• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

AMİN AMİN.. sorunsuz gecse inşALLAH hamilelğimiz..
ben antikor ve TASH ölçümümü yeni yaptırdım canım.gecen hafta.. TSH 1.7 olmuş ama daha 6-7 haftaık hamileyim.. 1.5 geçmemeli şimdilik demişti dr.. hafta içi bi gidicem bakalım....NTİKOR DA ARTMIŞ 250 LAERİ BULMUŞ :(( endokronoloğa gidiyorum ben, gidip gelince yazarım 1.7 TSH normal mi değil mi emi..

ay Allah bana 2.5 dediler hem kadın doğumcu hemde iç hastalıkları uzmanı ama iç hastalıkları doktoru kan değerleri süper dedi bu bizim için çok iyi dedi serbest t4 ve t3 nrmal dedi sadece tsh yüksek 6.6 olmuş ilaca başladık bakalım kısmetse hftaya kalp atışlarını duymaya gideceğiz bu defa bir sorun yaşamadan bebişime kavuşurum inşallah Allah herkese sağlıkla bebeğine kavuşmayı nasip etsin

haşimatalu arkadaşlar
bu haşimato için,özellikle yediğiniz veya yemediğiniz şeyler varmı
ben ilk bu hastalığımı öğrendiğimde,karnıbahar,lahana,turp,brokoli filan az yemeye çalışıyordum
artık dikkat etmiyorum bu kadar,
mesela dereotunu sıksık yermisiniz?neler yapıyorsunuz bu konuda merak ettim :26:

merhaba arkadaşlar..bir arkadaş beslenmemizle ilgili bir soru sormuş..
aslında bu konuda bende pek bişe bilmiyrm.. mesela netten yaptığım araştırmalar sonucu iyotlu tuz kullanmamamız gerektiği sonucuna ulaşmıştım..ama dr. sorduğumda hayır yuzu iyotlu kullanacaksın dedi...yani biraz karışık..
kimi yerde ise balık tüketmeyin yazıyor.. ne bilim sanki her kafadan bir ses çıkıyor..
hatta brezilya fındığı mı ne öle bişeyin de haşimatoya çok iyi geldiğini okumuştum.. almanya da satılıyormuş..
velhasıl çok çeşitli ,fakat kaynakları yeterince güvenli olmayan bilgiler mevcut....
ki selenyum tedavisi de ayı şekilde belirsizliğini koruyor....!
benim ise en büyük problemim kilo bu sıralar...8 kg fazlam var..
fakat 1 gram bile veremiyorm malesef.:(

ben dr a bu tuz meselesini sorduğumda,iyotlumu iyotsuzmu kullanayım diye,guatırda önemli o senin guatr yok farketmez demişti.
dün bi sayfada okdum yine,lahana özellikle yenmemesi gerekiyormuş :26:
brazilya cevizi yemiştim bi ara,onunda çok yenmesi zararlıymış,içinde selenyumca zengin olduğu içn
günde 2-3,1senedir yemiyorum onuda
gerçi bizler ilacımızı kullanıyoruz,bir de yediklerimize dikkat etmek gerekiyormu :44:

slm arkadaşlar bende hamıle kaldıgımı yenı öğrendim ve haşimato hastalıgı var bendede ts3 ts4 tsh normal triglobin de normal fakat anti tpo 25 cıktı en fazla 9 olması gerekiyormuş yarın dr yanına gidicem yüksek cıkarsa hemen ilaca başlayacagız demişti benim durumumda olan varmı acaba cok korkuyorum düşük sebebi olabılıyormuş umarım gec kalmamışışmdır 5+5 haftalık gebeyın

slm arkadaşlar bende hamıle kaldıgımı yenı öğrendim ve haşimato hastalıgı var bendede ts3 ts4 tsh normal triglobin de normal fakat anti tpo 25 cıktı en fazla 9 olması gerekiyormuş yarın dr yanına gidicem yüksek cıkarsa hemen ilaca başlayacagız demişti benim durumumda olan varmı acaba cok korkuyorum düşük sebebi olabılıyormuş umarım gec kalmamışışmdır 5+5 haftalık gebeyın

gözün aydın.inşallah bişey olmaz..haşimato hastalığın ne zamandır var? ilaç içmiyormuydun zaten?benimde günde 75 mg.la düzene girdi,ama anti tpo 400lerdeydi,en son 200lerde çıktı..ama benim baktırdığım laboratuarda referans aralığı 0-50 arası..ben gebe kalamıyordum,endometrozis ve haşimato çıktı.ameliyat oldum ve troid ilacı içmeye başladım ve gebe kaldım,ama kalp atımı olmadı ve kürtaj oldum..şimdi tüpbebek için yazı bekliyorum..haşimato olup doğum yapan çok..bence endişelenme.rutin hormonların normalse herşey yolundadır..

gözün aydın.inşallah bişey olmaz..haşimato hastalığın ne zamandır var? ilaç içmiyormuydun zaten?benimde günde 75 mg.la düzene girdi,ama anti tpo 400lerdeydi,en son 200lerde çıktı..ama benim baktırdığım laboratuarda referans aralığı 0-50 arası..ben gebe kalamıyordum,endometrozis ve haşimato çıktı.ameliyat oldum ve troid ilacı içmeye başladım ve gebe kaldım,ama kalp atımı olmadı ve kürtaj oldum..şimdi tüpbebek için yazı bekliyorum..haşimato olup doğum yapan çok..bence endişelenme.rutin hormonların normalse herşey yolundadır..

benımde 2 .gebelik haşimatoyu yenı öğrendim bugün dr gittim ilaç verecekti fakat kese gelişmemiş oldugu gibi duruyor birkaç hastaneye daha görünücem olmazsa sonlandırıcam gebeliği ve ialç kullanmaya başlıycam haşimato için bilseydin bu hastlaıgın oldugunu önlemimi önceden alırdım

Haşimatolu arkadaşlar selam, eskiler pek uğramıyor sanırım, bende de hem haşimato hem de mthfr heterezigot vardı, şükür Allaha kızlarım 2,5 aylık oldular, ben 1,5 senedir brezilya fıstığı yiyorum ve antikorlarımı referans aralığına çekti, ciddi etkisi olduğuna inanıyorum, onun haricinde bu hastalığın bşir ilacı falan yok zaten, mümkün olduğunca moralimizi yüksek tutmamız gerekiyor.:28:

benımde 2 .gebelik haşimatoyu yenı öğrendim bugün dr gittim ilaç verecekti fakat kese gelişmemiş oldugu gibi duruyor birkaç hastaneye daha görünücem olmazsa sonlandırıcam gebeliği ve ialç kullanmaya başlıycam haşimato için bilseydin bu hastlaıgın oldugunu önlemimi önceden alırdım

canım çok üzüldüm..ne diyiim..ilk çocuğun doğdumu?benimde kese büyüdü ama kalp atımı alınamadı..sağlıksız dendi ve alındı.ilacına başla bi an önce..

Haşimatolu arkadaşlar selam, eskiler pek uğramıyor sanırım, bende de hem haşimato hem de mthfr heterezigot vardı, şükür Allaha kızlarım 2,5 aylık oldular, ben 1,5 senedir brezilya fıstığı yiyorum ve antikorlarımı referans aralığına çekti, ciddi etkisi olduğuna inanıyorum, onun haricinde bu hastalığın bşir ilacı falan yok zaten, mümkün olduğunca moralimizi yüksek tutmamız gerekiyor.:28:

tüp bebeklemi gebe kaldın?mthfr heteresigot nedir?brezilya fıstığını nerden temin ediyorsun?çok sordum dimi:)

gulemcim kendiliğinden oldu, tam da tedaviye başlayacağiım ay:16: mthfr bir kan pıhtılaşma faktörü, brezilya fıstığını yurt dışından getirttim canım.

gulemcim kendiliğinden oldu, tam da tedaviye başlayacağiım ay:16: mthfr bir kan pıhtılaşma faktörü, brezilya fıstığını yurt dışından getirttim canım.

hemde ikizmi? ne güzel,Allah bağışlasın canım..bende haziranda tüp bebeğe başlıyorum..brezilya fıstığını getirtemem heralde,çok yemek lazım falan yazmışlar hep nette...
bende 1 kere aşılama yaptırdım,tutmadı 1 ay dinlenip 2.yapılacaktı..adet olunda 4.günü hastaneye gittim ve gebe olduğum ortaya çıktı,doktorum şüphelenmese aşılama ilaçlarına başlayacaktık..ama 4 gün yoğun adet görmüştüm,düşük yapıyorum sandılar,hormon 9000 lere kadar yükseldi ama kanamamı tam olarak kesemediler..ve kalp atımı yok dendi aldırlar..hayırılsı.......

hemde ikizmi? ne güzel,Allah bağışlasın canım..bende haziranda tüp bebeğe başlıyorum..brezilya fıstığını getirtemem heralde,çok yemek lazım falan yazmışlar hep nette...
bende 1 kere aşılama yaptırdım,tutmadı 1 ay dinlenip 2.yapılacaktı..adet olunda 4.günü hastaneye gittim ve gebe olduğum ortaya çıktı,doktorum şüphelenmese aşılama ilaçlarına başlayacaktık..ama 4 gün yoğun adet görmüştüm,düşük yapıyorum sandılar,hormon 9000 lere kadar yükseldi ama kanamamı tam olarak kesemediler..ve kalp atımı yok dendi aldırlar..hayırılsı.......

gulemcim çok geçmiş olsun, inşallah bundan sonra sağlıkla hamile kalırsın canım, benim de 2 düşüğüm oldu, brezilya fıstığından günde 2 tane yemen gerekiyor, kesinlikle daha fazla değil.

gulemcim çok geçmiş olsun, inşallah bundan sonra sağlıkla hamile kalırsın canım, benim de 2 düşüğüm oldu, brezilya fıstığından günde 2 tane yemen gerekiyor, kesinlikle daha fazla değil.

teşekkürler canım..inşallah..artık hiç umut bile edemiyorum,peki bişey daha;nasıl getirtiyosun?antikorlarımı düşürüyor?

Canım ben yut dışından arkadaşlar vasıtasıyla getirttim, fıstığın içindeki selenyum antikorları düşürüyor, ümitsiz olma lütfen, Allahtan herzaman iste yeterki, sen vazgeçmediğin sürece birgün verecektir inan.:1:

Canım ben yut dışından arkadaşlar vasıtasıyla getirttim, fıstığın içindeki selenyum antikorları düşürüyor, ümitsiz olma lütfen, Allahtan herzaman iste yeterki, sen vazgeçmediğin sürece birgün verecektir inan.:1:

bende selenyumu tablet olarark almayı düşünüyordum aslında,öbür hafta kontrolüm var,doktora sorayım...istiyorum,hep dua ediyorum.inşallah verir:)

Arkadaşlar bu Brezilya fıstığının resmini eklemeniz mümkün mü? Burada bilen yok. Yurt dışından getirtelim diye sorduğumuzda da ne olduğunu bilemiyorlar. Kaju mu diye soruyorlar. Bir görsek de yanlış bişey almasak.

Arkadaşlar bu Brezilya fıstığının resmini eklemeniz mümkün mü? Burada bilen yok. Yurt dışından getirtelim diye sorduğumuzda da ne olduğunu bilemiyorlar. Kaju mu diye soruyorlar. Bir görsek de yanlış bişey almasak.

Brazil_20Nut_202.jpg

ben bunu brazilya kestanesi olarakta görmüştüm yurtdışında,aldığım pakette de öyle yazıyordu
ama kesinlikle fazla yememk lazım,se zehirlenmesi yapar...
niternette fıstıkta kestane olarakta aratırsanız aynı şey çıkıyor

ben bugün dr a gittim,2aydır 150mg lık bi ilaç kullanıyordum,2ay önce değerim 6.85ti
bugün 0.05 olmuuuuşş :66: 125mg lık verdi bu kez...
acil şifalar inş bütün haşimatolulara :46:

Brazil_20Nut_202.jpg

ben bunu brazilya kestanesi olarakta görmüştüm yurtdışında,aldığım pakette de öyle yazıyordu
ama kesinlikle fazla yememk lazım,se zehirlenmesi yapar...
niternette fıstıkta kestane olarakta aratırsanız aynı şey çıkıyor

ben bugün dr a gittim,2aydır 150mg lık bi ilaç kullanıyordum,2ay önce değerim 6.85ti
bugün 0.05 olmuuuuşş :66: 125mg lık verdi bu kez...
acil şifalar inş bütün haşimatolulara :46:

Resim için çok teşekkür ederim arkadaşım. O kadar araştırmıştım ki, bir türlü bulamamıştım. Amin Allah cümleye şifa nasip etsin.

kızlar merhaba... 3 gün önce doktor bana haşhimato teşhisi koydu.. o günden beri kafam kartmakarışık.. ölçümlerimin hepsi normal sadece usgde tiriodit var diyo. internetten baktım tirioditin de çeşitleri var ama doktor bana direk sen haşhimotolusun dedi. hiç bi ilaç felan da vermedi 2 ay sonra gel dedi.. şimdi ne olacak anlamadım ben??? bi de hani şu kilo aldırma halsizlik gibi belirtiler varya bunlar hastalıktan dolayımı oluyor yoksa ilacı kullanmaya başlayınca mı kilo almaya başlıcam???ne olur bildiğiniz herşeyi yazın.. aklım bulandıkça bulandıı:5::5::5::5:

Back
X