda tsh normal seviyelerde olmasına rağmen kolesterol ,lacını düzenli içmiyorsam birazda yediklerimi abarttıysam aynı şikayetler hemen geri geliyor..yani bu şikayetleri ben kolesterole bağlıyorum..sizede en kısa zamanda kolesterolünüze baktırın derim..yani troid ilacından mucize beklemeyin..demek istediğim troid ilacını kullanmayı beklemeyin yaşam kalitenizi yükseltmek için..benimde 16 aylık bir oğlum var ve aşırı hareketli..ilk başlarda uyusun diye gözünün içine bakıyordum sürekli uykum oluyordu çünkü...şimdi sabahları onlar uyurken 6,45te kalkıp spor yapıyorum uyanana kadar babaısyla duruyor çok zor oluyor benim için ama gün boyu bana verdiği enerjiye ihtiyacım oluyor o sporun..
yani kısacası sizi en iyi anlayabileceklerden biri benim sanırım..çünkü benzer bir dönemden geçiyoruz..

çok teşekkür ederim esros, aslında benimde kolestrolüm biraz yüksek cıktı ama doktor onun için bişey yada ilac kullanımı demedi. tsh değerin 2.36 iken bu kadar yan etkisi olmamasi lazim diyo doktor ama var işte anlatamadim derdimi bugün gene ultrason cektirdim. yarında seker yüklemesi yaptıracam bakalım kilo veremememin nedeni seker mi ona bakılacak.Allah hepimizin yardımcısı olsun. anne olmak çok özel çok güzel ama birazda yıpratıcı sanırm

Geçmiş olsun. Ben de doğum yaptıktan sonra aynı sorunu yaşadım. Tıp fakültesinde TSH 2.34 çıktı antikorlar yüksekti. Değerler normal bekleyelim dediler. Ama ben 2 hafta sonra dayanamadım ve başka doktora gittim 3.8 çıktı, bir hafta sonra ise 6.5 çıktı. Hemen ilaç verdi hayatım değişti. Yalnız yaptırdığın yer çok önemli.
Yeni doğum yapmış kadında değerler değişebiliyor. Ama şikayetler devam ediyormuş.

Bence bekleme. Sabah en geç 10 da kan vermeni öneririm. Çünkü sonrasında düşebiliyormuş değer.

moralim çok bozuk arkadaslar. haşimatodan sonra oldukca yüksek insilün direnci cıktı şimdi de kortizol hormonu eksikliği. hepside metabolizmayi yavaşlatan kilo vermeyi zorlandıran hastaliklarmiş ve benim 30 kilo fazlam var diyetisyene gittim o kadar zor kilo verirmişim ki hazırlıklı olmam lazimmiş. haşimato başlı başına metabolizmamı yavaslatıyormuş. zayıf olup da bende de hasimato ver diyenlere çok şaşiriyorum. dogumdan sonra ac yasamama rağmen hic kilo veremedim üstelik daha da aldim. şimdi 3 saatte bir yemek yiyorum bakalim ne olacak

Bende yeni öğrendm haşimato yu T3 T4 Normal TSH 5.68 çıktı. Doktorum Euthyrox 50 verdi sabahları aç karnına iç ve yarım saat yemek yeme dedi . Ben anne olmaya çalışıyorum ama olamıyorum meğer bu da bir etkenmiş aynı ilacı kullanan ve değerleri düşen varmı birde benim doktorum bana hiç şunu ye bunu yeme falan demedi. Selenyum iyi geliyormuş ama kaçlık almalıyız burada testler aşırı parahlı diye devlet hastanesine gittim orada çok vakit ayırmıyorlar malesef hastalara doktorumu değiştirmem gerek sanıyorum ama ilaca başladım off aklım karmakarışık ömür boyu ilaç alabilirim bu sorun değil ama neler yapmam gerektiğini tam anlayamadığım için huzursuzum. Herkese geçmiş olsun.

ilaç kullanmaya başladım tekrar teste gittim ama düşmemiş daha yükselmiş nasıl oluyo ya (TSH) 16.98 cıktı
bi de bişey sormak istiyodum testi yaptırdıgımda adettim bu sonucu etkiler mi ki doktor sormadııı 4.günüydü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…