• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

merhaba sitarem,
bende de haşimato tipi var, ama haşimato'dan önce reaktif hipoglisemi ve hipotiroid vardı zaten, haşimato tipi olduğu sonradan çıktı belki de ortaya artık tek tek tahlil takip etmiyorum, dr.uma güveniyorum, kontrole gidiyor ilaçlarımı düzenletiyorum, sadece tsh aklımda kalıyor.

tahlil sonuçlarına bulup yazayım ben de.

benım antı tpo 1300 çıktı normalı 60olması lazımken bukadar yüksek.tsh ve troid değerlerim şimdilik normal bakalım onlarda zamanla ne olacak

merhaba bende aranıza yeni katıldım benim 2,5 ay önce:96::96: anti tpo 180 anti tg 122 çıktı tsh t3 t4 normaldi 3 ayda bir tsh ölçtürmem gerekiyodu ben sabredemedim pazartesi ölçtürdüm tsh 4,87 çıktı yarın tekrar doktora gidicem. ayrıca 2. çocuğu düşünüyoruz ama olmuyo zaten bu sabeble hastalığım ortaya çıktı prolaktinim 87 çıkınca tsh ölçüldü 6,5 tu dostinex kullandım tsh ıda o düşürmüş 2 aydır içmiyorum tsh yine yükselmeye başladı yani ama prolaktinim düştü aslında bu ilacıda 1 hafta kullandım fazlada içmedim. tsh yüksekliği prolaktinide çıkarıyor o yüzden hamile kalamıyorum kafam çok karışık bakalım yarın doktor ne diycek.

Merhaba kızlar bende haşimato tipiyim,doğumdan sonra tsh 100.000 oldu
ilacım 6 katına çıktı.Başka bir hastalığa yakalandım tiroidle ilgili.Antikorları pozitif bayanlarda doğumdan sonra görülebilecek birşeymiş..ama sadece %5 inde..

Arkadaşlar merhaba.Ben de 2004 den beri haşimato hastasıyım.Arasıra sesim kısılıyor çatallaşıyor sanki.Bu aralar yine gitti sesim.1haftadır da böyle.Sizde de aynı sorun oluyormu?Yoksa 'bende başka bir şey dahamı var' diye merak ettim.Cevap verirseniz sevinirim...

Arkadaşlar şunu söylemeyi unuttum.Antikorlar zaman zaman kendiliğinden normale inermiş,ama sonra tekrar yükselirmiş.Bunu bana özel hastanede çalışan bir genel cerrah söylemişti.Yani bu, bizim yiyip içtiklerimizle alakalı değil herhalde.Bu hastalığın seyri böyleymiş.Bir de kronik bir hastalık değil 10 yıldan sonra iyileşme oluyor dedi.Keşke öyle olsa.

Arkadaşlar merhaba.Ben de 2004 den beri haşimato hastasıyım.Arasıra sesim kısılıyor çatallaşıyor sanki.Bu aralar yine gitti sesim.1haftadır da böyle.Sizde de aynı sorun oluyormu?Yoksa 'bende başka bir şey dahamı var' diye merak ettim.Cevap verirseniz sevinirim...

merhaba ,geçmiş olsun
bende 2senedir yaklaşık biliyorum haşimato olduğumu
benim son 10gündür öyle bir değişiklik var ama,rahatsızım da aynı zamanda grip olayı
onun haricinde,her zaman boğazımda bi dolgunluk hissederim,nodülüm yok benim
bundan 8ay önce 0 küsür olan değerlerim,6.35 çıktı
neden yükseldiğini anlamadım,ilacımı aksatsam en fazla 2-3gün
şimdi değiştirdik ve mg mını yükseltti dr :59:

merhaba ,geçmiş olsun
bende 2senedir yaklaşık biliyorum haşimato olduğumu
benim son 10gündür öyle bir değişiklik var ama,rahatsızım da aynı zamanda grip olayı
onun haricinde,her zaman boğazımda bi dolgunluk hissederim,nodülüm yok benim
bundan 8ay önce 0 küsür olan değerlerim,6.35 çıktı
neden yükseldiğini anlamadım,ilacımı aksatsam en fazla 2-3gün
şimdi değiştirdik ve mg mını yükseltti dr :59:

size de geçmiş olsun.Bence değerlerlere çok takılma.İlacın dozu az gelmiştir.benim 64e çıktığı da oldu.Bende de nodül yoktu.1,5 yıldır dr'a gitmiyorum.tahlillerimi 6ayda bir sağlık ocağında yaptırıyorum.yakında gitmeyi düşünüyorum dr'a.

Selam arkadaşlar..
Öncelikle tüm hasta olup da şifa arayanlara acil şifalar diliyorum.ben de yaklasık dört yıl önce tesadüfen haşimato rahatsızlığımın oldugunu öğrendim .tabi her haşimato hastasında oldugu gibi bende de tiroit hormonu yetersiz salgılandığı için hormon takviyesi alıyorum ama bir türlü normal seviyede sabitlenmiyor.ya çok yükseliyor ,ya da düşük oluyor.
benim size sormak istediğim şu: bende dönem dönem tıkanma diye tabir edeceğim çarpıntı eşliğinde boğazımda düğümlenme şeklinde tuhaf bir his oluyor ve 5 -6 saniye nefessiz kalıyorum ve sonra geçiyor.sizlerden de bu şekilde herhangi bir şey yaşayan var mı bunu merak ediyorum.
kalp doktoruna da gittim ama herşey yolunda dedi.yani kalple alakalı yapısal bir bozukluk sözkonusu değilmiş.Bunun neden kaynaklandığıyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınıza çok ihtiyacım var .Şimdiden çok teşekkürler..:5:

arkadaşlar haşimeto hastası olanlara bişey sormak istiyorum..

benin en son yaptırdığım tahlillerde tsh normal ancak anti tpo 130 çıktı..ayrıca çok sayıda küçük boyutlarda nodülüm var..bende de üşüme (özellikle el ayaklarda), saç dökülmesi, uykuya eğilim, aşırı derecede unutkanlık, eklem ağrısı gibi sıkıntılar var. Doktora cuma gidip sonuçları göstericem..Ayrıca hipotiroid tanısı tam olarak konmuş olmasa da ileride çok yüksek ihtimalle hipotroid problemimin olacağını sölemişti bi doktor..çünkü zaman zaman tsh'ım yüksek çıkıyodu..ama genelde normal çıkar şimdi çıktığı gibi..o nedenle de hiç ilaç kullanmadım şimdiye kadar. Haşimeto hastalığı olma ihtimalim yüksek sanırım?
belirtiler ve anti tpo nun yüksek çıkması bu hastalığın tanısında yeterliyse tabii??

bende haşımato hastasıyım benim anti tpo 507 çıktı fakat tsh normal yani 130 da krkulacak birşey yk dktrum ilaca gerek yok 6 ayda bir kntrl dedi fakat hamile halirsan mutlaka gel dedi.

Merhaba kızlar bende haşimato tipiyim,doğumdan sonra tsh 100.000 oldu
ilacım 6 katına çıktı.Başka bir hastalığa yakalandım tiroidle ilgili.Antikorları pozitif bayanlarda doğumdan sonra görülebilecek birşeymiş..ama sadece %5 inde..

slmbende kasımda öğrendim haşimato olduğumu. ne yazıkki 8 haftalık bebeğimi kaybetmiştim öğrendiğimde. ve tekrar hamile kalamamaktan korkuyorum tsh normal ama intihabı gösteren değerim 507 konuda bi bilgin var mı doktorum ilaca gerek yok dedi ama ya hamile kalamazsam ilk ay denemede olmadı korkuyorum işte...:43:

Son düzenleme:
bende haşımato hastasıyım benim anti tpo 507 çıktı fakat tsh normal yani 130 da krkulacak birşey yk dktrum ilaca gerek yok 6 ayda bir kntrl dedi fakat hamile halirsan mutlaka gel dedi.
BENİMDE AYNI Özlem..
Anti TPO 180 lerde.. TSH normal..haşimato hastasıymşım.. ama ilaca gerek yokmuş..aynen gebelik olursa hemen ilaca başlanacakmış
Tüp bebek tedavisi gördüm 10 gün sonra sonuç alacagım.. buraya yazarım olumlu oolursa sonucu inşALLAH..belki sahiden engel değildir antikorların yüksekliği....

Selam arkadaşlar..
Öncelikle tüm hasta olup da şifa arayanlara acil şifalar diliyorum.ben de yaklasık dört yıl önce tesadüfen haşimato rahatsızlığımın oldugunu öğrendim .tabi her haşimato hastasında oldugu gibi bende de tiroit hormonu yetersiz salgılandığı için hormon takviyesi alıyorum ama bir türlü normal seviyede sabitlenmiyor.ya çok yükseliyor ,ya da düşük oluyor.
benim size sormak istediğim şu: bende dönem dönem tıkanma diye tabir edeceğim çarpıntı eşliğinde boğazımda düğümlenme şeklinde tuhaf bir his oluyor ve 5 -6 saniye nefessiz kalıyorum ve sonra geçiyor.sizlerden de bu şekilde herhangi bir şey yaşayan var mı bunu merak ediyorum.
kalp doktoruna da gittim ama herşey yolunda dedi.yani kalple alakalı yapısal bir bozukluk sözkonusu değilmiş.Bunun neden kaynaklandığıyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınıza çok ihtiyacım var .Şimdiden çok teşekkürler..

Selam arkadaşlar..
kalp doktoruna da gittim ama herşey yolunda dedi.yani kalple alakalı yapısal bir bozukluk sözkonusu değilmiş.Bunun neden kaynaklandığıyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınıza çok ihtiyacım var .Şimdiden çok teşekkürler..

bende haşimatoyum.geçen mayısta öğrendim,aşılama yaptırmıştım o arada çıktı ortaya..aşılama tutmadı ve sonraki ay doğal yolla gebe kaldım ama kalp atımı olmadı,kürtaj olmak zorunda kaldım..yazın tüp bebek yaptırcam..ha gebe kalamamdaki asıl sebep endometriozis....senin bahsettiğin sıkıntılar olmuyo canım bende..çok nadirde olsa boğazımda seyrime gibi bi sıkışma oluyo..3-4 sn.de olup geçiyo..ben üstünde durmuyorum çünkü rahatsızlık vermiyo..fakat ben panik atak haline gelmiştim geçen sene.sürekli ağlamala vs...tabi bebeğim olmayınca ondan ağladığımı sanıyordu herkes ama bende bariz korkular başladı..depresyondan troid ilacını kullanmaya başladıktan sonra kurtuldum,resmen gözüm açıldı..

Çok teşekkür ederim canım.Rabbim inşallah acil şifalar nasip etsin size de ve bizim gibi olan herkese..

BENİMDE AYNI Özlem..
Anti TPO 180 lerde.. TSH normal..haşimato hastasıymşım.. ama ilaca gerek yokmuş..aynen gebelik olursa hemen ilaca başlanacakmış
Tüp bebek tedavisi gördüm 10 gün sonra sonuç alacagım.. buraya yazarım olumlu oolursa sonucu inşALLAH..belki sahiden engel değildir antikorların yüksekliği....

inşallah olumlu sonuç alırsın canım. ben henüz yeni evliyim 5 aylık :) ilk ay hamile kalmıştım ki bebek planımız yoktu. düşüğüm kürtajla sonuçlandı 2 ay zaten yasaktı bebek geçen ay istedik olmayınca acaba olmayacak mı diye de korkuyorum bakalım bu ay ne olacak rabbim herkese nasip etsin. seninde hayırlı cevaplarını bekliyrum :emir_bebek:

ben yazamam ki bekarım çünkü:61:
ama insallah rabbim sizlere tez zamanda hayırlı bebişler dünyaya getirmeyi nasip etsin :49:
sevgiler..

Back