• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Arkadaşlar merhaba. ben de 2004 den beri hashimato hastasıyım.3,5 yaşında oğlum var. Ben hashimato hastalığının hamileliğe engel olduğunu bilie bilmiyordum.hiçbir dr hamile kalamazsın diye birşey de demiyor.Biz çocuk istemeye başladığımızda 3 ay içinde hamile kalmıştım.Nolur siz de kendinizi şartlandırmayın.Hatta ben 2. çocuğu da düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.Ve hiçbir olumsuzluk düşünmüyorum.ilkinde nasıl bebeğim olduysa yine hamile kalırım diye düşünüyorum.olumsuz şeyler yaşasanız bile bu hep böyle gidecek değil...

çok sağol güzel dileklerin için bekliyoruz bakalım olursa ilk burada duyuracağım hem diyer arkadaşlara da moral olur kızlar hamile kalanınız olursa sizlerde duyurun...

arkadaşlar allah inşallah tüm dileklerinizi kabul eder gerçekten bir çocuk sahibi olmak kadar güzel bir duygu yok. ben de bundan 1 sene önce hashimato troiditi oldğmu öğrenmiştim senelerdr psikolojik anlamda yardıma ihtiyaç duyuyorm depresyon hashimatoda çok normalmiş diyorlar depresyon teşhisi de konmştu bana ama çeşitli sebeplerle depresyon haplarını kullanamadım. şimdi muallaktaym o hapları kullanamıyorm ama ihtiyacm oldğnu hissediyorm merak ediyorm sizin aranızda da hashimato hastası olp depresyona giren var mı ne yaptnz bu durum için ?

arkadaşlar allah inşallah tüm dileklerinizi kabul eder gerçekten bir çocuk sahibi olmak kadar güzel bir duygu yok. ben de bundan 1 sene önce hashimato troiditi oldğmu öğrenmiştim senelerdr psikolojik anlamda yardıma ihtiyaç duyuyorm depresyon hashimatoda çok normalmiş diyorlar depresyon teşhisi de konmştu bana ama çeşitli sebeplerle depresyon haplarını kullanamadım. şimdi muallaktaym o hapları kullanamıyorm ama ihtiyacm oldğnu hissediyorm merak ediyorm sizin aranızda da hashimato hastası olp depresyona giren var mı ne yaptnz bu durum için ?

ben kullanıyordum ama kilo aldırıyor diye kesmiştim depresyon hapını
ama sinirlerim aşırı yıpranmış geçengece patlak verdi,bayılmışım kaskatı kesilmişim gözümü açtığımda ambulanstaydım...

benim kullanamama sebebim o ilaçları içtikten sonra hastanelik oluyorm yermden kalkamıyorm. bilmiyorum nasıl bir hassasiyet oldğnu. duygusal anlamda kötü günler geçirdim hiç iyi hissetmiyorum.sonumuz hayırlı olsun..

benim kullanamama sebebim o ilaçları içtikten sonra hastanelik oluyorm yermden kalkamıyorm. bilmiyorum nasıl bir hassasiyet oldğnu. duygusal anlamda kötü günler geçirdim hiç iyi hissetmiyorum.sonumuz hayırlı olsun..
Amin cnmbenim Allah herkese şifalar versin...
bende duygusal anlamda kötü günler geçiriyorum yarın nasipse doktora gideceğim mecburen ilaç tedavisine başlayacağım depresyonda çok berbat bişey insan hayattan soğuyor resmen depresyondayken...

Bana da 2 sene önce haşimato teşhisi konuldu. Nodüllerim de var. Her ay düzenli olarak doktora gidiyorum. Etroux kullanıyorum. Doktor ilacımı düzenli kullandığım taktirde hamile kalamama gibi bir durumun olmadığından bahsetti. korkulcak bişey yok yani hanımlar, üzmeyin kendinizi. Önemli olan ilacınızı,doktorunuzu ihmal etmemeniz.

bende 8 ay kadar önce yaptığım 2. düşük sonrası haşimato olduğumu öğrendim..
8 ay düzenli ilacımı kullandım.. tahlilerimi yaptırdım..
hormonlarım uygun seviyeye gelince ideal günleir takip eettim hamilelik için..
hamile kaldım.. çok pozitif hissdiyordum.. herşey yolunda gibiydi. ilacımın dozunu ayarladık dr.la..
sancım yok lekelenmelerim yok..
fakat emriyo 8 haftalık olmasına rağmen kalp atışını alamadık.. gelişmedi..
dr. gelişmemiş ve sağlıksız bir gebelik dedi.
ve kürtajla sonlandı...:(
3.hamileliğimde hüsranla sonuçlandı...
çocuğum yok 30 yaşındayım..
ve artık çok yıprandım korktum hiç gücüm yok..
artık bu sayfayı kapatmak istiyrm..:( tekrar aynı şeyleri yaşama ihtimali çok yıpratıyo beni..
psikolojim çok bozuldu...10 gün oldu kürtaj olalı...
hala ağlıyorum...:S
bitti ama artık.. kapattım bu defteri.......!!!

yani mesele çok da hamile kalmak değil...... hamile kaldıktan sonrası...
hamileliği sağlıklı bir şekilde bitirip, sağlıkla bebeğimizi dünyaya getirmek...
ama işte.......

yani mesele çok da hamile kalmak değil...... hamile kaldıktan sonrası...
hamileliği sağlıklı bir şekilde bitirip, sağlıkla bebeğimizi dünyaya getirmek...
ama işte.......

canım çk geçmiş olsun benede ilk gebeliğimde öğrendimhastalığımı bebeğim ne yazıkki 8 haftalıktı kanamam oldu kese dağılmış gelişememiş kürtaj oldum 27 ekimde oldu bu olay ama hala ağlıyorum hatta senin yazını okuduğumdada yine başladım :( şimdi 2. yi deniyruz ama inanılmaz korkuyorum hem bir daha hamile kalamam diye hemde bebek olurda yine düşer diye... ben ilaç kullanmıyrum tsh nrmal dedi dktor gerek yok dedi bakalım allah herkese hayırlı bebişler versin. canım nolur bozma moralini annem de birkaç düşük sonrası taaaa evlendikten 12 yıl snra beni almış kucağına. birbirimize bu forumdan destek olalım üzülme tekrar tekrar dene elbet bebişinin geleceği bir zaman vardır hayat bir sınav sabret tatlım

canım çk geçmiş olsun benede ilk gebeliğimde öğrendimhastalığımı bebeğim ne yazıkki 8 haftalıktı kanamam oldu kese dağılmış gelişememiş kürtaj oldum 27 ekimde oldu bu olay ama hala ağlıyorum hatta senin yazını okuduğumdada yine başladım :( şimdi 2. yi deniyruz ama inanılmaz korkuyorum hem bir daha hamile kalamam diye hemde bebek olurda yine düşer diye... ben ilaç kullanmıyrum tsh nrmal dedi dktor gerek yok dedi bakalım allah herkese hayırlı bebişler versin. canım nolur bozma moralini annem de birkaç düşük sonrası taaaa evlendikten 12 yıl snra beni almış kucağına. birbirimize bu forumdan destek olalım üzülme tekrar tekrar dene elbet bebişinin geleceği bir zaman vardır hayat bir sınav sabret tatlım

tşk ederim sağolasın..
benim daha taze tabi olayım hala üzerimde yani etkileri belkide o yüzden bu kadar karamsarım ama bir dördüncü hamilelikte neler yaşarım psikoloijk olarak yani.. tekrar olucak mı gelişecekmi kalp atışını duyacak mıyım acaba gene mi düşecek mi vesayre vesayre...
insanı bitiriyo bunlar... cesaretim yok bu yüzden...
neyse artık zamana bıraktım.. nasip..Allah kısmet ederse olur etmesse olmaz ne yapalım elden gelen bişe yok...
bende forumu okurken çok ağlıyorum bu ve benzeri yazıları okurken..:S
zaten haşimatonun etkilerinden biri de bu.. duygusal durumlar hormonlarımız dalga geçiyo bizimle işte..:(
neyse hayat işte...Allah herkese hayırlısını nasip etsin... inş sende sağlıklı bir gebelik geçirip sağlıkla alırsın bebeğini kucağına...
sevgiler..

Merhaba arkadaşlar..
Haşimato hsatasıyım ben de..Ama TSH normal degerlerde ama Anti TPO yüksek olan (180 civarı ) haşimatolulardanım...
Tüp bebek tedavisiyle 6 haftalık hamileyim şu an..
Asla ümitsizliğe kapılmak yok hamile kalınabiliyor elbette.. her gün ilaç alıyroum şu an.. umarım bir sorun cıkmaz..

En kısa sürede tüm haşimatoluların anne olması dileğimle :16:

benim doktorumda haşimato hastası bizim gibi,yüreğime su serpti 2 tane evladı varmış o yüzden ümitsizliğe kapılmayalım
gerçi ben henüz bekarım ama ilerde inşallah Allah nasip eder evlenirsem çocuk istiyorum çocukları çok seviyorum

hamile kalmaktan ziyade hamileliği sağlıklı bir şekilde geçirip sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek daha önemli bence....
elbette bunu başaranlar mevcut...ama işte herkes şanslı değil... ya da doğru zamanı yakalamıyoruz...
adı her neyse iştee olamamasının......!!

hamile kalmaktan ziyade hamileliği sağlıklı bir şekilde geçirip sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek daha önemli bence....
elbette bunu başaranlar mevcut...ama işte herkes şanslı değil... ya da doğru zamanı yakalamıyoruz...
adı her neyse iştee olamamasının......!!

Canım ben daha önce de yazmıştım.Ben de hashimato hastasıyım.3,5 yaşında oğlum var.ve kendiliğinden hamile kaldım.Ben zor hamile kalındığını bile bilmiyordum.Bu hastalığın başarmayla ve şansla ilgisi yok.İnanmayla ilgisi var.Öncelikle şunu bilmeliyiz kısır değiliz.Allah ne zaman isterse olur.Bunun doğru zamanı da yok.Bence tek sorun strese girip hamileliliği daha da geciktirmek.Ne olur doğa üstü bir olaymış gibi bakmayın.Kendinizi akışına bırakın.Ve ilacınızı alın yeter.

Son düzenleme:
Canım ben daha önce de yazmıştım.Ben de hashimato hastasıyım.3,5 yaşında oğlum var.ve kendiliğinden hamile kaldım.Ben zor hamile kalındığını bile bilmiyordum.Bu hastalığın başarmayla ve şansla ilgisi yok.İnanmayla ilgisi var.Öncelikle şunu bilmeliyiz kısır değiliz.Allah ne zaman isterse olur.Bunun doğru zamanı da yok.Bence tek sorun strese girip hamileliliği daha da geciktirmek.Ne olur doğa üstü bir olaymış gibi bakmayın.Kendinizi akışına bırakın.Ve ilacınızı alın yeter.

evet sizin yazınızı okudum.. sizn gibi de çok insan var onu da biliyorum.. asla doğa üstü bitr olaymış gibi bakamdım.. ve ben zaten hamile kalmakta pek sıkıntı çekmedim..
benim sıkıntım hamileliğin sürememesinde..
ve ilacımı bir gün bile aksatmadım... düzenli tahillerimi yaptırıp sürekli dr. umla temas halinde oldum..
gayet rahattımil günden beri.. çok pozitiftim... herşey güzel olucak die inandırım kendimi motive ettim.. öle de hissediyordum zaten...
ama olmadı...!!!
yani ters giden nedir ? soru işaretinin yerine cevabı koyamıyorum..
demekki Allah şimdi nasip etmeyi kısmet etmedi....
3. hamileliğim sonlandı... şimdi o soru işaretinin yerine cvp aramayı bıraktım...
sorun haşimato mu yoksa başka bi şe mi... inan hiç umrumda değil artık...!!
şimdilik hissettiklerim bunlar... artık gücüm yok..!!

evet sizin yazınızı okudum.. sizn gibi de çok insan var onu da biliyorum.. asla doğa üstü bitr olaymış gibi bakamdım.. ve ben zaten hamile kalmakta pek sıkıntı çekmedim..
benim sıkıntım hamileliğin sürememesinde..
ve ilacımı bir gün bile aksatmadım... düzenli tahillerimi yaptırıp sürekli dr. umla temas halinde oldum..
gayet rahattımil günden beri.. çok pozitiftim... herşey güzel olucak die inandırım kendimi motive ettim.. öle de hissediyordum zaten...
ama olmadı...!!!
yani ters giden nedir ? soru işaretinin yerine cevabı koyamıyorum..
demekki Allah şimdi nasip etmeyi kısmet etmedi....
3. hamileliğim sonlandı... şimdi o soru işaretinin yerine cvp aramayı bıraktım...
sorun haşimato mu yoksa başka bi şe mi... inan hiç umrumda değil artık...!!
şimdilik hissettiklerim bunlar... artık gücüm yok..!!

Yaşadıkların hiç kolay geğil.Ama imkansız da değil.inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.Bu günleri de unutursun.Hayat sürprizlerle dolu.en beklemediğin zamanda oluveririr bazen.

Merhaba arkadaşlar..
Haşimato hsatasıyım ben de..Ama TSH normal degerlerde ama Anti TPO yüksek olan (180 civarı ) haşimatolulardanım...
Tüp bebek tedavisiyle 6 haftalık hamileyim şu an..
Asla ümitsizliğe kapılmak yok hamile kalınabiliyor elbette.. her gün ilaç alıyroum şu an.. umarım bir sorun cıkmaz..

En kısa sürede tüm haşimatoluların anne olması dileğimle :16:

inşallah bi sorun yaşamazsın cnm hatta yaşamayız:)) bende dün öğrendim 5 hafta 4 günlük hamileyim :) yarın iç hastalıkları doktoruma gitçem bakalım troide başlayacak mı çünkü tsh normal diye hamile kalınca gel dedi. birde hamilelikte tsh 2.5 olması gerekiyrmuş eskiden 4 olsa yeter demişti şimdi 2.5 olarak kabul edilyormuş bu konuda bi bilgin var mı

inşallah bi sorun yaşamazsın cnm hatta yaşamayız:)) bende dün öğrendim 5 hafta 4 günlük hamileyim :) yarın iç hastalıkları doktoruma gitçem bakalım troide başlayacak mı çünkü tsh normal diye hamile kalınca gel dedi. birde hamilelikte tsh 2.5 olması gerekiyrmuş eskiden 4 olsa yeter demişti şimdi 2.5 olarak kabul edilyormuş bu konuda bi bilgin var mı

merhaba..bu sayfayı bu kadar haretketli görmemiştim hiç:) acaba güzel bi haber okurumda umut olurmu banada diye açtım bugün..önceki sayfalarda yazmıştım bende...mayısta öğrendim haşimato olduğumu,endometriozis için ameliyat olmuştum ve o arada çıktı..2 aşılama,1 doğal gebelik ama maalesef kürtajdan sonra tüp bebek aşamasına geldik..yaz tatilini bekliyorum maddi açıdan hazır olup başlayacağız...inşallah bu sefer kucağına alırsın bebeğini...Allah bebeğini korusun..sevgiler..

Son düzenleme:
AMİN AMİN.. sorunsuz gecse inşALLAH hamilelğimiz..
ben antikor ve TASH ölçümümü yeni yaptırdım canım.gecen hafta.. TSH 1.7 olmuş ama daha 6-7 haftaık hamileyim.. 1.5 geçmemeli şimdilik demişti dr.. hafta içi bi gidicem bakalım....NTİKOR DA ARTMIŞ 250 LAERİ BULMUŞ :(( endokronoloğa gidiyorum ben, gidip gelince yazarım 1.7 TSH normal mi değil mi emi..

Back
X