Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı
- Konu Sahibi Sitarem
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?evet hayatım yaaaaa maalesef öyle oluyo
ben artık kahvaltıda süt içmiyorum mesela
yemeğin yanında yoğurt aslaaaa yemiyorum
ara öğünlerde tüketiyorum artık
yemekten en az bir buçuk saat sonra ya da önce
bu şekilde dikkat etcez yapcak bişey yok
yoksa bi tarafı doldururken başka taraf eksiliyo işte
ben artık kahvaltıda süt içmiyorum mesela
yemeğin yanında yoğurt aslaaaa yemiyorum
ara öğünlerde tüketiyorum artık
yemekten en az bir buçuk saat sonra ya da önce
bu şekilde dikkat etcez yapcak bişey yok
yoksa bi tarafı doldururken başka taraf eksiliyo işte
- 10 Haziran 2009
- 997
- 75
- 323
anlamadımki canım=( haftaya doktora gidicem istersen sorabilirim
hem depresyon ilacı hem de troid ilacı kullanımın bir sakıncası var mı demek istemiştim..yani alıntıdaki yazını okuyunca kafam karıştı da...
ya mesela yemekte diyelimki demir içeren kırmızı et,tavuk var ya da atıyorum yeşil mercimek var ya da demir içeren herhangi bir şey
ama yanında yoğurt yersen onun içindeki kalsiyum öteki besindeki demiri öldürüyor
sen o besindeki demiri alamıyorsun
işte bu da demir emilimi diye açıklanıyor
kalisiyum demir emilimini azaltıyormuş
demirin emilimini en iyi sağlayan c vitaminiymiş
o yüzden etin yanında aslında salata yemek en uygunuymuş
en çok demir ette var,sonra diğerlerinde,yani herşeyde az ya da çok demir var
o yüzden demirle ilgili problemi olan kişi bu püf noktaya dikkat etmeli
ben mesela kahvaltıda mutlaka bir haşlanmış yumurta yerim,içinde demir var diye
çay ve süt asla içmem,çünkü o zaman yumurta yememin bir anlamı kalmıyor
bir buçuk saat sonra içiyorum yeşil çayımı filan
çayın içinde de tanen diye bişey var o da demir emilimini azaltırmış yani noluyo demir alamıyosun bu sefer yediğinden
ahhh çok çektim ben bu demirden,bunlara dikkat ederek yükselttim
çözüm ilaç değil beslenmede bazı şeylere dikkat etmek
ama yanında yoğurt yersen onun içindeki kalsiyum öteki besindeki demiri öldürüyor
sen o besindeki demiri alamıyorsun
işte bu da demir emilimi diye açıklanıyor
kalisiyum demir emilimini azaltıyormuş
demirin emilimini en iyi sağlayan c vitaminiymiş
o yüzden etin yanında aslında salata yemek en uygunuymuş
en çok demir ette var,sonra diğerlerinde,yani herşeyde az ya da çok demir var
o yüzden demirle ilgili problemi olan kişi bu püf noktaya dikkat etmeli
ben mesela kahvaltıda mutlaka bir haşlanmış yumurta yerim,içinde demir var diye
çay ve süt asla içmem,çünkü o zaman yumurta yememin bir anlamı kalmıyor
bir buçuk saat sonra içiyorum yeşil çayımı filan
çayın içinde de tanen diye bişey var o da demir emilimini azaltırmış yani noluyo demir alamıyosun bu sefer yediğinden
ahhh çok çektim ben bu demirden,bunlara dikkat ederek yükselttim
çözüm ilaç değil beslenmede bazı şeylere dikkat etmek
sorarım canım senın için, hiçbi fikrim yokhem depresyon ilacı hem de troid ilacı kullanımın bir sakıncası var mı demek istemiştim..yani alıntıdaki yazını okuyunca kafam karıştı da...
evet ben şuanda içiyorum akşamları alıyorum demiri..ilaç manyağı oldum yahe doğru bu durumu biliyodum...
.demir ilaçları tiroit ilacının emiliminide azaltıyo o yüzden demir ilacını öğleden sonra içiyodum ben...
geçen gün "abartmayın arkadaşlar iyotlu tuz yiyin,bu hastalık hayatınızı zorlaştıran bir hastalık değil" yorumuma bir kaç kişiden tepki gelmiş...
Ben de bu hastalıktan muzdarip bir insanım..üstelik bir biyoloğum ve hormonal bozuklukların ne demek olduğunu belki de hepinizden daha iyi bilirim..bu kadar alınganlık gösterilmesini hastalığın psikolojik semptomlarına bağlıyorum...
Evet..ben de 3 senedir bu hastalığın inişlerini çıkışlarını yaşıyorum..
Evet..benim de çocuğum olmuyor ama bunun sebebini doktorlar tiroide bağlamıyor..ilaçlar düzenli alındığı ve TSH 2,-3 arasında tutulduğu takdirde gebeliğe engel değil diyorlar..
ben de başlarda devamlı nette araştırmalar yapardım..sakın haa iyot yemeyin sakın şöyle yapmayın böyle etmeyin diye yazılanlara aldırış edip ne denillse yapıyordum ama zamanla bunların çok da önemli olmadığını gördüm..olay tiroksin hormonunun düzenli alınmasında bitiyor..
yani neyin ne olduğunu bilmeden yorum yapmıyorum..tam tersine hem sağlıkçı hem de hasta olarak gayet iyi biliyorum..
abartmak lafım; hastalığı bir diyabet gibi görmeyin manasındadır..
kırdıysam üzgünüm..
Ben de bu hastalıktan muzdarip bir insanım..üstelik bir biyoloğum ve hormonal bozuklukların ne demek olduğunu belki de hepinizden daha iyi bilirim..bu kadar alınganlık gösterilmesini hastalığın psikolojik semptomlarına bağlıyorum...
Evet..ben de 3 senedir bu hastalığın inişlerini çıkışlarını yaşıyorum..
Evet..benim de çocuğum olmuyor ama bunun sebebini doktorlar tiroide bağlamıyor..ilaçlar düzenli alındığı ve TSH 2,-3 arasında tutulduğu takdirde gebeliğe engel değil diyorlar..
ben de başlarda devamlı nette araştırmalar yapardım..sakın haa iyot yemeyin sakın şöyle yapmayın böyle etmeyin diye yazılanlara aldırış edip ne denillse yapıyordum ama zamanla bunların çok da önemli olmadığını gördüm..olay tiroksin hormonunun düzenli alınmasında bitiyor..
yani neyin ne olduğunu bilmeden yorum yapmıyorum..tam tersine hem sağlıkçı hem de hasta olarak gayet iyi biliyorum..
abartmak lafım; hastalığı bir diyabet gibi görmeyin manasındadır..
kırdıysam üzgünüm..
selam arkadaşlar
bende haşimatoluyum aynı zamanda pkoyum aynı zamanda hipoglisemi hastasıyım ve buna rağmen bebeğim var allahıma şükürler olsun çok sağlıklı doğdu halen de sağlıklı hiç canınızı sıkmayın üzülmeyin ve stres yapmayın bu hastalığın tek depreştiricisi stres ne yazık ki
bende haşimatoluyum aynı zamanda pkoyum aynı zamanda hipoglisemi hastasıyım ve buna rağmen bebeğim var allahıma şükürler olsun çok sağlıklı doğdu halen de sağlıklı hiç canınızı sıkmayın üzülmeyin ve stres yapmayın bu hastalığın tek depreştiricisi stres ne yazık ki
hem depresyon ilacı hem de troid ilacı kullanımın bir sakıncası var mı demek istemiştim..yani alıntıdaki yazını okuyunca kafam karıştı da...
benim bildiğim kadarıyla sakıncası yok doktorum öyle bişey söylemedi
- 10 Haziran 2009
- 997
- 75
- 323
nayhan hoşgeldin
uzun zamandır siteye uğramıyorsun heralde o tatlı bücürün seni oyalıyor..maşallah büyümüş.. Allah esrgesin...bizede nasip olur inş.
nayhan sen hamileyken antikorların değeri kaçtı.. ya da antikorlar düşmesi için bir tedavi uyguladın mı ? bu konuda çok muzdarip arkadaşımız var..nedir bu antikorlardan çektiğimiz...ara sıra bu topiğe de uğrarsan sevinirz... güzel kzını öpüyorum
kadinlarkulubu.com/kadin-faktoru-kadin-infertilitesi/268370-hashimoto-hiotiroidi-gebe-kalamama
uzun zamandır siteye uğramıyorsun heralde o tatlı bücürün seni oyalıyor..maşallah büyümüş.. Allah esrgesin...bizede nasip olur inş.
nayhan sen hamileyken antikorların değeri kaçtı.. ya da antikorlar düşmesi için bir tedavi uyguladın mı ? bu konuda çok muzdarip arkadaşımız var..nedir bu antikorlardan çektiğimiz...ara sıra bu topiğe de uğrarsan sevinirz... güzel kzını öpüyorum
kadinlarkulubu.com/kadin-faktoru-kadin-infertilitesi/268370-hashimoto-hiotiroidi-gebe-kalamama
nayhan hoşgeldin
hoşbulduk canım evet uğrayamıyorum kız büyüdü artık eskisi gibi uyumuyo :)
amin canım teşekkür ederim allah isteyen herkese nasip etsin.
benim antikorlarım hep yüksekti hala yüksek ve hiç de düşmeyecek çünkü bu hastalıkta ne yazık ki antikorlar düşmüyor selenyum kullandım kanda selenyum seviyem düşüktü çünkü 2 seneye yakın selenyum hapı kullandım ama ne yazık ki yine düşmedi zaten bu hastalığı anladıkları tek şey kandaki antikorlar
sağolasın uğramaya çalışıcam
arkadaşlar nette araştırma yaparken şöyle bişey buldum
doktor bey eşim 42 yaşında 5 yıldır haşimato trodi olduğuna dair tesbit yapıldı paü tıpta ve levetron kullanıyor. 92 kg. sizce neler tavsiye edersiniz. ayrıca ben 2 yıl önce sinizütten ameliyat oldum ancak başım 1 dk dahi ıslak kalsa müthiş ağrı çekiyorum tavsiyeleriniz selamlar
metin murat arslan, 2008-06-18
---Merhaba. Geçmiş olsun. Hashimoto tiroidit seti öneririm. Altı ayda kalıcı tedavi sağlayabilir. Safran, kereviz tohumu gibi bitkilerle karısımlar yapıyoruz. Tedavi olan hastalarımızdan örnekleri Adana daki merkezimizde görebilirsiniz. Size de sinüzit için Tansalp Çingevenli tavsiye ederim
cevaplayan doktor bildiğimiz tıp mezunu doktor ama aynı zamanda herbalistmiş.valla ne bileyim yaa şu kereviz tohumu,safran vs onları bi araştırayım bakalım neler bulucam.link vermek yasak sanırım,doktorun adı ömer coşkun
doktor bey eşim 42 yaşında 5 yıldır haşimato trodi olduğuna dair tesbit yapıldı paü tıpta ve levetron kullanıyor. 92 kg. sizce neler tavsiye edersiniz. ayrıca ben 2 yıl önce sinizütten ameliyat oldum ancak başım 1 dk dahi ıslak kalsa müthiş ağrı çekiyorum tavsiyeleriniz selamlar
---Merhaba. Geçmiş olsun. Hashimoto tiroidit seti öneririm. Altı ayda kalıcı tedavi sağlayabilir. Safran, kereviz tohumu gibi bitkilerle karısımlar yapıyoruz. Tedavi olan hastalarımızdan örnekleri Adana daki merkezimizde görebilirsiniz. Size de sinüzit için Tansalp Çingevenli tavsiye ederim
cevaplayan doktor bildiğimiz tıp mezunu doktor ama aynı zamanda herbalistmiş.valla ne bileyim yaa şu kereviz tohumu,safran vs onları bi araştırayım bakalım neler bulucam.link vermek yasak sanırım,doktorun adı ömer coşkun
safran kereviz tohumu mu??
araştıralım canım ne zararı olabilirki
Ben bu tür tedavi şekillerine inanmıyorum. Siz bilirsiniz yine de.
nayhan arkadaşımız biz umutsuzlar için güzel bir örnek, yüksek antikorlarla kızına kavuşmuş, darısı bizlere olsun.
bende butür kocakarı ilacı gibi yöntemlere inanmıyodum ama aslında ilaçlarda bitkisel değilmi? sentetik çok az madde var piyasadaki ilaçlarda,neredeyse hersey doğadan elde edılıyo. belki bi faydası olur...benneyaptımki
- 10 Haziran 2009
- 997
- 75
- 323
ömer coşkun tv lerde bir ara çok çıktı..bu işi ticarete dönüştürmüş ki aktarlardan 1o ytl lik ürünü kaç katına fazlasıyla satıyor...adanada merkezi var ... tv de gizli kamare çekimi sonucu gündemde baya kaldı halen de devam ediyor...önüne gelen bitki uzmanı oluyor kibarcası herbalist oluyormuş....artık bitki kitapları var herkes onunla yararlanıyor...artık okumaktan bende olacam nerdeyse. :))...bu arda marankinin kitabı en bilgilendiricisi...